Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

o zaman ben de tüm hesaplamalarımı yazayım tekrardan hanımlar :)

bel : 88
göbek : 95
kalça : 114
göğüs sütyensiz ölçtüğümde : 104
en kalın yerinden üst bacak : 75
ek kalın yerinden kol : 37
bilek : 15
Burada da mi ölçüm yazıyoruz bilmiyordum ben :) yazmamız lazim mi

Bugün ben de menümü yazıp kaçacağım misafir vardı çok yoruldum ...
Sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 domates
Üzerine limon sıkılmış bol yeşillik

Ara
Şekersiz türk kahvesi

Öğle
1 kase yoğurt içine 2 kaşık yulaf ezmesi
1 şeftali

Aksam
Fırında 150 gr kadar balık
3 kaşık haşlanmış patatesten bol yeşillikli salata

Bugün ekstra spor yapmadım ama temizlik yemek.derken sürekli ayaktaydım baya yoruldum

Zorunluluk yok canım ama eğer buraya yazarsan bir sonraki ölçümünde aradaki farkı görebilirsin ;) Bende geçenlerde İG hesabımda paylaştım :KK48: şurada dursun bir ay sonra kaç cm fark var göreyim hesabı :KK48:

tamam iremcim. cuma akşam menulerinden itibaren zeze_84 zeze_84 sana boş liste hazırlar önumuzdeki hafta sen devralırsın menu takibini. eee kaç gundur neler yedin neler yapıyorusn. kerpetenle alıyorum lafları senden :KK48::KK48:
Bu aralar pek iyi değilim ondan uğrayamıyorum diyet de ben de kötü gidiyorum ondan umudumu yitiriyorum çoğu zaman. Çok sorunlu biri oldum Özür dilerim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı sabahlar ve bol eksili bir gün diliyorum :KK68:

Eşimi ve kuzeni şimdi işe uğurladım ve ilk önce sizlere bir selam vereyim dedim :KK66:
Küçük kızım ille bende işe geleceğim diye tutturunca eşimde çocuklarıda al öğlende gel birlikte yemek yiyelim dedi :KK66:Hazır patronda yokken rahat rahat biraz şirkette takılır sonrada küçük kuzumu parka götürürüm nasılsa akşamlık yemeğimde hazır :21:

Şimdi hemen bir duş alıp kahvaltımıda yapayım :KK66: sonra öğlene kadar bol su ve bol muhabbet :KK68:

Sali gununki menum

Sabah
Domates salatalik peynir zeytin omlet birer cay kasigi recel ve tahin-pekmez
1 dilim tb ekmegi

Ogle
Yok

Aksam
Yumurtali fasulye kavurmasi
1 kasik karisik kizartma
2 kasik patates salatasi
Yarik kek yarim pogaca

Spor
1.5 saat yuruyus

Su
2.5 litre

Dunki menum

Sabah
Domates salatalik peynir zeytin 2 dilim tb ekmegi

Ogle
1 tane tost

Aksam
Tavuk az pilav salata ayran

Spor
30 dk yuruyus

Su
2.5 litre

günaydın meleklerim dun gelemedim misafir üstüne misafirim geldi.
benim kızkardeşim üniversiteden kankamla evli, ve kankamın tum ailesini taaa ozamandan tanırım kardeş gibiyizdir kafadarızdır. e hal böle olunca damadın doktor kardeşi mersinden afyona geçerken 2 gunlugune ugramak istedi gel başımla dedim dun 16.00 sularında gelmiş, yerleşmiş havuza bile girmişlerdi havuzda yakaladım iş dönuşu :KK70: bizim bızdık eylül, onların 6 aylık oğulları hepsi havuzdaydı bende gidergitmez yanlarına gittim sonra yemek faslı ardından çay boyu deniz kenarına kadar yurume yaptık,çay faslı filan derken onlar annemin evine kalmaya gittiler bizde bizde geceledik. uğrayamadım
menumu yazayım
sabah: yumurta+peynir+zeytin+avakado+badem+dom.+salatalık
öğle bulgur 4 kaşık ve barbunya 1 tabakta salata
akşam fırında kabakla yapılan karnıyarık+ ezogelin corba+2 kaşık bulgur+salata+yoğurt
1 tane nestle bitter gofret :(
spor valla yuzdum yurudum ama saat nedir bilmiyorum :KK70:

İyi akşamlar hanımlar bugünki menümü yazıp kaçıcam ben de :)

Sabah
11de bir bardak su
11 buçukta 2 dilim tam buğday ekmeği peynir 2 yeşil zeytin yanında domates salatalık ve 1 bardak şekersiz 9lu çay

