Doğuma Hazırlık 2. isim ne olabilir

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Anlami en guzel olan ve icinize en cok sinen ismi koyun bence...
Yazdiginiz isimlerden hic birini begenemedim..

Tusem kendi başına çok güzel bir isim. Yanına bir isim daha gerektirmiyor ama illa koyacaksınız sonuna değil başına isim arayın benceHoppa

Tusemin anlamı nedir çok değişik geldi bana

Bir anlamı yok, uydurulmuş isimlerimizden sadece biri.
Aa pardon, "cennette esen ilk rüzgar" demekmiş. : )))
Gerçekten bu isimlere ve anlamlara inananlar var mı hala? Yok cennetteki çiçek, yok cennetteki böcek.

Gerçekten dini bir anlama sahip o kadar güzel isimlerimiz varken (Esra, Merve, Hümeyra) insanlar niye bu uydurulmuş isimlere yöneliyorlar? ( Tusem, Ecrin, Ceylin)

Bir anlamı yok, uydurulmuş isimlerimizden sadece biri.
Aa pardon, "cennette esen ilk rüzgar" demekmiş. : )))
Gerçekten bu isimlere ve anlamlara inananlar var mı hala? Yok cennetteki çiçek, yok cennetteki böcek.

Gerçekten dini bir anlama sahip o kadar güzel isimlerimiz varken (Esra, Merve, Hümeyra) insanlar niye bu uydurulmuş isimlere yöneliyorlar? ( Tusem, Ecrin, Ceylin)
Tusemin uydurulmuş bir isim olduğu kanisina nerden vardiniz

anlamını, neyin yakıştığını bilemem ama

bence çocuğunuza kolay anlaşılır, onun hayatını kolaylaştıran isimler koyun

ismini söylediğinde direkt anlaşılan, yazım hatasına fırsat vermeyen, Tusem'i trabzon-urfa-sivas-edirne-muğla diye kodlamasına gerek kalmayacak isimler tercih edin :)

benim önceliğim budur, sadece fikir :KK28:

Tusem mesut'un tersi ya.
Soylediğinde anlamayan olursa mesutun tersi dersin olur biter:)

anlamını, neyin yakıştığını bilemem ama

bence çocuğunuza kolay anlaşılır, onun hayatını kolaylaştıran isimler koyun

ismini söylediğinde direkt anlaşılan, yazım hatasına fırsat vermeyen, Tusem'i trabzon-urfa-sivas-edirne-muğla diye kodlamasına gerek kalmayacak isimler tercih edin :)

benim önceliğim budur, sadece fikir :KK28:

Tusem mesut'un tersi ya.
Soylediğinde anlamayan olursa mesutun tersi dersin olur biter:)

Sizinkilerde bi düşünce saygı duyarım ilk duymanız çok normal çevre ile alakalı benim çevremde çok popüler bir isim bu soylenmesi de çok hoşuma gitti biraz daha alaycı bir üslupla değilde daha sakin bir şekilde duşuncelerinizi beyan edebilirsiniz beğenen olabilir beğenmeyen olabilir herkesin kendi zevki sonuçta sadece 2.isim ne olabilir diye sormak istedim ben biz eşimle karar verdik aile buyuklerimize de danışarak bu ismi karar kıldık çevremde de çok beğenenler oldu ben emin olamadım sizlerin yorumunu okuduktan sonra bir kaç buyuğume danıştıktan sonra artık eminim yorumlarınız için teşekkürler

Moralini bozma bende buarada kız ismi düşüncemi paylaşmıştım sana yine iyi bana Hadsiz Hadsiz neler Demişti birkaçı bazılarının Düşünme yetileri bi yere kadar oluyor onları da anlamak Lazım ağladığımı biliyorum hatta ben düzgün yorum yapmayanları çok dikkate alma

Moralini bozma bende buarada kız ismi düşüncemi paylaşmıştım sana yine iyi bana Hadsiz Hadsiz neler Demişti birkaçı bazılarının Düşünme yetileri bi yere kadar oluyor onları da anlamak Lazım ağladığımı biliyorum hatta ben düzgün yorum yapmayanları çok dikkate alma

Böyle olduğunu bilseydim sormazdım ben üstelik tusem nasıl bir isim diyede sormadım ki ikinci isim ne olsa diye sorduğum halde böyle tepki geldi biraz düşünce olmalı insanda gerçekten belki manevi bi hatrı vardır bende ne bileyim yani bende çok üzüldüm ben hatamı yapıyorum dedim eşimle konuştum aileler ile konuştum onların desteğini aldıktan sonra bende dikkate almamaya karar verdim

ay sanki küfrettik ne haliniz varsa görün fikir söyleyende kabahat
en düzgün dille düşüncemi belirttim ne kadar anlayışsızsınız hemen saldırıyorsunuz

Aynen Doro7, ben de verilen tepkilere şaşırdım.

Bu bir forumdur ve bilgilerimi insanlarla paylaşmak en doğal hakkım.
Belki siz "ya ben Tusem ismini koymak istiyorum, sizin fikrinizi sormadım" diyebilirsiniz, fakat bu başlığı okuyacak olan başka anne adayları da olacak.
Tusem'in cidden cennetle ilgili bir anlamı olduğunu sanıp çocuklarına koyacaklar belki...
Ha, herkes istediği ismi koyar çocuğuna tabii ki, fakat bir ismin gerçek anlamını (veya anlamsızlığını) öğrendikten sonra karar versinler.

Aynen Doro7, ben de verilen tepkilere şaşırdım.

Bu bir forumdur ve bilgilerimi insanlarla paylaşmak en doğal hakkım.
Belki siz "ya ben Tusem ismini koymak istiyorum, sizin fikrinizi sormadım" diyebilirsiniz, fakat bu başlığı okuyacak olan başka anne adayları da olacak.
Tusem'in cidden cennetle ilgili bir anlamı olduğunu sanıp çocuklarına koyacaklar belki...
Ha, herkes istediği ismi koyar çocuğuna tabii ki, fakat bir ismin gerçek anlamını (veya anlamsızlığını) öğrendikten sonra karar versinler.
yok alaycı üslupmuş
yok hadsizlikmiş
düşünme yetimiz yokmuş

saygısız terbiyesizler

buraya konu açtıysanız belli yorumları göze alacak kadar sakin olmalısınız
kaldi ki kimse yukarıdaki bahsettikleri üslupla konuşmamış bile
ona rağmen;
böyle basit bir şey bile onlara ağır geliyor, kaldıramıyorlarsa
bu hayat onlara çook zor

küfretmişiz gibi çirkefleşip klavye başında saydırmak ne kadar kolay
halbuki ne kadar da düzgünce fikrimi belirtmiştim

sanmıyorum ama konu sahibine hayatında başarılar diler
size de benimle aynı fikirde olduğunuz için teşekkür ederim
:KK68:

Bir isim ortalama insanlardan oluşan bir forumda biraz garip bulunuyorsa bu çocuğunuzun da hayatı boyunca bu durumla muhatap olacağının bir tip ön gösterimi olması bakımından önemli bence. Kimsenin yorum yaparken kalp kırma amacı güdeceğini sanmıyorum, moral bozmaktansa insanlar demek ki ismi böyle değerlendirecekler diye bakmanızı öneririm. Elbette herkesin kendi fikri önemli mevzuda ama şahsen benim ilk önceliğim çocuğumun sevme ihtimali şansa kalmayan, kimsenin yadırgamayacağı bir isim seçmek olacak.

Defne, Irmak, Nehir, Ela, Damla, Beste ikinci isim olarak güzel bence.

Son düzenleme:
X