2008 Kasım Anneleri

kızlar herkese merhaba 3 gündür kızım çok hastaydı yaa larenjit olmuş
ses telleri iltihabıymış çok üzgünüm yaa sesi falan gitti kızımın
köpek havlaması gibi öksürüyordu ayy çok kötüydü üstüne bir de grip oldu ertesi gün
çok kötü günler geçirdim yaa ama allahıma şükür ki artık iyileşti yaa
sadece burun akıntısı var yarın tekrar kontrole gidicez inşallah geçmiştir
herkes iyi mi inşallah iyisinizdir hepinizi çok özledim ama uykuyu falan unutmuştuk artık uyuyamadı
bir süre buhar makinesi kullan dedi doktorumuz kullandık burnu açılmadı ne serum fiz. ne de sterimar bana mısın demedi
başka hasta olan bebişler var sa geçmiş olsun

şekerim sen de bana takıl gel ben de buralarda yapayalnızım işte arada işe güce dalıyorum o kadar

ah canım bende buralardayım çağan uyanana kadar.aslında ders çalışmam lazım ama bi türlü başlayamasım.kpss çalışmaya karar verdim yeni kitap falan aldım ama bşlayamadım.yeni yılla beraber başlıyayım diyorum

köpek havlaması gibi öksürüyordu ayy çok kötüydü üstüne bir de grip oldu ertesi gün
herkes iyi mi inşallah iyisinizdir hepinizi çok özledim ama uykuyu falan unutmuştuk artık uyuyamadı
bir süre buhar makinesi kullan dedi doktorumuz kullandık burnu açılmadı ne serum fiz. ne de sterimar bana mısın demedi

çok geçmiş olsun canım.neyseki iyileşmiş rahatlamıştır artık biraz kıyamam keşke onlar olcana biz hasta olsak

asorti beyz melek geçmiş olsun kızlar
asorticim köpek havlaması tarzı öksürük krup denen alerjik hastalıkta oluyo benim bildiğim doktorun bu konuda bilgi verdimi sana kuru havalar kötü yapar

buldum canım aynen böleydi ama krup falan demedi aniden başladı larenjit dedi boğazıda kızarmış dedi
Krup ( laringotrakeobronşit ), özellikle 6 ay-3 yaş arası çocuklarda sonbahar sonu, kış ve bahar aylarında görülen, virüslerin yol açtığı bir alt solunum yolu enfeksiyonudur. Bu dönemlerde salgın şeklinde görülmekte, yarattığı solunum sıkıntısı tablosuyla anne babaları korkutmaktadır.

Krup Belirtileri Nelerdir?
Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Öncesinde burun akıntısı olabilir. Hafif ateş görülebilir. Soluk alma sırasında tipik bir ses duyulur, sesi boğuk, kabalaşmıştır. Gündüz iyi olan çocukta, solunum sıkıntısı birkaç gece boyunca görülebilir, giderek azalır.

Krup Neden Olur?
Krupta, büyük havayollarının iltihabi reaksiyonu ve mukus birikimi belirtilere yol açar. Nedeni virüslerdir. Küçük çocuklarda havayolları dar olduğundan solunum sıkıntısı belirtileri görülür. Aynı virüsü alan büyük çocukta ise sadece soğuk algınlığı belirtileri görülecektir.

Krup Nasıl Anlaşılır?
Belirtiler o kadar tipiktir ki, genellikle hastayı gören çocuk doktoru tanıyı koyacaktır.

Krup Nasıl Tedavi Edilir?
Viral bir enfeksiyon olduğu için etkene yönelik bir tedavi yoktur. Ancak bazı uygulamalarla çocuğu rahatlatabiliriz. Bunlar arasında öncelikli olan nemli hava, buhar verilmesidir. Evde buhar makinesi yoksa, banyoda sıcak suyu açıp kapıyı kapatarak oluşan buharlı ortamda çocuğun 5-10 dakika kalması sağlanır. Serin gecelerde pencereyi açıp dışarının havasından nefes almasını sağlamak da rahatlatıcı olacaktır. Ateş varsa, ateş düşürücüler verilir. Dik pozisyonda otururken daha rahat nefes alacaktır. Ağlayıp heyecanlanınca solunum sıkıntısı artacağı için, öncelikle siz sakin olmalı, çocuğunuzun da sakinleşmesine yardımcı olmalısınız. Bol sıvı alması uygun olacaktır.

