2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Beim kız da artık kısa süreli emiyor önceleri yarım saat emerdi. Daha güçlü emiyorlar bence onun büyük etkisi var. Ve 2,5 saatten önce memeyi versem de almıyor. Bence dert etmeyin gelişimi de iyiyse...

tuğba sitenin birinde bizim durumumuzda bir anne sormuş bu konuyu doktorda yaptırabilirsiniz demiş.başka bir doktor koruyuculuğu azalır demiş.ben yine doktorumuza sorup yaptıracağım.hatta başka doktora da soracağım.Allaha emanet artık

kızlar bu aşı ne aşısı söyleyin bana da ben de bişey paylaşacam
Canim sanirim zehirli ishal virüsü icin.ama tam bilmiyomda ishalle ilgili,o virüsü kapinca cocuk cok yipraniyomus
tuğba dikkatli oku aşılama 24.haftaya kadar bitmeli diyor

minik tercih edilmeli diyor..ama sen de haklı labilirsin..offfffff
Evet ama 16.haftaya kadar bitmis olmali tercihen dio.mesela etkisi azalmasa 20haftaya kadarda diebilirdı.of valla benimde kafam karisti.
Bende doktorumuzu tlfnla arayinca öle dedi.gec kaldiniz yaptirmanin bir yarari olmas die.cok kiziyom kendime,saglik ocagindaki doktoru kulaklarindan çivilemek istiyom tavana

Benim de önceden aklıma gelmiyordu. Hep evde resimlerim var rezil gibi saç baş dağılmış. Bi tarafımdan atlet gözüküyor :). Şımdi dışarda resim çekineye çalışıyorum ki ancak oz aman eşofman dışında birşey giymek nasip oluyor.

Yok canım niye yanlış anlayım -amma tırsar olduk karşılaştırma yapıcaz diye demi- için rahat olsun ben seni hiç yanlış anlamam.

Zehirli ishal için canım 2 çeşidi varmış biri 3 doz biri 2 doz halinde oral yolla alınıyor.

Canim sanirim zehirli ishal virüsü icin.ama tam bilmiyomda ishalle ilgili,o virüsü kapinca cocuk cok yipraniyomus
tuğba dikkatli oku aşılama 24.haftaya kadar bitmeli diyor

minik tercih edilmeli diyor..ama sen de haklı labilirsin..offfffff
Evet ama 16.haftaya kadar bitmis olmali tercihen dio.mesela etkisi azalmasa 20haftaya kadarda diebilirdı.of valla benimde kafam karisti.
Bende doktorumuzu tlfnla arayinca öle dedi.gec kaldiniz yaptirmanin bir yarari olmas die.cok kiziyom kendime,saglik ocagindaki doktoru kulaklarindan çivilemek istiyom tavana

Bu aşının diğer aşılar ile ya aynı günde, ya 30 gün ara ile yapılması gerekiyor. Keşke Sağlık ocağında aşı olduğu gün içirilse idi. Siz 6 Kasımda içirin, 6 Aralıkta 2.doz karma aşıları yapılırken, 2. doz Rota-Teq'ide o zaman verin. 6 Şubatta da 3 .dozlar yapılır. Rota-Teq 3 doz yapılıyor. Tüpün ağızını delmek için önce kapağı tersine çevirin, ondan sonra açın.. Aşı ilk çıktığunda, ilk 2 ayda yapılması tavsiye ediliyordu. Aşının emniyetli olduğu anlaşılınca, sınır önce 3 aya, daha sonra 3.5 aya çıkarıldı... Halen 3.5 ay sınırı geçerli, belki ilerde dahada uzayabilir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Eki 2009 Saat 09:51

Aşı zehirli ishal diye de bilinen rota virüsü için. Benim iki arkadaş tavsiye etti, ikisinin de çocukları çok çekmiş. Birinin ikizleri var. Biri hastalanmış 2,5 yaşında; hemen arkasından öbürü, onun arkasından da arkadaşım hastalanmış. Çok bulaşıcı diyor. Diğer arkadaşımın çocuğu da 3 yaşında. 10 gün kadar ailecek sefil oldular. Çocuk su içse kusuyordu. Serumlarla falan daha yeni toparlandı. Özellikle emmeyi bıraktıktan sonra daha da hassas oluyorlarmış virüse karşı

elif-tuğba nette bi dr. böyle demiş..inşallah böyledir

seçilciğim çooook teşekkür ederim.yeni yazılarda yapılabileceği söyleniyor.ben 3 defa doktorumuza sordum 2. aydan başlayarak adamı iki kere aryıp bir kere de gittiğimde sordum.belki o da buna binaen söylemiştir.pazartesi gidip yaptıracağım.doktora güvendim yoksa asla bu güne bırakmazdım ben.vardır bir hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…