2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....

söyleyin tabikii düşünmeyin bilee yazık gece rüyasına girer oğlunuzun :KK43:

Çocuğu böyle korkutmak doğru değil
Bakıcının görevi çocuğu gün boyu takip etmek, mutfakta ve ya odalarda ona zarar verebilecek açıkta bulunan şeyleri toparlayın, çocuk dolaşsın, bakıcısı da takip etsin, işi bu sonuçta. Ortalığı karıştırmasın diye çocuğun psikolojisi ile oynanır mı, bu nasıl bir iştir, bakıcıyı uyarın bunu asla yapmasın

tabii ki söyleyin çocuğun psikolojisini alt üst etmiş kadın.aynısını dedem bana yaparmış genelde sabah ezanıyla uyanırmışım yaramazlık yapınca dolaplara vurup öcü geliyor dermiş ve ben hala sabah ezanından korkuyorum eğer ezan okunurken uyanırsam ödüm kopuyor düşünün artık kaç yaşında insanım.

ayrıca bence çocuklarımıza baksınlar diye birini tutuyorsak sadece çocukla ilgilenmeli.yemek ya da temizlik yapmamalı.büyük ihtimalle kadın yemek yaparken çocuğunuz etrafı dağıtıyor o da korkutuyor.

söyleyin.fiziksel şiddet psikolojik şiddet ikiside aynı.derin yaralar bırakabilir.ama banyo,mutfak içinde tedbir alın.allah korusun yavrunuzu

mutfakta tehlikeli olan şeyleri ulaşamayacağı yerlere kaldırın.
onun dışında döksün o kadarcıktan bişey olmaz bence.
konuşmanız daha doğru olur.

herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....

Çok kritik bir çizgidesin. Ya unutacak ya da hayatı boyunca bir fobi olacak bu onda.

Bakıcıyla bu konuyu ciddi olarak konuşmalısın. Bu ona yemek yedirmesinden daha önemli bir konu emin ol bundan.

Benim de 4,5 yaşında bir kızım var. Sabrımın son sınırda olduğu zamanlarda bile karanlıkla, öcüyle, böcüyle korkutmuyorum. Bundan 1 ay önce nereden öğrendi bilmiyorum korkuyordu tek kalmaktan, karanlıktan. Hatta WC de bile beklememi istiyordu. Uyurken kabus gördüğünü söylüyordu. Hayalinde bir öcü vardı ama nasıl bir şeydi bilmiyorum. Ben çok doğal davrandım. Hiç üstüne gitmedim. Sormadım. Kelimeye dökmedim. Zamanla unuttu gitti. Sen de mutlaka konuş bu konuyu.

Bence kreşe gönderin.Korkuyla güvenlik sağlanır mı Allah aşkına. Ne kadar önemli bir yaşta,beynine kazınıyor çocuğun

siz gerekli önlemleri alın
yatak odası mutfak v.s. gibi yerlerdeki tehlikeli şeyleri yukarılara kaldırın
ve bakıcıyı uyarın korkutmasın çocuğu
çocuk bu tabiki dağıtacak.. biz veya bakıcı da toplayacağız..

çocuk bu, her yere girecek çıkacak.

bakıcının görevi de çocuğu tek bir odaya hapsedip orda gözetmek değil. çocuğun peşinde dolanmak. onu tehlikeden zarardan korumak.

orda öcü var burda böcek var.

çocuğun psikolojisi bozulmuş, devam ederse daha da bozulur.

kapıları kilitlemenize gerek yok. ortada bıçak kesici alet bırakmayın. çekmecelere güvenlik kilidi takın.
kalanı karıştırsın çocuk ne olacak??

konu sahibi bu olayda sizin de katkınız var bence,ilk msjımda da dedim çocuğunuz için bakıcı tutuyorsanız yemek bile yaptırmamanız lazım.eğer kadın sadece onunla ilgilenirse ne kapıları kilitlemek zorunda kalırsınız ne de minicik bi beyni öcüyle bilmem neyle korkutmak durumunda kalırsınız.

