- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #117.881
Canim ne güzel darısı başımıza benimde olmayan bir pantolon var o benim için önemli ona bi girebilsem zayıflamasım diyebileceğimkızlar sabah tartılacaktım ya valla tartılmadım cumanın sihri bozulmasın dedim, ama bir kısa kotum vardı giyince yanlardan göbek pötlüyordu onu giydim haftalar sonra gayet fit oldu, zaten bugun maydonoz kurume başladım, akşamlarıda çeşitli sebzelerle yemek öncesi smothe içeceği yapıp içicem 30dk öncesi. bu hafta çiğ beslenme rawfood menumde olacak işallah sekteye uğramadan. cuma heyecanımız daim olsun, haftaya güzel başlayalım. eşleşme yarışımızda var unutmayın, tüm takımlara başarılar kim galip gelecek cumaya bakalım
Canim kaç dakikalık bu videolar güzel görünüyor denemek isterim bendeSPOR VİDEOLARI
KARDİYO:
KARIN:
BACAK:
en güzel 3 lü bende hafta da 3 gun yapmayı planlıyorum. adınıda güzel 3 lü koydum benle yapacak olan varmı
@Yenibirben_84 zeyno sen de başla benle
Neslihan dediği gibi cislar var menundeKizlar merhaba pasta işim yuzunden burayı cok ihmalnettim. Haftasonu cok yogundum hemen menumu yazayim.
Cunartesi
Sabah:2 dilim ekmege tost
Oglen:1 tabak sebze yemeg. 1dilim ekmek. Yogurt
Aksam -tavuk kizartmasalata ,1 kemalpaşa:___(
Pazar: pastirmaliyumurta 1dilim ekmek a_ domates salatalik
Oglen:cok yogundum disardan soyledimsoylemiyim ((
Aksam : yok
Canim teşekkür ediyorum bilgiler için araştırmalarının devamını bekliyorum :)Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bugünkü yazısındaki "bilimin doğruladığı diye nitelendirdiği 4 maddeye bakacak olursak bu maddeleri Canan Hoca yıllardır söylüyor ama Osman Hoca ve ekibi de yıllardır millete tam buğday ekmeği ve meyve öneriyor. Sanırım artık onlar da ekmeğin her çeşidinin ve Gİ yüksek meyvelerin zararlı olduğunu öğrendiler veya öğrenme sürecindeler. Canan Hoca "herkes kendi temposunda yürümeli" der. Yani tempolu yürüyebiliyorsanız tabii ki yürüyün ama tempolu yürüyeceğim diye sakın kendinizi zorlamayın. Şimdi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bugünkü yazısına hep birlikte bir göz atalım.
"Göbek eritmenin 4 kolay yolu
Göbeği eritip bel çevresini küçültmek konusunda bilimin doğruladığı 4 öneriyi sıralıyorum.
GÖBEK eritme konusunda bilgisi değil, fikri olanlar, gerçekler değil efsaneler konuşuyor. Kimi "Acı biber ye", kimi "Greyfurt suyuyla limon suyunu karıştırıp iç", kimi de "Yeşil çayın faydası çok" diyor. Yağ eriten aletlerden, lazerin gücünden, akupunkturun maharetinden söz edenler de eksik olmuyor. Siz siz olun bu tavsiyeleri kibarca dinleyin ama bilimin doğruladığı şu 4 basit öneriden faydalanmaya bakın.
TEMPOLU YÜRÜYÜN
Sık ve tempolu yürüyüşler yapın. Bu işi yaparken de kısa aralıklarla temponuzu artırın. Etkili sonuç için her gün ortalama on bin adım atmanın bir yolunu bulun. Bunun en az 6-7 bin adımı tempolu bir yürüyüşle gelsin.
FIRINLA VEDALAŞIN
Şeker, un/nişasta içeren besinlere veda edin. Fırınla, pastaneyle selamı, sabahı kesin. Çaya, kahveye şeker eklemeyin. Şekerli içeceklere elinizi sürmeyin.
ÜZÜMÜ PAS GEÇİN
Meyvelerin çok tatlı olanlarını (üzüm, incir) pas geçin, genelde meyve tüketiminizi elinizden geldiği kadar sınırlayın. Özellikle akşamları meyve sefası yapmayın.
ALKOLDEN UZAK DURUN
Alkolü kesin. Düşük kalorili de olsa alkolün her türlüsü göbek yapıyor, "karbonhidrat içermiyor, içinde şeker bulunmuyor" gibi tavsiyelerle öne çıkarılmaya çalışılan alkollü içeceklerden de (votka, cin)
uzak durun.
MEYVE NEDEN ŞİŞMANLATIR?
