Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ha benim avakado tarifim farklıdır oyle tuzsuz filan yiyemem tarif vereyim

1/4 avakado+ bir tutam çiğ susam+pulbiber+bazen biber salçası+ bir küçük z.yağ +tuz..ve mutlaka limon sıkarımmm

hepsini çatalla ezerim ezme gibi yerim yumurtamla :KK66:

tatlım avakado hem faydalı hem doyurucu glisemik indekside düşük bir gıda. alanya da yetişiyor buralada çoktur ucuzdur. ben sık tüketirim, onsuz kahvaltı saman gibi gelir
sevgili saraçoğlu guzel anlatmış okuyabilirsin avakadoyu
http://www.milliyet.com.tr/onu-cok-...afe/yazardetay/21.07.2009/1119685/default.htm

evet karışık çiğ çerez olacak ama ÇİĞĞĞ: ceviz badem fındık fıstık kaju ben hepsini kavanozda kardım 1 avuç yerim sabahları ohhhhh hucrelerim besine doysun diye :)
avakado buyuk marketlerde var ama sizin oralarda4-5tl 1 tanesi. ama 1 taneyi 3-4 gunde tuketiyorsun zaten bulursun m..ros ta var :KK66:

avakado yerine başka önerilen bişey var mıdır peki?

çerezleri işlenmemiş şekilde bulabilirim zaten fındık ve ceviz var onun yanında badem kaju gibi şeyleri de alırız bi yerden :)

ha benim avakado tarifim farklıdır oyle tuzsuz filan yiyemem tarif vereyim

1/4 avakado+ bir tutam çiğ susam+pulbiber+bazen biber salçası+ bir küçük z.yağ +tuz..ve mutlaka limon sıkarımmm

hepsini çatalla ezerim ezme gibi yerim yumurtamla :KK66:

çok değişikmiş :) damak zevkime uyacak gibi değil ama bakıcaz artık :))

çok değişikmiş :) damak zevkime uyacak gibi değil ama bakıcaz artık :))
cevizli salçalı ezmeler vardır hani, tadı ona benzer ve mukemmel kahvaltılık ezmedir. hatta içine ceviz badem filan havanda ezip ekleyebilirsin. ben yumurta olmadığında çerezlerimi ezip ekleyip yarım avakadoyla yerim bazen.

ha önemli anektot: avakado yiceğin kadarını aldığında kalanından içindeki çekirdeği çıkarma en son kullanana kadar. çekirdeği çıkarınca kararıyor. çekirdekle saklamak lazım

Gunaydin kizlar
Yorgun anne geldi
Dun gittik oiknige cok eglenceliydi kizlar kostu oynadi zipladi benim bidik bile sesini cikarmadan eglendi butun aksam biraz cislardan kacirmis olabilirim:oops:ama 1.5 sattlik yuruyus yapmis oldum
Simdi esim evde menu listesini yapabilirsem aksam yapmaya calisirim yapamazsam yarin sabah yayinlarim opuldunuz tarafimdan:KK15:

Gunaydin kizlar
Yorgun anne geldi
Dun gittik oiknige cok eglenceliydi kizlar kostu oynadi zipladi benim bidik bile sesini cikarmadan eglendi butun aksam biraz cislardan kacirmis olabilirim:oops:ama 1.5 sattlik yuruyus yapmis oldum
Simdi esim evde menu listesini yapabilirsem aksam yapmaya calisirim yapamazsam yarin sabah yayinlarim opuldunuz tarafimdan:KK15:
yelizim erken yedinse ekmek yemedinse sorun yok yaz bakalım neler yedin
işlerin kolay gelsin.

tatlım değerlerin normal evet ama;
b12: 239 çıkmış, aile hekimlerinin genel görüşüne göre normal olabilir, ama dünya sağlık örgütünün ve türkiyedeki birçok profun görüşüne göre başta karatay, dr ahmet aydın vs. birçok prof, sağlıklı bedende metabolizmanın işlevini yerine tam getirmesi için b12 değerimizin 500-800 aralığında olmasını önemle öneriyor. bu bağlamda da b12 iğnesiyle depoların doldurulmasını öneriyorlar. istersen b12 den 1 iğne olsun yaptırıp 500 e çekmeye çalış derim değerini.

