13 aylik kizim sadece anne sutuyle duruyor:(

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Bu meseleyi cozemuyorum kizim 1 yasini gecti 8 tane disi var ama surekli emiyor yani ne kahvalti ne mama ne sut ne biberon..6.aydan itibaren her anne gibi meyve puresi yogurt filan denedim corbalar peynir pekmez yani ek besine gecisteki 3 gun kurali diyorumya herseyi denedim ama kizim bi kasik tadina baksada istemedi e zorla agzina tepmekte ben istemedim suan kilosuda boyuda gayet iyi yasina gore 11kg 78 cm ama ac kalir diye korkuyorum eline ekmek meyve filan veriyorum issirip issirip geri tukuruyo cigniyo ama yutmuyo tukuruyo .. ve her gece 4 veya 5 kez uyanip 15 dk emiyo biberon tutmadigi icin normal sutte icmiyo sasirdim iyice kessem mi sutten ne yapsam bu seferde iyice ac mi kalir fikirlerinizz?????

kilosu 1.5 -2 yaş kilosu olduğu için, ek gıda alsa kilolu olacak demek ki. boyunun uzaması nasıl? her ay en az 1 cm uzamalı çünkü. muhtemelen sütünüz yarıyor ek gıdaya ihtiyaç duymuyor. sütten kesmeyin bence. anne sütü ek gıdadan daha kıymetli. kilosu normal değerlerin altına düşmedikçe kesmeye gerek yok. 2 yaşına kadar ek gıda almasa bile sıkıntı olmayabilir. internette biraz araştırırsanız görürsünüz, bunu uygulayan sütü bol anneler var :)
gece beslenmesini azaltabilirseniz her ağladığında emzirmek yerine önce birer atlayarak emzirip sonra uyumadan önce emzirmek ve sabaha doğru emzirmek gibi bir yöntem izlerseniz aslında gün içinde bir şeyler yiyebilir. muhtemelen siz acıkmasına fırsat vermeden emziriyorsunuz. ben yaptım, yemiyor diye kıyamadım emzirdim hep ordan biliyorum :)

sütü azaltmalısın gündüz biri daha gelsin destek olsun mama yemeli yksa zayıflar hem sütten yeteri enerjiyi gücü ve besini alamıyordur artık.

oğlum da 1,5 yaşında 3 haftalık tatil boyunca o da sadece anne sütü aldı. sırf tok olsun da taze üzüm ve kavun verdim. şimdi çalışıyorum sadece sabahları yarım yamalak kahvaltı yapıyormuş işten gelince sürekli emmek istiyor yemek yemiyor.

Yemek yemeyi bırakın ağzını kilitliyor doktora götürdüm İştah şıklığı sadece anne sütü aldığı için tam

Bizimki de 2 yaşına kadar neredeyse sadece anne sütüyle beslendi . Doktor , gelişimi iyi problem yok , denemeye devam edin ama sütten kesmeyin , anne sütü hepsinden kıymetli demisti .
Doktor gelişimiyle ilgili sorun görse zaten sizi uyaracaktir . Endişe etmeyin , çok var boyle bebekler .

X