2 yasindaki kizimla ilgili yardim istiyorum

eliff1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.513
1.560
26 aylik bir kizim var, yaklasik bir bucuk yasindan beri belki dahada eski devamli bir mucadele halindeyiz.
kisiligininde biraz inatci oldugunu kabul ediyorum ama bazi durumlardada yaptigim yanlislardan iyice inatlastigini dusunuyorum.
Ilk basta sunu doyleyeyeyim hic emziremedim kizimi, ilk iki gun yogun bakima almislardi, cok hizli nefes aliyor diye, sutumu sagip biberonla veriyordum sonra yanimiza gelince biraz emmeye calsiti ama cok yavas emiyordu, sutum bitcek diye endiselenip sagdim sagdikca biberonla verdim biberonu goruncede bi daha memeye donmedi ve hic emmedi. ilk bu emmeme sureciyle baslayan aramizda bir kopukluk oldugunu dusundum nedense. sonrasina ailevi bissuru sorun benim hemen okula donmemle sanki bir sekilde ayri kaldik.
Cok kucagina alma kucaga alismasin tarzinda soylemlerede biraz kulak verdim sanirim ve benim dusuncem bir sekilde tam baglanamadik.
Simdi nerdeyse her konuda inatci. uykusuzluktan ayakta duramiyor ama butun cabalarima ragmen uyumuyor mesela, salliyorum sarki soyluyorum yaninda yatiyorum ama olmuyor bir sekilde aglaya aglaya uyuyor, en sonunda bende sinirlenip bagiriyorum aglaya aglaya uyuyor en sounda.
Yemek yememizde ayni, biseylerle oyalayip yedirisem yiyor yoksa kendisi yerse iki kasik. kasik catal kullanabiliyor rahatca ama yemiyor. bir sekilde yine gerginlik oluyor.
Asiri hareketli bikac kere dudagini bile patlattti, o yuzden uyariyorum bazen ordan ziplayamazsin diye ama mutlaka yapma dedigim seyler yapiliyor.
Hneuz oturup kendi kendine en fazla 15 dk oynadigini gormedim. ya sikilip kalkiyor yada herseyi etrafa atip sacinca ben mudehale ediyourm ve oyun bitiyor.
sizin uyguladiginiz metodlar varmi cocuklariniz icin. biraz daha sakin ve sorunsuz olmalari icin?
Ayirca 9 ayliktan beri haftada iki yada uc gun bakiciya gidiyor bir gun esim bir gun ben bakiyorum ama erken aliyoruz bakicidan genelde.

merhaba benim kizim da 14 aylik ayni reaksiyonlari verior cok haraketli yemek yemegi sevmiyor veyahut bir lokmayi saatlerce agzinda tutabilir. bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim kirese mi veriyorsunuz yani oyun bahcesi gibi bi yere baska cocuklarla oynama alani oluyorlmu ve oynuyormu ? paylasmayi ancak baska cocuklarla olunca ogrenir ve nasil oynayacaginida. su an kizim yeme duzeni biraz daha duzenlendi baska cocuklarin da yedigini gordugu icin. biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk ve uyku zmni gelince televizyon kapatiyor el salliyor sutu memeyi ve kucuk ayicigini eline verioruz yatirioruz yaninda dahi dikilmeden donuyoruz. ve kendi kendine uyuyor.

Canım bu bağlılık işlerini sütle kucakla çok bagdastirma...olsa iyi olurdu tabi ama olmamış sen de bunu düşünüp yipratma kendini.

2 yaş çok önemli bir yaş. Asiligin doruk noktası bence.bebeklikten cocukluga geçiş. Zaten 2 yaş sendromu diye birşey var.

Uyku işini hiç zorlama derim. Bırak sen zorlamayinca bu kadar direnç göstermez belki. Ya da bir uyku saati koy mesela 22.00.bu saatte Yastığıni al ve herkese iyigeceler dile...benim guzel ruyalar gorme zamanim geldi diyerek uyumaya git.onu zorlama.sanki senin uyku saatinmis gibi.bak bunu şöyle 20 gün filan yap.sorunun cozulecegini saniyorum.