EĞER "Bol bol vitamin, antioksidan, mineral ve posa içeriyor, sağlığıma güç veriyor" deyip de meyveyi abartırsanız, hele hele bu yanlışı bir de akşam saatlerinde yaparsanız kolaylıkla şişmanlayabilirsiniz. Bu özellikle insülin direnci olanlar için önemli, hem de çok önemli bir noktadır. Nedeni de meyvelerin içerdiği fruktozda saklıdır. Aşırı fruktoz insülin direnciniz olmasa da kilo aldırıyor ama özellikle insülin direnci olanlarda fruktoz zengini meyveler (incir, üzüm, karpuz, muz) sizi hızla şişmanlatabiliyor. Sağlıklı bir yetişkinin günde 15 gramdan fazla fruktoz kazanmaması gerekiyor, ne var ki bizim kültürümüzde meyve "tadına bakmak" için değil, "doymak" için yeniyor. Sonuçta çoğumuzun meyvelerle kazandığı fruktoz miktarı günde 30, hatta 40 gramı geçebiliyor. Özellikle yaz meyvelerinin bu konuda daha da riskli olduklarını unutmayalım. Kısacası ne vazgeçelim, ne de abartalım.
Meyve için doğru zaman
"BESLENMEMİZE yön verenler önce ekmeği, tuzu, şekeri, şimdi de meyveyi yasakladılar" diyorsanız haklısınız! Bana göre de "meyve tüketimini sınırlama" konusunda işgüzar davrananlar var. Bunlar ellerinden gelse meyveyi tamamen yasaklayacaklar. Ben "yasakçı hocalar"dan değilim. Bana göre her meyve patlıcanı ona katlar. Meyvelerin az ya da çok fruktoz (meyve şekeri) taşıdığı doğrudur ama miktar abartılmadığı, dozu kaçırılıp suyu çıkarılmadığı sürece sağlam bir vücudun belli bir miktar fruktozu tolere etme yeteneği olduğu da kesin.
EN İYİSİ YEMEKTEN ÖNCE
Peki, bu vitamin, mineral, posa ve antioksidan deposu meyveleri az yiyeceğimizi, aşırı abartmayacağımızı anladık da "Yemek için en doğru zaman hangisi?" Yaşasın Hayat diyetisyenlerinden Nilüfer Bayram'a sordum. İşte anlattıkları: "Mide probleminiz yoksa meyveyi yemek öncesi yememiz daha doğru olur. Midede ağrı veya yanma yapmıyorsa yemek öncesi meyvelerin içindeki besin öğelerinin emilimi daha
iyi oluyor. Ayrıca yemek sonrası yenilen meyvelerde olduğu gibi midede şişkinlik ve rahatsızlık duygusu da gelişmiyor. Diğer taraftan aç karna, örneğin yemekten 30-45 dakika önce yenen meyveler yemekte daha kolay doymanıza, dolayısıyla kilo kontrolünü daha kolay başarmanıza da yardımcı olabiliyor. Gastrit veya ülser gibi ciddi mide sorunlarınız varsa aşırıya kaçmamak şartıyla meyveyi yemek sonrası da tüketebilirsiniz. Mümkünse bunu da yemekten bir saat sonraya bırakın."
KAHVALTIDA MEYVE OLSUN
Ayrıca kahvaltıda da meyve tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle dilimlenmiş taze meyveyi yoğurtla karıştırarak yemek kan şekerinizde tüm gün sürecek bir dengeyi sağlayabilir. Prensip olarak insülin direnci olanlara, genelde kilo sorunu olan herkese ilave olarak hipoglisemi ve şeker hastalığı bulunanlara akşam yemek sonrası meyve tüketmeyi tavsiye etmiyoruz."
Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/…/gobek-eritmenin-4-kolay-yol…
Eki Görüntüle 1619928
Canim menu harika hele kahvaltıya bayıldım spor da iyi Tebriklerbugunu kapattigimiza gore yediklerimi yazayim
sabah 9'da:2 haslanmis yumurta uzerine biraz maydoniz dereotu cirekotu pulbiber ceviz ve badem ekledim
bir dilim peynir domates salatalik zeytin
arada bir bardak ayran ve bir fincan lipton slim plus cay ictim
aksam 17'de:bir tabak corba zeytinyagli fasulye semizotu salatasi ayran
spor:1 saat yuruyus +5 dk bolgesel calisma
su:2 litre
Canim menu süper olmuş bide spor olsaymis harika olacakmışPazartesi menum
Sabah
1 yagda yumurta
1 dilim arpa ekmegi
Peynir
Zeytin
Aksam
4 yemek kasigi kisir
Marul
Salatalik
Domates
Su: 2 litre olacak
Spor yok
Aleykum selam Canim menu süper olmuş gerçekten harika günü erken kapatmisin ayrıca bravoSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Gezenti Oynakbaşı geldiiiiiiii
Akşam 17:00ye kadar parkta eğlendik kızımla hatta kardeşim ve Annemde oradaydı ve bol bol sohbetde ettik
Dönüşte alışverişimide yapıp hemen kendimi mutfağa attım ve yemeğimide yapıp yedikten sonra hemen kendimi buraya attım
Şükür bu günüde şu ana kadar hasarsız atlattım ve artık yarın sabaha kadar bana mutfak kapandıbol bol eksi olarak döner inşallah...Aminnnnnnn
Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım;
Sabah; ( 08:15 )
2 yumurtalı omlet
1 domates
1 salatalık
5 yeşil zeytin
5 siyah zeytin
3 ufak yeşil nektarinlerden ( yumurtanın yarısı büyüklüğünde )
ara; ( 10:00 ) şekersiz nescafe
ara; ( 15:00 ) Parkta tekrar bir nescafe
Akşam; ( 17:30 )
1 büyük kase mercimek çorbası ( unsuz )
1 tabak salata
1 ufak kase cacık
Artık sadece bol limonlu su ve olsa olsa bir madensuyu
Aleykum selam Canim menu süper olmuş gerçekten harika günü erken kapatmisin ayrıca bravo
Inşallah canım eksileri çabucak görelim inşallahÇok teşekkür ederim canım inşallah karşılığınıda bol bol eksi olarak alırım
Yapacagim birazdan insallah sporumu da. :)Canim menu süper olmuş bide spor olsaymis harika olacakmış
Maşallah canım çok güzel menun iradene bayidim :)Iyi akşamlar kızlar bugün kendimle gurur duyuyorum kaçamak yapmadım ve sporlarımi eksiksiz yaptım :)
Sabah 11.00 patates salatası yoğurt çay
Aksam 17.00 1 kase tarhana çorbası yoğurt karpuz
Ara 20.00 kuru üzüm badem
Su 3 litre icildi
Spor 45 dakika Leslie 4 mil
36 dakika fitness
30 dakika jillian
Canım benim çok geçmiş olsun ogluşuna allahım şifa versin tez zamanda iyilessin inşallahİyi geceler kızlar ..akşam 6 gibi oğlum ateşlendi birden bire bir olctum ki 39.9 nasıl korktum anlatamam hemen duş aldirdim hastaneye götürdüm serum takıldı enfeksiyon yüksek çıktı ..hemen menüyü paylaşıp çıkayım
09.00 domates peynir salatalık zeytin biber
12.00 Türk kahvesi şekersiz
15.00 3 kaşık kısır turşu ayran
19.00 ciger bir iki çatal sadece
2 lt su
30 dk jillian
30 dk yürüyüş
cok gecmis olsun canim tez iyilessin insallahİyi geceler kızlar ..akşam 6 gibi oğlum ateşlendi birden bire bir olctum ki 39.9 nasıl korktum anlatamam hemen duş aldirdim hastaneye götürdüm serum takıldı enfeksiyon yüksek çıktı ..hemen menüyü paylaşıp çıkayım
2 lt su
30 dk jillian
30 dk yürüyüş
Cok gecmis olsunİyi geceler kızlar ..akşam 6 gibi oğlum ateşlendi birden bire bir olctum ki 39.9 nasıl korktum anlatamam hemen duş aldirdim hastaneye götürdüm serum takıldı enfeksiyon yüksek çıktı ..hemen menüyü paylaşıp çıkayım
2 lt su
30 dk jillian
30 dk yürüyüş
canım toplamı45dk filan 3 videonun. videolara tıkladığında dk ları yazıyo ama şimdi bilemedim tamCanim kaç dakikalık bu videolar güzel görünüyor denemek isterim bende
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Gezenti Oynakbaşı geldiiiiiiii
Akşam 17:00ye kadar parkta eğlendik kızımla hatta kardeşim ve Annemde oradaydı ve bol bol sohbetde ettik
Dönüşte alışverişimide yapıp hemen kendimi mutfağa attım ve yemeğimide yapıp yedikten sonra hemen kendimi buraya attım
Şükür bu günüde şu ana kadar hasarsız atlattım ve artık yarın sabaha kadar bana mutfak kapandıbol bol eksi olarak döner inşallah...Aminnnnnnn
Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım;
Sabah; ( 08:15 )
2 yumurtalı omlet
1 domates
1 salatalık
5 yeşil zeytin
5 siyah zeytin
3 ufak yeşil nektarinlerden ( yumurtanın yarısı büyüklüğünde )
ara; ( 10:00 ) şekersiz nescafe
ara; ( 15:00 ) Parkta tekrar bir nescafe
Akşam; ( 17:30 )
1 büyük kase mercimek çorbası ( unsuz )
1 tabak salata
1 ufak kase cacık
Artık sadece bol limonlu su ve olsa olsa bir madensuyu
Pazartesi menum
Sabah
1 yagda yumurta
1 dilim arpa ekmegi
Peynir
Zeytin
Aksam
4 yemek kasigi kisir
Marul
Salatalik
Domates
Su: 2 litre olacak
Spor yok
Iyi akşamlar kızlar bugün kendimle gurur duyuyorum kaçamak yapmadım ve sporlarımi eksiksiz yaptım :)
Sabah 11.00 patates salatası yoğurt çay
Aksam 17.00 1 kase tarhana çorbası yoğurt karpuz
Ara 20.00 kuru üzüm badem
Su 3 litre icildi
Spor 45 dakika Leslie 4 mil
36 dakika fitness
30 dakika jillian
menu spor harikaİyi geceler kızlar ..akşam 6 gibi oğlum ateşlendi birden bire bir olctum ki 39.9 nasıl korktum anlatamam hemen duş aldirdim hastaneye götürdüm serum takıldı enfeksiyon yüksek çıktı ..hemen menüyü paylaşıp çıkayım
2 lt su
30 dk jillian
30 dk yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?