18 yaşında bittim.. hayatıma bakın

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Psikolojim bozuk kızlar. Sonunda bunu kabul ettim..
18 yaşındayım (ruhum 60). Kardeşim zihinsel engelli. Daha önce de bahsettim. Akşama kadar o kadar bunaltıyor ki.. Evdeki halıları topluyor, perdeleri çekiyor, anadan doğma soyunuyor, çekmeceleri çekip içindekileri ortaya atıyor, kanapenin arkasına eline geçeni atıyor, ekmekle salona geçiyor kırıntıları döküyor, 2 dakika yerinde oturmuyor. Pencere açıksa elindekileri atıyor. Annemle ben o kadar yıprandım ki.. Psikolojim alt üst oldu hiçbirşeye yetişemiyorum. Vizelere çalışcaktım kardeşime bakmaktan çalışamadım. Okulun kutuphanesine niyetlendim bu sefer de gözüm arkada kalır dedim :KK43:
Olaya geliyim bugün kardeşim perdeyi çekmek için inat etti poposuna hafif vurdum. Elim kopsaydı ben onun canını yaktım diye ağlıyorum sabahtan beri.. Allah beni kahretsin.
Ygs sınavına girdim (bilenler bilir) geçen senekinden daha iyi almışım sıralamam ygs5 43bin. Okul puanım kesilcek lys calissam da yine psikoloji gelmiycek. Ve yine geçen seneki vakalar hem maddiyattan hem de babamin kafa yapisindan şehir dışına da gidemiycem.. Nefret ettiğim bölümde okuyorum.Babamla tartıştık gitcem hangi bölüm olursa olsun dedim şehir dışına göndermem kız cocugunu diyo. Bölümümden devam ediyim evinde oturuyum da atanamasam da olur ona göre. Hiçbir hayalim gerçek olmadı. Ne istediğim okul meslek oldu ne kıymetimi bilen oldu. Ne de param oldu..Tipim bile çirkin. Bazen hayatimi düşündükçe ölmek istiyorum. Sorunlarimdan sadece birkacini anlattim.Kardeşim için bi kolum yaralı zaten. Çok üzülüyorum kimse beni sıkıntımı anlamıyo :KK43:

Psikoloji gelir
Puanları çok düştü son yıllara bir aç bak 25binlere kadar alıyor olması lazım

Biliyorum elinde değil çok yorgunsun ama kardeşine kızma onun da elinde değil çünkü...
Sen mümkünse birkaç aylık ara ver kardeşinle ilgilenmeye, annen ilgilensin
Kütüphaneye çekilip dersini çalış
Sonra yazın psikolojiyi kazanınca ilgilenirsin daha mutlu bir şekilde :)

Oncelikle Allah yardimcin olsun ne dicegimi bilemedim yalnız bişeyi merak ettim alakasız olucak ama hangi Bölümde okuyosunki? Ve okuduğun şehirde psikoloji olmuyor mu? Ya da biraz zor bi ihtimal ama bölüm ortalamani tukseltip okuduğun okulda çift Anadal yapabilirsin psikolojiyle.

Psikoloji gelir
Puanları çok düştü son yıllara bir aç bak 25binlere kadar alıyor olması lazım

Biliyorum elinde değil çok yorgunsun ama kardeşine kızma onun da elinde değil çünkü...
Sen mümkünse birkaç aylık ara ver kardeşinle ilgilenmeye, annen ilgilensin
Kütüphaneye çekilip dersini çalış
Sonra yazın psikolojiyi kazanınca ilgilenirsin daha mutlu bir şekilde :)
Anneme de kıyamıyorum. Yaşlandi yetisemiyo kardesim erkek gücümüz yetmiyo. Yaşadigim sehirde olmaz zaten kazanamam. Babam engel olcak yine

Smosshcum gereksiz yere hep sıkıntı yapıyosun. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil. Bişeylerden bunalmışsın, canını sıkan herşeyi büyük bi dertmiş gibi kafana takıyosun. Anı yaşa bidaha bu yaşına gelmezsin =)
Kardeşimin engelli olması ve elimde hicbisey olmamasi cok küçük sıkıntılar ben büyütüyorum sende haklisin

