İlköğretim Yorum ve Soruları 2.sınıfı bitirip 3e geçenler yeni dönemde burada buluşalım

Melon

(:ʞoʎ ışıq uǝpıƃ sɹǝ
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2008
1.039
1
arkadaşlar yeni dönem hayırlı olsun]
 
Allah çocuklarımıza zihin açıklığı bizlerede sabır versin:) geçen yıl ki hengameyi düşündükçe bu yıl için şimdiden stresteyim. performans ödevleri, okul dersleri epey yoğundu.hazırlıklara da başladık. 2 sınıf kitaplarını bu yıl belki geriye dönük lazım olur diye ayrı bir yere kaldırdım yenilerine yer açtım.önlüklerimizi aldım.hafta içide kalem silgi kalemtraş onları alırım. ha bu arada okul kursuna göndermeyi düşünüyor musunuz?
 
ben şu anda düşünmüyorum birde okulunu değiştirdim biraz tereddütlüyüm, tereddütümde derslerden yana değilde arkadaşlarına alişması zaman alırmı diye, bende geçen seneki yardımcı kitapları vede okuduğu kitapları saklıyorum , kitap okumayı ve kitap almayı çok seviyor, kendine ait kitaplığı(kendi deyimiyle kütüphanesi)var
allah evlatlarımıza hayırlı bir yıl ve zihin açıklığı versin
 
arkadaşlar yeni dönem hayırlı olsun]

teşekkür ederiz küçük kızım 3. sınıfa geçti geçen sene okulunu değiştirmiştik bayağı bocaladı işallah bu sene daha iyi olacak sizin ve diğer bütün okullular için hayırlı olsun yeni dönemimiz heyecan dorukta a.s
 
geçen yıl göndermiştim okul kursuna.akşam 5 e kadar sürüyordu.memnundum boş geçmiyordu kurslar.öğretmen derstte gösteremediklerini kursta gösteriyordu.ama bu yıl düşünüyorum da gereğinden fazla yoruyoruz gibi geliyor çocukları.sabah 9 akşam 5 sürekli ders.eve geldiğinde sadece yemek saati boş sonra yine, en az 1,5-2 saat süren günün dersleri.bunun yanında ayrıca kitap okuma ve test çözmede giriyor araya.hırslı bir öğretmense onun hırsı farketmeden veliye, veliden de tekrar çocuğa yansıyor bazen.bi zaman sonra sbs için dersaneler girecek bu kez de hayatlarına.yarış atı halinde yaşıyor çocuklar.belki sıradan bir düşünce ama, hayatta meslek sahibi olup iyi yerlere gelmiş insanların hepsi bu tempoda eğitim görmediler sonuçta.ben biraz rahat bırakmayı düşünüyorum.o yüzden okul kursuna göndermicem bu yıl.
 
selam hanımlar benimde kızım bu yıl üçüncü sınıfa gidicek

ve bizde okulumuzu değiştirdik

bakalım bu yıl nasıl geçicek

şu ana kadar hep karnesi 5 lerle doluydu ama inşallah bu

sene bocalamaz

yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsunnnn
 
slm anneler.benimde oğulum allahın izniyle 3.sınıfa gidecek.sabahçı olduk bu sene inşallah okulumuz iyi geçer.allah bütün çocuklara zihin açıklığı versin.hepimize kolay gesin hanımlar.
 
