20 aylık oğlumla baş edemiyorum

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Merhaba hanımlar,

sizlerin fikirlerine ihtiyacım var ☹️

Oğlum yakında 20 aylık olacak ve yaklaşık 1 haftadır çocuğumu tanıyamıyorum.

Sürekli çığlık çığlığa ağlamalar, kendini yere atmalar, başını sağa sola vurmalar aldı başını gidiyor.

Ortada hiç bir şey yokken sinir krizi geçiriyor resmen. Mesela mama sandalyesinden inmek istiyor kollarını uzatıyor, indirince yine ağlıyor. Bunun gibi bir sürü şey.

Sinirlerim çok yıprandı bu kadar kısa sürede. Gerçekten benim oğlum hiç böyle değildi. Artık kendimi kontrol edemiyorum, sesimi yükseltiyorum ve bunu hiç istemiyorum. Bugün kucağımda otururken yine bir şeye gıcık oldu ve kafasını bilerek arkaya attı. Sonuç: dudağım dişime çarptı ve patladı. İnanın gözlerimden ateş çıktı kalkıp diğer odaya gidip bir kaç dakika ağladım.
Konuşamadığı için de agresifleşiyor farkındayım ama 24 saat böyle.

Ne olur bir tavsiyesi, fikri olan varsa bana söylesin. Gerçekten çok çaresiz hissediyorum. Eşim işten gelince mümkün olduğu kadar yardım etmeye çalışıyor.
Ailemden uzak oturuyorum. Babaannesine de beni zorladığı için bırakmak istemiyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum 😢

2 yaş sendromu olmalı. Kızımda 2 ay sürdü bu durum. Çocuğu dövüyor diye komşular polis çağıracak korkusuyla geçiyordu her günüm 😅 Sabırla geçmesini beklemekten başka şansınız yok. Bağımsızlığını desteklemeyi unutmayın, inatlaşma ortamı olusturmamaya çalışın. O bulur ama siz yine de çalışın. Allah sabırlar versin 🙃

Inatlasmak icin 2 kisi gerekir. Mama sandalyesi orneginizden gidiyorum inmek istedi indirdiniz aglamaya basladı sakin olun ve secenek sunun. Hangisini yapmak istersin boyama.mı bultak mı? Hadi seç ve istedigin oyunu oynayalim gibi. Sakin ve sabirli olun. Gerekirse bir airpods edinin ve tek kulaginizda surekli sevdiginiz muzikler calsin. Bu yöntem bende cok fark etmisti acikcasi
Bol bol parka cikin, dondurma yiyin birlikte vs vs akranlarini görsün sallansin kaysin. Su oyunlqri oynayin.
Ama.ne olursa olsun bu kriz anlari devam eder gelisimin bir parcasi.
Gececek...

Back
X