Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de hep yağsız kullanıyorum, öyle alışmışım ki % 1,5 yağlı sütü dahi içmek de zorlanıyorum. herşeyin yağsız olanı tercihim. süt % 0,3 yağlı, yoğurt % 0,1 ve peynir de light olanı kullanıyorum. diyette olduğum için değil ama herzaman öyle...
biz yeniyiz ya canım söylemiyorlar bize, bugün mantı günü diye
biz de açalım bi mantı da görsünler nasıl yeniyormuşşşşşş![]()
![]()
bu arada menücanıyazayım bende
sabahı yazmıştım (klasik geç kahvaltı , form çayı, su ve 1 saat yürüyüş )
öğle kiraz
ara kahve
1 saat yürüyüş sonra su
akşam 1 bardak süt
geç kahvaltı yapınca böyle oldu ama kahvaltıyı iyi yaptığım için hiiç acıkmadım
evet aynen! dietle alakası yok...
bu sırada, takımdakilerin yaşlarını tam bilmiyorum ama herkes genç sanırım, yine de belki kolestrol sorunu olan, ya da eşi dostu kolestrolden muzdarip olanlar için gelsin bu akşamki kedican'la gereksiz bilgiler saati...
yoğurt suyu'nun kolestrole iyi geldiğini duymuştum bir gün tv'de, sanırım hiç izlemediğim tesadüfen denk geldiğim bir Dr Oz programında... annemin kolesterolü de baya yüksektir... ve yoğurt sulanmasın diye de hep üstten sıyırarak alır. birkaç gün yoğurdu dibe doğru kaşıklayarak kullandım ve dibinde biriken suyu anneme içirdim. her seferinde yarım çay bardağı falan çıkıyor.
bunu bir süre devam ettirdik ve annem ilaçlarını her zamanki gibi düzensiz kullanmaya devam etti...
ilk kontrolde annemin kolesterolü düşmüştü...
tabi biz bu işi yağsız yoğurtla yaptık, yağlı olsa sonuç nasıl olurdu bilemiyorum...
işte böyleeee... aklınızın bir köşesinde bulunsun derim arkidişler... :86:
ooohhh afiyet olsun
bugün mantı günümüydü yaa elisya da mantı yemiş de
bak şimdi canım çekti yaaa
menü çok güzel, 5 de yediğin içinde o mantı zarar vermez![]()
Eeeööö şeyyy benim yediğim mantı ööle yoğurtla yenen mantı değil yalnız.. Boşnak mantısı, börek oluyo... :78:
İçinde kıyma olan, kol böreğinin baş parmak ucu kadar parçalara bölünüp pişirilmiş hali de diyebiliriz... :78:
Bkz;
Eki Görüntüle 218119
Eeeööö şeyyy benim yediğim mantı ööle yoğurtla yenen mantı değil yalnız.. Boşnak mantısı, börek oluyo... :78:
İçinde kıyma olan, kol böreğinin baş parmak ucu kadar parçalara bölünüp pişirilmiş hali de diyebiliriz... :78:
Bkz;
Eki Görüntüle 218119
Bkz;
Eki Görüntüle 218119
ayyyy o ne yaaaa![]()
mantı deyince öyle sandık. ama bu da yoğurtla iyi gider
ya gece gece konulur mu bu foto orayacanımız çeker amaaaaaaaaa
![]()
Ayyy çok özğr dilerim yaaa.. Şimdi de silmeye çalışıyorum silinmiyoooYa sen ne yaptın??
Açım ya açım
nasıl koyarsın böyle bir fotoğraff ..
hadi tut bakalım beniii ..![]()
bende bugün 2 ay gibi bi süreden sonra cips yedim maselef...menümü de yazayım da tam olsun
sabah: normal kahvaltı; domatis peynir zeytin 1 dlm ekmek ve 1 haşlanmış yumurta (haşlanamamış aslında allaaahım o bile ters gitti ve az pişmiş oldu)
öğlen: köfte-makarna (dolapta onlar kalmıştı bitek)
akşamüstü: sek filtre kahve (kalorisiz malorisiz mis gibi)
akşam: aslında nesfit yiycektim ama hain annem peynirli börek yapmış, salata ve 1 minik dilim börek
bir de fena yaramazlık yaptım, ara ara kola içtim bir de cips yedim biraz özür dilerim :26:
ben yarım yağlı alıyorum cnm....yaa niye rezil diyosun harika işte! burda önüne mantı gelip de yok dicek kimse var mıdır sence?
tereyağı ben zaten hiç dökmem mantıya ve hiçbir yemeğe ama yoğurt ve salçalı sos da ister mantı yani... ay şimdi olsaydı... of!
bu sırada yağsız yoğurt kullanabilirsin biraz daha masum en azından.
bu sırada yağsız yoğurt ve süt kullanan veya hiç sevmeyen var mı arkadaşlar? ben öyle bir alıştım ki tam yağlı süt içemiyorum, hele süzme yoğurtlar öyle ağır geliyor ki!
