2009 eylül anneleri doğum öyküleri

Bende anlatayım doğum hikayemi, ben ayın 1i olsun demiştim doktorum 7 eylül eşimde 9.9 olsun istemişti, biliyosunuzki sancılarım içinde ilaç içiyordum, doktorum sancı için ilacı keselim bakalım devam ediyormu demişti. neyse ben en son eşimin 9 eylül takıntısına boyun eğdim beklerim dedim,)) 29 ağustos cumartesi doktor randevum vardı. nedense içime bir sıkıntı düştü, evden çıkarken eşime dedimki acaba evime gelebilecekmiyim dedim, ne demek bu dedi bana, ne bileyim ağzımdan çıkıverdi birden dedim, sonra eşim doğum çantasını arabada tutmak lazım dedi aldık yanımıza. kızımda oyuncak bebeğini aldı. çıktık yola.hızlı geçiyorum buraları; doktorum makinaya bağlattı sonra muyene etti
ve öğleden sonra doğuma alıyorum dedi o an başım döndü o kadar korktumki tecrübeli anneydim ama o tecrübe bile fos çıktı hazırlıksız yakalandım korktum ağlamaya başladım doktorumda en güzeli böyle olacak şuan bebeği almam lazım sancıların sıkıntı veriyor dedi. tamam dedik, kızım yanımda elimi tutuyor,gamyoncuiremsu oyun oynayalımmı anne diyor, ameliyat saatini beklemeye başladık, sadece en yakın arkadaşımın haberi oldu, aileme ve eşimin ailesine haber vermedik sessizce bekledik saatimizi.
eşim kızımı işyerinde ablamız vardı ona bıraktı,yalnız kaldım sonra sezeryan öncesi yapılan tüm işlemleri yaptım, ameliyat odasına girdim masaya yattım doktorum hep bana güven dedi sakın korkma dedi ama ben heyecandan korkuyordum ve çok titriyordum, iki doktor girdi ameliyatıma,soru soruyorlar güldürmeye çalışıyorlardı, genel anestesi oldum, çünkü doktorum son anda epiduralden vazgeçti bana işime karışırsın ameliyat esnasında kavga ederiz neme lazım genel ol dedi.))
en son yine bana güven dediğini hatırlıyorum sonrası yok. sonrasıda odada gözümü açtım,.sadece hastabakıcıların ne kadar sesiz bir hasta hiç bağırmıyor dediğini duydum.kendime gelince bebeğimi istedim meraktaydım fakat bebeğim gelmedi yanıma. eşime soruyorum gelir şimdi diyordu hep.
ıçeriye hemşire girip bebeğimin kıyafetlerini eşime geri verince;moralimiz bozuldu ağlamaya başladım,o anı anlatmam mümkün değil arkadaşlar.sonrasında doktor geldi bebeğin iyiydi ama sonradan solunum problemi çıktı küvöze koyduk kendini toparladığın an seni yanına götürücez dediler, hemen kalmak istedim ama başım döndü denge sağlayamadım doktorum da izin vermedi, tekrar bebeğimi görmek istediğimi söyledim. bebeğimi gördüm dayanamadım oysaki ben ona karnımdayken çok iyi bakıyordum. heryerinde bant vardı, saçını bile kesmişlerdi, yavrum küvözdeydi, o zaman hayatım boyunca etmediğim kadar dua ettim.
Hala ailelerimizin haberi yoktu, doktorumda ilkdefa sessiz bir odayla karşı karşıyayım dedi. Eşimde;ne yapalım sıkıntımız aramızda kalsın kimseye şöyle oldu böyle oldu diye anlatmayalım kafamız rahat olsun istedik. ne zaman kucağımıza alırsak o zaman haber vericez dedi.

Ertesi gün elbiseler istendi bebeğimiz annesini görmek istiyor dedi ebe hemşiremiz.hani ilk sevdiğinizle buluştuğunuzda heyecanlanırsınız ya, benimkide o hesap oldu kalbim küt küt.