evet arkadaşlar benimdeoğlum 3. sınıfa geçti oda bende heycanlıyız birazda tereddütdedeyiz yeni tayin olup geldik hataya inşallah arkadaşlarına ve öğretmenine alışır zorlanmaz yeni eğitim ve öğretim hayatı hepimize hayırlı olsun allah hepimizin çoçuğuna zihin açıklığı versin
 
arkadaşlar farkettinizmi hemen hemen hepimizin kuzusu yarın yeni öğretmenleriyle okula başlıycaklar
şimdiden hepsine hayırlı olsunn
 
merhaba arkadaşlar benım kızımda bu sene 3. sınıfa başladı
geçen sene bizde okul değiştirmiştik ve kızım arkadaşalrına alışmakta zorluk çekmışti
ama derslerınde bi problem yaşamadık şükür
bu sene daha rahat olucaz inş..
allah evlatlarımıza zihin açıklığı versin başarılı bir yıl geçirelim inş..
çocuklarımızı başarısı bizim başarımız
hepimize başarılar
 
yaz tatilinde okudukları kitapları sınıf kitaplığına koyuyorlar.akşam 17 tane hikaye kitabı kapladık delikafadulden ders kitapları da var akannehir hafta sonu da onlara bi operasyon düzenleyeceğiz Çok üzgünüm çoook
 
akşam ders kitaplarını defterleri sözlükleri kapladık
ürün dosyası istedi öğretmenimiz
onu kızımın kendine hazırlattım
biraz kendi sorumluluğunu bilsin
tabi bide bizim küçük cadı var onun sayesinde 1 saatte bitiriceğimiz işler 2 saatte zor bitti
 
arkadaşlar korktuğum gibi olmadı kızım yeni okuluna ve öğretmenine çabuk alıştı ödevlerimiz başladı listeler elimize geldi bu sene duyumlarıma göre kesinlikle yardımcı kitap aldırılmayacakmış gerci ben aldım ama ben bu uygulamayı çok yanlış buluyorum,öğretmenlerin bazıları sadece müfredata göre ders işletip yüzeysel geçiyor bazıları ise yardımcılardan yazdırarak ders işleterek geçiyor denemeler olduğu zaman aralarda dağlar kadar fark oluyor. Ozaman çocuklarımız geri kalmasın diye ya kendimiz çalıştırıyoruz , yada kursa vermek zorunda kalıyoruz yada bir iki sene sonra çoğumuzun yaptığı gibi sınıf değiştiriyoruz. hepimize ve çocuklarımıza kolaylar gelsin
amaç çocuklarımızın herşeyi öğrenmesi ama detaylarıyla öğrenmesi şimdi kaynak kullanan öğretmenler öğrencilere fotokopi ile dağatacaklarmış
 
Merhaba
Oğlumu bu sene Bakırköy'de İngilizce kursuna yollamak istiyorum.Haftada 1 gün bile olsa en azından temelini alır diye düşünüyorum.Kız kardeşim öğretmen ve geçen sene öğrencileri Discover İngilizce kursuna gitmişler.O bana önerdi.İyi bir kursmuş.
Ben de gittim görüştüm gerçekten içime sindi.Yanlız konu çocuk olunca insan iyice araştırmadan karar veremiyor malum.Bir arkadaşım Beşiktaş'ta British Side kursuna yollamıştı.Fiyatları çok ama çok pahalı.Eğitimden de memnun kalmamışlar.Bu sene birlikte Discover'ı deneyelim diyoruz.
Anaokulu seçtiğim günler geldi aklıma Başaranlar Anaokulu hakkını helal etmiştir umarım:)) Kayıt oluncaya kadar 10 defa bilgi almaya gitmiştim.Gece yatıyorum unuttuğum bir soru aklıma gelirse sabah kalkıp soruyorum falan.Anlayacağınız bu pimpirikli halimden dolayı Ekim geldi ben hala bizim çocuğa uygun ingilizce kursu arıyorum.
Kurs fiyatı nasıl sizce.1 dönem her şey dahil 797,00 Tl yazıyor sitelerinde.
 
Arkadaşlar bu okul kursları kaldırılmış mı bu yıl ? etüt kaldırılmış ama yerine yine kurs adı altında açılacakmış.geçen yılda kaldırıldı dendi sonra, etüt isteyen veli çoğunluğuna göre tekrar açılmıştı.öğretmen bir arkadaşıma da sordum o da büyük ihtimalle yine velilerin istediğine bırakılıp kurs adı altında açılacak dedi.bilginiz var mı.
 
