• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yasındayken okul hayatım bitiyor

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
babam kapanmadıgım ıcın beni okuldan alıyor kuran kursuna vericekmis kapanmazsan buun yollarını kapatırım diyor. allahını peygamberinisevmeyen onun evladı olamazmıs .arkadaslarının yanına cıkamıyormus aa kızına bak diyecekler diye .neyse konuyu cok dine vurmak istemiyorum. sorum su babam okumamamı engellerse bi yere dilekce falan versem acaba devlet beni okutabilir mi? simdiden cevaplarınız icin tesekkurler

Bir bilgim yok...
Bence bir hukukçuyla konuşmalısınız..
Her vatandaşın eğitim,öğretim görme hakkı ya da vatandaşların eğitim görme hakkı engellenmesi diye bir kanun varsa mutlaka bişiyler yapılabilir...
Anneniz ne diyor bu duruma?

annem babamın despotlugundan bıkmıs durumda al ne yaparsan yap diyor .kavgalar hep benimyuzumden cıkıyor evde.keske olsem de herkes rahatlasa :(

annem babamın despotlugundan bıkmıs durumda al ne yaparsan yap diyor .kavgalar hep benimyuzumden cıkıyor evde.keske olsem de herkes rahatlasa :(

Ölüm çözüm olsa keşke...
Anneniz de babanızdan bıkmış,babanız size eziyet ediyor neden yeni bir hayat kurmayı düşünmüyorsunuz?
Babanızdan nafaka da alırsınız,tazminat da...

cnm yaa çok üzüldüm sabah sabah...
canım benim..okul hayatın psikolojin yaşadıkların çok zor durumdasın sanırım...
evde çıkan huzursuzluklarda cabası..cnm dilekçe versen heralde bi faydası olur ama sonu neolur??
baban ne der?öğretmenlerinden yada seni seven babanın saydığı bir bütüğünüz konuşsa babanın fikri değişmezmi acaba?

yeni bir hayat kurmayı bende istiyorum babamdan uzakta .ama annemden de uzakta olucam bu sefer bana sen bizden nefret ediyosun git bi taraflarını rahat rahat ac diyecek .

kimsenin konusması da fayda etmez canım :( pskolojim gercekten bozuk .sadece bu knu yuzunden degil baska aile sorunlarımızda var .yasamak istemiyorum bile

tatlım okul hayatın biterse geleceğini az çok tahmin edebiliyoruz baban seni kendi mantığında birine verir yada sen evden kurtulmak için ilk önüne çıkana evet dersin ve büyük olasılıkla mutsuz bir evlilik ve bencil bir kocan olur, maddi desteğin ve ailen arkanda olmadığı için katlanmak zorunda kalırsın. o yüzden okulunu bırakma aklım bazı dernekler falan geliyor çydd gibi

okulu bırakmak bırakmamak benim elimde olan bisey degil ki .:( bir suru hayal kurmustum yurtdısında yasamak mimar olmak .. hicbirini gerceklestiremeyecegim babam yasatmam seni dedi .
allahım yardım et :(

Son düzenleme:
çok üzüldüm ama baban bile olsa senin hakkını elinden alamaz. önce okuldaki rehberlik servisine başvur. en kısa zamanda. o bir yol bulmaya çalışır.
o olmazsa gerekirse daha yüksek mercilere çık.
kaymakama gidip ben okumak istiyorum diyen ve isteklerini elde eden insanlar var.
okulunu bırakırsan çok pişman olursun.
zorluklar seni yıldırmasın. aksine daha da çok güçlendirsin.

cevaplarınız icin cok tesekkurler .once annemle konusup dilekce olayını falan soylerim .oda kılını kıpıdatmazsa is bana kaldı . bana dua edermisiniz :) aklıma bi fikir daha geldi belki izmitte akrabalarımın yanında okuyabilirim

canım bence gir kaymakamlıga başvıur derslerin iyiyse yatılı bir liseye falan geç yada devlet seni okutsun annenide eger baban dövüyorsa falan hani devlet bir yere yerleştirir

Canim önce okuldan sevdigin bi ögretmeninle yada rehberlik ögretmeninle bu durumu paylas,sonrasinda kaymakamlik yardimci oluyormus okumak senin en dogal hakkin mücadeleyi birakma...

babam kapanmadıgım ıcın beni okuldan alıyor kuran kursuna vericekmis kapanmazsan buun yollarını kapatırım diyor. allahını peygamberinisevmeyen onun evladı olamazmıs .arkadaslarının yanına cıkamıyormus aa kızına bak diyecekler diye .neyse konuyu cok dine vurmak istemiyorum. sorum su babam okumamamı engellerse bi yere dilekce falan versem acaba devlet beni okutabilir mi? simdiden cevaplarınız icin tesekkurler

su an kacinci sinifa gidiyorsun canim liseye mi gidiyorsun,eger sende kapanmak istiyorsan babanla konus okulda zaten yasak kapali olmak okul ve cevresinde acik olursun,babanin arkadaslarina veya misafirlige ne bileyim öyle oldugunda kapali olursun tabi bu istege bagli bir sey insan istemesse icinden gelmesse olmuyor...