Yemek için de aynı sistem. Yemek saatleri belirle.o saatler dışında asla yedirme o saatler sanki senin yemek saatinmis gibi davran.tabagini catal ini hazırla hafiften keyifli bir şarkı söyle. Yemeğini koy ye. Onu zorlama...Bir süre sonra katilacagini dusunuyorum sana.

2 yaşında çocuğun oyuna konsantrasyon süresi zaten o kadardır. Oyuncağı atmaya başlayınca hemen toplamaya başla bekleme.

Çocuklardan öğrendiğim birsey varsa o da sınırlarını bilmek isterler ve uyku yemek oyun vb. Bunların zamanlarının planlanması onları rahatlatır.
Yap bakalım canım bir bunları.

evet kesinlikle eger ki cocuk inadana bindirse siz her yatirdiginizda aglarsa sizda yatagindan alirsaniz kesinlikle sizin onu alacaginizi biliyor bu bir hatadir esinizle beraber verdiginiz kararlarin arkasinda durmalisiniz eger cocuk 9 da yata girecekse girer ve aglarsa uzun uzun aglar ve sonra yanian gider tekrar memesini verirsiniz tekrar ayisini verirsiniz hala agliorsa. kapiyi cekersiniz dvm uyur. boylece uyumak zorunda anlicak ben bunu 14 gun y

evet kesinlikle eger ki cocuk inadana bindirse siz her yatirdiginizda aglarsa sizda yatagindan alirsaniz kesinlikle sizin onu alacaginizi biliyor bu bir hatadir esinizle beraber verdiginiz kararlarin arkasinda durmalisiniz eger cocuk 9 da yata girecekse girer ve aglarsa uzun uzun aglar ve sonra yanian gider tekrar memesini verirsiniz tekrar ayisini verirsiniz hala agliorsa. kapiyi cekersiniz dvm uyur. boylece uyumak zorunda anlicak ben bunu 14 gun yaptim ve su an kizima el salladimmi yataga yatirdimmi sutu ictikden sonra kapa gozlerini diyince yatior ve uyumaya calisiyor ve uyuyorda

merhaba benim kizim da 14 aylik ayni reaksiyonlari verior cok haraketli yemek yemegi sevmiyor veyahut bir lokmayi saatlerce agzinda tutabilir. bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim kirese mi veriyorsunuz yani oyun bahcesi gibi bi yere baska cocuklarla oynama alani oluyorlmu ve oynuyormu ? paylasmayi ancak baska cocuklarla olunca ogrenir ve nasil oynayacaginida. su an kizim yeme duzeni biraz daha duzenlendi baska cocuklarin da yedigini gordugu icin. biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk ve uyku zmni gelince televizyon kapatiyor el salliyor sutu memeyi ve kucuk ayicigini eline verioruz yatirioruz yaninda dahi dikilmeden donuyoruz. ve kendi kendine uyuyor.

tek basina birakip aglatmayi denemistim ama hic hos olmadi birimkinde, yataga tirmanmaya basladi ve hic pes etmedi, vazgectim bende. simdi yaninda durup uyutmaya calisiyorum. yataginin tek yaninida actim zaten, tirmanip dusme tehlikesi varzi zira.
simdi tek birazsam zaten kalkip yanimiza geliyor.
yatagida belki kucuk geliyo olabilir diye dusunuyorum, cok deli yatar cunku. daha buyuk tek kisilik yatak almayi dusunuyorum sere serpe yatsin belki hosuna gider diye.
geceleri kendi yatagindan eli kolu sarkinca uyaniyor ve dogruca bizim yanimiza geliyor, heralde yatakta rahat degil diye dusunmeye basladim.
evt 5 aydir krese gidiyor, oyun bahceside var, guzel oynuyor cocuklarla, yani bahce oyunlarinda.
sanirim bende cok ustune dusunuyorum biraz cekilip kendi halinemi biraksam bilemedim

bakici eger yanliz bakiyorsa gidip alsinlar fakat cocuk krese gidiorsa o halde kesinlikle bazi gunler uzun kalmali ki baska bi dunya oldugunu anlasin ve orada ki cocuklarin yiyip ictigini gorur uyuma saatlerini gorur kreslerde egitimi cok ii veriorlar eger dogru bir yer bulursaniz

