15 kez polise şikâyet etti ama yine de öldürüldü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
$15-kez-polise-sikayet-etti-ama-yine-de-olduruldu-4237371.Jpeg

Kayseri’de Mehmet Alper Korkmaz, tartıştığı üç çocuk annesi eşi Asiye Ülkü Korkmaz’ı bıçaklayarak öldürdükten 4 saat sonra 1.47 promil alkollü olarak yakalandı.

15 kez polise şikâyet etti ama yine de öldürüldü

DHA

Sorgusu tamamlanan Korkmaz, olay anında eşi Asiye Ülkü ve çocuklarıyla birlikte yemek yediklerini, eşinin kendisine ‘Bu lokmalar boğazımdan geçmiyor. Seni aldatıyorum’ dediğini öne sürerek, “Daha sonra mutfaktaki bıçağı alarak eşimi bıçakladım. Alkol kullandığım için ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle beni sürekli polise şikâyet ediyordu” dediği öğrenildi.

Aileler barıştırmış
Çiftin oturdukları eve yaklaşık 1 ay önce İstanbul’dan taşındıkları, Asiye Ülkü Korkmaz’ın esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şiddet gördüğü gerekçesiyle 14 kez başvurduğu ve tedbir kararı bulunduğu, Kayseri’de ise Organize Sanayi Polis Merkezi Amirliği’ne bir kez şiddet şikâyeti yaptığı öğrenildi. Çiftin ailelerinin tavsiyesi üzerine aralarının düzelmesi için Kayseri’ye geldikleri, Asiye Ülkü Korkmaz’ın anne ve babasının oturduğu eve yakın bir apartmana taşındıkları bildirildi. Sorgusu tamamlanan Mehmet Alper Korkmaz, sağlık kontrolünün ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
 
Gerçekten doğruysa 15 kez şikayet ettiyse nasıl ciddiye almazlar hayret verici.
Polisin görevi sadece suçluları yakalamak mı yoksa suç işlenmesine de engel olmak mı?
 
ailelerde barıştırmakla çok iyi yapmış aferin onlara
 
Gerçekten doğruysa 15 kez şikayet ettiyse nasıl ciddiye almazlar hayret verici.
Polisin görevi sadece suçluları yakalamak mı yoksa suç işlenmesine de engel olmak mı?

Ne yazık ki eğer ortada böyle cinayet veya yaralama olmazsa polis siz karı kocasınız barışın diyor, ülkemizde hala karı koca kavgasına karışılmaz, dövselerde sövselerde karı koca arasına girilmez mantığı hakim.

Bir defasında boşanmış eşlerin tartışmasına şahit oldum, adam velayeti annede olan çocukları anneden döve döve aldı, kayınvalidesini, baldızını darp etti, polis geldi olur böyle şeyler dedi:KK50:
 
bu tür durumlarda dilekçeler de hemen incelemeye alınmıyo sanrım
yani hemen polis koruması verilemiyo diye okumuştum
bunca olayın üstüne hala nasıl bu problem çözülmez anlamadım gitti

olan kadınlarımıza oluyo ne yazık ki :KK50:
 
Polis koruma verse ne oluyorki geçen çocuk adliyede annesini ve polisi vurdu , iki gün öncede adam koruma yanındayken önce eşini sonrada kendini vurdu kafaya koymuş adamı pskolojik taramadan rehabilite geçirmeden bu şiddet olayları asla son bulmayacak
Toplum zihniyeti kocasına karşı gelen kadına bunlar haktır dediklerinden adım atanda yok o kadar kadın milletvekili var zerre çalışma yok
işini ciddi yapan polis pskologlar gerekli şiddeti korumayla şiddetle çözmek mümkün değil
 
Ne zaman bitecek bu ülkede ki erkek terörü, daha kaç kadınımız ölecek yada tecavüze uğrayacak? :KK50:
 
Son düzenleme:
Dün de ADANA'da iki çocuk annesini kocası öldürmüş diye izledim haberlerde.
Ne olacak böyle yaaa... :KK43:

Bir can gitti. O çocuklar annesiz kaldı. :KK43:

Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara sabır diliyorum. :KK43:
 
Hergün birer ikişer koca şiddetine kurban gidiyor kadınlar ne zaman gerçek bir sorun olarak algılanacak gerekli işler yapılacak bilmiyorum :KK50:
 
X