işte biz kahvaltıda hem sağlıklı karbonhidrat hem magnezyum hemde b12 yi doğal yollardan almak için çiğ çerez tüketiyoruz. ekmek bunların hepsini birden malesef barındırmıyor hatta pişirildiği için rafine gıda olmuş oluyor.
şimdi mevsimi bol semiz otu tüket bitanem, her mevsim iyi değerlendirmek lazım

açlık insüline bakılmadan direnç hesaplanmaz. baktırsaydın ben sana hesaplıyacaktım ama kısmet olmadı. açlık şekerin normal ama yineliyorum, insüline bakmadan tek başına veri bişi göstermez. sen telaş yapma bir gittiğinde AÇLIK İNSÜLİN değerine baktır okey.

ürik asit zaten idrar rengin koyu ise kendinde gözlemleye bilirsin. muhtemelen hafif kokulu ve koyu renklidir idrarın.
suyu çoğalt ve idrar rengini takip et kokusuz, açıııkkk beyaza yakın bir sarı oldumu tamamdır, idrarından asit fazlalığını göndermişsin demektir. bununda tek çaresi suu ve alkali besin tüketmek. yani çiğ sebze ve salata tuket bolca ama, üstüne hakiki zeytinyağını limonu ev sirkeni dök öylece ye öğünlerinde. ama esas su ya dikkat et iç yıkamayı su çok çabuk yapıp idrarını yanı ürik asit fazlalığını temizlr

B12 YAZILARINDAN BAZILARI ARŞİVİMDEN :KK66:

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/osman-muftuoglu_96/b12-beynimizin-sutudur_29451619

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3752

O YAĞ Sana şifa olacak. dur ben sana yağ hakkında bir yazı bulayım arşivden şimdi bulamadım paylaşırım gene :KK66:

:KK76: işte bu biz kocaman bir aileyiz

kuzum artık karıştırıyorum ama soracağım sende insülin direnci varmıydı?

burdada yağmur havası var ben yaz yağmurunda ıslanmaya bayılırım, geçen haftalarda yağdı burda havuza girdim çok keyifliydi :KK66:

:KK9:oku bitanem ufkumuz açılsın

:KK11::KK11:valla yersiniz çantayı yemeyunnn :KK70:

daha okumadın demek :KK11::KK1::KK60:

sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , o 1 dlm yerine çiğ çerez önericem ama....

tatlım sanada; sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , oooo 1 dlm yerine çiğ çerez yemeni önericem. birde akşama meyve bırakmasak çok daha iyi olur

:KK49::KK49:
ben kardiyo ( bantta yurume+eliptik bisiklet ve vazgeçilmesim lesli bunlardan karma kardiyo yapıyorum )30dk ve arkasında karın bacak kol 15dk şeklinde uymaya çalışıyorum tatlım

:KK49::KK55::KK55: densssssss :KK73::KK73:

serencimmm sabah büskividen başka bişi bulamadınmı tatlım yiyecek aşk olsun. lüütfen çiğ çerez alıp çantana atarmısın

biliyorum canım bol eğlenceler. side geceleri harikadır gençken çok severdim oraları

:KK73: dönerdönmez kan tahlillerini bir yaptır bitanem, yaptırdınsada bir göreyim neymiş değerlerin
bilmiyorum ki vardı heralde :) tatil dönüşü ben tahlil yaptırcam zaten o zaman öğreniriz ;)

tatlım avakado hem faydalı hem doyurucu glisemik indekside düşük bir gıda. alanya da yetişiyor buralada çoktur ucuzdur. ben sık tüketirim, onsuz kahvaltı saman gibi gelir
sevgili saraçoğlu guzel anlatmış okuyabilirsin avakadoyu
http://www.milliyet.com.tr/onu-cok-...afe/yazardetay/21.07.2009/1119685/default.htm

