2 yaşındaki kizim

abartmışsınız yaaa 1-2 yaşındaki çocuklar göz kontağı kuruyomu gerçekten kursada 1-2 sn istediğini yaptırana kdr yani
bnm oğlumda çok öyle göz kontağı kurmadı konuşmadı fln ama 1 senede herşey o kdr çok değişiyoki şimdi maşallah
dışarı çıkarken unuttuklarımı dahi getiriyo daha 3 ü yeni geçtik

abartmışsınız yaaa 1-2 yaşındaki çocuklar göz kontağı kuruyomu gerçekten kursada 1-2 sn istediğini yaptırana kdr yani
bnm oğlumda çok öyle göz kontağı kurmadı konuşmadı fln ama 1 senede herşey o kdr çok değişiyoki şimdi maşallah
dışarı çıkarken unuttuklarımı dahi getiriyo daha 3 ü yeni geçtik
Evet doğru söylüyorsunuz
Bir ara ben de acaba çocuğum otizmli mi demiştim ama o ara herşeyi merak ediyormuş
Otizm bambaşka bir şekilde oluyor.ama anne olunca her şwyi düşünüyor insan

Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum
Cnm benim kızım da öyle konuşmuyor ama ben hiç doktora filan götürmedim yeni yeni anne baba diyo işte doktor ne dedi normal miymiş

Benim ağbimin oğlu 18 aylık yürüdü 4 yaşında konuştu. Hepimiz o kadar endişeliydik ki. Doktor rahat bir yapıya sahip üzerine gitmeyin dedi. Şu anda 11 yaşında. Yurtdışında yaşıyorlar her iki dili de gayet iyi konuşabiliyor. İlk okula başladığı andan itibaren tutun da şu an ki sınıfına kadar her zaman sınıfının en iyilerinin arasında olmuştur. Okumayı erken söktü, çok olgun ve iletişim gücü yüksek. Bu nedenle pedagojik bir problem yoksa canınızı sıkmayın. TV izletmeyin kafi.

Ben de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmaması :KK43:
Ay sanki Uzaylı şüphesi varmış gibi, çekindimler üzülmeler

Özel eğitimle üstesinden gelebilir durumları " :KK43: " gibi ifade edişler neden?

Konu sahibeciğim; yakınımda buna şahit olmadım, erken tanı&doğru tedavi yolunda olduğunuzu anlıyorum.

Araştırma hastanesinde muayene olmasında fayda var.

Hemen bir üniversite hastanesine görürün. Doğru düzgün bir pedagog görsün. Bahsettikleriniz otizm belirtileri. Ve erken teşhis çok önemlidir.

Aynen katılıyorum ama Pedegog değil psikiyatr görmesi lazım.

Ayrıca
Süt içiyor mu? Süt ve süt ürünlerini kesin, keçi sütü olarak günde enfazla 1 bardakverin

Balıkyağı verin, oceans yada möller

Tv tblet vs kesinlikle yok

1 saniyede de baksakitap okumaya devam edin yavaş yavaş artacaktır o süre

Parka oyungruplarına götürün bol bol çocuklarla birarada olsun

Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum
Bol bol ilgi gösterin herşeyi anlatin bütün gün konuşun.
Benim kizim 2 yaşındayken 20 ye yakın kelimesi vardı bilinçli söylemiyordu pek. Hergun ilgilendim kızımla hep konustum 2 yaşından sonra her ay kelime hazinesi arttı. Şimdi 33 aylık 160 kelimesi var her dedigimi anliyor. Şekilleri biliyor kırmızı rengi öğretiyorum 5 gündür. Evdeki bütün kırmızı renkte olan araç gereçleri topladik birlikte öğrettim. Kızım hala cümle kuramıyor. Kalabalik bi ortama girdiginde çekiniyor. Ama bayağı yol katettik. Kizim da hala gelişim geriliği devam ediyor ama yasitlarina yetistiricem allah'ın izniyle..

Size tavsiyem surekli konusun birlikte oyunlar oynayın sevgi ilgi gosterin. Zaman geciyor bu zamanlar bir daha geri gelmicek o yuzden gününüzü dolu dolu geçirin..

Evet doğru söylüyorsunuz
Bir ara ben de acaba çocuğum otizmli mi demiştim ama o ara herşeyi merak ediyormuş
Otizm bambaşka bir şekilde oluyor.ama anne olunca her şwyi düşünüyor insan

evet doğru söylüyosun bende şüphelenmedim değil şu göz kontağı kısmını o kdr abartıyolarki herkesin çocuğu otizmli sanki
çocuk 2 kelime bilse dahi bunları doğru yerde kullanıyosa şüphelenmek saçma
mesela acıktıysa acıktım acıyosa acıdı gibi otizm olunca bunların hiç biri olmuyo diye biliyorum
her önüne gelen otizm olabilir diyo ona sinir oluyorum işte

Bol bol şarkı söyleyin, kitap okuyun defalarca aynı kelineleri tekrar edin , her yaptığınızı anlatın hatta anlatırken abartılı komik bir şekilde anlatmaya çalışın. TV ,tablet verilmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz artık. Göz kontağı kurmayan her çocuk da otistik değil .
İnternette tırnağım kırıldı deyip atarsan kanser, çocuğum konuşmuyor diye atarsan otizm çıkıyor. Endişe etmeyin. Doktor , Pedegog eşliğinde sabırla devam edin konuşur bence.

istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım

bu kısım için özellikle bir destek almanızı öneriyorum. erken teşhis edilmesi gereken bir durum olabilir.

konuşma çocuklarda farklı seyredebiliyor, özellikle teknoloji ellerinde olan çocuklar 3 yaştan sonra konuşmaya başlıyor.

