• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylık oğlum tutunup kalkmıyor

sinemsinemm

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2023
19
9
16
Merhaba kızlar,
16ay 10 günlük bir oğlum var.Kolik bir bebektik 8ayımız ağlayarak geçti,sancı halindeydi.Desteksiz Oturması hemen hemen 9ayı buldu.Kendi başına yattığı yerden kalkmayı ben öğrettim çabası yoktu.Yaklaşık 2aydır elimizden tutup adımlıyor,bazen babasından bana benden babasına doğru 5-6 adım tek başına atıyor,koltuklara tutunup sıralıyor.Ayağımın üstüne oturup(yükseklik veriyorum) oyun masasına tutunup kalkıyor ancak yürümeye ve düşmeye karşı müthiş bir korkusu var.Kendi başına kalkma çabası yada yürüme çabası hiç yok sadece popo üzerinde gidiyor heryere.
4farklı çocuk doktoruna götürdüm 18ayı bekleyelim diyorlar.
Oğlum yeni yeni al ver yapmaya başladı,4/5kelimesi var,işaret parmağını kullanmıyor.isteklerini ağlayarak yanına giderek belli ediyor
Çocuk psikiyatristinden randevu aldım daha fazla beklemek istemiyorum
Çok endişeliyim ve üzülüyorum
Bizim durumumuzu yaşayanlar var mı?
En çok takıldığım kısım tutunup kalkamaması

Yürümesi çok gecikmiş niye öyle oldu ki

Merhaba kızlar,
16ay 10 günlük bir oğlum var.Kolik bir bebektik 8ayımız ağlayarak geçti,sancı halindeydi.Desteksiz Oturması hemen hemen 9ayı buldu.Kendi başına yattığı yerden kalkmayı ben öğrettim çabası yoktu.Yaklaşık 2aydır elimizden tutup adımlıyor,bazen babasından bana benden babasına doğru 5-6 adım tek başına atıyor,koltuklara tutunup sıralıyor.Ayağımın üstüne oturup(yükseklik veriyorum) oyun masasına tutunup kalkıyor ancak yürümeye ve düşmeye karşı müthiş bir korkusu var.Kendi başına kalkma çabası yada yürüme çabası hiç yok sadece popo üzerinde gidiyor heryere.
Oğlum yeni yeni al ver yapmaya başladı,4/5kelimesi var,işaret parmağını kullanmıyor.isteklerini ağlayarak yanına giderek belli ediyor
Benim bebeğim de 16 aylık yerden bağımsız kalkmıyor 2,5 aydır yürüyor ama hep bi yerlerden tutunup kalkıyor. Bence bebeğin mizacıyla alakalı bi durum daha çok. Benim bebeğim de düşmekten çok korkan bi bebekti hafif sendelese düşmese bile düşmüş gibi ağlardı. Hala biraz öyle. Hatta ilk yürdüğü zamanlar düşünce yürümeyi bırakıyordu birkaç gün yürümezdi. Pek düşmesine müsade etmedik korumacı davrandık ondan sanırım düşmeyi gözünde fazla büyüttü ve yürümeye de korkarak yaklaştı. Zaten en geç yürüme yaşı da 18 ay diye biliyorum. Sıralaması artık hızlandıysa bağımsız da 3-5 adım atıyorsa zaten bir aya yürür bence endişe etcek bi durum olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba kızlar,
Benim bebeğim de 16 aylık daha yeni yeni yürümeye başladı ama tutunup kalkıyor
Tutunmadan kalkmıyor hala
Bence korkusundan dolayı böyle korkmayın çünkü adım attığını söyliyosunuz
Siz yine de götürün içiniz rahat etsin muayenesini olsun