• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

gayet acıklayıcı oldu şimdi ben anlatayım öhöm
sabah 2 zeytin küçük bir dilim yarım yağlı peynir 1 yada 2 yumurta tavada yada haşlanmış 1 dilim ekmekbir tatlı kaşığı bal tek şekerli çay
öğlen bir tabak çorba bir tabak sebze bakliyat veya et yemeği bir tabak bulgur pilavı birazda yoğurt
ikindi bi avuç ceviz fındık fıstık karışımı yada meyve
akşam 6 dan sonra kesinlikle yemiyorum bir tabak çorba bir tabak yemek yoğurt
gece bir meyve yağsız süt
bol su yemekleri olabildiğince yağsız yapıyorum düzen aynı ama sebze et ve bakliyatı dönüşümlü yiyorum kahvede içiyorum
kahvaltı dışında ekmek yemiyorum

hamilelikte 28 kilo aldım doğumda 5 kilosu gitti 15 kilosunu verdim 8 kaldı hergün tartılıyorum bu menüde bazen kısıtlama yapıyorum kısarsamda akşam yemeklerinden kısıyorum dengeliyorum işte fazla verirsem arttırıyotum kilo vermem durunca azaltıyorum falan uzadı gitti son olarak haftada bi kaç kez çikolata yiyorum benim uyuz koca yüzünden getiriyo mecbur yiyoruz işte napalım

birde ben kiloyu geçtim sanki göbeğim kalacakmı gibi geliyor acaba spor yapsam düzelirmi sezeryanın sonucuda göbek galiba.ufff yazda geliyo napalım bebişler için değer galiba.şu emzirme işi bir bitsin hem spor hemde diyet yapıcam karalıyım :)

az yemekde kilo vermeyi durduruyo bol ama kalorisiz yemek lazım aç kalınca vicut noluyoruz savaşmı çıktı deyip kilo vermeyi durduruyo

esra doktorla konuştum 1,5 ay kullan ek gıdaya geçince et tukettırırız eger tuketebılırse gerek kalmaz dedi test dedım test yapsak duşuk çıkar manası yok 1 1,5 ay kullan sonra konuşalım dedı
önumuzdekı ay kontrolumuz var rota asısına gıdecegız o zamana kadar kullanacagım
canan senın dedıgınden olanı ama unuttum ya ne kadar kullanayım demeyı ölçusunu :(

bizim doktorumuz sabah akşam 3er damla demişti

Bıyyyy bilmiyorumkismile siz yine az yiyormuşsunuz okuyunca utandım kendimden.
Mesela ben altıdan sonra bir şey yemesen ölürüm açlıktan.
Makarna pilavsız yaşayamam. Tatlıdan vazgeçemem. Sebze hiç sevmem bir ikisi dışında onları da yapmaya üşenirim. Spor falan desen hak getire. ıyi 100 kilo olmuyorum bu yediklerimle.

kızlar benım bebegım devamlı kusuyordu.emdıkten hemen sonra cıkarıyordu aynı zamanda yeşil dışkılama vardı kac kere doktora goturdum devamlı bısey yok normal dedıler kusması ıcınde reflu dedıler ve surup vermıslerdı.surubu kullanmama ragmen bı duzelme olmayınca bebegımı baska bı hastaneye goturdum.orada emılım bozuklugu testı yaptılar ve bebgımde ıdrar yolları enfeksıyonu ayrıca seker emiliminde bozuklk cıktı.kusmasının sebebı sırf bu yuzdenmıs reflu falan degılmıs yanı.eger bebeklerınızde bu tarz duzelmeyen rahatsızlıklar olursa mutlaka bu testı taptırın cunku bu hastalıkların anlasılması zor oluyormus ve ılerı sevıyede gelısım gerılııgıne sebeb oluyormus.bıze daha once dıskı testı ıdrar tahlılı yaptıkları halde gozukmemıstı böle bısey nasıl yaptılarsa artık.ama ıdrar kulturu yapılıyormus onda cıkıyormus ayrıca dıskıdan sanırım emılım bozuklugu testı yapılıyor sızıde bılgılendırmek ıstedım

geçmiş olsn saol bilgilendirdiğin için bnm kızımda kusuyor hep 20 günlükken başladı hala devam emdikçe çıkarıo ama kakası yeşil olmuyo bi kaç kez olmştu üştümüşsündür demişlerdi

Bıyyyy bilmiyorumkismile siz yine az yiyormuşsunuz okuyunca utandım kendimden.
Mesela ben altıdan sonra bir şey yemesen ölürüm açlıktan.
Makarna pilavsız yaşayamam. Tatlıdan vazgeçemem. Sebze hiç sevmem bir ikisi dışında onları da yapmaya üşenirim. Spor falan desen hak getire. İyi 100 kilo olmuyorum bu yediklerimle.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Burcu ben de seni merak ediyordum kaç gündür yoksun.
Eylül yine tıkanmış yaa bunun bir çözümü yok mu? İçim tuhaf oluyor okurken.
İnşallah geçsin biran önce şu tıkanmalar artık insanda sinir kalmaz.
Canberkin de tükürüğü boğazına kaçıyor bazen ama biriki öksürükle açılıyor.
Öyleyken bile ben çok korkuyorum canım Allah sana kolaylık Eylül e de şifa versin daha beterinden saklasın.

