Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Ayy ben yıne gece kuşu önce hemen menumu yazayım, sabah bı fıncan ada çayı, dort tane bebe bıskuvisi, arada bır sade kahvee, oglen yarım kase cacık yedım . Akşam bır ıkı kaşık fırın makarna, tavuk şinitzl ve salata yedm. Tatlı çeşitleri yemek çeşitleri cok fazla ıyukı istahm yok ama yınede yemek ıstıyorum, o yuzden kaçamklarım olabılır. Bıde bı bardak kola içtim bugun. Sanırım sıkıldım ıştahsızlıgımdan ve buna ragmen bu hafta kılo veremeyışımden. Ama tatilden kaynaklanıyodur umarm bu gevseklık

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı ve bol eksili sabahlar

Bu sabah 06:30da uyandım ve saat 07:00de güzelce mutfakta kahvaltımı ettim Şimdide keyif kahvemi içiyorum

Dün öğlende eşimin kuzeni ( ben artık evlatlığım diyorum hatta Annesine bile bazen takılıyorum ver nüfusunu bana oğlum yok nasılsa diye kadının bir tane oğlu var zaten ) Bursadan döndü ve haftasonuna kadar yine bizde
Eşimin Teyzeoğlunun yanında staja başlattık ona ve sabah ikisinide işe geçirdikten sonra hemen fırsatını yakalamışken onun bilgisayarına el koydum
Benim takozun yanında bu jet gibi ama kablosunu unutmuş getirmeyi
Neyse şarjı yettiği kadar keyif yaparım sonra yine takoza geçerim

Yaa evet dans etmeyi ben de çok seviyorum :) böyle hareketli bişeyler açıp kafama göre hoplayıp zıplamayı :) okulum açılınca ben de yürümeye başlıcam bu sıcaklarda gözüm yemiyo valla yürürsem akşam yürücem de tabi gene yağmura yakalanmazsak okul açılınca en az 1 durak yürüyorum sabahları akşamları da arkadaşlarla bi yerleri gezmeye gidince yürüyüş gibi oluyo :) hiç yoktan iyidir :)

Saltanatım çabuk bitti Kuzenin laptobunun şarji bitti bende takoza döndüm
Eşime telefon açtım o ara nasıl gülüyor hay ben senin şansına diye neyse akşam yollarız gider alır şarj kablosunu evden yarın rahat edersin dedi

Bu ara yine başladım ben evde daraldım diye dolanmaya ve bir tanıdığa iş aradığımı ilettim Hatun dişçi ve yeni iki yer açtı belki yanında bir boşluk olursa telefonlara bakmaya falan girerim işe en azından biraz elimiz bollaşır bende kendime yeni bir laptop alırım
Nasip kısmet tabi

İnşallah olur hayırlısı :)

tatlım değerlerin normal evet ama;
b12: 239 çıkmış, aile hekimlerinin genel görüşüne göre normal olabilir, ama dünya sağlık örgütünün ve türkiyedeki birçok profun görüşüne göre başta karatay, dr ahmet aydın vs. birçok prof, sağlıklı bedende metabolizmanın işlevini yerine tam getirmesi için b12 değerimizin 500-800 aralığında olmasını önemle öneriyor. bu bağlamda da b12 iğnesiyle depoların doldurulmasını öneriyorlar. istersen b12 den 1 iğne olsun yaptırıp 500 e çekmeye çalış derim değerini.

işte biz kahvaltıda hem sağlıklı karbonhidrat hem magnezyum hemde b12 yi doğal yollardan almak için çiğ çerez tüketiyoruz. ekmek bunların hepsini birden malesef barındırmıyor hatta pişirildiği için rafine gıda olmuş oluyor.
şimdi mevsimi bol semiz otu tüket bitanem, her mevsim iyi değerlendirmek lazım

açlık insüline bakılmadan direnç hesaplanmaz. baktırsaydın ben sana hesaplıyacaktım ama kısmet olmadı. açlık şekerin normal ama yineliyorum, insüline bakmadan tek başına veri bişi göstermez. sen telaş yapma bir gittiğinde AÇLIK İNSÜLİN değerine baktır okey.