evet karışık çiğ çerez olacak ama ÇİĞĞĞ: ceviz badem fındık fıstık kaju ben hepsini kavanozda kardım 1 avuç yerim sabahları ohhhhh hucrelerim besine doysun diye :)
avakado buyuk marketlerde var ama sizin oralarda4-5tl 1 tanesi. ama 1 taneyi 3-4 gunde tuketiyorsun zaten bulursun m..ros ta var :KK66:
Annem sınav zamanı bana sütlü avakadolu ballı bi içecek yapıyodu :) ama tadıı :( :(

bu arada ölçümlerimi de yaptım bugün sabahtan hanımlar evde mezuremiz yoktu kaybetmişiz dün aldı annem ben de sabah ölçtüm ama doğru ölçebildim mi bilmiyorum olmaz bir de akşam annem gelince birlikte ölçeriz :) şu anki ölçümlerim

bel:88
göbek:95
kalça:114

kalçayı tam popomun ortasından ölçtüm beli göbek deliğimle göğüs altımın arasında bi yerde ölçtüm sanırım göbeği tam göbek deliğinin üstünden ölçtüm

Yaa evet dans etmeyi ben de çok seviyorum :) böyle hareketli bişeyler açıp kafama göre hoplayıp zıplamayı :) okulum açılınca ben de yürümeye başlıcam bu sıcaklarda gözüm yemiyo valla yürürsem akşam yürücem de tabi gene yağmura yakalanmazsak :KK70: okul açılınca en az 1 durak yürüyorum sabahları akşamları da arkadaşlarla bi yerleri gezmeye gidince yürüyüş gibi oluyo :) hiç yoktan iyidir :)
Okul varken aynısını ben de yapıyordum canım erken inip yürürdüm :) hem ekstra zaman ayırmaya gerek kalmıyor okul varken zaman kıymetli sonuçta :)

tatlım değerlerin normal evet ama;
b12: 239 çıkmış, aile hekimlerinin genel görüşüne göre normal olabilir, ama dünya sağlık örgütünün ve türkiyedeki birçok profun görüşüne göre başta karatay, dr ahmet aydın vs. birçok prof, sağlıklı bedende metabolizmanın işlevini yerine tam getirmesi için b12 değerimizin 500-800 aralığında olmasını önemle öneriyor. bu bağlamda da b12 iğnesiyle depoların doldurulmasını öneriyorlar. istersen b12 den 1 iğne olsun yaptırıp 500 e çekmeye çalış derim değerini.

işte biz kahvaltıda hem sağlıklı karbonhidrat hem magnezyum hemde b12 yi doğal yollardan almak için çiğ çerez tüketiyoruz. ekmek bunların hepsini birden malesef barındırmıyor hatta pişirildiği için rafine gıda olmuş oluyor.
şimdi mevsimi bol semiz otu tüket bitanem, her mevsim iyi değerlendirmek lazım

açlık insüline bakılmadan direnç hesaplanmaz. baktırsaydın ben sana hesaplıyacaktım ama kısmet olmadı. açlık şekerin normal ama yineliyorum, insüline bakmadan tek başına veri bişi göstermez. sen telaş yapma bir gittiğinde AÇLIK İNSÜLİN değerine baktır okey.

ürik asit zaten idrar rengin koyu ise kendinde gözlemleye bilirsin. muhtemelen hafif kokulu ve koyu renklidir idrarın.
suyu çoğalt ve idrar rengini takip et kokusuz, açıııkkk beyaza yakın bir sarı oldumu tamamdır, idrarından asit fazlalığını göndermişsin demektir. bununda tek çaresi suu ve alkali besin tüketmek. yani çiğ sebze ve salata tuket bolca ama, üstüne hakiki zeytinyağını limonu ev sirkeni dök öylece ye öğünlerinde. ama esas su ya dikkat et iç yıkamayı su çok çabuk yapıp idrarını yanı ürik asit fazlalığını temizlr

B12 YAZILARINDAN BAZILARI ARŞİVİMDEN :KK66:

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/osman-muftuoglu_96/b12-beynimizin-sutudur_29451619

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3752

O YAĞ Sana şifa olacak. dur ben sana yağ hakkında bir yazı bulayım arşivden şimdi bulamadım paylaşırım gene :KK66:

:KK76: işte bu biz kocaman bir aileyiz

kuzum artık karıştırıyorum ama soracağım sende insülin direnci varmıydı?

burdada yağmur havası var ben yaz yağmurunda ıslanmaya bayılırım, geçen haftalarda yağdı burda havuza girdim çok keyifliydi :KK66:

:KK9:oku bitanem ufkumuz açılsın

:KK11::KK11:valla yersiniz çantayı yemeyunnn :KK70:

daha okumadın demek :KK11::KK1::KK60:

sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , o 1 dlm yerine çiğ çerez önericem ama....

tatlım sanada; sabahki ekmek fazla 1dlm geçme barii , oooo 1 dlm yerine çiğ çerez yemeni önericem. birde akşama meyve bırakmasak çok daha iyi olur

:KK49::KK49:
ben kardiyo ( bantta yurume+eliptik bisiklet ve vazgeçilmesim lesli bunlardan karma kardiyo yapıyorum )30dk ve arkasında karın bacak kol 15dk şeklinde uymaya çalışıyorum tatlım

:KK49::KK55::KK55: densssssss :KK73::KK73:

serencimmm sabah büskividen başka bişi bulamadınmı tatlım yiyecek aşk olsun. lüütfen çiğ çerez alıp çantana atarmısın

biliyorum canım bol eğlenceler. side geceleri harikadır gençken çok severdim oraları

:KK73: dönerdönmez kan tahlillerini bir yaptır bitanem, yaptırdınsada bir göreyim neymiş değerlerin
Kaptanım aslında meyveyi bırakmayacağım akşama ama çok geç kalkıyorum 12 gibi kahvaltı anca başlıyorum sonra herşey karışıyor :) ekmeği azalırım tabi diğer öğünlerde ekmek yemiyorum zaten

bu arada ölçümlerimi de yaptım bugün sabahtan hanımlar evde mezuremiz yoktu kaybetmişiz dün aldı annem ben de sabah ölçtüm ama doğru ölçebildim mi bilmiyorum olmaz bir de akşam annem gelince birlikte ölçeriz :) şu anki ölçümlerim

kalçayı tam popomun ortasından ölçtüm beli göbek deliğimle göğüs altımın arasında bi yerde ölçtüm sanırım göbeği tam göbek deliğinin üstünden ölçtüm
Canım bence göğüs ve bacak ölçümü de yap derim :) hatta ben kol ve boyun bile ölçüyorum kilolarım bölgesel olmadığı için nerden gitmiş göreyim :)

avakado yerine başka önerilen bişey var mıdır peki?

çerezleri işlenmemiş şekilde bulabilirim zaten fındık ve ceviz var onun yanında badem kaju gibi şeyleri de alırız bi yerden :)
okumalısın dicem elinde değerli bi kitap var ben unutabiliyorum aklıma geldikçe öneriyorum bitanem. ama kendin okusan aklının köşesinde kalır

Bu arada böyle farklı bitki çayları da içebiliriz arada di mi? elma çayı işte böğürtlen çayı falan şimdi Karatay'ın listesine göz attım da işte bi kahvaltıda sevilen bi bitki çayı falan demiş öyle şeyler de içilebilir yani di mi?
evet kuzum içebilirsin

bilmiyorum ki vardı heralde :) tatil dönüşü ben tahlil yaptırcam zaten o zaman öğreniriz :KK66:

Annem sınav zamanı bana sütlü avakadolu ballı bi içecek yapıyodu :) ama tadıı :KK43: :KK43:
yok avakadoyu sadece kendim bulduğum ezme tarifiyle yıyebiliyorum. hiç bişi bulamazsam limon tuz beraberinde yiyorum tatlısını yapıyolar deneyemem :KK43:

gögus: 100
benim bel 92
kalça104
bacak 60
kol 31
belim kalın kalça bacak ince benim. şu bel ve sırt yağlarımdan bıktım yeminle :)

Kaptanım aslında meyveyi bırakmayacağım akşama ama çok geç kalkıyorum 12 gibi kahvaltı anca başlıyorum sonra herşey karışıyor :) ekmeği azalırım tabi diğer öğünlerde ekmek yemiyorum zaten

