2008 Kasım Anneleri

$04042012089.jpg birde böyle bakın bakalım...
 
Merhabalar, size birsey sormak istiyorum, oğlum 2008 Kasım doğumlu, sizin kuzular gibi. Anaokuluna yollamak istiyorum artık ama esim pek önemsemiyor, aslında istiyor ama çok masraflı olacağı icin hiç başlatmama taraftarı. Kartal, Pendik, Yakacık ta bildiginiz, güvenilir, kaliteli fakat fiyatı makul anaokulları var mı? 300 tl civarı olabilir.
Bir de bu sene anaokuluna gitmezse çok boş geçecek diye düşünüyorum. Sürekli tv, internet.. Hergün bahçeye çıkıyoruz bazen saatlerce kalıyoruz ama geri kalan zamanda durum bu. Oyuncaklara oynamaya meyili fazla yok. Birlikte oynarsak belki ama benim de sürekli onunla oynamama imkan yok. Zaten bebek bekliyorum. Velhasıl artık okula başlamalı ama kaliteli okullar çok pahalı.
Gönlüme göre bir şey bulamazsam uygun bir yer var oraya göndereceğim herhalde ama endiseliyim. Sınıflar 18 kisi ve öğretmenleri lise mezunu bir kız. Sizce evde mi kalsa daha iyi yoksa boyle bir okula mı gitse?
 
imkanınız varsa bütçenizi zorlayın derim..
ilk defa tek başlarına olacaklar sosyal olarak..bu noktada eğitimci çok önemli..
kesinlikle bi profesyonel olması taraftarıyım ben..
hıı profesyonellerden daha iyi yapabilecek yaradılış olarak çok yatkın insanlar vardır ama ben oğlumu riske etmazdım şahsen..
kaldıki 18 kişi gerçekten çok fazla gibi..
bi öğretmen bi yardımcı öğretmen şart..
bir sene daha evde kalması bence çocuğu geriye götürür, başlatmanın tam zamanı..
o kadar çok okul araştırdık ve gezdikki yardımcı olmak istedim inşallah gönlünüzce bi okul olur..
 
Kesinlikle haklısınız fakat anaokulları maalesef ticarethane gibi olmuşlar sanırım, gerçi tek taraflı bakıyorum ama bana öyle geliyor. Bugün yine gittik, ilk gidişimizde verimli konusamamistik, o kaliteli zannettiğim yerde de sınıf mevcudu 15-16 kisi ve yine lise mezunu bir öğretmen. Tek farkla ki, yanında iki yardımcı öğretmen de var. İyice kafam karıştı, o kadar ki, güvenip de sormadigim belki de çok önemli seyler vardır diye düşünüyorum. Esim bir yandan cocuk hazır değil bence deyip duruyor. Oysa ben kimin hazır olmadıgını çok iyi biliyorum :) neyse, inşallah herkes icin en güzeli, en hayırlısı neyse o olur.
 
Hatırlayan tanıyan tanımayan herkese selamlar,

Epeydir girmiyordum siteye. Çok zaman geçmiş. Çocuklar koca adam olmuş, hatta ikinciler yapılmış onlar bile büyümüş :) Uğrayıp selam vermek istedim. Sevgiyle,
 
X