- 30 Ekim 2008
- 2.506
- 32
- 158
sabah yumurta sarısını sulandırıp içine çavdar ekmeği katıyoruz. ama her şeyden önemlisi bebişinin damak tadı benimkine mesela ekşi ver, tuzlu tabir ettiğimiz ama aslında içinde tuz olmayan şeyleri ver (çorba, yumurta gibi) neşesi yerindeyse yiyor ama tatlıları mümkün değil almıyor. kayısı, kavun, karpuz istemiyor ekşi elma istiyor misal. neye daha düşkün olduğunu tespit edip dene derim ben.
bizim alması gereken mamayı hiçbir surette içiremedik pirinç unu ve pekmezle muhallebi yapıp ona katıyoruz şimdi öyle olunca yiyor mama sayesinde pekmezin tatlılığı da gitmiş oluyor yoksa sabah kahvaltısında sade pekmezi tövbe yediremiyoruz :umursamaz:
ben vakumsuz hurçta saklıyorum ikinciye kısmetse kaydirigubbakcemile5
güzelim çorbalarına at bir diş sarımsak... benimki de pek sevdi sarımsak işini ha leş gibi sarımsak kokuyor ama hiç umrumda değil sağlığı için çok faydalı guclubacismile
ben de dün bir tavuk pirzola, pirinç, havuç, biber, kabak, taze fasulye, patates, domates, soğan ve sarımsağı tavuk kendiliğinden kemikten ayrılana kadar kaynatıp sonra blenderdan geçirdim yumuldu resmen
aşağı yukarı aynı menüyü yemiş sıpalar kaydirigubbakcemile3 ama benimki çatalla ezilmişi kusuyor yaaaaaaa :sinifsinif:
bende yeni başladım çatalla ezmeye,evde değirmen diye birşeyim var benim hep ondan geçirıyordum çorbaları, dünkünü çatalla ezdim yedi valla...
bende karışık yapıyordum önceden ne varsa evde katıyordum, şimdi artık ayırmaya başladım, yavaş yavaş herşeyin tadını ayrı alsın diye