Anneme de kıyamıyorum. Yaşlandi yetisemiyo kardesim erkek gücümüz yetmiyo. Yaşadigim sehirde olmaz zaten kazanamam. Babam engel olcak yine

sen bir kazan hele gerisini sonra düşünürsün
yazarsın istediğin yeri sokağa atacak hali yok ya mecbur bakacak
sadece engel olmayı bırak benimkiler neler neler yaptı ankara yazdırabilmek için aman aman anlatsam ne biçim aile dersin ama kabullendiler hele sınavdan sonra ne ağlamıştım benden bi poh olmaz diye :))

canım 2 aycık bakacak annen. yaşlı maşlı sonuçta senin geleceğin söz konusu

Oncelikle Allah yardimcin olsun ne dicegimi bilemedim yalnız bişeyi merak ettim alakasız olucak ama hangi Bölümde okuyosunki? Ve okuduğun şehirde psikoloji olmuyor mu? Ya da biraz zor bi ihtimal ama bölüm ortalamani tukseltip okuduğun okulda çift Anadal yapabilirsin psikolojiyle.
Okudugim okulda psikoloji yok. Öğretmenlik okuyorum. Buyuksehirde yasiyorum olmaz buyuk ihtimal

sen bir kazan hele gerisini sonra düşünürsün
yazarsın istediğin yeri sokağa atacak hali yok ya mecbur bakacak
sadece engel olmayı bırak benimkiler neler neler yaptı ankara yazdırabilmek için aman aman anlatsam ne biçim aile dersin ama kabullendiler hele sınavdan sonra ne ağlamıştım benden bi poh olmaz diye :))

canım 2 aycık bakacak annen. yaşlı maşlı sonuçta senin geleceğin söz konusu
Okul sadece 16 puan vercek. Dershaneye gitmiyorum. Hiç de gitmedim. Meslek lisesi mezunuyum. Lys emek istiyor. Öteki yandan okul bekliyo. Kardesim durmuyo. Gecen sene yasadigim sehirde % 75 burslu kazandim para yok demisti

Okudugim okulda psikoloji yok. Öğretmenlik okuyorum. Buyuksehirde yasiyorum olmaz buyuk ihtimal

Ogretmenlikte iyiymis ya. Gerçi hayaller neyse mutluluk o tabi. Umarım hersey yoluna girer. Özel üniversite varsa mumkunse % 75 burslu filan da bakabilirsin belki uyar. Hayirlisi olsun diyim.

Allahın verdiği bişeye sen napabilirsin ki ? Kardeşin engelli diye sende hayata küs o zaman tamam .
Allah askina basiniza gelmemisse yorum yapmayın. Çeken bilir bunu. Ben asla isyan etmiyorum o benim canım kanım. Ama yasadigimi baskasi yasasaydi dusunemiyorum bile. Ilk hastaligini ogrendigimizde yataklara düşmüştüm. Klavye basindan yargilamak kolay

tamam rasyonel olarak haklısınız da sıkıntısı olan bir insana bu şekilde yaklaşamazsınız ki :/
daha önceki konularınıda biliyorum. daha 18 yaşında kafasına çok takıp psikolojisini bozuyo üzüldüm onun için geçen seferde arkadaşı erken yaşta evleniyo diye üzülüyodu. hep gereksiz şeylere üzülyo. Kardeşi içinde üzgünüm Allah yardım etsin ama Allahın verdiği bişey yapılabilecek bişey yok ki kendine zarar veriyo bu şekilde.

Ogretmenlikte iyiymis ya. Gerçi hayaller neyse mutluluk o tabi. Umarım hersey yoluna girer. Özel üniversite varsa mumkunse % 75 burslu filan da bakabilirsin belki uyar. Hayirlisi olsun diyim.
Gecen yil oldu % 75. Paramiz yok dedi babam

Bence biraz sakinleş. Benimde küçük kardeşim zihinsel engelli senin söylediklerinin aynısını hatta fazlasını yapıyor. Evdeki kapıların camlarını bile kırdı düşün artık. Annem hergün onunla birlikte okula gidiyor + haftada 2 gün özel eğitime gdiyorlar. Geçen yıl liseden mezun oldum hem aileme biraz yardımcı olmak için hemde puanım pek iyi değildi gitmedim ünv. Bu yıl hazırlanmaya çalıştım ev işleri yemek yap falan derken doğru düzgün hazırlanamıyorum. Diğer kardeşlerimde aynı dertten muzdaripler. Kardeşim sabah akşam çığlık atar atar atar bazen oturup ağlarım neden bu böyle hiç düzelmeyecekmi diye ama düzelmeyecek biz bununla yaşamak zorundayız. Kabul etmekten başka şansın yok buda benim imtihanım diye düşün ozaman daha kolay geliyor herşey.

Okul sadece 16 puan vercek. Dershaneye gitmiyorum. Hiç de gitmedim. Meslek lisesi mezunuyum. Lys emek istiyor. Öteki yandan okul bekliyo. Kardesim durmuyo. Gecen sene yasadigim sehirde % 75 burslu kazandim para yok demisti

parası var mı peki okutabilecek?
benim ailem de beni okutamazdı ki özelde ikisi de öğretmendi yani bak hem gördün mü %75 yapmışsın bile bir de yapamam diyorsun :))
zaten o güç varmış senin içinde :KK19:
madem lys emek istiyor lysye sarıl. annen iki ay daha kardeşine bakabilir bence onunla da konuşabilirsin bu durumu
"sana çok yardımcı olamadığımı biliyorum annem ama bunu çok istiyorum." tarzında, eminim anlar seni

X