Canım bence göğüs ve bacak ölçümü de yap derim :) hatta ben kol ve boyun bile ölçüyorum kilolarım bölgesel olmadığı için nerden gitmiş göreyim :)

ya ben göğüs ve bacağımı hatta bileklerimi kollarımı bile ölçtüm de buraya yazmadım :)) ama yazarım isterseniz onları siz de yazmadığınız için kendi kayıtlarımda tutayım yazmayım dedim :)

ya ben göğüs ve bacağımı hatta bileklerimi kollarımı bile ölçtüm de buraya yazmadım :)) ama yazarım isterseniz onları siz de yazmadığınız için kendi kayıtlarımda tutayım yazmayım dedim :)
:KK48::KK48:
o zaman ben de tüm hesaplamalarımı yazayım tekrardan hanımlar :)

bel : 88
göbek : 95
kalça : 114
göğüs sütyensiz ölçtüğümde : 104
en kalın yerinden üst bacak : 75
ek kalın yerinden kol : 37
bilek : 15
ölçüler kilona göre gayet güzel bence, yakında beni geçersin :KK70:
ama ben bu hafta kendimi hafiflemiş hissediyorum, göbek pörsüdü sankim kaçtı içeri

:KK48::KK48:

ölçüler kilona göre gayet güzel bence, yakında beni geçersin :KK70:
ama ben bu hafta kendimi hafiflemiş hissediyorum, göbek pörsüdü sankim kaçtı içeri

ohh ohh nice göbek küçültmelere :D
inşallah valla ölçülerim daha da küçülür :) ay sonunda tekrar ölçerim diyorum bakalım değişiklik olacak mı :)

ohh ohh nice göbek küçültmelere :KK70:
inşallah valla ölçülerim daha da küçülür :) ay sonunda tekrar ölçerim diyorum bakalım değişiklik olacak mı :)
takip etmek senide motive eder tut tatlım. bizim diğer topikte 6. takımda 2 kız zayıflama gunluğude tutuyorlarmış, gunluk de tutabilirsiniz, menuleriniz yorumlarınız ve hedeflerinizi sık sık tekrar etmek faydalı olabilir

takip etmek senide motive eder tut tatlım. bizim diğer topikte 6. takımda 2 kız zayıflama gunluğude tutuyorlarmış, gunluk de tutabilirsiniz, menuleriniz yorumlarınız ve hedeflerinizi sık sık tekrar etmek faydalı olabilir

Aynen ben de günlük tutuyorum yazmıştım buraya da bi ara :) çok motive edici oluyo hem de geriye dönüp neyi fazla kaçırmışım neyi eksik yapmışım diye bakmak faydalı oluyo :)

İyi akşamlar hanımlar bugünki menümü yazıp kaçıcam ben de :)

Sabah
11de bir bardak su
11 buçukta 2 dilim tam buğday ekmeği peynir 2 yeşil zeytin yanında domates salatalık ve 1 bardak şekersiz 9lu çay

Ara ve Öğlen
saat 4 buçukta 1 bardak süt
saat 6da 1 şeftali yanında 5 yer fıstığı ve 7 badem hepsi çiğ ve yanında 1 salatalık

Akşam
saat 8de yarım kase şehriye çorbası 4 kaşık kabak yemeği 3-4 parça sulu tavuk yemeği ve yanında 2 küçük patates parçası
yoğurt ve salata

bugün pek düzenli beslenemedim sanırım öğlen falan pek bişey yiyemedim dışardaydım yanıma atıştırmalık bişeyler almıştım onlarla idare ettim eve gelince de akşam annemleri bekledim onlarla yemek yedim öyle geçti 2 litre de su içtim ama yarım litrem daha duruyo onu da içmeye çalışıcam uyumadan önce spor yapamadım bugün biraz yoruldum yarın da dışarda olucam ama yarın yapmaya çalışıcam inşallah acayip uykum var şu an gidip direk uyucam sanırım ya da bi yarım saat sonra çünkü yemeğin üstüne de hemen uyumamak lazım o yüzden şimdiden iyi geceler hanımlar yarın görüşürüz :)

Back
X