ürik asit zaten idrar rengin koyu ise kendinde gözlemleye bilirsin. muhtemelen hafif kokulu ve koyu renklidir idrarın.
suyu çoğalt ve idrar rengini takip et kokusuz, açıııkkk beyaza yakın bir sarı oldumu tamamdır, idrarından asit fazlalığını göndermişsin demektir. bununda tek çaresi suu ve alkali besin tüketmek. yani çiğ sebze ve salata tuket bolca ama, üstüne hakiki zeytinyağını limonu ev sirkeni dök öylece ye öğünlerinde. ama esas su ya dikkat et iç yıkamayı su çok çabuk yapıp idrarını yanı ürik asit fazlalığını temizlr

B12 YAZILARINDAN BAZILARI ARŞİVİMDEN

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/osman-muftuoglu_96/b12-beynimizin-sutudur_29451619

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3752

Kolay gelsin kaptanım :) karatayin kitabı bitmek üzere artik ara öğün yemiyorum ve salataya zeytinyağı kullanıyorum ama içimde bir tereddüt var yine ise yarayacak mı diye

O YAĞ Sana şifa olacak. dur ben sana yağ hakkında bir yazı bulayım arşivden şimdi bulamadım paylaşırım gene

işte bu biz kocaman bir aileyiz

kuzum artık karıştırıyorum ama soracağım sende insülin direnci varmıydı?

burdada yağmur havası var ben yaz yağmurunda ıslanmaya bayılırım, geçen haftalarda yağdı burda havuza girdim çok keyifliydi

oku bitanem ufkumuz açılsın

Aynen ben de öyle ya sonra azar işiticem diye yemiyorum
valla yersiniz çantayı yemeyunnn

Sağol canım ya inşallah öyledir :)
İyi yapmışssın tabi ya ne kadar erken okursan o kadar çabuk düzeni oturtursun hem :) ben de okucam inşallah
daha okumadın demek

sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , o 1 dlm yerine çiğ çerez önericem ama....

tatlım sanada; sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , oooo 1 dlm yerine çiğ çerez yemeni önericem. birde akşama meyve bırakmasak çok daha iyi olur

Ayy var ya sadece yarim saat mel b yapabildim bisiklet misiklet hak getire yani acayip yorulmusum da farkinda degilmisim uyucam valla bu arada mel b disinda siz neler yapiyosunuz hanimlar spor olarak yani?

ben kardiyo ( bantta yurume+eliptik bisiklet ve vazgeçilmesim lesli bunlardan karma kardiyo yapıyorum )30dk ve arkasında karın bacak kol 15dk şeklinde uymaya çalışıyorum tatlım

densssssss
serencimmm sabah büskividen başka bişi bulamadınmı tatlım yiyecek aşk olsun. lüütfen çiğ çerez alıp çantana atarmısın

biliyorum canım bol eğlenceler. side geceleri harikadır gençken çok severdim oraları

Birde kaçamaklarım olsada buranın en guzel yaı bol bol yüzmek, sabahları mıde bulantım daha cok oldugu ıcın yuzesım gelmedı ama , oglen bol bol yüzdüm oda spor ne de olsa
dönerdönmez kan tahlillerini bir yaptır bitanem, yaptırdınsada bir göreyim neymiş değerlerin

ne çektin bu takozdan be banum
Günaydın kaptanımm

ay dunki menumude yazayım
sabah gene bızdıkla parka gittik geldik dün
kalkınca suyum ve kefirim içtim
9,00 da karatay kahvaltımı yaptım
öğle 14,00 gibi et sote ayran salatalık yedim
17,30 da ayran domates salatalık yedim
19,30 da kıymalı taze fasulye, prinç pilav salata
kardeşim sürekli pirinç pişiriyo bulgur yemiyolar bende kaçırdım pirinci bu ara
bide otururken bir bira ve çerez atıştırdım tuzlu poffff
spor sabah 30dk yurume akşam 15dk yuzme+30dk yurume

Karatayın kitabını bitirdiğimde ona göre beslenip b12yi yükseltmeye çalışırım o şekilde olmazsa da bi doktora gider b12 iğnesiyle ilgili görüşürüm artık

Ya ben de onu anlamadım niye yüksek çıktı idrarım çoğu zaman nerdeyse beyaz oluyo böyle açık renkli ama ürik asit yüksek çıktı anlamadım bunun regl dönemiyle alakası yoktur di mi? regl dönemim yaklaştığı için acaba öyle çıkmış olabilir mi ona bağlayabiliyorum şu an sadece ama alakasız olabilir tabi

