20 bin TL’lik yolsuzluk İngiliz Bakanı götürdü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
$20-bin-tl-lik-yolsuzluk-ingiliz-bakani-goturdu-4249434.Jpeg

Ödenekten ev taksidini ödemek için 5 bin 800 sterlin (yaklaşık 20 bin TL) alan Kültür Bakanı Maria Miller, Başbakan desteğine rağmen istifa etti


20 bin TL’lik yolsuzluk İngiliz Bakanı götürdü

Yaklaşık dört yıl önce milletvekillerinin neredeyse yarısının meclisin sağladığı ödeneği lüks kişisel harcamalar için kullandığının ortaya çıkmasıyla sarsılan İngiltere yine bir yolsuzluk skandalını konuşuyor. Günlerdir yoğun medya baskısına karşı Başbakan David Cameron’ın kol kanat gerdiği Kültür Medya ve spor Bakanı Maria Miller; harcamalarında ve aldığı ödenekte usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından istifa etti.
Miller, Cameron’a gönderdiği istifa mektubunda ‘hakkındaki ihtilafın, dikkatlerin hükümetin yaptığı önemli işlerden uzaklaşmasına neden olduğunu’ kaydetti. Miller’ın mecliste dilediği özür sadece 31 saniye sürmüştü.

Başbakan: Geri dönmeli
Milletvekillerinin harcamalarını soruşturan Parlamento Komisyonu, Miller’in Wimbledon’da bulunan eviyle ilgili ödenekten aldığı 5 bin 800 sterlini geri ödemesini talep etmişti. Miller başlangıçta meclis araştırma komisyonunu talep ettiği 45 bin sterlinin (160 bin TL) söz konusu rakama indirilmesi üzerine ödemeyi gerçekleştirdi. Cameron en yakın müttefiklerinden biri Miller’in istifasını gönülsüz bir şekilde kabul ederken ‘bir gün kabineye geri döneceğini umduğunu’ belirtti. Muhafazakar Parti içerisinden gelen tepkilerle de boğuşan Cameron, Miller’ın ‘çok ciddi’ suçlamalardan aklandığını fakat yargıyla işbirliğini gitmemek gibi bazı hatalar yaptığını savundu.

Windsor’da tarihi bir misafir

İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins, İngiltere’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretle tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Kraliçe II. Elizabeth, ilk defa davet ettiği Higgins onuruna Windsor Kalesi’nde bir ziyafet verdi. Düzenlenen yemeğe İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) Belfast Komutanı Martin McGuinness’in de katılması geceye damgasını vurdu. Windsor Sarayı’ndan canlı yayın yapan BBC, “Yıllar önce böyle bir ziyafet olacağı kimsenin aklına gelmezdi” yorumunu dile getirdi. milliyet
 
Son düzenleme:
Adamlar taksitle ev alıyor, bizimkiler paraları sıfırlamak için parayı bastırıp alıyor, bir de o pahada ev bulmakta zorluk yaşıyorlar. :KK53:
 
Kadın ev taksidini kendi maaşıyle ödüyormuş 20 bin tl için istifa etmiş bizimkilerden tomarla para çıkıyor hala üste çıkıyorlar bunlarda desinler o zaman komplo, dış mihraklar filan kurtarsınlar paçayı ama öyle işlerde bezleri yok. Bziimkiler çaldıklarıyla villalar alıyorlar 700.00 tl lik saat hediye geliyot satsa zaten villa alır bu bakan taksitle ev almış yahuu. Tabii ki yaptığı doğru değil ama birisi taksid için mecbur kalıp almış olsa 20.000 kadar acırım heralde yaa muhtaç olmuş diye.. :KK9:
 
taksitle ev deyince ben de acımadım değil bakan hanıma:KK1:
 
ya ssk yı soyup batıran ve şişliyi soyanlar da bu katagoriye giriyor. es geçmeyelim
 
ya ssk yı soyup batıran ve şişliyi soyanlar da bu katagoriye giriyor. es geçmeyelim

Bir ssk dolamışsınız dilinize zaten maşallah. Şişliyi kim soymuş ya eğer bu seferde aday olsaydı Şişliye Sarıgül yine alacaktı orayı.

Siz başbakanın aleni hani montaj olduğunu bir türlü hiçbir kuruma analiz ettiremediği, belgelerle ispatlayamadığı sadece meydanlarda bahane olarak montaj dediği şeylere inanmayın sonra başkalarınınkine laf söyleyin ben sizde böyle bir hak göremiyorum. Kılıçdaroğlu hakkındaki herlşeye inanıyorsanız çıkan haberlere vs. öbürünü de inanacaksınız o zaman. Zaten bu ses kaydı chp den birine ait olsaydı off düşünemiyorum neler derdiniz neden ispat edemiyor, işte onun sesi konuşuyor sana ne derdiniz dimi ama başbakana gelince sus pus. Kusura bakmayın öyle lafla montaj deyip kanıtlarla belgelerle bu iddiaları çürütemeyen bir insana her mantıklı insan gibi inanmam. Bakın 20.000 tl yaa hemde ev kredisi için. Bizimkilerin kaçırdığı onun kaç katı. Sgk yolsuzluğu bile bu kadar değildi değil mi ki bunlarda iddia zaten. Kadın 20.000 için istifa ediyor bizimkilerde tık yok milyon dolarlar götürüyorlar başbakan ne dese inanan millete montaj dedi mi tamam ne kanıt ne belge isteyen var başbakan ne dese doğrudur üstüne laf demek düşmez dimi. Yahu kadın krediyle ev almış bizim bakanların çocukları zevki sefa içinde bırak bakanın krediyle ev almasını çocuklarını üçer beşer evleri var. Başbakanımızın çocuklarının mal varlığının haddi hesabı yok ama kaynağını soran da yok hala pişkin pişkin oturuyorlar koltuklarında. Siz de birini es geçmeyelim derken öbürünü de es geçmeyin ha bir tarafa ne çıkarsa çıksın inanacaksın öbür tarafa da inanın mesela kılıçdaroğlu yok öyle bir şey iftira deyince tamam doğrudur deyip inanın.
 
Bu da bir şey mi canım İtalya da geçenlerde bakanın biri gazeteciye oğlunun haberini yapmasın diye baskı yaptığı ortaya çıkınca istifa etmişti bizim için ne kadar ütopik şeyler bunlar:KK53:
 
Türk milleti ahlaklıdır sözleri geçerliliğini yitireli çoook oldu bizde milyar dolarlar götürürler pişkinlik yaparlar adamlar 20bin için gurur yapıp istifa ediyor :KK14:
 
X