Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Çok teşekkür ederim. Ben psikolojinin bozulma aşamasını çoktan geçtin. Eskiye dayanıyor kaç kez konuştum anlattım her tartışmamızda ben üzülüp yanına gidip konuştum ama nafile değişen hiçbir şey olmadı

Anlatırım sıkıntımı tabiki ama sizi sıkmaktan korktum açıkçası
iremcim, bak hep diyorum hayat paylaşınca güzel ve çekilir. anlatmak istersen her zaman dinleriz. ben 1.5 yıldır ne derdi olan insanlar gördüm, paylaştık hafifledik kk da.

Kaptanım anlattı ben de öğrendim listeye girdikten sonra ben de görev olarak yapabilirim sıram gelince :)
aferim denizime
bidahaki ay sırada senide koyyorum ovakit ;)

Gelmişken ben de menümü yazayım kaçayım :) bu arada ben Karatay'ın kitabını da aldım canlı okumak daha güzel e-kitap halini de bi 50 sayfaya kadar okudum ama burdan devam edicem :)

Sabah
sabah saat 12de 1 tavada yumurta 1 kaşarlı 1 dilim salamlı tost peynir domates salatalık ve 1 bardak şekersiz çay içtim
bugün arkadaşım gelecekti o nedenle onu bekledim o yüzden biraz geçe kaldı kahvaltım

Ara
saat 1de sade Türk kahvesi içtik

Öğlen
saat 5te 3 köfte 1 kase domates çorbası 1 küçük biber dolması ve salata yedim

Ara
saat 6da 1 şekersiz yeşil çay içtik
saat 7de de babam misafir geldi diye tatlı almış valla 1 tanecik baklava yedim hani ödül gibisinden :KK70: yaa kızmayın valla tazecik sıcacık yeni çıkmış fırından ya dayanamadım bi tanecik yedim küçücüktü zaten
2 dilim de elma yedim başka da bişey yemedim

su 2 litre içtim henüz spor yapamadım arkadaşımla ilgilendim zaten yeni gitti ancak geldim buraya da kusura bakmayın spor da yapmaya çalışıcam inşallah herkese iyi geceler
menun guzel baklavayı affettik hadi 1 taneymiş

Bugunku menum
Sabah
1 tane krep
Beyaz paynir

Ogle
Karpuz peynir

Aksam
Zeytinyagli fasulte
Bulgur pilavi
Ayran

Spor
Yok

Su
2 litre
menu guzel

Bugünkü menüm
Sabah
1 dilim tam buğday ekmeği
3 kaşık tavuk ciğeri
Bol yeşillik

Öğle
1 çay bardağı.süt
2 küçük.şeftali
5 çiğ fındık

Akşam
Fırında kabak mücver yaptım çok hafif.ve lezzetliydi 1 tabak kadar.yedim :)

Arada küçücük çikolata kaçamaklarim oldu kaptanımiz ceza verirse çekeriz artık :)
sence fazlaysa 100 mekik çekersin guveniyorum sana ;)

Ya ben menume ekleme yapicam unutmusum yazmayi Türk kahvesinin yaninda bi de arkadasimin getirdigi dondurmadan yedim malesef :KK43: magnumun kucuklerinden almis hani paket oluyo ya onlardan yedim bi tane bugun tatliyi cok kacirdim valla ya sanirim adet olucam ondan bugun belim falan agridi yarin olmayi bekliyorum normalde tarihin bugundu ama bakalim hayirlisi ha bi de simdi yukarda gorunce aklima geldi ben de ogleden sonra o tatliyi falan yemeden once 5 taze findik yemistim off kesin ceza alicam ama hakettim ben hakettim neyse cezam cekicem kaptanim bugun çıktım raydan valla :KK43:
taze fındık bişi yapmaz ama evet tatlıyı abartmışsın 1mil lesli yada 30dk yurume spora ek cezan ;)

Yarın mı başlıyorum menü listesine
iremcim zeze_84 zeze_84 yeliz boş liste yayınlar az sonra cuma dahil doldurmaya başlarsın okey ;)

