2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tuba aşının 2 dozuda var 3 dozuda ikisinde aynı ...2 dozu tandesi 140 lira civardı 3 dozun tanesi 114 civarı ...

selam arkadaşlar
rota aşısını kaçıran arkadaşlarımız için üzüldüm. DİDE MİNİK KELEBEK ve GELGİT ti galiba okuduğum kadarıyla . 4.ayda olamayacakları konusu net mi? tühhh ya keşke daha fazla üzerinden dursaymışız bu konunun. ne biliim ben doktorların atlayacağını, bizim aşı karnemizde daha doğduğu gün hepsini yazmışlardı. kitapçık gibi bişi vermişlerdi aşı takip diye orda ne zaman ne aşısı olması gerektiği yazıyordu. bi de sağolsunlar mesela kalça usg sini ben atlamışım yapılması gerektiğini unutmuştum oysa kitapçıkta yazıyordu, hastaneden kendileri arayıp randevu verdiler. allahtan onlar da takip ediyorlar da çift dikiş insanın içi rahat oluyor. rota aşısını yaptırmamış olmak çok da vahim bi durum değildir ama üzülmeyin. sağlık olsun... inşallah bu virüs tüm bebelerimizden uzak dursun.

bizimki de çok sık yeşil kaka yapıyor. hem de aynen dediğin gibi sıvı. ben hiç şüphe etmemiştim zira keyfi yerinde... sen neden şaşırdın ki? normalde nasıl yapıyor? benimki henüz hiç katı yapmadı, hep sıvı oluyor kakası...

JENNY çok geçmiş olsun canım. ben bilmiyordum. rahatsızlığını yeni öğrendim. neyse ki atlatmışsın. eceye de çok geçmiş olsun canım o da iyiymiş sevindim.
emzirme konusunda da resmen benim duygularıma tercüman olmuşsun. aynı dert bizde de mevcut. beş dak emimip bırakıyor. doymuş gibi... gayet keyifli uyuyor. ama ben kafaya takıyorum bu bebek doymadı, doymuş olamaz diye... resmen kafayı sıyıracağım. biberonla yarım saat sürüyor 90cc bitirmesi , mememden 5 dakikkada 90cc içiyor olamaz bence de... diyorum hadi 50 cc alıyor olsun, eee nasıl doyuyor bu kadar az sütle? günde 800cc içmesi gerekmiyor mu bunun. 3 saatte bi 5 dak emerek en fazla 400 cc alabildiğini tahmin ediyorum ve çooook canım sıkılıyor. zorla da emdirilmiyor ki anacım yaygarayı basıyor

kızlar ben emzirirken mümkün değil kilo veremeyeceğim anladım. hani yazıyorsunuz ya sadece su bile yetiyormuş süt olmasına ekstra bişeyler yemeye gerek yokmuş süt olsun diye... yok valla benim vücudum suyla çalışmıyor. tövbe su ile süt yapamıyorum. ille de tatlı yemem lazım benim. psikolojik midir acaba? tatlı yemesem düşüp bayılacak gibi oluyorum. resmen sanki kan şekerim düşüyor. günde bir paket çikolata artı iki porsiyon tatlı (her ne olursa) yemezsem olmuyor.

ben hamilelikten önceki kiloma hatta -1 e kadar düştüm ki ben kilo almak isteyenlerdendim hep tombul olmak istemiştim çok umutluydum gebelikten sonra alıcam die ama yine başaramadım.. artık emmeyi bitirdikten sonra heralde umarım... işte kimi de ben gibi...

kızlar bebeklerinizin kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanıyomusunuz.. bu omo baby kullanıyorum sadece ama sert oluyo sanki kıyafetleri yumuşatıcıda kimyasal die pek kullanmak istemiyorum hoş deterjanında içeriğini tam bilemiyorum ama siz naapyosunuz merak ettim yumuşatıcı konusunu..

hacışakirin kokusu kötü geldi bana onu kullanmadım o yüzden bilemiyorumki... bakalım biraz daha büyüsün artık..

tuba aşının 2 dozuda var 3 dozuda ikisinde aynı ...2 dozu tandesi 140 lira civardı 3 dozun tanesi 114 civarı ...
Saol canim.

Tabiki bende deli gibi ciko ve türevlerini tüketiyorum.sadece ilk 1.5ay istahim cok azdi.hep sivi seyler tüketmistim ev yapimi meyvesuyu bol su ve corba.zaten o sirada kilo verdim ama ben doguma 93le girdim dogumdan sonraki 3.gün 83kilaydum.sonra 7kilo daha gitti.10gündürde tartilmiyom kac oldum bilmem valla.

canim hacısakis granül sabun kullaniyorum.dalinin yumusaticisi ve deterjanindan herkez memnun.ama ben denemedim.

bende seni kıskandırayım osaman ben 18 kg aldım hepsi gitti .. ne olcak simdi :) verecek bişi kalmadı .. eksilere oynayayım bari vakit gecsin
valla benim gözüm kalacak senin kilolarında (daha doğrusu senin giden kilolarında....) nazarım değecek sana söyleyeyim