Fazla bebeğinizle ilgilenemediğinizi söylüyor ve onunla geçireceğiniz kaliteli zamanları da kızarak tek başına oyun oynamıyor diye öfkelenerek değerlendiriyorsunuz..

hergun artik ofkelenmek yok, sakinca anlaticam diyorum ama bazen gercekten sadece didiserek gunu gecirdigimizi farkediyorum.

bakici eger yanliz bakiyorsa gidip alsinlar fakat cocuk krese gidiorsa o halde kesinlikle bazi gunler uzun kalmali ki baska bi dunya oldugunu anlasin ve orada ki cocuklarin yiyip ictigini gorur uyuma saatlerini gorur kreslerde egitimi cok ii veriorlar eger dogru bir yer bulursaniz

erken dedigim 5 te aliyoruz hergun, 5ten sonra beraber gecirecegimiz bir 4 saat daha kaliyor bize. yeterli olmuyormu diyede dusunuyorum bazen.

Merhabalar canım;
Uyku saatleri düzenli mi?Genelde düzensiz uykusunu alamamışsa hırçınlaşıyor olabilir.
Sevdiği bişeyler vardır mutlaka mesela oyun hamuru.Birde 2 yaş gerçekten zor geçiyor.İnatlaşma vs siz kızdıkça daha da tavan yapar.Bu arada bu saydığınız durumların emzirmeyle ne kadar alakası olabilir bilemiyorum.Kızımda ilk doğduğunda 28 gün yoğun bakımda yatmıştı.29.günde kucağıma alabildim.

tek basina birakip aglatmayi denemistim ama hic hos olmadi birimkinde, yataga tirmanmaya basladi ve hic pes etmedi, vazgectim bende. simdi yaninda durup uyutmaya calisiyorum. yataginin tek yaninida actim zaten, tirmanip dusme tehlikesi varzi zira.
simdi tek birazsam zaten kalkip yanimiza geliyor.
yatagida belki kucuk geliyo olabilir diye dusunuyorum, cok deli yatar cunku. daha buyuk tek kisilik yatak almayi dusunuyorum sere serpe yatsin belki hosuna gider diye.
geceleri kendi yatagindan eli kolu sarkinca uyaniyor ve dogruca bizim yanimiza geliyor, heralde yatakta rahat degil diye dusunmeye basladim.
evt 5 aydir krese gidiyor, oyun bahceside var, guzel oynuyor cocuklarla, yani bahce oyunlarinda.
sanirim bende cok ustune dusunuyorum biraz cekilip kendi halinemi biraksam bilemedim

ayni zorluklari bende cektim yatak kucuk geldigi icin yatagi degistirdim ve tabani en alta yerlestirdim ki kesinlikel tirmanamaiyor aya kaliyor benim kizimda sag sola bakiyor bakiyor ki kimse gelip almiyor dvm yatior bazen otturarark bile uyuduguna sahit oldum. ama kendinizi yipratiorsunuz yaninda oturup saatlerce salllamanin bir anlmai yok veya uyutmaya calismanin kesinlikle kurallari simdiden koyun eger ki kuralci olmaz iseniz ilerki yaslarda baska konularda sizin onunuze gecmeye kalka bilr. sevginizidze odullendirerek veriniz ornegin eger ki yemegini yerse kitap okuyunu ona sarki soyleyin eger yemegini yemezse ilgilenmeyin ve onunla buyuk insan gibi konusun hayir yemegi yemedi o yuzden oyuncak yok diyip elinden bile alabilirsinzi istedigi kadar aglasin ceza oldugunu bilmeli