Bu ilk önlemlerle rahatlamayan daha ciddi vakalarda havayolundaki ödemi çözecek ilaçlar gerekli olabilir.

Krup Tekrarlar mı?
Bu tabloya yol açan çok sayıda virüs olduğundan krup tekrarlayabilir. Ancak bir çocuk sık sık krup geçiriyorsa, alerji veya reflüden kaynaklanan problemler için araştırılması gerekebilir.

Çocuğu Nasıl Koruyabiliriz?
Grip virüsü dışında krup etkenlerine karşı aşı yoktur. Çocuğu hasta kişilerden uzak tutma, erken yaşta el yıkama alışkanlığı kazandırma önemlidir.

buldum canım aynen böleydi ama krup falan demedi aniden başladı larenjit dedi boğazıda kızarmış dedi
Krup ( laringotrakeobronşit ), özellikle 6 ay-3 yaş arası çocuklarda sonbahar sonu, kış ve bahar aylarında görülen, virüslerin yol açtığı bir alt solunum yolu enfeksiyonudur. Bu dönemlerde salgın şeklinde görülmekte, yarattığı solunum sıkıntısı tablosuyla anne babaları korkutmaktadır.

Krup Belirtileri Nelerdir?
Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Öncesinde burun akıntısı olabilir. Hafif ateş görülebilir. Soluk alma sırasında tipik bir ses duyulur, sesi boğuk, kabalaşmıştır. Gündüz iyi olan çocukta, solunum sıkıntısı birkaç gece boyunca görülebilir, giderek azalır.

Krup Neden Olur?
Krupta, büyük havayollarının iltihabi reaksiyonu ve mukus birikimi belirtilere yol açar. Nedeni virüslerdir. Küçük çocuklarda havayolları dar olduğundan solunum sıkıntısı belirtileri görülür. Aynı virüsü alan büyük çocukta ise sadece soğuk algınlığı belirtileri görülecektir.

Krup Nasıl Anlaşılır?
Belirtiler o kadar tipiktir ki, genellikle hastayı gören çocuk doktoru tanıyı koyacaktır.

Krup Nasıl Tedavi Edilir?
Viral bir enfeksiyon olduğu için etkene yönelik bir tedavi yoktur. Ancak bazı uygulamalarla çocuğu rahatlatabiliriz. Bunlar arasında öncelikli olan nemli hava, buhar verilmesidir. Evde buhar makinesi yoksa, banyoda sıcak suyu açıp kapıyı kapatarak oluşan buharlı ortamda çocuğun 5-10 dakika kalması sağlanır. Serin gecelerde pencereyi açıp dışarının havasından nefes almasını sağlamak da rahatlatıcı olacaktır. Ateş varsa, ateş düşürücüler verilir. Dik pozisyonda otururken daha rahat nefes alacaktır. Ağlayıp heyecanlanınca solunum sıkıntısı artacağı için, öncelikle siz sakin olmalı, çocuğunuzun da sakinleşmesine yardımcı olmalısınız. Bol sıvı alması uygun olacaktır.

Bu ilk önlemlerle rahatlamayan daha ciddi vakalarda havayolundaki ödemi çözecek ilaçlar gerekli olabilir.

Krup Tekrarlar mı?
Bu tabloya yol açan çok sayıda virüs olduğundan krup tekrarlayabilir. Ancak bir çocuk sık sık krup geçiriyorsa, alerji veya reflüden kaynaklanan problemler için araştırılması gerekebilir.

