14 - 20 Nisan Kutlu Doğum Haftası

ABIHAYAT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
117
8
S.a arkadaşlar bu hafta kutlu doğum haftası bende nasip olursa bi program hazırlamak istiyorum fikirlerinizi yazarsanız mutlu olurum .ne yapabilirim manevi olarak hediye olarak evde süsleme falan yapmak geliyor aklıma ama nasıl yyapsam tam tasarlayamadıım fikirlerinizi bekliyorum
 
S.a arkadaşlar bu hafta kutlu doğum haftası bende nasip olursa bi program hazırlamak istiyorum fikirlerinizi yazarsanız mutlu olurum .ne yapabilirim manevi olarak hediye olarak evde süsleme falan yapmak geliyor aklıma ama nasıl yyapsam tam tasarlayamadıım fikirlerinizi bekliyorum


Çevrenizdeki insanlara kırmızı gül yada kırmızı karanfil dağıtabilirsiniz.
 
Cok guzel dusunmussun kutlu dogum haftamız kultlu olsun bu arada kardesım benım aklıma ılk gelen hanı buz dolaplarına yapıstıralan onun unu susleyen suslu kumasların ıcıne kucuk karnı kerımler var ya onlardan koyabılırsın boylece buzdolabında takılırve hem evde kuran bulunmus olur hmm baska kapılara asılan susler yapıp ıcıne salatı tefrıcıye kartları koaybılırsın bırde peygamber efendımızın nufus cuzdanı gıbı kartta onunla ılgılı bılgıler yuklu kartlar var (ornegın dodgum tarohı anne adı dogdugu yer gıbı)onlardan alıp dagıtabılırsın aklıma bunlar geldı arkadasım
 
çocuklara küçük hediyeler alıp nedenini anlatabilirsiniz..

evinizde akrabalarınızı çağırıp kuran okutabilirsiniz
gelenlere sarıgül dağıtabilirsiniz(peygamber efendimizin en sevdiği renk ve çiçek)
evde kurabiye gibi dağıtılacak şeyler yapıp komşulara dağıtabilirsiniz..
 
Evde kuran-ı kerim okutup, gelenlere küçük hediyeler dağıtabilirsiniz. Çok güzel düşünmüşsünüz, tebrik ederim.
 
Dershane de bize lokum ve hadis dağıttılar kutlu doğum haftası için. Koridorları da güllerle süsleyip hadisler asmışlar. Dershane de gül suyu kokuyordu. Kuran da okuyacaklarmış bugün dershanede.


 
hoşgeldin efendim yazısı duvara kocaman, bi de sünnetlerin yazılı olduğu bir liste kuran programı Allah kabul etsin :nazar:
 
biz de geçen sene kuran kursunda toplandık ve kuran okundu,bir sepete hadisleri ayrı ayrı kalpli kagıtlara yazdık ve herkes sepetten bir tane kendine hadis çekti:)evlerde kuran okunup yemekler yendi.peygamber efendimiz dogumu adına pasta aldık ve yedik.salavat yarışması yaptık en çok salavat çekene toplanıp hediye aldık daha çok yapılabilirşeyler var.
AYRICA BÖYLE BİR KONU AÇTIGIN İÇİN ALLAH SANA RAHMET ETSİN CANIM BENİM.UMARIM DUALARIN KABUL OLUR YAPTIGIN HAYIRLI İŞLER KAT KAT SEVAP OLUR
 
çok güzel bi düşünce, ne yazıkkı toplumumuzdaki insanlar çocuklar için dini günleri cazip hale getirip sevdirme gayretini göstermiyorlar :KK43: halbuki avrupada tam tersi... bence çeşitli kurabiyeler kanepeler cupcake ler yapıp masaya açıkbüfe gibi dizin, bi köşede hediyeler hazırlayın küçük şeyler, mesela kız çocukları için toka erkek çocuklar içinde anahtarlık gibi, hatta paketlerin içine şeker vs de koyabilirsiniz.. ortamı renklendirin, bide salavatlar eşliğinde efendimiz için pasta kesebilirsiniz :)
 
öneriler çok güzel inanın durumdan bı haberdım ama burayı okuyunca bende bişiler yapmak istedim
 
Kızımın okuluna çicek sepetin'den gül şeklinde kek buketi kakaolu ve kırmızılı ondan aldım.öğretmenimize canlı kırmızı gül buketi,birde çocuklara rüzgar gülü aldım.aslında kırmız gülden gül kokan hadis kartları vardı ondan hepsine alayım dedim ama rüzgar gülüne daha çok mutlu olurlar diye ondan aldım.büyüklere o hadis kartlarından alınabilir.gül şeklinde gül kokuyordu çok güzeldi.bu hafta arkadaşlarıma almayı düşünüyorum..birde 10 dakika kadar ikramlardan ve hediyeler önce Peygamberimizi anlattım yavrulara çok tatlıydılar.nasılda dinlediler maşallah çok mutlu oldular.birde öğretmenimize arkadaşları kendi arasında çekilişle hediyeleşsinler dedik.bakalım yapacaklarmı.Bizde bu arada bol bol salavat getirelim arkadaşlar.
 
Kurabiye tarzında pastalar yapıp yanına da birer hadis yazıp komşulara dağıtabilirsiniz.
Ya da bir yetime hediye alıp onu mutlu edebilirsiniz.Eminim bu Peygamber efendimizi çok mutlu eder.
Maksat gerçekten muhabbet olsun diye çok şey yapılabilir herkes imkanına göre isteğine göre birşeyler yapabilir.

Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl
Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl?
 
çok güzel düşünmüssün, bende kızım anaokuluna gidiyo önce velileri bilgilendiricem pasta alalım çocuklarımızla kutlayalım efendimizden bahsedelim diye,
kimse katılmassa bende kek kurabiye alıp ne için olduğunu çocuklarımıza anlatmayı planlıyorum nasip olursa,
başka fikirler olursa bende nasiplenirim ,birde velilere hadis kağıtları dağıtmakta güzel fikir:KK34:
 
sevgililer sevgilisinin kutlu doğum haftası kutlu olsun
seni çok seviyoruz YA RESULALLAH...




YAKIN MI YA RESULALLAH

Sevdanı anlatmaktan aciz, kalemler nacizler
O Kutlu Sevdanı bilemez, sevmekten acizler
Seni özlesin herdem ademler, şu nacizler
Vuslatına kavuşmak yakın mı YA RESULALLAH


Sevdanla beden çürümez, şehit olur naaşı
O Güzel İsmin için,arş-a uçar, kullar naaşı
Havz-ı Kevserine varır,kanar, nura naaşı
O Havz-ına kavuşmak yakın mı YA RESULALLAH


Melekler de yarışır,Sana salat selam için
Yarış ey nefs Melekle,sende salat selam için
Ey nefs var Ravza-ya,demek salat selam için
Ravzana kavuşmak yakın mı,YA RASULALLAH


Aşkından işlemiş 3000 şiir,KANUNİ Ecdad
Bizi de o Aşktan mahrum etme,Ey NEBİMİZ, imdad
Dolu dizgin kaçalım sana,şeytanlardan imdat
Sevdana doluşmak yakın mı YA RESULALLAH


Aşkınla konuştur,O Kutlu Sevdana kul et beni
Ayırma yolundan,O Nurlu yoluna su et beni
Yak sevdanla herdemde,şeytanlara nar et beni
Nur Cemale kavuşmak,yakın mı,YA RESULALLAH.

alıntıdır
 
kizlar gercekten cok sevindim hepinizin de ayri ayri cok güzel fikirleri var süpersiiniiiiz :)
konuyu acan bacim ALLAH senden razi olsun!
gülüm3452 bak bizden önce davrananlar ve ayni fikirde olanlarda varmis hamd olsun :)

bol bol salavat cekelim insaALLAH.........
cocuklara iyi örnek olalim Efendimiz sav hayatindan anlatalim cocuklari nekadar sevdigini anlatalim,anlatalim da anlatalim zaten bitmez :)
Onu sav anlatmaya bir ömür yetmez :KK43:

SENI ÖZLER DURUR DIVANA GÖNLÜM
SENDEN AYRI GECEN HERGÜNÜM ÖLÜM
YANDIM HASRETINLE SAVRULDU KÜLÜM
COK ÖZLEDIM SENI YARASULALLAH...

GEL DE GELEYIM GELIP
TOPRAGINA YÜZÜM SÜREYIM
SEFAAT ET BIZE YA RASULALLAH
YILARCA AGLADIM ARTIK GÜLEYIM

O GÜZEL MEDINE GÖZÜMDE TÜTER
ASKIN ALEV ALEV YAKAR KÜL EDER
BILMEM KI BU HASRET NE ZAMAN BITER
COK ÖZLEDIM SENI YA RASULALLAH

SENIN HASRETINLE DÜSDÜM CÖLLERE
SORDUM SENI SENSIZ ACAN GÜLLERE
SEFAATIN DEVA TÜM GÖNÜLLERE
COK ÖZELEDIIIK SENI YA RASULALLAAAH....:KK43:
 
MEVLİT KANDİLİ


İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. Milâdî takvime göre ise bu, 571 yılı Nisan ayının yirmisine rastlamaktadır. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir.

O'nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.

O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidâyet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu hususta Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmuştur:

"Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler."
(Âl-i İmrân, 164)

Bu gece, müslümanlar arasında yüzyılllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. Büyük Türk Alimi Süleyman Çelebi tarafından yazılan ve asıl adı "Vesiletün'necat" olan mevlid kitabı O'nun doğumunu, üstünlüğünü ve mucizelerini en güzel bir şekilde dile getiren değerli bir eserdir.

alinti
 
Son düzenleme:
kızlar merdivenlerde kanadı kırık güvercin buldum aldım eve getirdim balkona koydum nolur acil cevap verin neler yapabilirim bu arada balkonda üşürmü?
vetenire götüremem ama kendim ilgilenirim eczaneden alabileceğim bişey varmıdır gidip sorucam napabiliz,veteriner olanlar ,arkadaşı olanlar yada başına gelenler yada fikri olanlar acil yardımımıza ihtiyacı var!
şimdiden ilgilenenlerden ALLAH razı olsun.
 
konu açıcaktım yanlışla buraya yazmışım kusura bakmayın..
 
Son düzenleme:
Bizde çikolataların üstüne hadis-i şerif yazıp yapıştırmistık okulda hocalarımızin çok hoşuna gitmişti hatta kendilerine çıkan hadisleri birbirlerine okuyorlardi :-)
Birde sarı kartondan güneş çizip kesip içine Muhammed yazısı yapıştırmistık arapça
 
X