Dur ozaman bende kiskandirayim.nasil oldu bilmıyom ama 13kilo aldim 17 kilo verdim hemide ilk 2 ayda :teytey: ama ne yemekten kestim ne bise.emzirmek bebekle ilgilenmekten zayifladim
ayyyy ıııyk sen pervin de gıcıkmışsın.

slm kıslarrr...nediyosunuz siz ya 20 kiloaldım ayynneennn ölecenekte duruyom.ne dışarı çıkabiliyorum nede kıyafetlerime girebiliyorum.evde eşofmanlar yapıştı üstüme
canım benim, sana çok kanım kaynadım. (15 kilo alıp sadece 4,5 kilosunu geri veren biri olarak)

yauw arkadaşlar ben domuz gribi atlattım, 2 gün ateşim 39 un altına düşmedi ama yine de 1 kilo almışım anlamıyorum. millet hastalanınca kilo veriyor ben ise alıyorum.... ağlıyacağım ya, artık kendimi tanıyamıyorum. hala gözüm alışamadı bu görüntüme ama mümkün değil boğazımdan da kesemiyorum.

canım geçen gun tv de bir uzman konustu domuz giribi ve tum gripleri onleyen tek sey anne sutu diye ekranda kocaman yazdı yuzumde bir gulumseme belirdiki o an sana anlatamam nası mutlu oldum hadi ya falan oldum berkeye diyorum gel senide emzireyim falan saka biryana bir uzman bunusoyledi yani dogrulukpayı varmıdır kesinmidir bilmem tum griplerekarsı koruyormus anne sutu

esra uyansın diyecem çıkan taşlarla bi foto çekil yolla bize
hani doğumdan sonra bebişlerle çekilmiştk misali kaydirigubbakcemile3

ulan ne çatlak kadınsın senn:))) safra kesemi ve tasları gormeyi çok istedim ama patolojiye yollanmıs talep edersen sana veriyorlarmıs sonuç bir hafta sonraya çıkcak curumus olur napim gorup kuçuk kuçuk çok sayıda tasım varmıs ama dr iyiki hemen yapmısız çok tehlikeli durumdaymıs dedi

ama karnımdakı deliklerin resmini koyabilirim annemin tabiri ile kursun yarası gibi karnımda 2 adet 3 cm lik 2 adet de 1 cm lik 4 delik var
kara kızın sarı kızı :)

pervinn çok guzel çıkmıssınızzz vala senin gibi kara kızdan nası olmus bu sarı kız:)

sana geliyorum Allahımmm...duyan bişe sanar..

ecoş da gittikçe sararıyor mu ne? güzelleşiyor aynı zamanda maşallah yumuşa

arkadaslara katılıyorum yuzun kasın gozun bencede çok hos ama ben sana turbanı daha çok yakıstırdım turbanlı resimlerin çok guzel çıkıyor bence

sibel lokum gibi bu senin kiz ya massallahh

bu arada tum bebiklerimiz çokk guzel hepsinden alıtnı yapamadımm hepsine kocmaan massallahhh

Bugünkü gezimizden bir kare..Hava da ne güzeldi ya İstanbul'da şaşırdım valla.

Senı gozumde canladıramıyordum, ıyı oldu bole, kımınle yazıstıgımı bılıyorum artık :))

Arabada melek gibi kızım gıkı çıkmıyor

Ben Kuzey ın kız halını hıc merak etmek zorunda kalmayacagım, Ozy de gorunce sasırdı, haketen cok benzıyorlar yaf.. sansları,bahtları guzel olsun.

Gülben abla ya yapılan masajlar, psıkolojık-fızyolojık aldıgı desteklerle ınsan sıfır beden bıle olur.. matah bısı yaptıgı sankı.. peahhhhhhh

bende seni kıskandırayım osaman ben 18 kg aldım hepsi gitti .. ne olcak simdi :) verecek bişi kalmadı .. eksilere oynayayım bari vakit gecsin

Var ya Pervın.. kılolarımla dövmek ıstıyorumm senıı.. anliyür müsün??

Cananım, Esrakom.. cok cok gecmıs olsun cici annelerim.. sızı tekrar aramızda görmek cok guzel.Rabbım sızı evlatlarınıza bagıslasın..

Evet kilo veren arkadaşlar olmuş terruk ediyorum kendilerini ama ben bu hanımın Allah bir dediğinden başka bi şeye inanmıyorum samimiyetsizliğinden daha öncede dem vurmuştum hatırlıyosanız ,kendini eşini her konuda öve övee...

bu gdo beni hayattan soğutuyor inanın.hele insan anne olunca.Allah belelarını versin bu işe imza atanların
Keşke hep emzirebilsekde koruyabilsek tüm kötülüklerden
canım benim, sana çok kanım kaynadım. (15 kilo alıp sadece 4,5 kilosunu geri veren biri olarak)
:roflol:
bu arada tum bebiklerimiz çokk guzel hepsinden alıtnı yapamadımm hepsine kocmaan massallahhh

Çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlanman dileyiğle... benim bu geçmiş olsun mesajlarımda mektup havasında büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpücem yakındır:)

Herkese ii geceler.

ay ilahı esra bende bebekler boyle cin guibi guldumu hep caki ye benzetirim hatta arkadasımın ikizleri var biri melek suratli biri caki suratlı:))))

canancımm tasın yok olmasına çok sevindim ama bu safra isi çok sakat sen tekrar dr agitmeyecekmisin safra kesende baska tas yokmuu? soyle diyim safra birkere tas uretmeye baslarsa safra duvarı hastalıklı demekmis tekrar tekrar uretirmis hayati bir organ olmadıgı içinde alınması gerekmis bana soylenen bu dr tarafından ben ameliyatı oldum çok sukur su an iyiyim garip geliyor bir organımın eksilmis olmaıs onun dısında iyiyim, ihmal etme sayet kontrole vs cagırdılarsa aman

ya umarım geç kalmamıssındır biz de berkede rota ya yakalanmıstık allah korusunnn diyorum çok zorlu geçiyor

salya akması dis gelmesi demek degil biliyorum amaa dislerin erken çıkması iyi degil muhabeti halk arasında dogru bilinen yanlıslardan sanırım hani halk arasnıda 8 aylık bebek yasamaz mantıgı var ya onun gibi oysa hepimiz biliyoruzki anne karnında kaldıgı her gun degerli 7 aylık yasamaz 8 aylık yasar diye bir mantık yok, disde sanırım oyle berkenin ilk disi 5 aylıkken çıktı tamamlamamıstı bile 4 ay bitti çikti , sut disleri çok saglıklı idi sekileride allaha sukurçok guzel egrilik vs yok ve bir kuçuk dolgumuz var çuruk vardı yani ama arkadaslarımın çocukları kaç kez dolguya gitti yani demek istedgim su erken çıkarsa kotu olur emantıgı dogru degil çok emin degilim boyle oldugunu sanıyorum
hnani bunuda belirteyim erken çıkan falan olursa uzulmesin kimse

ben omo baby ve yumos baby kullanıyorum

Rota aşısı konusunda geçen hafta annemlerin kliniğindeki doktor önerdi bana bu aşıyı - Ecenin bağırsaklarında mikrop çıkınca sordu yaptırmamışmıydın rotayı diye ( ben unuttum bile onu siz iyiki açmışınız konuyu) 2 doz oluyomuş 3. ve 4. - 4. ayı geçince asla yapılmazmış acele et yaptır demişti - bu ordaki doktorun söylediği - az önce uzman.tv de dinledim doktor diyo 12. haftadan önce ilk dozu - ikincisi de 8. aya kadar yapılmalı - kafam karıştı benim açıkçası

Kilolar konu olmuş - verilmez diye bişey yok - ben kendimi örnek gösterebilirim - zaten epey kilolu hamile kaldım ama hamileliğim boyunca çok şaşırtıcı bi şekilde sadece 9 kilo aldım - Ece haftaya 3 aylık oluyo ve ben 18 kilo vermiş bulunuyorum - isteyerek değil ama şikayetçi de değilim tabi :) ama hala kiloluyum verilecek 10 kilom daha var.

Nazancım sana da geçmiş olsun - grip atlatmışsın - ilaç kullandın mı o günlerde - acaba ilaçlardan dolayı mı bu emme sorunu - soruyorum çünkü ben kullandığım ilaçlara bağlıyorum ecenin memeyi reddetmesi

Bu arada ben bu akşam teslim oldum - 1 saat deli ağlamaktan sonra tamamen vazgeçtim emzirmekten - kendimi ve çocğu daha fazla yıpratamam - sinirlerim laçka oldu - sağdım verdim bir güzel de içti uyudu - el pompası ile 15 dk sürdü 90 cc - içmesi 10 dakka sürdü - bir arkadaşım bana elektrikli pompasını verecek sağolsun - bundan sonra böyle - pes ettim yeter artık!

Esracım (Esrako) çok geçmiş olsun kuzum - telefonla aricaktım biraz zaman geçmesini bekledim rahatsız etmemek için - ama madem yine sahalardasın demek ki daha iyisin - yarın seni rahatsız edebilirim :)

kafa yiycem arkadaşlar ya, benim hesapta mı bi yanlışlık var anlamıyorum; benim kız hesaplarıma göre (ki nasıl hesaplanır tam olarak da kestiremiyorum) 600cc den fazla emmiyor günde ama aç gibi de durmuyor. keyfi maşallah allah bozmasın çok yerinde. ama günde en az 800cc alıyor olması gerekmiyor mu? ben yanlış mı okudum acaba?

Bebişler benziyor, bakalım büyüdükçe nasıl olacaklar. O kadar pembe falan giydiriyorum halen erkek mi diye soran oluyor bana da:) Ama onlara da hak veriyorum, erkek siması var. Sonra da kıvırmak için aaa bunun arkası erkek ondan falan diyorlar. Ne arkası, ne önü ya, daha bunu büyütmeden ikinci çocuk çooook uzak bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…