Selamlar
Benim de oğlum 3.sınıfa geçti..Hepimize hayırlı olsun..
Bu hafta sonu yoğun geçti kitaplar defterler sözlükler kaplandı.
Artı dersler verildi onları yaptık.

Evet etüt kaldırılmış yerine kurs açılacakmış.
Benimde oğlum sabah 9 gidip aksam 5 de evde oluyordu.
Çok yorulmuş bir durumda eve geliyor dinlenmeye zamanı olmuyor artı etüt olmasına rağmen evde bitmeyen derslerimiz devam ediyordu..Bizim araştırma derslerimiz çok oluyor netten kitaplardan araştır kendi el yazısıyla dosya kağıtlarına yaz resimlendir kartona yapıştır vs bayağı yoğun geçiyor ..O yüzden bu sene etüt zaten istemiyordum.Kurs u zorunlu tutmazsa öğretmeni yollamak istemiyor..
 
Selamlar
Benim de oğlum 3.sınıfa geçti..Hepimize hayırlı olsun..
Bu hafta sonu yoğun geçti kitaplar defterler sözlükler kaplandı.
Artı dersler verildi onları yaptık.

Evet etüt kaldırılmış yerine kurs açılacakmış.
Benimde oğlum sabah 9 gidip aksam 5 de evde oluyordu.
Çok yorulmuş bir durumda eve geliyor dinlenmeye zamanı olmuyor artı etüt olmasına rağmen evde bitmeyen derslerimiz devam ediyordu..Bizim araştırma derslerimiz çok oluyor netten kitaplardan araştır kendi el yazısıyla dosya kağıtlarına yaz resimlendir kartona yapıştır vs bayağı yoğun geçiyor ..O yüzden bu sene etüt zaten istemiyordum.Kurs u zorunlu tutmazsa öğretmeni yollamak istemiyor..

inanın geçen yıl bizde aynı durumdaydık, dersleri bitene kadar yatma saati geliyordu.zaten yorularak geldiği için dersleri de zorla yapıyordu.etüte kalmıştı ama hiç ödev yapmazlardı sadece ders işleyip test çözerlerdi.geçen yılda nazlana nazlana gitmişti.bu yıl ise hiç istemiyor.bende zorlamak istemiyorum.okuldan gelip derslerini yapınca zaten bol vakti kalacak.kendim de boş bırakmayıp evde desteklemeyi düşünüyorum.zorunlu değilde, kurs açılmasını isteyen veli çoğunluğuna göre açılacakmış sanırım.geçen yılda öyle olmuştu.
 
selam kızlar

benim kızımda 3.sınıfa başladı
allah hepimizin yavrularına zihin açıklığı versin
 
Arkadaşlar birazda ödevlerindenn bahsedelimm
mesalaa bu senee test kagıdında ödev gelmedii eve perşembeden berii genellikle defteree yapıyoruzz
geçen senee hiçç defteree yapmaıştıkk acabaa sonramıı gelecekk
ödevimizzz bizim ,ailede görevlerinizz nelerdir ,toplumdaa görevlerimizz nelerdir hangi meslekk sahibii olmak isterdinizz ve neden ve çarpımm tablossunu 4 e kadar ezberlee bugünküü ödev buyduuu bizimmm
 
Geçen yıl genelde fotokopi kağıdında hayat bilgisi, türkçe, matematik ödevleri oluyordu.bazende matematik problemlerini deftere yazıyor ve defterde çözüyorlardı.dün ki ödevi fotokopide ilköğretim ile ilgili bilgi içeren yazıydı.ilköğretim ne demek, amacı nedir vs.bunu hayat bilgisi defterine yazdılar.arıca bu gün yapacakları çalışma için pipet,kendi fotoğrafını ve karton götürdüler.
 
X