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Yine ben geldimmmmmmmmm :21:

Akşam üzere ütülerimide bitirip duş aldıktan sonra Anneme geldim sonrada zaten biraz çocuklarla ilgilen, kuzen ve eşimle sohbet derken ancak uğramaya fırsatım oldu :KK66:

Bugün inanılmaz mutluyum :KK68::KK68::KK68::KK68:
Malum TEOG Yerleştirme sonuçları açıklandı ve kızım en çok istediği okullardan birine kabul edilmiş :21::21::21:
2.ci tercihine yerleştirilmiş hatta ilkten bir acaba nakil alıp ilk tercihime şansımımı denesem diyordu ( eşimin iş yerine yakın olana ) ama sonra eşim kızım boşver diğer taraf daha iyi üstelik yarın öbür gün patronun işi belli olmaz başka yere taşıyalım şirketi derse sen 4 sene boyunca 2 vesait nasıl yapacaksın hem bunun kışıda var dedide aklına yattı vazgeçti :KK48:
Bu okul bize çok uzak sayılmaz hatta apartmanda oturan arkadaşıda oraya gidiyor :KK66:
Hem yabancılık çekmez okula başlayınca hemde birlikte yürüyerek giderler ( yarım saat sürer en fazla oda onlara günlük yürüyüş olur popişleri erir o bahaneyle :KK70: ):KK70::KK70:

RAbbim inşallah Üniversiteyi kazandığınıda görmeyi nasip eder ....Aminnnnnnnnnn

Bu arada benim dişci yanında çalışma işide yattı :21: acıkcası çok sevindim onada çünkü dişcinin kocası biraz dengesiz biri ve eşinin hesap kitap işlerini yapıyor yani devamlı orada ( son yanında çalışan bayan o adamın sinirlenince ağzına geleni sayıp küfür etmesi yüzünden o muayenehaneden ayrılmıştı onuda bildiğim için hiç istemiyordum ama eşim söylemiş bulunmuştu :KK53:neyseki karı koca şimdilik elemana ihtiyaç yok ama olursa döneriz sana demişler görümceme :KK48: artık ileride de gel derlerse mecbur deneyeceğim ama eşimede dedim bana küfür etme gafletinde bulunmasın valla ağzıma geleni sayarım bende diye :KK70:)
Herşey nasip kısmet belki daha iyi birşeyler beni bulur daha sonra :21:
oyy banum ne mutlu sana başarısı daim olsun darısı benim başıma benim kız busene 7. sınıf oldu az kaldı okul derdimizin başlamasına

Gunaydin kizlar
Bugun kac gundur okudugum bi yazi uzerine yeni bi beslenme bicimine gecmeye calisicam basarili olurum insallah
neymiş o bakimm

fermuar.webp

Birçoğumuz, zayıflamaya başladıktan sonra, hedefine ulaşamadan hevesi kırılarak bırakmışızdır. Zayıflamaya çalışanların en büyük isteği; kendisiyle birlikte diyet ve egzersize eşlik edecek, zayıflamanın ne kadar zor olduğunu bilerek baltalamayacak, tam tersi motive edip, devam ettirmesini sağlayacak güvenilir bir dosttur.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir insana asla kilosuyla ilgili güzel sözlerden başka birşey söylenmemelidir. Bunu anlayamayanlarımız veya isyan sözleri kullananlarımız var tabii, ama iltifat sözleri dışında kimsenin zayıflama çabaları hakkında negatif bir yorumda bulunmamak lazım.

İLİGİLİ GÜZEL SÖZLER

Ö Senin için en önemli şey sensin.

Ö İstersen yapabilirsin.

Ö Sana güveniyorum.

Ö Cesaret etmek başarmanın yarısıdır.

Ö Büyük insanların idealleri, sıradan insanların hevesleri vardır.

Ö Sağlığın için bu değişimi yapabileceğine inanıyorum.

Ö Disiplinine hayranım.

Ö Elin, abur cubur değil suya uzandığı sürece sırtın yere gelmeyecektir.

