19 aylik kizim biraz fazla mi kilolu ??

essia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
94
4
Bayanlar 19 aylik kizimin tuvalet sorunu var. Kakasini tutuyor. Burde kilosu sanki biraz fazla gibi geldi bana ac karina 11.7 kg civari boyu 83 cm. Tok ve kakasini yapmadigi zamanlarda 12 kiloyu goruyoruz. Ayda 200 gr almasi gerekirken benimki nerdeyse 700 800 gr aliyor. Ve ben korkuyorum obezite olacak diye. Yemesine de dikkat ediyorum hazir gidalar vermiyorum. Hamur isi cok nadir tadimlik veriyorum. Genelde sivi meyve ve sebze agirlikli besleniyor. Ve surekli mama mama diye dolaniyor ortada. Kafama cok yakildi neolir bi yardimci olun

bana normal geldi. benım oğlumda 19 aylık aynı kiloda ve boyda. üstelik hastaydı ve zayıfladı bile normalde 12.3 falandı. üstelik görüntüsü de çok zayıf. bende üzülüyorum zayıf diye :) iştahı yerinde olsun ne güzel maşallah. benimkini zorla yediriyoruz :S

Mesajınızı görünceMerak edip oğlumun çizelgesine baktım 14 aynıken 13,600 gr boy 90 cm doktorumuz Gelişimi çok iyi derdi obeziteden hiç bahsetmedi şimdi oğlum 7 Yaşında ve yemek yedirmek için akla karayı seçiyorum resmen kemikleri sayılıyo ve çok üzülüyorum kızınızın kilosu gayet iyi hiç üzlmeyin iştahsız çocuk yetiştirmek çok zor inanın:KK43:

Tam guzel kilosu sadece yaptigin gibi dikkat et ekmek hamur isi fazla verme. Saglikli beslendigi surece sorun olmaz. Benim kizimda ayni oyle ve mesela corbasina ekmek koymuyorum oyle iciriyorum. Sonra meyvesini veriyorum doymazsa sut veriyorum.

Kabizligi icin acaba suyu ve icecek sut falan az iciyor olabilir. Biraz fazla vermeye calis. Sulu gidalar ver mesela armut falan iyi geliyor, Ve erik kurusuda kabizlik icin iyi geliyor.

Kızım 6 ayliķ ve 10kg. Doktorumuz bir sorunu olmadığını söyledi. O zaman sizinki de normaldir diye tahmin yürütüyorum.

oğlum da 18 aylık geçen hafta kontrolü vardı 13,5 kilo-91 cm çıktı. ilk defa kilosu normal sınırlar içerisinde daha önce hep yüksekti. kızınızın kilosu normal. ben hiç tatlı vermiyorum. makarnayı seviyor az miktarda veriyorum zaten yemek ve kahvaltıda ekmek tüketmiyor. fırsat buldukça parka gidiyor, evde de abisiyle koşturuyor.
kabızlık için de yoğurduna az mikatrda zeytinyağı dökün ya da zeytinyağlı cacık yedirin. kayısı, kavun gibi lifli gıdalar verin. bir de banyo yaptırırken kalıp sabunla karnına masaj yapın. bez değiştirirken karnının altına, kasıklarına zeytinyağıyla masaj yapın.

Msjlariniz icin cok tesekkur ederim. Kizim yemek yemeyi cok seviyor ama olabildiginde masum seylerle gecistirmeye calisiyorum. Kabuzlik sorunumuz da kendisi tutuyor son haddine kadar o yuzden de katilasiyor yani anliyacaginiz kisir dongu oldu acicak diye tutuyor tuttugu icin katilasip aciyo yaparken

Msjlariniz icin cok tesekkur ederim. Kizim yemek yemeyi cok seviyor ama olabildiginde masum seylerle gecistirmeye calisiyorum. Kabuzlik sorunumuz da kendisi tutuyor son haddine kadar o yuzden de katilasiyor yani anliyacaginiz kisir dongu oldu acicak diye tutuyor tuttugu icin katilasip aciyo yaparken
ne yapsın canı acıyor demek ki. poposuna her seferinde pişik merhemi ve zeytinyağı sürün, acısını alır. bağırsaklarını çalıştırıcı gıdalar tüketirse tutamaz. oğlum bezi bıraktığı zaman kakasından korkmuştu ve kendini tutuyor, kabız oluyordu. zeytinyağlı yoğurt, kayısı hoşafı gibi gıdalar verdim tutamadı sonunda o huyundan vazgeçti. korkulacak birşey olmadığını anlayacağı şekilde anlattım

ne yapsın canı acıyor demek ki. poposuna her seferinde pişik merhemi ve zeytinyağı sürün, acısını alır. bağırsaklarını çalıştırıcı gıdalar tüketirse tutamaz. oğlum bezi bıraktığı zaman kakasından korkmuştu ve kendini tutuyor, kabız oluyordu. zeytinyağlı yoğurt, kayısı hoşafı gibi gıdalar verdim tutamadı sonunda o huyundan vazgeçti. korkulacak birşey olmadığını anlayacağı şekilde anlattım
cok sey denedim fayda etmedi su siralar yogyrda incir ve kayisi karistirip veriyorum sanki daha iyi gibi. Ama gene de cok iyi yapmiyo rahatlayamiyo tam. Ama buna sukur kizimin bunyesi de bu galiba cevabiniz icin de cok tesekkur ederim

Canım bence normal bence bırak iştahlıiı olsum.
Bayanlar 19 aylik kizimin tuvalet sorunu var. Kakasini tutuyor. Burde kilosu sanki biraz fazla gibi geldi bana ac karina 11.7 kg civari boyu 83 cm. Tok ve kakasini yapmadigi zamanlarda 12 kiloyu goruyoruz. Ayda 200 gr almasi gerekirken benimki nerdeyse 700 800 gr aliyor. Ve ben korkuyorum obezite olacak diye. Yemesine de dikkat ediyorum hazir gidalar vermiyorum. Hamur isi cok nadir tadimlik veriyorum. Genelde sivi meyve ve sebze agirlikli besleniyor. Ve surekli mama mama diye dolaniyor ortada. Kafama cok yakildi neolir bi yardimci olun

X