Yazık günah ya. Benim annem de bizi hiç ocuyle bocuyle korkutmadi, o yuzden karanlikta gecenin bir yarisi rahatca oturabiliyorum. Bi de biz kalabaliktik. Hangi birisiyle basetsin ama ediyordu.

Bakicinizi uyarin bu nedir? Zavalli çocuğun ruyalarina girer. Üstünde hep korku olur...

Neden cocugunu krese vermiyorsun ? En güzel cözüm bu, baska cocuklarlada oynamis olur cocugun, sosyallesmeyi ögrenir hem.

oğlum öğleden sonra 3 ten beşe kadar uyuyor. o uyuyrken yemek yapmasını söyledim. ertesi gün öğlen de bi önceki günden kalan yemeği yiyoruz. yalnız bu aralar öğlen yemeğe basit şeyler hazırlatıyorum. öncelikle bunları hazırlatmayı bırakayım. yine bir önceki günün yemeğini yiyelim. oğlum uyuyunca yemek yapmaya devam etsin .
ve kesinlikle korkutmamasını söylicem.
mesela geçen koridor karanlıktı gitmedi. orası karanlık dedi. sonra birlikte ışığı açtık bak bişey yok dedim. rahatladı.
ya ben bu konuyu bugün konuşucam. kesinlikle korkutma dicem. tehlikeli şeylere birlikte yer ayarlayalım. ve o uyurken yemek yapsın.

Ya çocuk bu mecbur dağıtacak bu kadar takılmayın bence. Kendine zarar verecek seyler dışımda (bıçak veya yüksek yerlerde gezme) evde Özgür olmalı çocuk. Kızım 1.5 yaşında inanın evi öyle bir dağıtıyor ki inanamazsınız. Hatta dün ütü yaparken odasını öyle bir dağıtmış ki normalde sakin olan eşim kızıyodu yazık değil mi annene diye :) ama bu kızımın her zaman ki hali. Ha elbette bu böyle gidecek değil 3-4 yaşına geldiğinde beni daha iyi anladığında bu işi çözülecek. Şimdiden beraber toplamalara başladık sonrasında hepsini tekrar dağıtsa da :) ben çocukların öcü böcek gibi şeylerle korkutulasına çok karşıyım. Mesela kızım kedileri kuşları çok sever çok şımarınca. Böyle yaparsan kuşlar bida konmaz pencereye onlar uslu bebek sever derim

Bakıcının işi ne odalara girerse bile kontrol etmek! Sürekli o çocuğu kontrol etmek. Oh ne rahat orada öcü var orada bilmem ne var çocuk put gibi otursun koltukta o da uzaktan baksın :)))
Bence hemen müdahale edin yoksa çocuğunuzun psikolojisini bozacak.

oğlum öğleden sonra 3 ten beşe kadar uyuyor. o uyuyrken yemek yapmasını söyledim. ertesi gün öğlen de bi önceki günden kalan yemeği yiyoruz. yalnız bu aralar öğlen yemeğe basit şeyler hazırlatıyorum. öncelikle bunları hazırlatmayı bırakayım. yine bir önceki günün yemeğini yiyelim. oğlum uyuyunca yemek yapmaya devam etsin .
mesela geçen koridor karanlıktı gitmedi. orası karanlık dedi. sonra birlikte ışığı açtık bak bişey yok dedim. rahatladı.
ya ben bu konuyu bugün konuşucam. kesinlikle korkutma dicem. tehlikeli şeylere birlikte yer ayarlayalım. ve o uyurken yemek yapsın.

ama o uyurken yemek yaptığından emin olamazsın,belki çocuk uyuyunca bakıcısı da uyuyor bunu bilemezsin ki.

benim de kızıma bakıcı bakıyor o yüzden bu kadar hassasım.

kesinlikle konuş.

Neden kreş düşünmüyorsunuz?

eve
ama o uyurken yemek yaptığından emin olamazsın,belki çocuk uyuyunca bakıcısı da uyuyor bunu bilemezsin ki.

benim de kızıma bakıcı bakıyor o yüzden bu kadar hassasım.

kesinlikle konuş.

evet benim de aklıma o geldi. belki çocuk ayaktayken yemeği yapıp çocuk uyuyunca televizyon seyrediyor. of başıma ağrı girdi.

X