Ö Pozitif yaklaşımın sana güç veriyor.

Ö Gözünü hedefinden ayırmaman ne kadar güzel!

Ö Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise, insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.

Ö Planladığın sürece hedeflerine varırsın.

Ö Yapabileceğinden daha azına razı olmayanlar her şeyi başarabilirler.

Ö Boğazından geçen her kaloriyi sayman ne kadar disiplinli.

zeze_84 zeze_84 .
E Emirse34
@kitap_asigi
Fairy Tale 123 Fairy Tale 123

@denizmrv
@sum_93_hk
I irem093

IMG_375751683091730.webp

günaydın güzellerim. sabah kız kardeşim gili yolcu ettim. 1 haftadır alışmıştım minik eylülüme ne zor geldi ayrılması. ama ben hasretlikten bıktımmm yaaa. insan sevdikleriyle bi arada yaşayamadıktan sonra ne anlamı var diyip yiyorum kendimii :110:

Allah kavuştursun canım :KK68:insan yorulsada çok alışıyor kalabalığa ve sevdiklerinin yanında olmasına :KK66:
Eşimin halalarıda hep aynı şeyi söylüyor : Her sene siz yazlıktan eve dönünce bir kaç gün hep bir buruk oluyoruz alışmışız sizin cıvıl cıvıl halinize, Buse Cerenin bıcır bıcır haline valla hiç gitmeyin istiyoruz diye :KK68:

Annemler emekli oldukları halde ( artık çoğu zaman buradalar biliyorsun ) bazen bütün gün onlarda olduğumuzda bir kaç gün sadece telefonla görüşüp gitmeyince hemen ay özledik yaw hadi şunu yaptım gelin birlikte yiyelim der :KK48: aslında yaptığı sadece bizi çağırmak için bahane oluyor genelde :KK48:

oyy banum ne mutlu sana başarısı daim olsun darısı benim başıma benim kız busene 7. sınıf oldu az kaldı okul derdimizin başlamasına

Sağ olasın canım darısı sizlerinde başına :KK68: Ben Beyzanur ilk okula başladığında anam bu ne zaman okumayı öğrenecek derken bak çabucak geçti zaman şimdi Lise nasıl bitecek diye düşünüyoruz ama 4 senede göz açıp kapayıncaya kadar geçer :KK53: işte asıl o zaman daha buruk olacak içim çünkü cadı kesinlikle şehir dışına yazacağım Üniversite tercihlerimi diyor :KK48: Neymiş kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenecekmiş, yurttada kalmayacakmış ayrı ev istiyormuş :KK67: dedim okadarda değil şehirdışı tamam ama ilk sene yurtta kalınır sonuçta arkadaşlarını tanımadan ayrı eve çıkılmaz diye :KK48: daha şimdiden onun tartışmasını yapacak neredeyse benle bağımsız evlat :KK70:

bu sene sezonu da kapadım daha misafirim gelmez, bende bugunden itibaren küçük kaçamaklara bile kendimi kapadım. durmak yok 70 e koşuyorum varmı benle bu hafta yarışacak bakimmm hedefim tam 1kg bu hafta heyoooo:KK73::KK73::KK55::KK55::KK4::KK4:

Yaparsın sen canım ve çok yakındada 6li rakamlarda göreceğiz seni Allahn izniyle :21::21::21::21:
Sen koşmaya başlada bende peşinden geleceğim Allahın izniyle :21::21::21::21:
Valla benimde haftaya eşimin kız olan kuzeni İngiltereden gelecek ( Anneleri daha yazlıktalar ) ve onada gel bende kal dedim :KK48: ama oda diyette olduğundan ( gram alsa anında frenler kendini fıstık gibi kız :KK68: ) benim açımdan sıkıntı olmaz ve kesinlikle bende kaçamak sezonunu kapatıyorum :KK48: gerçi nadiren kaçamak sayılacak şeyler tüketiyorum ama artık 0 kaçamak olacak :21:

Allah kavuştursun canım :KK68:insan yorulsada çok alışıyor kalabalığa ve sevdiklerinin yanında olmasına :KK66:
Eşimin halalarıda hep aynı şeyi söylüyor : Her sene siz yazlıktan eve dönünce bir kaç gün hep bir buruk oluyoruz alışmışız sizin cıvıl cıvıl halinize, Buse Cerenin bıcır bıcır haline valla hiç gitmeyin istiyoruz diye :KK68:

Annemler emekli oldukları halde ( artık çoğu zaman buradalar biliyorsun ) bazen bütün gün onlarda olduğumuzda bir kaç gün sadece telefonla görüşüp gitmeyince hemen ay özledik yaw hadi şunu yaptım gelin birlikte yiyelim der :KK48: aslında yaptığı sadece bizi çağırmak için bahane oluyor genelde :KK48:

Sağ olasın canım darısı sizlerinde başına :KK68: Ben Beyzanur ilk okula başladığında anam bu ne zaman okumayı öğrenecek derken bak çabucak geçti zaman şimdi Lise nasıl bitecek diye düşünüyoruz ama 4 senede göz açıp kapayıncaya kadar geçer :KK53: işte asıl o zaman daha buruk olacak içim çünkü cadı kesinlikle şehir dışına yazacağım Üniversite tercihlerimi diyor :KK48: Neymiş kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenecekmiş, yurttada kalmayacakmış ayrı ev istiyormuş :KK67: dedim okadarda değil şehirdışı tamam ama ilk sene yurtta kalınır sonuçta arkadaşlarını tanımadan ayrı eve çıkılmaz diye :KK48: daha şimdiden onun tartışmasını yapacak neredeyse benle bağımsız evlat :KK70:

Yaparsın sen canım ve çok yakındada 6li rakamlarda göreceğiz seni Allahn izniyle :21::21::21::21:
Sen koşmaya başlada bende peşinden geleceğim Allahın izniyle :21::21::21::21:
Valla benimde haftaya eşimin kız olan kuzeni İngiltereden gelecek ( Anneleri daha yazlıktalar ) ve onada gel bende kal dedim :KK48: ama oda diyette olduğundan ( gram alsa anında frenler kendini fıstık gibi kız :KK68: ) benim açımdan sıkıntı olmaz ve kesinlikle bende kaçamak sezonunu kapatıyorum :KK48: gerçi nadiren kaçamak sayılacak şeyler tüketiyorum ama artık 0 kaçamak olacak :21:
YA ALLAH BİSMİLLAH BANUM HADİ SEN 90 A BEN 70 E KOŞUYOZ O VAKİT

YA ALLAH BİSMİLLAH BANUM HADİ SEN 90 A BEN 70 E KOŞUYOZ O VAKİT

:21::21::21::21::21: Allahında izniyle ikimizde o rakamlardan daha aşağılarını bile göreceğiz inşallah ;)
Ben kendi kendime en geç yılbaşında o rakamı göreceğime dair söz veriyorum ( tabi gerekeni de yapacağım inşallah )
Yeni yıla ikili rakamlarda ( 3lü rakamlardan olabildiğince uzak) girmek istiyorum :KK68:

Sevgili oynakbasi ve kaptanim
Kaptan sen belki duymus olabilrsin fasilali aclik diye tek ogun beslenme uzerine bi sistem ama hemen kesmiyorsun tabi yemegi ilk 2 hafta karatay yada tas devri tipi beslenerek 6 ogun yiyorsun sonraki 2 hafta ara ogunleri kaldiriyorsun karatay yada tas devrine devam sonraki 4 hafta kahvaltiyi kaldiriyorsun ogle ve aksam karatay yada tas devrine devam aksam 6 dan sonra bisey yenmicek sonrada ogle ogununu kaldirip tek ogun beslenmeye geciyorsun
Ha ben bunun ne kadarini yapabilirim bilmiyorum ama denemeye deger