Çocuğu Nasıl Koruyabiliriz?
Grip virüsü dışında krup etkenlerine karşı aşı yoktur. Çocuğu hasta kişilerden uzak tutma, erken yaşta el yıkama alışkanlığı kazandırma önemlidir.

cnm çağan bunu bi kaç kez geçirdi.bi senede 3 defadan fazla geçirirse nedenini araştırmak gerekiyomuş bütün alerji tesleri yapıldı bişey çıkmadı en son mide filmi çekildi ve reflüsü olduğu anlaşıldı reflüden tıkanıyomuş nefes alırken falan hırlıyodu çok hava veriliyodu hastanede 3 aydır falan reflü tedavisi görüyo o zamandan beri olmadı hiç.bizimkisi reflüdenmiş yani ama sizin ilk galiba virüslerden olabilir

geçmiş olsun cnm elini yakmışsın galiba geçmişi okurken gördüm
sağol canım geçti gibi

Darkçım çok geçmiş olsun canım benim yanık kötüdür.Dikkat et canım benim
öyle çok hafif yandı canım şimdi iyi acısı yok

geçmiş olsun bitanem yaaa

Yazılıların 2sini okudum.2sinide okulda unutmuşum.Akşam nete geçirrim artık.Biraz kızımla kudurayım

ayy kıyamam ben Eylülcüğe geçmiş olsun hayatım inşallah bir an evvel iyileşir kuzucuk

ah canım bende buralardayım çağan uyanana kadar.aslında ders çalışmam lazım ama bi türlü başlayamasım.kpss çalışmaya karar verdim yeni kitap falan aldım ama bşlayamadım.yeni yılla beraber başlıyayım diyorum

ay sorma ben de ne güzel çalışıyordum ama şu bayram tatili bir girdi hala toparlayamadım bayramdan döndük öneli de hala bişeyler çıkıyor
çalıştıklarımı da unutmuşumdur artık :çok üzgünüm:

Eylülüm geçen hafta gititk biz akşam yedi gibi çok trafik vardı.Umarım bizim gibi krize girmezsin

Meleğim bende tiyatroyu çok seviyorum.Yaw biz kızlar amma yetenekliyiz.

ee 2008 kasım anneleriyiz kızım boru muzemuszemus

kızlar ya avatarıma bende resim eklemek istiyorum ama hata veriyo sürekli nasıl yapıyosunuz?

canım benim de öyle oluyor imageshacakten avatar boyutunda bir resim hazırla en üstteki linkimi neydi tam hatırlayamadı onu kopyala yapıştır bernimöyle olmuştu

selam kızlar

asorti, dark geçmiş olsun kızlar, seda beyazmeleğede geçmiş olsun demiş onu bulmadım sizde ne var canım inşallah önemli bişii değildir.

benimde dersim vardı bugün, geldim oğluşu parka götürdük, geldik şimdi yatağında lego oynuyor bıdık:))

merhabalrrr
yine temizliğe gömüldüm bugün yemek,bulaşık,duş derken ancak oturdum çok yoruldum yaaa:(
asortie gçmiş olsun eylüle canım yazıkyavruma nasıl da kötü olmuştur kim bilir inş. yarınki kontrolünüzde geçmiş olur eylülcüğün hastalığı....
kızlar gelin kk grubu kuralım hepimiz birbirimizden yetenekliyiz en güzeli 2008 kasım anneleriyiz:))
yağmur rahat vermiyor uykusu geldi sıpacğımın uyutsam şimdi gece uykusuna geçecek biraz daha oyalayayım bare..

Ohh lavişimde gelmiş ama ben geç kalmışım.Kızlar milli piyango bileti aldım şaka gibi rakamı söylüyorum 2242242 geri vermek istedim ama eşim şansın bu diyerek geri verdirmedi.Yaa aklımda birşey vardı unuttum ya ne soracaktım ben :((

günaydın hatunlar
naber
bizde erkenciyiz gene
sabah 5.5 dan 6.5a kadar kar yağdı ama tutmadı
çocukta tamteşkilat gitti okula kartopuoynuucak diye hüsranlardadır simdi:))

Back
X