2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Dişleriniz hayırlı olsunnnn,nihayet teşrif ettiler demek.. Ayşegülcüm o yatakta dönmeler bizde halaaa var yani ilk dişle geçecek sanma canım biz bugün 7 lendik ama halaaa gecenin bi yarısı kalkıyor,gözler kapalı emekliyor falan :) bu böyle tüm dişler bitene kadar devam etcek sanırım..
Bu flor takviyesini unutmazsam bende hergün vermeye çalışıyorum gerçi sinir oluyor..
Yasemincim (karamsar) bugün seni daha iyi anladım yani sabah 1,5 saatte zar zor yediğim kahvaltı öksürük kriziyle dışarı çıkınca çok kötü oluyor ya hala bişey yediremedim dişler acayip kaşınıyor parmaklar sürekli ağzında yan dişler çıkıyor sanırım durup durup ağlıyor yavrum..

Serpilcim şu nt ye bir türlü gidemedim geçen eşim gitmiş sakaryadakine hiç bişey bulamamış başka bir topicte de bir arkadaş eklemişti aldığı kitapları gerçekten çok güzeller,bende istiyorum yaaaa.. Bu arada ankaraya gelince bence de harikalar diyarına mutlaka gidin derim,bizim ev yakın bize de beklerim :)

Şu duygu kartlarını bu akşam yapacağım ,kızlar bu arada bu kartlardan yapmak isteyen varsa hazırladığım resimleri mail atabilirim sizde çıkartıp ,kart haline getirirsiniz isteyen olursa özelden mail adresini göndersin

deryacım çoook geçmiş olsun umarım çabuk atlatır bizim kızın huyu artık ben okula hatta ünüversiteye gidnceye kadar bunu çekeceğim en azından siz arkadaşalrım çekmeyin...
evet bu yatakda dönemelr dikilmeler hatta sarkmalar emeklemeler hepsi devam dişle alkası yok bizde sürekli olan şeyler...
floru ben dr.muza sordum tavsiyeetmedi kafam karıştı acaba versem mi ki........................delikafadulden
deryacım benim sanırım mns var sende bana atrsan çook sevinirim akşam eşimle halledecektik eğer sen yollarsan seninkinden yaparız..ayrıca bende gördüm o kitapları başka sayfada sanırım aynı şeyden bahsediyoruz benimde çok hoşuma gitti hem alfabe hem renkli hemde her şey var ....

Yaseminler bu arada gönderdim kartları almışsınızdır umarım resimler pc den bakınca parlak ve koyu gözükebilir baskı formatında yaptığım için öyleler,basılınca gerçek renkleriyle çıkarlar güle güle kullanın..

yerim seni joe jr sırnaşık şey (diğer fotodan alıntı yapcaktım yaa pardon)
deryacım inşallah gittiğimizde görüşmek isterim belki bi buluşma ayarlarızz harikalar diyarında :içelim:
23 nisanda değişiklik olmazsa ankaradayım eşimle felekten bi gün çalıcaz kaydirigubbakcemile5 gezip tozup alışveriş yapıcaz nerelere gidelim nerelerden lalaım ankaralılar fikir pls :teselli:

deryacım bana gelmedi ...acaba bir hata mı oluştu...teo çok tatlı çıkmış maşallah ne kadar güzel bir yermiş oarasıda bizde bu hft.sonu yeni açılan parka gitmeyi düşünüyoruz çok hoş bir yermiş...gidrsek resim çekersek koyarım bende....

selam kızlar scapulacım 6. aydan sonra kulak deldirmekte sorun olmaz demişsin sana güveniyorum canım kararımı verdimben
kızlar balkona salıncak kurduk zeynebin bir hoşuna gidiyor sormayın ağlarken indiriyoruz
hadi kızım içeri giriyoruz diyorum basıyor çığlıyı
resmini eklicem şimdi

deryacım teoyla gittiğiniz park çok eğlenceli biyere benziyo
baksana teonun mutluluğuna
maşallah
bu arada boyunun 80 santimlerde olduğunu yazmışsın kızım ne yediriyon sen bu çocuğa bizede sölesene :)))

deryacım maşallah teo ya 80 cm .....ne yiyor gerçekten gerçi bizim kız yemiyor bişey yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kalsiyum kemikleri geliştirir yoğurt felan ama ecrinin menüsüne 1 de yese 2.asla yemiyor anne sütüde çok faydalı tabikide bu konuda anne sütü alan bebekelr her konuda iyi oluyor ecrin bu konuda da noksan ne yazık ki...2 buçuk 3 ay ance emdiğinden..................

boy uzamasına yardımcı olan besinler genellikle kalsiyum -fosfor ve d vitamininden zengin yiyeceklerdir... bunlar içerisinde yoğurt - süt -peynir - tereyağ , ceviz , fındık , balık gibi yiyecekler sayılabilir..

kalsiyum , fosfor ve d vitamininden zengin süt ve süt ürünleri yanında , balık ve baklagiller yemenizi ve basketbol - voleybol gibi sıçrayıcı sporlar yapmanızı öneririm..

halter , güreş gibi sporlar ; boy uzamasına engel olabilir....