Merhabalar canım;
Uyku saatleri düzenli mi?Genelde düzensiz uykusunu alamamışsa hırçınlaşıyor olabilir.
Sevdiği bişeyler vardır mutlaka mesela oyun hamuru.Birde 2 yaş gerçekten zor geçiyor.İnatlaşma vs siz kızdıkça daha da tavan yapar.Bu arada bu saydığınız durumların emzirmeyle ne kadar alakası olabilir bilemiyorum.Kızımda ilk doğduğunda 28 gün yoğun bakımda yatmıştı.29.günde kucağıma alabildim.

bu emzirme konusunu ve devamini bende biraz takinti yapmis olabilirim sanirim.
uyku saati duzenli aslinda hergun 9 da uykuya gideriz ama hergun aglayarak yapar bunu. oncesinde konusuyorum simdi kitap okuyoruz bitince uyuycaz tamammi diyorum tmm diyor ama mutlaka agliyor. artik bu aglamalar benimde sinirlerimi bozdu.

erken dedigim 5 te aliyoruz hergun, 5ten sonra beraber gecirecegimiz bir 4 saat daha kaliyor bize. yeterli olmuyormu diyede dusunuyorum bazen.

bende 5 de aliyorum cunki esimle birlikte calisiyoruz. hafta sonlari evdeyiz her hafta sonu oyun parkaina veya bir sallincaga veya kapali alanda yuzmeye veya dondurma yemeye goturuyoruz guzel ciciler giydirip anliyor hemen zaten top oynuyoruz disarida bunlari yapin hafta ici oda duzenli hayati oldugunu anlicak okula hazirlik yapiyor sabah okul kres aksam yemek annemle biraz oyun sonra uyku veh afta sonu onunnn olsun boylece duzene girmeli

2 yaş sendromunda ve sizin öfkeniz ve sabırsızlığınız nedeniyle bu şekilde davranışlar sergiliyor. aynı şeyleri yaşıyoruz... çalıştığınız için kendinizi suçluyorsunuz emziremediğiniz için kendinizi suçluyorsunuz anneliğinizi sorguluyorsunuz. 1,5 yaşında kızım var uyku ve yeme sorunu yaşadık hala yaşıyoruz ama eskiye nazaran biraz daha iyi ama erken 2 yaş sendromu başladı inatlaşmalar var bizde de ..kendinizi suçlamayın ne olur. fakat onunla kavga etmeyin sakin olun başka odaya geçin hırçınlaştığında,sonra ilgisini başka yöne çekin birde bana çok iyi gelen bi kitaptan söz edicem
Leyla Navaro >>>Gerçekten beni Duyuyor musun ? çok faydasını gördüm edinsen iyi olur..
bi kitap daha var bize önerilen henüz almadım ama adı Lütfen benim için..........

bende 5 de aliyorum cunki esimle birlikte calisiyoruz. hafta sonlari evdeyiz her hafta sonu oyun parkaina veya bir sallincaga veya kapali alanda yuzmeye veya dondurma yemeye goturuyoruz guzel ciciler giydirip anliyor hemen zaten top oynuyoruz disarida bunlari yapin hafta ici oda duzenli hayati oldugunu anlicak okula hazirlik yapiyor sabah okul kres aksam yemek annemle biraz oyun sonra uyku veh afta sonu onunnn olsun boylece duzene girmeli

bunlarin hepsini yapiyoruz bizde, kisin soguk gunlerde bile cikip dolastik karda oynadik enerjisini atsin dedik. ama yorgunken bile bu uyku sorunumuz bitmedi.
ve uykusu cok hafif en kucuk sese uyanir, o yuzden 9 aylikken odasini ayirdim. ilk baslarda iyiydi hatta kendi kendine birakiyorum besikte bikac gidip gelip pispislayinca uyuyorum son 5 6 aydir iyice zorlasti uykular.
bazen bi rahat uyusa butun sorunlar cozulecek gibi geliyor sonrada cok abarttigimi dusunuyorum. kendi halene birazsam uykusu geline uyur diyorum ama bizle beraler 11 e kadar bile oturabilir biraksam.

X