Anka
kaptanım sen bana that sugar filmini tavsiye etmiştin dün akşam bitirdim onu baya etkilendim. Filmin anlattıkları karatayın dediğine çıkıyo bi nevi

En çok şaşırdığım noktolardan biride şu oldu; Kalorinin kendisi değil kaynağı önemli. Faydalı besinlerden alınan kalori kilo yapmıyor aslında şeker gibi boş şeylerden alınanlar yağ olarak depolanıyor.
Ben öğrendiğimi uygulamaya çalışan bi insanım o yüzden karar kara düşündüm. Başta kendi evimize baktım sonra bütün ülkemizdeki beslenme tarzına. Yani biz çoktan uyuşmuşuz aslında bu şekerle ve paketli ürünlerle. Bi çeşit bağımlılık olmuş kimse şekersiz bi hayat unsuz bi hayat düşünemiyor düşünsede bi kaç saniye içinde olmaz diyip kestiriyor.
Aslında olur ama cok zor cünkü sade bireyin dikkat etmesi yetmiyor. Cevrede cok etkili faktörlerden. Ben şimdi düşünüyorum kendimi korudum diyelim ilerde çocuklarımı hiç bulaştırmak istemiyorum ama o çocuk ben vermesemde ordan burdan illa bi şekilde görcek veya denemiş buluncak isticek vs.
Ne bileyim çok gözümde büyüdü..tabi başarmak isteyen illaki başarır ama şu zamanda herşey insanların elinin altında gözünün önündeyken beyni yönetmek pek kolay değil.
Diceksinki niye anlatıyosun bu kadar

Senin ne yaptığını ne düşündüğünü merak ettim açıkcası bu şeker konusunda..benim gibi nutellayı çok seven biri olaraktan :)
Cocuklarına önlem alabildin mi vs.
Annemle biraz konuştumda oda şu mantıkta tamam bilinçlen uygula diyo ama illa bi yerden kaçırıyosun çünkü tohuma meyvesine kadar herşeyi değiştirdiler zaten diyor..