Ya sabahları da geç kahvaltı yaptığım için heralde akşam 8de yemek yiyorum sabah 11de kahvaltı yapıyorum 12 saati baya aştığı için sabah aç hissediyorum biraz o yüzden ekmek tüketiyorum ama zamanla onu da azaltıcam yani zaten daha 1 hafta oldu ben kendimden bu kadarını bile beklemiyodum şahsen çünkü ben ekmeğe baya düşkünüm normalde ama bi dönem hiç ekmek tüketmeyerek kilo verdiğim olmuştu baya hızlı şekilde gene öyle olucak umarım yakında zaten bikaç güne uyku düzenimi erkene almaya çalışıcam söyle 8-9 gibi uyanıp kahvaltı yapsam ekmeği daha da azaltacağıma inanıyorum hatta belki gene sütle gevrek yemeye başlarım kahvaltıda hem çok doyurucu da oluyo öyle ekmek yemeyince tabi gevrek de ekmekten sayılıyo ama az katarım onun yanında da gevrek falan yerim sizin dediğiniz gibi

İnsülin direncimi de valla çok merak ettim yarın tekrar gidicem sağlık ocağına dicem doktora şu değerleri istedi diyetisyenim Karatayın o listesini yazarım bi kağıda diyetisyenim bu listeyi verdi derim hallederim inşallah

evet cnm listedekiler yapılmış çogunlukla. sen açlık insüline baktır da bakalım hipoglisemi yada direnç varmı hesapları ben sana
o sütle musliyi çok değilde arada tercih edebilirsin çiğ çerez ekleyerek seyreltirsin 1 de taze meyve yanında tarçınla doyurucu olur okiş

bişey sorucam ben daha kitabı bitiremedim ya bilmiyorum o yüzden siz karatay kahvaltısı yaptım diyince ne yiyosunuz mesela?

ANNE OLACAK KELEBEK MELEKLERİM İÇİN BİR YAZI OKUYUN AKLINIZIN KÖŞESİNDE KALSIN

"Dünyanın her tarafından mesaj geldi. Peru'dan, Amerika'dan... Diyorlar ki, "Doktor Karatay, sizin dedikleriniz bugün Amerika'da beslenme okullarında okutuluyor! Ve dediğiniz her şey üç vakte kadar çıkıyor..."
Peki nasıl oluyor da siz bu yaşınızda yeni araştırmaları takip ediyorsunuz? Çünkü gerçekten de siz bir şey söylüyorsunuz sonra mutlaka onu teyit eden bilimsel kanıtlar yayınlanıyor...

-Çünkü ben meraklıyım. Her sabah 5'te kalkar, okurum. Bir sürü tıbbi mecmuaya abone olmuşum, yurtdışından çalışmalar gelir, bakarım. Hakiki araştırmalar. Yani ilaç firmalarının desteklemediği, bağımsız araştırmalar. Onları okumak lazım. Dr. Uffer Ravnskov diye çok önemli bir bilim adamı var. Diyor ki, "Rakamlara işkence yaparsanız, rakamlar her istediğinizi söyler! Onları kendinize göre yorumlayabilirsiniz." Bir sürü doktor bunu yapıyor, ilaç firmalarının araştırmalarını gözümüze sokuyor. Ben ise, söylediklerimi tarafsız araştırmalara dayanıyorum. Şeker yüklemesi gerçekten zararlıdır. Bu kadar...""
ALINTININ DEVAMI:
https://www.facebook.com/ObezliktenKurtul/posts/763275787115487:0
BURADA.

ben avakado bulamayabilirim sanırım hem hiç yemedim ben nasıl bişey
çiğ çerez olarak da ceviz badem taze fındık falan olur mu?
tatlım avakado hem faydalı hem doyurucu glisemik indekside düşük bir gıda. alanya da yetişiyor buralada çoktur ucuzdur. ben sık tüketirim, onsuz kahvaltı saman gibi gelir
sevgili saraçoğlu guzel anlatmış okuyabilirsin avakadoyu
http://www.milliyet.com.tr/onu-cok-...afe/yazardetay/21.07.2009/1119685/default.htm

evet karışık çiğ çerez olacak ama ÇİĞĞĞ: ceviz badem fındık fıstık kaju ben hepsini kavanozda kardım 1 avuç yerim sabahları ohhhhh hucrelerim besine doysun diye :)
avakado buyuk marketlerde var ama sizin oralarda4-5tl 1 tanesi. ama 1 taneyi 3-4 gunde tuketiyorsun zaten bulursun m..ros ta var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…