yaklaşık 4 senedir falan hep yağsız süt ve yoğurt alıyoruz... siz nasıl süt ve yoğurt kullanıyorsunuz?
anam benimde kayınvalide kayserili.... pek bi uyanık oluyolar valla....ayy evet bi biz kalmışız yani hayret bişey! hamutran gel yarın da biz mantı yiyelim bende kayseri'li geni de var açıaçıveririz mantıcıkları![]()
anam hiiçççç bişiycik yememişsin ki.... maşbu arada menücanıyazayım bende
sabahı yazmıştım (klasik geç kahvaltı , form çayı, su ve 1 saat yürüyüş )
öğle kiraz
ara kahve
1 saat yürüyüş sonra su
akşam 1 bardak süt
geç kahvaltı yapınca böyle oldu ama kahvaltıyı iyi yaptığım için hiiç acıkmadım
saol cnm benimde eşimin yüksek çıktı biraz bende ona günde bi ceviz yediriyorum... bunuda bir deniyim...evet aynen! dietle alakası yok...
bu sırada, takımdakilerin yaşlarını tam bilmiyorum ama herkes genç sanırım, yine de belki kolestrol sorunu olan, ya da eşi dostu kolestrolden muzdarip olanlar için gelsin bu akşamki kedican'la gereksiz bilgiler saati...
yoğurt suyu'nun kolestrole iyi geldiğini duymuştum bir gün tv'de, sanırım hiç izlemediğim tesadüfen denk geldiğim bir Dr Oz programında... annemin kolesterolü de baya yüksektir... ve yoğurt sulanmasın diye de hep üstten sıyırarak alır. birkaç gün yoğurdu dibe doğru kaşıklayarak kullandım ve dibinde biriken suyu anneme içirdim. her seferinde yarım çay bardağı falan çıkıyor.
bunu bir süre devam ettirdik ve annem ilaçlarını her zamanki gibi düzensiz kullanmaya devam etti...
ilk kontrolde annemin kolesterolü düşmüştü...
tabi biz bu işi yağsız yoğurtla yaptık, yağlı olsa sonuç nasıl olurdu bilemiyorum...
işte böyleeee... aklınızın bir köşesinde bulunsun derim arkidişler... :86:
çok cezbedici bi resim olmuş gerçekten... aç olsam şu an fena olurdum ama tıka basa cips doluyum...Eeeööö şeyyy benim yediğim mantı ööle yoğurtla yenen mantı değil yalnız.. Boşnak mantısı, börek oluyo... :78:
Bkz;
Ayyy çok özğr dilerim yaaa.. Şimdi de silmeye çalışıyorum silinmiyooo
Offf kocama söyledim vur dedim kafama bi tane, seve seve dedi patlattı.. hiç sormadı bile niye diye... belki içiniz rahatlar
Ben sadece göstermek istedim nasıl bişey diye.. ufff, du bi tane daha vurduriyim..
anam yine bana kimse kızmamış beni bi tek rabia paklar anladım ben.... nerdesin rabişim kimse bana dur demiyo......
bende bugün 2 ay gibi bi süreden sonra cips yedim maselef...
ben yarım yağlı alıyorum cnm....
anam benimde kayınvalide kayserili.... pek bi uyanık oluyolar valla....
anam hiiçççç bişiycik yememişsin ki.... maş
saol cnm benimde eşimin yüksek çıktı biraz bende ona günde bi ceviz yediriyorum... bunuda bir deniyim...
çok cezbedici bi resim olmuş gerçekten... aç olsam şu an fena olurdum ama tıka basa cips doluyum...![]()
Ayyy çok özğr dilerim yaaa.. Şimdi de silmeye çalışıyorum silinmiyooo
Offf kocama söyledim vur dedim kafama bi tane, seve seve dedi patlattı.. hiç sormadı bile niye diye... belki içiniz rahatlar
Ben sadece göstermek istedim nasıl bişey diye.. ufff, du bi tane daha vurduriyim..
aaa hayret bişeysin biz burda aile içi şiddete hayır diye kendimizi paralıyoruz, sen kocişine "kafama vur" diyosun, oldu mu şimdi?
o da fırsatı kaçırmamış "hanıma vur bağını sorma" demiş...![]()
saol cnm benimde eşimin yüksek çıktı biraz bende ona günde bi ceviz yediriyorum... bunuda bir deniyim...
Oo bugun yalniz degilim herkes kacamak yapmis, ayrica topige ugramayanlar var onlar neler yedi kimbilir (vicdan rahatlatmaca) simdi babamla yuruyusten geldim 1 saat yuruduk amaaaa eve donerken magnum aldik offf
yok ama yarindan itibaren gercekkten cok dikkat edicem:) neyse ben yatayim artik, herkese iyi geceleeerr:))
uff olmadı silemedim..
Bu saatte canınızı çektirdim nası günaha girdim ya..![]()
ben kaçıyorum kızlar
herkese iyi geceler diliyorum
yarın görüşmek üzereeeeeeeeeeeeee![]()
ben de kaçtım kızlaar iyi geceler herkese!![]()