[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE]​
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
yemekgifleri66.gif
yemekgifleri67.gif
---
harf-hareketli-resim-0127.gif
harf-hareketli-resim-0109.gif
harf-hareketli-resim-0125.gif
harf-hareketli-resim-0118.gif
---
yemekgifleri68.gif
yemekgifleri69.gif
yemekgifleri70.gif

[TD]İsim[/TD]
[TD] cuma[/TD]
[TD] cumartesi [/TD]
[TD]pazar[/TD]
[TD]Pazartesi[/TD]
[TD]sali[/TD]
[TD]Carsamba[/TD]
[TD]Persembe[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]RengarenkNesli[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nhtylz[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[TD]kitap_asigi[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]irem093[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]fairytale123[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]emirse34[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD] denizmrv[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].h[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]sum93hk[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD].............[/TD]
[TD]........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]..........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[/table]

[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]

[TR]

[/TR][/TABLE]​

Peygamberimizin yeme icmeyle ilgili bikac hadisi

Insanoglu karnindan daha kotu bir kab doldurmamistir

Lokmalari agziniza gore aliniz ve iyice cignedikten sonra yutunuz

Insana belini dogrultan bikac lokma yeter bunu yapamiyorsa ucte birini yemege ucte birini suya ucte birini teneffus etmeye ayirsin

Yemekleri cok sicak ve cok soguk yemeyiniz

OTURARAK SU ICMEK HASTALIKLARDAN KORUYOR

herhangi bir siviyi ayakta ictigimizde dogrudan onikiparmak bagirsaga oturarak ictigimizde ise once mideye daha sonra onikiparmak bagirsaga gider sivilarin once mideye gitmesi daha sagliklidir cunku mide asidi sayesinde sivinin icinde bulunan mikroplar oluyor boylelikle bircok hastaliktan korunmus oluyoruz

merhaba 14. takım nasılsınız? ben tee eskiden 6. takımda şimdilerde 8. takımda ilerde belki burda :) gezeğen bir ton tonum. çok diyet yaptım. başardığım zamanlar oldu ama yemek yemeyi sevdiğim için uzun süre koruyamadım. şimdi 103 kiloyla yeniden yarışmalardayım. sizler nasılsınız. sağlıklı beslen güzel görün projeleriniz nasıl gidiyor. vaktim oldukça sizede uğramaya çalışırım. görüşürüz.

Kaptan sen belki duymus olabilrsin fasilali aclik diye tek ogun beslenme uzerine bi sistem ama hemen kesmiyorsun tabi yemegi ilk 2 hafta karatay yada tas devri tipi beslenerek 6 ogun yiyorsun sonraki 2 hafta ara ogunleri kaldiriyorsun karatay yada tas devrine devam sonraki 4 hafta kahvaltiyi kaldiriyorsun ogle ve aksam karatay yada tas devrine devam aksam 6 dan sonra bisey yenmicek sonrada ogle ogununu kaldirip tek ogun beslenmeye geciyorsun

Aslında gayet mantıklı bir beslenme şekli tek öğüne geçene kadar ( aslında tek öğünde beslenilirde işte metabolizmayı etkilermi diye düşündüm :KK64: )
Bende geçen bir makalede okumuştum kahvaltı ve akşam yerine öğlen ve akşam iki öğün beslenin diyordu ( sabah için kahve içmeyi tavsiye ediyordu ve o şekilde bana daha uygun geldi çünkü sabahları kendime gelmem uzun sürüyor :KK48: )
Yapılamayacak birşey değil bence ama aralarda devamlı su ( tok tutup metabolizmayı hızlandırması için içine limon sıkılabilir ) kahve veya bitkisel çaylar içilirse güzel sonuç verebilir gibime geliyor ;)

Bakalım sen bir başla bende peşinden gelirim faydası olursa :21:

OTURARAK SU ICMEK HASTALIKLARDAN KORUYOR

herhangi bir siviyi ayakta ictigimizde dogrudan onikiparmak bagirsaga oturarak ictigimizde ise once mideye daha sonra onikiparmak bagirsaga gider sivilarin once mideye gitmesi daha sagliklidir cunku mide asidi sayesinde sivinin icinde bulunan mikroplar oluyor boylelikle bircok hastaliktan korunmus oluyoruz

