2008 anneler nerdesiniz

cok komik ya:)benim kizimda sut istediginde aciyor buzdolabini ,beni cagiriyor benim hosuma¨da gidiyor cunku genelde istahsiz herseyi zorla veriyorum boyle bir istegi oluncada kosa kosa gidiyorum,konusmasinin gelismesi icin televizyondan uzak tut ve surekli bir seyler anlat ve bence bebek diliyle de konusma benim kizim bugun 10 kadar sayi saymayi ogrenmis, bir iki defa soyledim ezberlemis,verdigim herseyi cok kolay kapdigi bir donem...ve ogrettigin birseyi ogrenmesi ne kadarda guzel bir duygu degilmi arkadaslar,

benım oglumda artık elınden bırsey hıssedınce ...benım ona yaptıgım gıbı parmagını gostererek hayır haayırrr dıye bagırıyor

oğlum bugün ilk defa klozete kaka yaptı çok mutlu oldum:)

biz daha eğitime başlamadık.ama bazen oturtuyorum kağıtla oynuyorduk. 3 gün öncesine kadar hiç çiş de yapmamıştı. bugün çiş yapsın diye oturttum biraz yaptı ama o sırada farkında olmadan kaka da yaptı şok oldum. ama nedense o hiç şaşırmadı ben korkar diye bekliyordum. akşam üzeri bir kere daha çiş yaptı bende kilot girdirdim bakalaım ne yapacak dedim. 15 dk sonra anne çiş dedi hemen baktım ama yaptıktan sonra söylemiş. çok rahatsız oldu bir daha oturmak istemedi bez bez diye bağırdı durdu.

havaların ısınmasını bekliyordum ama başlasam mı acaba. aslında onu bilmem ama ben kendimi hala hazır hissetmiyorum nedense.

cok komik ya:)benim kizimda sut istediginde aciyor buzdolabini ,beni cagiriyor benim hosuma¨da gidiyor cunku genelde istahsiz herseyi zorla veriyorum boyle bir istegi oluncada kosa kosa gidiyorum,konusmasinin gelismesi icin televizyondan uzak tut ve surekli bir seyler anlat ve bence bebek diliyle de konusma benim kizim bugun 10 kadar sayi saymayi ogrenmis, bir iki defa soyledim ezberlemis,verdigim herseyi cok kolay kapdigi bir donem...ve ogrettigin birseyi ogrenmesi ne kadarda guzel bir duygu degilmi arkadaslar,
bir iki defa söyledin 10 a kadar saymayı öğrendi ha,maşallah..şimdiden süper zeka okulları araştırmaya başlayın bence..CADIARZU

evet gercekden ama bu donem dili cok asiri gelisti,benim kizim 3 dil arasinda kalmis bir cocuk,3dende bir seyler biliyor,amaagirlik ana dilinde tabi bebekliginden bu yana hep ninnilerle,cocuk sarkilariyla uyuttum simdi, eve kim gelse ogrendiklerini sergiliyor,sahneyi ona birakiyoruz yani.yurtdisinda yasiyoruz,yabanci cocuklar cok problem yasiyorlar o yuzden ustune cok asiri dusuyorum,hep ilgileniyorum.

kizlar benim kizin kakasi okadar kiymetliki dun kakasini yapti bezini degistirmek icin 1 saat dil doktum ama degistirtmemek icinavazi ciktigi kadar bagirdi.sonunda esimle birlikte zorla degistirdik.bir gorseninz nasil agliyor bezini degistirdim diye.sasirdim bu arada 25 aylik oldu ama hala bez baglamami istiyor.

Sevgili Melekce etrafinda ondan buyuk,yada ayni yasit sevdigi cocuklar varsa tuvalette onlari gormesi de tuvalette yapmaya ozendirebilir..benim kizim etrafiyla cok ilgili ve merakliydi,benim kizimda 23 aylik olmak uzere ,18 aylikken birakti bezi, ilk biraktigi zamanlarda baska arkadaslarini gormeside percinlestirdi bezi birakmasini,cocukdan cocuga degisiyor erken baslamak aslinda daha iyi cocuklar buyudukce korkularida artiyor bence...kolay gelsin canim

ronyam canim kizim gecen yaz turkiyede birakmisti bezini ama donunce tekrar altini baglamak zorunda kaldik simdi istemiyor bu sabah bezini cikartinca yenisini takmadim.deniyeyim diye ama sabahtan beri kac kere yapti..ustelik tuvalete gitmemek icin inatlasiyor.baktim olmiycak bende hemen bez bagladim

bu donem inatlasma donemi ustune dusme unutsun hazir olunca baslarsin,daha da kucuk.hangi ulkede yasiyorsun melekce?

slm kızlar uzunca bir ayrılıktan sonra gene sizlerleyim.benim kızım 2008 mart doğumlu.çok güzel konuşuyor cümle kuruyor.eskiden iştahı çok güzeldi yemeğini reddetmeden yerdi.çok uysal ve uyumlu bir çocuktu.taaa ki 2 yaş sendromuna girene kadar.şimdi tam bir felaket sürekli bi şeyleri ağlayarak istiyor huysuz oyuncaklarını paylaşmıyor.hırçın.arkadaşlarını bile tartaklamaya başladı.sürekli bana süpriz yapın diye peşimizde koşuyor.odasını bile daha yeni ayırdık beraber yatıyorduk.hala bez kullanıyoruz.vs.vs.çok kötü bir dönemdeyiz ne yapcağımı bilemez haldeyim.çok bunaltıyor var mı öneriniz arkadaşlar yade benim ki yaşayanlar....