En uygun beslenme tarzı, sebze, meyve ve proteinlerin dengeli alınması. Sağlıklı bir gebelik sonunda genellikle kız çocukları 48 cm, erkek çocukları 50 cm boyunda doğuyor ve süratle uzamaya devam ediyorlar. Normal kemik büyümesi için yeterli proteinin alınması, A, C, D vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve iyotlu gıdaların yeterli miktarda tüketilmesi gerekiyor. Çinko ve bakır gibi elementler de boy uzaması için oldukça gerekli mineraller. Fakat "bu vitamin ve mineraller ne kadar fazla alınırsa boy o kadar uzun olur" diye düşünmemek gerekir. Bunlar sadece boyun normal şekilde uzamasını sağlar ve eksikliğinde boy kısalığı görülebilir.
Çocukluk döneminde iyi bir gelişim için uyku çok önemlidir. Düzenli uykunun, zihinsel ve fiziksel gelişim için önemi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Son düzenleme:

bızımkının dişide 18 inde çıkmış yanlış yazmışım bacımmm.... aynen bızımkınınde donmelerı bıttı gıbı .. ıkıncı dışımızde çıktı bızım ... heyoooooooo gamyoncuiremsu

şımdı iş goruşmesıne gıdıyorum bacılarrr... dua edın optummm...

aysegulcum gel artık aramıza hee su deroyuda getır kulaandan cek :)) o da yok artıkk

sevdacim kulakmemesi yag ve deriden baska bisey degil yeterki hijyenik bir yer olsun insaallah alerjik bi yapida degildir bazilari takilan küpeye tepki veriyo..oda zamana bagli degil zaten..yani icin rahat olsun..

slmm kızlar
ooooooooooo inciler çıkmış hayırlı olsun çok sewindimm darısı bizim başımıza inş.
ayşegülüm cnm gel artık
geçmişe bakmadım daha teoyu merak ettim kıss bi bakiim ada uyanmadan hemen yazıyım dedim
oyoyoyyy salıncak keyfine bakın şu hanımın yerim seniiii
şimdilik bys kızlar yemek yapıcam
birazdan ırmak gelir okuldan ardından eşim bu arada ada hanımda uyanır
hepinizi kocaman öpyorummmmmm

Yasemincim tekrar gönderirim canım.
Sağolun kızlar evet biz doğduğumuzdan beri iriyiz biliyosunuz yani aslında ırsi ama Teo hergün kahvaltıda ceviz,gün içinde 3-4 meyve karışımı ve peynir,yoğurt mutlaka yiyor (hatta artık şu danonelerden de veriyorum küp şeklinde çok seviyor hem labne,hem danone yiyor ) en önemlisi beni emiyor bu ay 81,5cm: olmuş umarım böyle gider,babamız da uzun ona çekmiş tamamen..
Zeynep da çok tatlı olmuş maşallah canım biz de salıncak aldık artık onda uyuyor çok işime yarıyor!
Kızlar bir de isteyen varsa bende baby einstein dvd linkleri var çok eğitici bizimki bayılıyor artık tek eğlencemiz diyebilirim,isteyen olursa gönderebilirim

canım sağol bekliyorum yine....
maşallah teoya çok yiyor ecrin meyveyşde sevmiyor sıksamda eline versemde olmuyor ya....ne yapsam ki acaba ben danone vermiyorum ama içimsmart veriyorum danonelere güvemöiyorum.cevizi veriyordum bayadır vermiyorum canım sen ne kadar veriyorsun gün içinde...ayrıca 3-4 meyve karışımı veriyorum yazmışsın kaç öğün yiyor meyveyi ne kadar oluyor karışım derken neler bunlar ve ölçü ne kadar.

Son düzenleme:
maşallah teoya canım kilosu boyu hep önde gidiyo maşallah
ecede yoğurt filan yer hergün ama çok uzundeğil gerçi bide uzun değiliz 1 72 ye 168 bakalım ece ne kadar olcak :)
yasemincim cevizi ihmal etme canım ece hergün 1 tane yiyo kuru kayısı çekirdekli kuru üzüm bunlarıda yedirmeye çalışın kızlar bide hurma ben akşamdam ıslatırdım ama evde hurma bitti almadık kayısıyıda ihmal ettim bu aralar ece baya baya biz gibi yiyo artık o yüzden unutuyorum onun için bi şeyler koymayı babanesi hazırlıyo sağolsun ama ben ıslatmadıktan sonra kadın napsın
bende danino yola çıktığımızda veriyorum ama sevmiyo bizim kız bende artık muz elma atıyorum çantaya ısıra ısıra yiyo artık domatesde koyca hergün iki domates yer oldu çok seviyo bide bugün sivri biber verdim bakmadım acımı diye ısırp ısırıp suyun emiyodu bana uzattı bi ısırdım anaaammmmm nasıl acıı zor aldım elinden gıkı çıkmıyo seviyo acıyı ekşiyo ben yemek yerken acı turşunun suyua banıp ekmek verirdim ağzına alıştı heralde hehe
zeynep ede maşallah canım kulak delinebilir bencede artık ama ben daha deldirmiiicem güvenmiyorum burdakilere hijyenik bi yer bulamam kesin eskişehirde artık inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…