Ölüm çözüm değil.Sakın okumamazlık edip umunuda kırma çözümsüz şey yokdur.Arkadaşların dediği gibi önce konuyu bir öğretmeninle konuşi
Hayatta hepimiz belirli evrelerde zorluklar çekiyoruz.Bu senni başına erken gelmiş ne yazıkki.Bizide haberdar et ne durumda olduğundan tamammı
viannen_89.gif

Çok zor bir durum... Allah yardımcın olsun canım...
Bu durumda ailenle çok fazla tezat yaşamadan... (maalesef) onların istediği gibi görünmeye gayret edeceksin... Taaa ki eline mesleğini alana kadar.... Kapanmak istemeyebilirsin ama eğer kapanmazsan okuldan alınma gibi seçimle başbaşaysan bence okul harici kapan (onların istediği gibi)... Mesleğini eline aldığında, ayakların yere bastığında kendi hayatınla ilgili kararları daha sağlıklı verebileceksin... Bence şu anda yapman gereken babanla iyi geçinmek...

Haa her halükarda okuldan alınacaksan o zaman arkadaşların önerdiği yollara başvurabilirsin... Öğretmenlerinle konuşursun, onlar seni yönlendirirler merak etme... Sen yeter ki okumak iste..

tatlım öncelikle geçmiş olsun ama sana bir abla tavsiyesi kesinlikle ailenin yanından gidipte akrabalarının yanında okurum falan diye düşünme yanlış olur babanla uzlaşamamışken akrabalarının sana destek olacağına inanma
bence hemen okulda gerçkten güvendiğin bir öğretmeninle konuş canım onlar sana yardım edeceklerdir...
kapanmak tabiikide çok güzel birşey bence ben de kapalı değilim ama yaşın daha çok küçük babacığınada bunu anlatmaya çalış ilerde kapanırsam bile dinim hakında belli bir birikime ulaşıktan ve kendimi hazır hissettiğimde kapanmalıyım de
ne olursa olsun onlar senin ailen
git kendine bi hayat kur falan bunlar çok yanlış bunu da sakın unutma!

tatlim cok uzucu bir durum gercekten. Allah yardimcin olsun.
kapali olmak dinine cok bagli olmak anlamina gelmiyor, cevremizde bunun binlerce ornegi var...
baban keske bunu anlayabilse...

ustelik kitabimizda kapanmak diye bir sey var mi yok mu konusu hala binlerce ilayihatci tarafindan tartisiliyor ve kesin bir kaniya varilmis degil.

acaba okula giderken sacini acip, okuldan cikinca basini kapatsan olmaz mi yani baban bunu kabul eder mi?
ne sacma isler konustugumuz seye bak...basini okula giderken ac ama cikinca kapat...olacak is mi aslinda degil mi...? :(

keske genclerimize bu kadar baski yapmasak, onlara en guzel yillarini zehir edip boyle okuldan alirim die tehdit edip bu gencecik yasta onlarin akillarina olumu, intihari getirmesek...
ulkemiz insanlarinin egitime cok ciddi anlamda ihtiyaclari var...

ben annenin yardim edecegini sanmiyorum cunku ortada cok ciddi bir baba baskisi var, babandan cekinir o da.
iyisimi sen once git okuldan yardim al.
ogretmenlerinden en yakin hissettigin hangisiyse onunla konus ondan sana yol gostermesini rica et.
okuldaki rehberlik ogretmenine de giderbilirsin, cok yardimci olurlar bence.

despot bir babanin ne demek oldugunu cok iyi bilirim bencede suan en mantiklisi guvendigin,soyle lafi sozu gecen bi ogretmeninin sana yardim etmesi.babani ikna etmekten baska caren yok kapanmayi istemesende okula gitmeye devam etmen karsiligi kapanirim diyebilirsin mesela. okulda acik olursun disarda kapali hatta gerekirse kiz liseleri bile var.ama benim sana en buyuk tavsiyem sakin aileni birakip gitme akraba felan bu devirde bos isler ailelerimiz bazen cileden cikarir ama yine canimiza bi zarar gelse yine en uzulen onlar olur.bunu ilerde kendi evladin oldugunda daha iyi anlayacaksin sen kararli olursan hayatta kimse sana istemedigin bisey yaptiramaz bu donemi gecirene kadar idare etmek en guzeli olcaktir

Bu baskıyı gören bir tek sen değilsin malesef,kız çocuklarının yolunu kapatmaktır bu başı kapamak değil.Cahil zihniyete okumanın ne demek olduğunu anlatamazsın hele bu babansa bir kız evlat olarak hiç şansın yok.
Dilekçeyle falan olacak iş değil bu,çünki ilköğretimi bitirme zorunluluğu var daha sonrası için bir yaptırım yok.Baba istemiyorsa çok kolaylıkla kızının hayatını karartabiliyor ve bunun için devlet kılını bile kıprdatmaz..nedenleriyse çok açık,bu nedenlere burada girmek istemiyorum.
Arkadaşlar çok güzel bir öneride bulunmuşlar,başını okulda açıp dışarıda kapatacağına babanı ikna et.Bu şekilde eğitimine devam edersin,kendi ayakların üzerinde durduğunda ise istediğini yaparsın.Malesef bu zulüme eğitimin için katlanacaksın bir süre..sakın birilerinin yanına falan gitmeyi düşünme tamamen çıkmaza girebilirsin.

canım bu haydi kızlar okula kampanyalarını yuruten dernekler falan varya okumayı destekleyip derneğin yurtlarına falan yerlestiriyolar ve aylık harclık veriyorlar sana kesin yardımcı olurlar.. o derneklere basvur haydi kızlar okula yapıyomu boyle bişey bilmiyorum ama bunu yapan dernekler çok var.. kesin sonuc alırsın

Back
X