Ebru rahatsizlandim sorma . Eylül kucagimda onu sallarken yer ayagimin altindan kaydi Allahtan esim evdeydi . Sonra tek basima kalmaya cesaret edemedim anneme gittim 2 gun . DOktora gittim bende kansizlik var su dogumdaki kanamadan dolayi ondan degilmis farkli bisey yada psikolojik dedi doktor.
Ustune birde Eylül tikandi iste. 2 Kere . Cirpinirken buldum yine . SUrekli gozum ustunde . Ama bir an bile olsa iste ayririnca boyle oluyor . Sinirlerim dayanmiyor artik buna . Doktoru aradim dedim buna care bul yok diyo kadin 6.ayina kadar boyle olcak sabret . Ama bende kalmadi iste. Yan yatirmak filan cozum olmuyo bizde. Biriktiriyo briktiriyo yutarken genizine kaciyor nefessiz kaliyo korkuyo bu sefer daha beter oluyo . Bazen oksuruyo Canberk gibi o zaman sorun yok ama bazende boyle iste.

bzmde öyle oluyo bilemiyorlr yemeyi:)

bana eczacı günde 3 defa yazmış allahtan vermedim.hemen doktoru aradım günde 1 defa 3 damla dedi.fazla verilmesi uyku ve sersemlik ayrıca mide bulantısı yapıyormu o yüzden ilaçları eczaneden aldıktan sonra reçetede yazılanı anlarsanız karılatırın.zira saçma sapan insanlar yüzünden ters durumlar oluyor.

yah işte herşey gaz yapıyormuş yaa. bir kuruyemişi duymamıştım. boşveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrdiiiiim herşeyden az az yiyorum ben artık dediğim gibi. herşeye alışsın vücudu. gaza da. hiçbişey vermiyom gaz içinde, ağlıyor alıyom şebek oluyom karşısında yavrumun emdiriyom susuyo uyuyo memede, yatırıyom "böyle böyle büyüyeceeeeeek" (herkesin dilinde olduğundan sıkılıp tav olduğum laf) ben bittim koptum artık. herkes bişey söylüyor olmuyor. ben yalnız bakıyorum kimse yok. tamamiyle bende düzen. ct nenesine götürdük feryatki ne feryat...durmam ALLAH durmam...gitmemle dönmem bir oldu. arabada sakinleşti nenesinde emmedi eve geldik curkcurk...ve uyudu...tümgün gıkı çıkmadı 1 saat sonra gülücükler...sanki o değildi...Yani düzen çoooooooook önemli. bir alıştımı öyle istiyor. ayrı birşey yaptınmı hergün onu istiyor sil baştan düzeni gene ben kuruyorum çünkü benim durum böyle yalnızım ve böyle olunca problem yok. Nasıl olcak diye düşünmüyorum çünkü önemli olan şimdi. Şuan onun sadece herşeyi memesi...Allahın izniyle herşeyin üstesinden gelirim inşallah.
HAA nenesinde düzen dışında STRESTEN (ben olmasamda çevredeki yüksek sese filan alışkın değil) sinirli durumlardan da etkilenmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Sanki tüm gün başkası gelip bakıyor gibi o ben alayım olunca filan) 2kişi başında ben emzirmeye çalışırken bakmak zorundaydılar susçakmı diye, ben de gerildim sanırım sonra da bağırdım filan( nene ek gıdaya başlamadınızmı dedi emmeyince orda 7 kilo olan çocuğa) tepem attı ama yansıtamadımda kırılcak üzülcek içimde ukte kalcak filan diye....

valla tek olmana rağmen çok rahatsın ne güzel..

aşıdan geldık aşı olurken çok agladı yakıyormuş bacagı bırtanesı ama 5 dk sonra sustu
2 bacaktan yaptılar geçen ateş yaptımı dıye sordular 2.ay asısı o zaman ne yaptıysan aynısını tekrarla dediler calpol verdim uyudu şimdi 700 gr. almış sanırım karışıyor hep doktor çıplak saglık ocagı kıyafetle tartıyor kıyafetı 200 gr. duşersem 700 almış sanırım ama zaten bu aydan ıtıbaren kılo alması azalıyormuş sorun yok yanı inşallah sorunsuz bır gece geçirirz

geçmiş olsun canım.