Bizede küçüklüğümüzden beri hep Annem tembihler ayakta su içmeyin diye :KK53:
Hem sağlık açısından hemde Peygamber efendimizin zamanındada ayakta su içtiğinizde kendinize nekadar zarar verdiğinizi bilseydiniz kesinlikle içmezdiniz gibi ( tam olarak nasıldı hatırlayamadım ama bunun gibi birşeydi içerik olarak ) bir hadisde varmış sanırım :KK66:

Birde suyu birden içmekte iyi değilmiş ( hani şişeyi kafaya dikip lıkır lıkır içeriz ya bazen çok susayınca ;) )
3 yudumda içmek çok daha faydalıymış ;)

Bunlarda benden nacizane bilgiler

Allah razı olsun canım ellerine sağlık :KK68: Çok güzel bir paylaşım olmuş :KK60:

[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE]​
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
yemekgifleri66.gif
yemekgifleri67.gif
---
harf-hareketli-resim-0127.gif
harf-hareketli-resim-0109.gif
harf-hareketli-resim-0125.gif
harf-hareketli-resim-0118.gif
---
yemekgifleri68.gif
yemekgifleri69.gif
yemekgifleri70.gif

[TD]İsim[/TD]
[TD] cuma[/TD]
[TD] cumartesi [/TD]
[TD]pazar[/TD]
[TD]Pazartesi[/TD]
[TD]sali[/TD]
[TD]Carsamba[/TD]
[TD]Persembe[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]RengarenkNesli[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nhtylz[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[TD]kitap_asigi[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]irem093[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]fairytale123[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]emirse34[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD] denizmrv[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].h[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]sum93hk[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD].............[/TD]
[TD]........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]..........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[/table]

[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]

[TR]

[/TR][/TABLE]​
Tamam cumadan doldururum ben

Kızlarrrrrrrrrrrrrr buda benden ;) faydalanabileceğimiz ufak bilgiler ;
İnşallah sizlerde denersiniz :KK66: Ben kendi adıma en sonda olan metabolizma canlandıran marmelatı ilk fırsatta yapacağım :21: yani yarın :KK48:

Vücudun kas kitlesi artırıp, yağ miktarını azaltmak metabolizmayı hızlandırmak için ilk hedef olmalı. Vücudun kas miktarı yüzde 75, yağ miktarı yüzde 25 olduğunda metabolizma hızı artmaya başlar. Kas kitlesini arttırmak için kısa süreli ama çok yoğun egzersizler yapmanız gerek. Vücudun dayanabileceği kadar ağırlıkla atletik fitness veya kısa mesafeleri tempolu koşmak gibi aktiviteler kas hacminizi artırır. Yağ depolanmasını önleyen yoğurt:
Bu hazırlayacağınız yoğurttan bir öğünde 100 gr. yediğinizde yemekteki kalorinin yağ olarak depolanmasını önleyecek ve metabolizmanızı da arttıracaksınız. 1 çay bardağı az yağlı yoğurt, 1/2 adet kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış taze avokado ve 1 çay kaşığı hardalı karıştırıcıdan geçirip, krema haline getirip servis edin.

Duran metabolizmayı canlandıran kereviz suyu:

Bu formülü her gün az miktarda öğünler dışında, ek olarak günde 500 ml, bir hafta boyunca içmeniz yeterli. Bir su bardağı kadar su için brokoli, salatalık, kereviz kökü ve yapraklarını katı meyve sıkacağından geçirin.

Öğünlerde acı biber, soğan ve sarımsak gibi sebzeleri, zencefil, zerdeçal, tarçın, vanilya ve hardal gibi baharatları kullanmanız metabolizma hızınızda yüzde 3-5'lik artışa neden olabilir. Etlerinizin yanına hardal, sütünüze tarçın, salatalarınıza soğan, sarımsak, acı biber koyabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu:
1 adet greyfurdu sıkın. 1 başparmak kadar taze zencefili kabuklarını temizleyin iyice rendeleyip greyfurt suyuna ekleyin ve 1 çay kaşığı vanilya tozu ile karıştırın.