Ara ve Öğlen
saat 4 buçukta 1 bardak süt
saat 6da 1 şeftali yanında 5 yer fıstığı ve 7 badem hepsi çiğ ve yanında 1 salatalık

Akşam
saat 8de yarım kase şehriye çorbası 4 kaşık kabak yemeği 3-4 parça sulu tavuk yemeği ve yanında 2 küçük patates parçası
yoğurt ve salata

bugün pek düzenli beslenemedim sanırım öğlen falan pek bişey yiyemedim dışardaydım yanıma atıştırmalık bişeyler almıştım onlarla idare ettim eve gelince de akşam annemleri bekledim onlarla yemek yedim öyle geçti 2 litre de su içtim ama yarım litrem daha duruyo onu da içmeye çalışıcam uyumadan önce spor yapamadım bugün biraz yoruldum yarın da dışarda olucam ama yarın yapmaya çalışıcam inşallah acayip uykum var şu an gidip direk uyucam sanırım ya da bi yarım saat sonra çünkü yemeğin üstüne de hemen uyumamak lazım o yüzden şimdiden iyi geceler hanımlar yarın görüşürüz :)

menun de bi sabahı sevmedim besleyici bulmadım, yumurta ve peynir tuket canım proteinden fakir kahvaltı acıktırır insanı

yazman şart değil kuzum biz herşeyi paylaşıyoruz işte
:KK70:
Bugün ben de menümü yazıp kaçacağım misafir vardı çok yoruldum ...
Sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 domates
Üzerine limon sıkılmış bol yeşillik

Ara
Şekersiz türk kahvesi

Öğle
1 kase yoğurt içine 2 kaşık yulaf ezmesi
1 şeftali

Aksam
Fırında 150 gr kadar balık
3 kaşık haşlanmış patatesten bol yeşillikli salata

Bugün ekstra spor yapmadım ama temizlik yemek.derken sürekli ayaktaydım baya yoruldum
menun guzel ve dengeli kuzum
:kk77:
Zorunluluk yok canım ama eğer buraya yazarsan bir sonraki ölçümünde aradaki farkı görebilirsin :KK66: Bende geçenlerde İG hesabımda paylaştım :KK48: şurada dursun bir ay sonra kaç cm fark var göreyim hesabı :KK48:
bende ondan yazıyorum :KK70:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı sabahlar ve bol eksili bir gün diliyorum :KK68:

Eşimi ve kuzeni şimdi işe uğurladım ve ilk önce sizlere bir selam vereyim dedim :KK66:
Küçük kızım ille bende işe geleceğim diye tutturunca eşimde çocuklarıda al öğlende gel birlikte yemek yiyelim dedi :KK66:Hazır patronda yokken rahat rahat biraz şirkette takılır sonrada küçük kuzumu parka götürürüm nasılsa akşamlık yemeğimde hazır :21:

Şimdi hemen bir duş alıp kahvaltımıda yapayım :KK66: sonra öğlene kadar bol su ve bol muhabbet :KK68:
ohhhhh yemek eşten desene bol eğlenceler banum

Guuuunaaaaayyyydiiiiiiinnnnnnn

Esim dun evdeydi kizlar isten gucten bi turlu giremedim bidik uyuyunca menu listesini paylasirim opuyorum hepinizi
selam canım ok anlaştık

Sali gununki menum

Sabah
Domates salatalik peynir zeytin omlet birer cay kasigi recel ve tahin-pekmez
1 dilim tb ekmegi

Ogle
Yok

Aksam
Yumurtali fasulye kavurmasi
1 kasik karisik kizartma
2 kasik patates salatasi
Yarik kek yarim pogaca

Spor
1.5 saat yuruyus

Su
2.5 litre
:KK62::KK62::KK62: yelizim sen eskisin reçelleri ve akşamkileri cezasız bırakmam kuzum vallahi 100 mekik+15dk lesli cezan
ayrıca fasulye kavurması yumurtalı bayılırım bizim yörenin yemeğidir işkefe ye durum yapılır yenir. sen nerden biliyorsun bakimmm:21:... işkefe olsada yesekkk :KK70:

Dunki menum

Sabah
Domates salatalik peynir zeytin 2 dilim tb ekmegi

Ogle
1 tane tost

Aksam
Tavuk az pilav salata ayran

Spor
30 dk yuruyus

Su
2.5 litre
bu menu güzel. :nazar:

zeze_84 zeze_84
bak arşivi karıştırıken ne buldum yeliz. aidin salihten bir demet sağlık bilgisi hepimizi alakadar ediyor anlatıkkları:KK56::KK56:

"...Sağlığını korumak isteyen veya geri kazanmak isteyen kişi şunlara dikkat etmelidir:
1. Gıdaları iyi çiğnemek gerekir
2. Az yemek tüketilmelidir
3. Yeme içmede sıraya dikkat edilmelidir:

Et, yumurta ve peynir gibi proteinli yiyecekler midede hazmı uzun süren besinlerdir. Tatlılar ve meyveler midede fazla kalmadan bağırsağa geçerek, birinci hazmını burada tamamlar. Su ise midede vücut ısısına ulaştıktan sonra bağırsağa geçer. Bu sebeple önce su içilmeli, sonra meyve veya tatlı; sonra salata ve yemek yenmelidir. İki çeşit yemek yeniyorsa hafif ve sulu olanı önce ağır ve kuru olanı sonra yenmelidir. Bugün yemenin usulünü öğrenmeyen insanlık midesini en şerli şekilde doldurup hastalıkları kendi eliyle kazanmaktadır. Önce yemek yenmesi öğrenilmeli ki marifete mazhar olunsun.

Yemekten sonra yenen meyve ve tatlı hazmını tamamlamak için bağırsağa geçemez, midede mayalanır ve çürür.

Kuranı Kerim’de yeme içmede bu sıranın takip edilmesi gerektiğine işaret eden deliller vardır; “…beğendikleri meyveleri ve kuş etlerini dolaştırırlar.”(Bakara Suresi 57. ayet)

Yemekten sonra içilen su ve diğer sıvılar mideyi genişletir, mide asitini seyreltip yavaşlatır, sindirim süresini uzatır. Yemek esnasında su içmek ise daha büyük bir hatadır. Lokmaların iyi çiğnenmesini engeller, tükürük bezleri yeterli enzim üretemez ve hazım ağızda bozulur. Özellikle Ramazan’ın yaz aylarına denk geldiği bu dönemde bu kurala dikkat etmek çok önemlidir. Su, yemekten en az 1,5 saat sonra içilmelidir. Ancak lokmanın çok kuru olduğu özel durumlarda her lokmanın ardından az bir yudum su içilebilir. Nitekim başka bir ayet-i kerimede “yiyin-için” buyrulmaktadır. Yemekten sonra çok hararet hissedilirse de az miktar su içilebilir..."

Sindirim, ağızda tükürük bezlerinin salgıladığı fermentler ile başlar. Ardından mide ve bağırsaklar ile devam eder. Gıdalar ağızda ne kadar iyi çiğnenirse, beyin gıdadan aldığı bilgilerle sindirim sistemini o kadar iyi hazırlar. İyi çiğnenmemiş gıdalar sindirim işlemini birinci basamakta bozmuş olur. Zira besin, ağız-mide-bağırsaklar sıralamasından sonra hücreye ulaşana kadar toplam dört aşamada sindirilir. Birinci aşamada bozulan sindirim, diğer aşamalarda da felakete zemin hazırlar..." (Devam edecek)

İslam Tıbbı Hekimi
Merhume
Aidin Salih

daha fazlası: https://www.facebook.com/SadeHayatDergisi

Son düzenleme:
zeze_84 zeze_84
bak arşivi karıştırıken ne buldum yeliz. aidin salihten bir demet sağlık bilgisi hepimizi alakadar ediyor anlatıkkları:KK56::KK56:

"...Sağlığını korumak isteyen veya geri kazanmak isteyen kişi şunlara dikkat etmelidir:
1. Gıdaları iyi çiğnemek gerekir
2. Az yemek tüketilmelidir
3. Yeme içmede sıraya dikkat edilmelidir:

Et, yumurta ve peynir gibi proteinli yiyecekler midede hazmı uzun süren besinlerdir. Tatlılar ve meyveler midede fazla kalmadan bağırsağa geçerek, birinci hazmını burada tamamlar. Su ise midede vücut ısısına ulaştıktan sonra bağırsağa geçer. Bu sebeple önce su içilmeli, sonra meyve veya tatlı; sonra salata ve yemek yenmelidir. İki çeşit yemek yeniyorsa hafif ve sulu olanı önce ağır ve kuru olanı sonra yenmelidir. Bugün yemenin usulünü öğrenmeyen insanlık midesini en şerli şekilde doldurup hastalıkları kendi eliyle kazanmaktadır. Önce yemek yenmesi öğrenilmeli ki marifete mazhar olunsun.

Yemekten sonra yenen meyve ve tatlı hazmını tamamlamak için bağırsağa geçemez, midede mayalanır ve çürür.