sağol canım sende sağol melike hepiniz sağolun. çok üzüldüm çok ağladım valla
cuma evde bakılabilir denerek salındı 2 gün iyiydi merkezde kayınvalidemlerdeyken evime geldim dün aksam evimde dağ başında devlet lojmanı ve en yakın hastane 40dk.
bugünde ateşi 37 oğlanın ağlayıp duruyo uyanık olduğu zamanlar
korkuyorum ağırlaşır diyede
dijital dereceler tammı ölçer ateşi?

sanada geçmiş olsun canım.Allah en kısa zamanda şifalar versin.

bebeğim 2 gündür çok huzursuz.memede bile susmuyor.birde memeyi alınca uzun süre emmiyor çoğu zaman.bir iki çekiyor bırakıyor,çekiyor bırakıyor hiç doğru düzgün emmiyor.doymazki böyle ve benide çok rahatsız ediyor bu durum.sürekli memeyi al bırak al bırak niye anlamadım.sütmü yok diyorum sıkıyorum geliyor ucuna ama ona göre azmı acaba.zor uyuyor,uykuya tam dalamıyor,uyku öncesi çooook ağlıyor,kucakta sallanarak uyumak istiyor.gazımı var diyorum öyle bacaklarını çeke çeke ağlamıyor.off şaşırdım valla ne yapacağımı.doymuyormu acaba..

burda 3 aylık yapıolrmış bnde yptırıcam sanırım ya CADIARZU
araştrdım baya önmli bi aşı gerçkten
es geçilck gbi deil
eşimde göreve gdecek gurbette olmk ne zor ya ateş fln yaparmı acaba yalnız olcam evde çnkü boshayallersmile

yeni resmr ekledimmmmmmmmmmm:)))

hiç bir yan etkisi olmadı rota asısının. bizim yapılan tüm asılar yan etkı yapmadı kızıma masallh.

bebeğim 2 gündür çok huzursuz.memede bile susmuyor.birde memeyi alınca uzun süre emmiyor çoğu zaman.bir iki çekiyor bırakıyor,çekiyor bırakıyor hiç doğru düzgün emmiyor.doymazki böyle ve benide çok rahatsız ediyor bu durum.sürekli memeyi al bırak al bırak niye anlamadım.sütmü yok diyorum sıkıyorum geliyor ucuna ama ona göre azmı acaba.zor uyuyor,uykuya tam dalamıyor,uyku öncesi çooook ağlıyor,kucakta sallanarak uyumak istiyor.gazımı var diyorum öyle bacaklarını çeke çeke ağlamıyor.off şaşırdım valla ne yapacağımı.doymuyormu acaba..

o garip meme emme bizde de var ilk başta cok cok çekiyor sonra çekiyor bırakıyor sonra deli gibi arıyor bulunca yapışıyor 1 defa çekiyor gene çıkarıyor gene arıyor hep böyle bir emme tarzı deli mi ne birde ucunu çekiyor uzatıyor bir gün koparacak ama bakalım ne zaman

selam herkese kadınlar gününüz kutlu olsun :)
ben tek tek alıntı yapmayı beceremiyorum, o yüzden :
Pelincim geçmiş olsun aşıları atlatmışsınız darısı başımıza inşallah,
Burcu kuzenine acil şifalar diliyorum sorunsuz atlatırsınız inşallah,
Diğer Burcu bencede Eylül'ün bu tıkanma işine bir çözüm bulmak lazım, sen şimdi bu şartlarda işe nasıl başlayacaksın??
Nazan sizede çoook geçmiş olsun çabucak atlatın,
Depremi yaşayan arkadaşlar, ALLAH bir daha göstermesin,
Ebru benim kızımda Canberk gibiydi, her gören bana ALLAH yardımcın olsun diyordu ama geçiyor merak etme biraz daha sabır :)
Hayat 24 ve Dilek evet gurbette olmak zordur ama en azından KK var burda yalnız değilsiniz :)
çok fazla okudum aklımda kalanlar bunlar :)

KATRE 78 arkadaşım Akay Hastanesinde DENıZAY hnm varmış ona götürüyorlarmış, gayette memnunlar sende orayı bir dene istersen

bu arada yeşil haktanemin zor bir hastalık atlatmışsınız, Rabbim bir daha göstermesin, çok geçmiş olsun

slm kızlar kadınlar gününüz kutlu olsun...bebişleri hasta olan annelerede geçmiş olsun diyorum..a.s.

Back
X