Yüksek protein içeren besinleri spor sonrasında tüketmek yine metabolizmanızın yüzde 8 kadar artmasını sağlayacaktır. Protein içeren yiyecekler sindirim sırasında vücudun fazla kalori yakmasını sağlar. Hem karbonhidrat, hem protein, hem de az yağ içeren bir yiyeceği tüketmek metabolizma için çok etkilidir. Az yağlı süt en uygun besindir.

Spor sonrası kası koruyan metabolizmayı hızlandıran süt:
1 su bardağı sütü yarım muz, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırıcıdan geçirin ve için.

Şeker ihtiyacınızı B grubu vitaminlerinden zengin kuru meyve ve kuru yemişlerden rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandıran marmelat:

Kuru incir, kuru kayısı, kuru siyah üzüm, kuru hurma ve kuru eriği bir gece önceden iyice yıkayın ve suda yumuşaması için bekletin. Yeniden yıkayın ve üzerine az süt, az ceviz ve çok az tarçın ekleyin. Marmelat kıvamına gelinceye kadar çekin. Her sabah bir yemek kaşığı marmelât yiyip üzerine iki su bardağı ılık su için.

Aslında gayet mantıklı bir beslenme şekli tek öğüne geçene kadar ( aslında tek öğünde beslenilirde işte metabolizmayı etkilermi diye düşündüm :KK64: )
Bende geçen bir makalede okumuştum kahvaltı ve akşam yerine öğlen ve akşam iki öğün beslenin diyordu ( sabah için kahve içmeyi tavsiye ediyordu ve o şekilde bana daha uygun geldi çünkü sabahları kendime gelmem uzun sürüyor :KK48: )
Yapılamayacak birşey değil bence ama aralarda devamlı su ( tok tutup metabolizmayı hızlandırması için içine limon sıkılabilir ) kahve veya bitkisel çaylar içilirse güzel sonuç verebilir gibime geliyor :KK66:

Bakalım sen bir başla bende peşinden gelirim faydası olursa :21:

Bizede küçüklüğümüzden beri hep Annem tembihler ayakta su içmeyin diye :KK53:
Hem sağlık açısından hemde Peygamber efendimizin zamanındada ayakta su içtiğinizde kendinize nekadar zarar verdiğinizi bilseydiniz kesinlikle içmezdiniz gibi ( tam olarak nasıldı hatırlayamadım ama bunun gibi birşeydi içerik olarak ) bir hadisde varmış sanırım :KK66:

Birde suyu birden içmekte iyi değilmiş ( hani şişeyi kafaya dikip lıkır lıkır içeriz ya bazen çok susayınca :KK66: )
3 yudumda içmek çok daha faydalıymış :KK66:

Allah razı olsun canım ellerine sağlık :KK68: Çok güzel bir paylaşım olmuş :KK60:
Aslinda tek ogun beslenebilirmiyim bende bilmiyorum ama en azindan 2 ogune dusurmeyi dusunuyorum

fasılalı açlık yapabilene çok sağlıklı bir seçim. dediğim gibi bu konulara hakimim ama bana göre bişi değil ben aç ve susuz kalamıyorum oruç bile tutamıyorum biliyorsun.
ok 1kg veremiyene cezamız ne olsun ? :KK3:
merhaba 14. takım nasılsınız? ben tee eskiden 6. takımda şimdilerde 8. takımda ilerde belki burda :) gezeğen bir ton tonum. çok diyet yaptım. başardığım zamanlar oldu ama yemek yemeyi sevdiğim için uzun süre koruyamadım. şimdi 103 kiloyla yeniden yarışmalardayım. sizler nasılsınız. sağlıklı beslen güzel görün projeleriniz nasıl gidiyor. vaktim oldukça sizede uğramaya çalışırım. görüşürüz.
hoşgeldin canım. beraber azimle veririz kilolarımızı merak etme kimler verdi gitti buralardan :)

Back
X