Cnm benim kızım da öyle konuşmuyor ama ben hiç doktora filan götürmedim yeni yeni anne baba diyo işte doktor ne dedi normal miymiş
Doktor normal gayet biraz hiparaktif keşfetmeyi açık bir çocuk dedi birde her işaretle gösterdiğini verme dedi ben en başında ne eksiği var herseyiyle sırasıyla veriyorum dolayisiyla bişey istemeye ihtiyacı kalmıyor yani kelime haznesi gayet iyi ikili cümle kuramadık sadece

Yok canım yapmıyor ama kurcalamayi çok sever çekmece dolap vs

Anladım. Bence bebeğiniz gayet sağlıklı sadece sessiz ve dikkat dağınıklığı olan bi bebek kukla konuşturun soru sorun herseyi anlatın ve cevap vermesini bekleyin zorlarak ve tedirgin olarak bakmayın ve yaklasmayin hissedip kendini kötü hissedebilir sağlıkla büyütün evladınızi inşaallah dedigimiz gibi sadece sessiz sakin bi bebek tir

Su an 4.5 yasinda sarki sozu yazip besteleyen bir saniye susmayan bir kiz annesi olarak yaziyorum size:)

Sadece konuşmuyor anlattiklariniza göre..
Kelime haznesi bildigi anladığı kelimeler çok fazla olabilir sadece henüz söylemiyor..

Kızım 2.5 yaşına kadar konusmadi.. ama herseyi anlardı.. benimle arasında sadece benim anladigim bir dil gelistirmeye başladı.. hareketleri ve çıkardığı değişik sesler ile anlasiyorduk.. hiç anlama zorlansin mecbur kalsın a inanmadim.. biliyordu anladigimi onu tek anlayan kişi annesi onu yalnız bırakmak istemedi bu süreçte..

tam 2.5 yaşında nasılsın annecim dedim.. cevap beklemedim en azindan anlamli kelime olarak.. yoksa illa cevap aliyordum.. ve o iyiyim!! dedi :))) ilk anlamlı dialogumuz ilk konuşması bu idi.. öyle tek kelime 2 kelimesi cümle gibi gelişim olmadı.. direkt cümle ile başladı konuşmaya :) iyi biriktirmis.. 1 ay içinde hikaye anlatmaya başladı..

Kimi hemen dışa vurur kimi biriktirir.. büyülü harika bir süreç dil edinimi.. sadece konuşmak demek değil dil.. ne kadar anlıyor nasıl dinliyor nasıl ifade ediyor hepsi önemli..

doktorunuz tavsiyelerde bulunmuştur.. benim yaptıklarım:
1. Gozgoze dudaklarimi göreceği şekilde bol bol konuşmak ve kitap okumak
2. Sürekli sohbet halinde olmak
3. Onun kendini anlatma çabasını hep taktir etmek
4. Kıyas yapmamak erken konuşmanın dil gelişimi için önemi olmadığını bilmek
5. Her anın tadını çıkarmak
6. Aaaa daha konismiyomu -evet tam böyle telaffuz edilir genelde:)- diyenlere evet konismiyo diyip hiç takilmamak
7. Şunu de bunu söyle gibi eğitime girmemek

Mutlaka telaş oluyor acaba bi sorun mu var diye.. ama sorun konuşmaya engel durum olmadigini bilince sadece sabır önemli oluyor..

Lütfen kendinizi bu kadar sıkmayın,doktor gördü ve problem yok dediyse yoktur..
3 yaşında oğlum var prematüre doğdu ve doğduğu günden beri nörolojik takipteyiz..
Her yasin belli bir alt ve üst sınırı vardır..
Bunlarda sıkıntı yoksa,çocuk algillayabiliyorsa en önemlisi de kelime sayısında kayıp değil artış oluyorsa korkmayın..
Her çocuğun gelişimi farklıdır.

Ay sanki Uzaylı şüphesi varmış gibi, çekindimler üzülmeler

Özel eğitimle üstesinden gelebilir durumları " :KK43: " gibi ifade edişler neden?

Konu sahibeciğim; yakınımda buna şahit olmadım, erken tanı&doğru tedavi yolunda olduğunuzu anlıyorum.

Araştırma hastanesinde muayene olmasında fayda var.
İçimi Allah biliyor cümlenizden dolayı hakkımı helal etmiyorum

Konu sahibi üzdüysem özür dilerim sadece çocuk gelişimciyim bildiğimi aktardım umarım normal bi durumdur ve içini rahatlatacak şeyler olur E esrunum

Göz kontağı kuruyor fakat kelimeleri soylettiremiyorum hikaye kitabın üstündeki resimlere bakıp sayfa çeviriyor söylediğim kelimeyi tekrarlattiramiyorm

Iki tane oglum var .. Biri 10 yasinda biri 2 yasinda.. Buyuk oglumda zor konustu tam anlami ile konusmasi 3 yasini buldu ve suan sinifinin birincisi.. 2 yasindaki oglumda ayni suan herseyi anliyor ama konusmak kendisi isterse anne baba git gel hayir dede dayi mama vs.. Ama büyük oglumda da aynilarini yasadigimdan sanirim genetik diye düşünüyorumm.. Sabirla hergun ben her cumlemi gozlerine bakarak kuruyorum..
Merak etmeyin doktor birsey yok dediyse yoktur kimi cocuk daha erken konusur kimi daha gec..

Çocuk doktoru değilde gelişimsel pediyatri bölümüne devam etmelisiniz. Biz prematüre olduğumuz için gidiyoruz ve bir sorun varsa orada kesinlikle tespit ederler. Bence sorun yok gibi sonuçta anlıyor ve kelime ile olsada derdini anlatıyor. Geçmiş olsun

Back
X