emaz canim sabirlik olmak gerekiyor bu donemde benim kizimda ayni inan giycegi kiyafete kadar kendi karar veriyor herseye agliyor beni herkesden kiskaniyor..hava guzel oldukca parka goturuyorum.birde benim kizim haftada iki gun krese gidiyor.hem bana iyi geliyor hem kizima kendi yasitlariyla vakit gecirmekten cok mutlu...bu donem zor bir donem; biz annelere coooook cook sabirli olmak dusuyor

benim kizimda soyunuyor, evde ciplak geziyor,ben giydiriyorum o cikariyor, giydirincede agliyor Allahtan hikayeleri seviyoruz, kandirarak giydiriyorum cogu zaman,bunu onleyebilmenin bir yolu varmidir bilmiyorum,olumsuz bir seye yoneldiginde kizim ben hikayeler uydurararak ilgisini cekiyorum.iste tanidigi cocuklar uzerine hikayeler ama egitici uyduruyorum:)tehlikeli hikayeler anlatmiyorum heee:)aklima takildi bu hikayeler zararli olurmuki diye sonucta masallarda uydurma hikayeler... zannetmem...dili de acayip gelisiyor boyle...

bizimki son 1 haftadır özellikle konuşma konusunda iyice açıldı inanamıyoruz birden bu kadar hızlandığına
geometrik şekilleri öğrendi gösterdiğimi yada kağıda çizdiğimi söylüyor
1 den 10 a kadar sayıyor gördüğü zaman gösterip söylüyor
abc yi de öğrendi
öğretmek istemiyorum aslında ama ilgilendiğini görünce üstüne gidiyorum tutamıyorum kendimi
adını soyadını yaşını oturduğumuz şehri benim babasının anneannesinin dedesinin adlarını da öğrendi
gece yatmadan önce topya topya diye kendi kendine konuşup salondaki kitaplarını topluyor
birde kimi görse elini uzatıp meeeba diyor
tabi bu hızlanmasında kreşin etkisi gerçekten çok büyük. hele toplamaya başlaması benim ne haddime yaptırmak, orada öğretiyorlar sanırım

bu arada ben oğlumu 5 ay önce otistik sanıp nöroloğa ve psikoloğa götürmüştüm utandırıyor beni şükür
çocuklar hakkında hemen karar vermemek lazım. gerçekten her çocuk farklı zamanı gelince birden herşeyi yapıyorlarmış

slm kızlar bişey sorcam.birde kızım tv bakıyor sürekli yumurcak aç diyor.tabiki ben elimden geldiği kadar açmamaya çalışıyorum.ama mecbur kalıncada açıyorum mesela temizlik yaparken açıyorum.çok güzel oyalanıyor bakmasını istemiyorum ama mecbur kalıyorum.ben çok sabırsız bi anneyim çabuk sinirleniyorum.sinirlerime hakim olayım diyorum ama bir türlü başaramıyorum.bu ara iyi değilim.anlayacağınız.

benim kizimda pek ilgilenmiyor televizyonla sadece yumurcakda callio cikiyor oturup beraber bakiyoruz,callionun soyledigi kelimeleri tekrarliyor,kizinla beraber cok az olmak kaydiyla bakabilirisiz bence oda paylasim sonucta... fazlasi cok zarar,mecbur kaldigindada baska seylerle oyalamaya calis bence...zamane anneleriyiz ne kadarda endiseliyiz,ne yapacaz biz ya ikincisinde boyle olmuyor sanirim benim bir kizim var inanin hrsey mukemmel olsun istiyorum,

bir sey merak ettim gun icinde hangi araliklarla cocuklariniza sut veriyorsunuz,bana surekli sut ver kiza diye baski yapiliyorda,normal sutu soruyorum emzirmek degil, sabahlari ornegin kahvaltiyla beraber bir kucuk bireron sutu veriyorum oglene kadar azar azar iciyor dolayisiyla acikmiyor cok,oyuzdende herseyden cok yemiyor bende sasirip kaliyorum ne yapmali diye onerisi olan varmi?:(bu arada 86 boyu kilo 11 bile degil 23 aylik...offffffffffffff

ben günde 2 defa veriyorum
sabah uyanınca 200 ml ılık ballı olarak pipetli bardağına koyuyorum
ben kahvaltısı hazırlayana kadar etrafta dolanırken içiyor
hepsini bitirmezse kahvaltıyla da biraz içiyor

gün içinde bir daha vermiyorum. o da istemiyor zaten.

gece yatmadan önce direkt kutudan pipetle yarım kutu civarı içiyor o da canı isterse yatmadan önce pek istemiyor genelde

gece içmiyor memeden kesince bir daha gece beslemedim. uyanınca su içiyor sadece.

bende sabah aksam veriyorum.gun icinde vermiyorum ama meyve suyunu cok iciyor doktora sordum zarari varmi diye az az verirseniz sorun olmaz dedi ama ister istemez kafama takiliyor.benim kizimda cizgifilm izlemeyi cok seviyor aksama kadar biraksam izliycek ama elimden geldigince uzak tutmaya calisiyorum birlikte oyunlar oynuyoruz bir muddet sonra yine cizgifilm istiyor bende sasiriyorum mecbur kalip aciyorum.

Back
X