Kuranı Kerim’de yeme içmede bu sıranın takip edilmesi gerektiğine işaret eden deliller vardır; “…beğendikleri meyveleri ve kuş etlerini dolaştırırlar.”(Bakara Suresi 57. ayet)

Yemekten sonra içilen su ve diğer sıvılar mideyi genişletir, mide asitini seyreltip yavaşlatır, sindirim süresini uzatır. Yemek esnasında su içmek ise daha büyük bir hatadır. Lokmaların iyi çiğnenmesini engeller, tükürük bezleri yeterli enzim üretemez ve hazım ağızda bozulur. Özellikle Ramazan’ın yaz aylarına denk geldiği bu dönemde bu kurala dikkat etmek çok önemlidir. Su, yemekten en az 1,5 saat sonra içilmelidir. Ancak lokmanın çok kuru olduğu özel durumlarda her lokmanın ardından az bir yudum su içilebilir. Nitekim başka bir ayet-i kerimede “yiyin-için” buyrulmaktadır. Yemekten sonra çok hararet hissedilirse de az miktar su içilebilir..."

Sindirim, ağızda tükürük bezlerinin salgıladığı fermentler ile başlar. Ardından mide ve bağırsaklar ile devam eder. Gıdalar ağızda ne kadar iyi çiğnenirse, beyin gıdadan aldığı bilgilerle sindirim sistemini o kadar iyi hazırlar. İyi çiğnenmemiş gıdalar sindirim işlemini birinci basamakta bozmuş olur. Zira besin, ağız-mide-bağırsaklar sıralamasından sonra hücreye ulaşana kadar toplam dört aşamada sindirilir. Birinci aşamada bozulan sindirim, diğer aşamalarda da felakete zemin hazırlar..." (Devam edecek)

İslam Tıbbı Hekimi
Merhume
Aidin Salih

daha fazlası: https://www.facebook.com/SadeHayatDergisi
Evet kaptanim bende okumustum bunu
Simdi spor yapiyordum bende bidiki uyutma arasi verdim ceza sporunu spora ek olarak yapiyorum dimi

elbette paylaşırım banumm ne demek. HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL
şimdi burada uzun uzun yazmayayım. en çok ve en güzel terifler
www.sadehayat.com da ve bunların alışveriş siteleride www.sadepazar.com var malzemeleri ordan alıyorum bahsi geçen. işte bunlar arap sabunu, çamaşır sodası, boraks,karbonat filan. güvenilir dir tüm ürünleri. hatta kendi markaları var yeşilköpük ben arada alıyorum onlardanda. ama şampuan saç kremi mecitefendi doğal ürünlerini kullanıyorum yıllardır çocuklarımda dahil. yine tedavide filan kullanmak iin soğuk sıkım bitki yağlarınıda mecitefendi bazen maranki nin sitesinden alıyorum. bu arada ibrahim saracoğlununda urunlerini arada alırım. nasıl denk gelirse artık :) sabunuda ya köylüden ya buralardan temin ediyorum.
birşey daha organik doğal kurubaklagillerimi bazen sebzelerimide sevgili pınar kaftancı gönul insanının sahibi olduğu www.ipekhanim.com dan temin ediyorum. sade doğal ve sağlıklı yaşam dilerim hepinize sevgiyle kalın.

sadehayat linkini çalıştıramadım şu an belki sitede güncelleme vardır yine haberleşiriz

erkan hocanın kitaplarıd avar bende. hatta hobi bahçemin ilaçlarını, halilarımın temizliğini tariflerine başvururum sık sık. mecitefendi yeni ürünler çıkardı doğal diye onlar guvenilir canım. ama istersen saracoğlu tercih edebilirsin :KK66:
bulaşık makinesinde okadar kolayki aslında. çok kirli olmadığı zaman karbonat ve limon tuzu ile yıkıyorum ben genelde akıtırım kirleri yeterli oluyor. tuz gözünede limon tuzu koyarım. parlatıcı yerine evde hazırladığım limon kabuklarından yaptığım sirkemden temizlik sirkesi, koyarım. birde çatal kaşıklığa sıkılmış limon koyarım arada değiştiririm kokusu için.
ozaman limon, mandalin,portakal vs narenciye kabuklarını atma sana bir tarif daha vereyim dur arşivimden :KK68:

Temizlik Sirkesi (Portakal-Mandalina-Limon Sirkesi) Saadet 6 Eylül 2013 şifalı bitkiler 11 2,5 sene önce yazdığım evde elma sirkesi nasıl yapılır? yazımda portakal sirkesi yaptığımdan bahsetmiştim. Şimdi kış geliyor bol bol yapıp ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Portakal sirkesi diyorum ama ben genelde içine mandalina kabuklarını, limon kabuklarını da atıyorum. Bu sirkeyi uydurmamdaki sebep sırf kabukları ziyan etmeden birşeyler yapabilir miyim düşüncesiydi. Bu düşünceyle yapmaya başladım. Ve bu sirkeyi artık evimde deterjan yerine kullanıyorum. Hertürlü temizliğimde imdadıma yetişiyordu. Taki okurlarımdan Nur Hanım’ın şu yorumuna kadar; “Selamun Aleyküm.Ben bu siteye Aralık 2012′de Elma sirkesi yapmak için araştırma yaparken rastladım ve de elma ve portakal sirkesi yaptim. Elma sirkesini temizlikte, bulaşık, çamaşır, yemek, saç ve diş yıkamasında kullanıyorum, tabi bunları sizin tavsiyelerinizden esinlerek yapıyorum, sonuç mükemmel. Portakal sirkesi de çok faydalı. Böcek, karınca, sinekleri kaçırdığı gibi basur ve ayak mantarına bire bir. Ben bir gün bahcede çalıştım (evin bahçesinde). Ayaklarım çok kirlendi, abdest alıyordum ayaklarımın kiri çıkmadı, portakal sirkesi ile yıkadım çok iyi temizledi, ayak parmaklarımın ikisinin tırnak aralarında senelerdir mantar vardı, tırnaklarım çok az uzuyordu, bir kaç saat sonra bir de ne göreyim mantarlardan eser kalmamış kurumuş. Bu işlem basur içinde uygulandığında hemen memeleri küçültüyor.” Artık bu sirkeyi sadece temizlik değil sağlık içinde kullanacağım. Karşılıklı etkileşim halinde bir şeyleri keşfetmek çok güzel. Lütfen sizler de sirkelerle, bitkilerle ilgili tecrübelerinizi yorumlarda paylaşın ki daha fazla kimseye ulaşabilelim. Gelelim portakal sirkesinin yapımına; Her türlü turunçgil kabuğunu (portakal, mandalina, limon..) temizleyerek bir kaba doldurun. Kabukların üzerini örtecek kadar temiz su doldurun. Bu kabın üzerine tülbent örtün. Tülbent örtmemizin amacı şaraplaşmaması içindir. 10 gün kadar sonra sirkeyi süzüp kapaklı bir kaba doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı kadar turşu tuzu ilave edin. Turşu tuzu yine sirkenin şaraplaşmasını engellemek içindir. Kapağını kapatın. 40 gün sonra temizlik ve sağlık sirkeniz hazırdır. Hem organik mutfak atıkları çöpe gitmiyor hem de evde zararı olmayan bir temizlik ve sağlık sirkesi elde ediliyor. Birsürü gereksiz kimyasal deterjanları kullanarak hem çevremize hem kendimize ne kadar çok zararlar veriyoruz biliyor musunuz? Acaba kimyasallarla birsürü canlıyı yokedip, onların beddualarını almamızdan mıdır bir türlü felaha eremeyişimiz?

kaynak: http://www.fiyonk.net/blog/2013/09/06/temizlik-sirkesi-portakal-mandalina-limon-sirkesi/
Copyright © fiyonk.net

kızlar
8. takımdan sağlıklı yaşama merak saran arkadaşların sorularını yanıtladım ilgi duyanlar olursa sizede alıntıladım incelersiniz

kızlar
8. takımdan sağlıklı yaşama merak saran arkadaşların sorularını yanıtladım ilgi duyanlar olursa sizede alıntıladım incelersiniz
Evet kaptan sayende bende merak salmaya basladim bu ise yer silmek icin limon ve sirkeyi bekletiyorum simdi 15 gun sonra sulandurip kullanicam insallah evi de arap sabunu ve sirkeyle siliyorum.zaten halilarin uzerinede karbonat dokucem simdi bidik uyurken bekler kalkinca hemen supururum

Sporlar yapildi duslae alindi bidik doyuruldu uyutuldu doyurulurken ufak bi kaza yasandi tekrar ust bas degistirildi yerler temizlendi birazdan kizlar kurstan gelir oglene ne yesek acaba

Evet kaptan sayende bende merak salmaya basladim bu ise yer silmek icin limon ve sirkeyi bekletiyorum simdi 15 gun sonra sulandurip kullanicam insallah evi de arap sabunu ve sirkeyle siliyorum.zaten halilarin uzerinede karbonat dokucem simdi bidik uyurken bekler kalkinca hemen supururum
hay maşallah yelizime rahat rahat otur.
çok sevindim yelizim. farkındalık yarattıysam hayatında ne mutlu bana.

Back
X