Ve bebeğim kucağımda.
o kadar küçükki.oğlum ali'm. kilo kaybetmiş.emzirmeye hemen başladım, ailelerimize öğleden sonra haber verdik, geldiler hemde çok şaşırdılar, doğum olmuş bitmiş diyede rahattılar. iykide haber vermediğimiz isabet olmuş dedik.sonra ebemiz değişti bir başkası geldi bu gece yanında bayan kalsın bebeğin emzirilmesinde altının değişmesinde yardımcı olsun dedi tabii ben anneme baktım annem yapamaz biliyorum eşimin anneside gitmem lazım dedi eşimde benden başkası iyi yapamaz bu işleri dedi ebede mırın kırın olmaz cart curt dedi, eşim kaldı yanımda ve de iyi baktı.ebede haklıymışsın dedi en son. 2 gece kaldık doktorum bebek için 1gece daha kalın dedi hem gazında çıkmamış dedi ama ben hastaneyle annemin evinin arasının çok az olduğunu hemen gelebileceğimi söyledim o zaman izin verdi. topuktan kan alındı bir hafta sonra pansuman derken 1haftayı geçirdik oğlumla.

ikinci kez pansumana gittiğimde tarih 7eylüldü pansumanı benim doktorum yapıyordu, baktımki hiç sıra yok sordum doktorumda hamileydi sancısı çıkmış iki gün izinliymiş, sonra eşime dedim pansuman yaptıramadım.Eğer bugün doğum yapsaydım doktorum olmayacaktı, 9 eylülde olsaydı muhtemelen hastaneye varamayacaktık çünkü istanbulu sel basmıştı ve evimizin bulunduğu 1.kat sular içindeydi, eşimle şimdi bunları konuşuyoruz.
:emir_bebek:Her işte bir hayır varmış demekki,hiç birimizin dediği olmadı kendi tarihini kendi belirledi oğlum ali'm,29 ağustos 2009 cumartesi.:nazar:

Son düzenleme:
off yaa sizin su dogum hikayelerini okurken aglamaktan içim disıma cıkıyor kısalr ALLAH SıZE DE YAVRULARINIZA DA SAGLIKSIHHAT VERSıN SıZı HıÇ AYIRMASIN ıNSALLAH...BENıMDE HıKAYEME AZ KALDI DUA EDıN.......

Kızlar hikayeler harika, Allah hayırlı uğurlu büyütmek kısmet etsin inşallah...

inşallah oğlum musade ederse bende yazaym hıkayemı:)
dr um tekrar kontrol için bana 10 eylule randevu vermişti. 9 eylul de agrılarım çok olunca saat 6 da dr kontrolune gıttım. dr kontrol ettı suyumuz falan ıyıydı. alttan bakınca 2 cm acılma oldugunu gordu. en fazla 48 saatınız var dedi. hastaneye gittik. nst cekildi. kasılma çok fazla yokdu. bız de heralde bekleyecegız dıye düşündük. bebegın kalp atıslarını dr begenmeyınce apar topar sezeryan dedi. bende bari eve gıdeyım dedım esyalarımı falan alayım dedım. asla hastaneden ayrılamazsın dedı. sorumluluk almam dedı. iftar vaktı eşim oruclu. odamıza ıftarlık ıstedık. benım kan testlerım falan yapıldı. esım ıftarını yaptı saat 22 de dıye konustuk dr la. ablam yanıma geınce esim eve gitti esyalarımızı almaya. dr 21:15 e cekmıs amelıyat saatını.esımı aradık hemen gel dıye. zavallım gelırken yolda 3 sefer kaza atlatmıs.. sedyede esımın gedı hemen asansore bındık. esımın gozler dolu ablam aglamaya basladı. ee tabı bende:) onları dısarıda bırakıp içeriye girince kendımı çok iyi hissettim. anestezi uzmanı çok guzel bir enerjın var dedi. 1 2 dk sonra dr talimatı ıle narkoz verıldı ve ben uyudum. amelıyathaneden cıkarken eşimin elimi tutup çok guzel bir oğlumuz oldu hersey yolunda merak etme dedığını hatırlıyorum. odaya cıktıktan sonra uyandıgımda hemsıreler benı gıyındırıyordu. sonra oğlum geldi odaya. nefes alamadım heyecandan. resmen ölüyorum dedım. çocuguma bakamadım. resmını göstermeye calıstılar puslu goruyordum. esımde 1 saat olmadan emzırelım rahatla diyordu:) 5 dk sonra bıraz toparlanınca yuzune bakabıldım. Allahım ne guzel bir duyguydu. sonra malum emzırme cabası falan... çok sukur sağlıkla geldım kuzum

hepinizi tebrik ediyorum arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün bebişlerimizi..geçen sene bu zamanlar biz yazıyorduk şimdi siz...ne çabuk geçmiş zaman...sevgiler...

herseyin sonunda vardir bir hayirrrrrrrrrrrrr ve oglusum harika birsey kucuk mucizemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
demetcim neler yaşamassın tatlım, inşallah tez vakitte kavuşursun yavruna canım benim.... dualarım ERDENAY için....

5848BL canim cok gecmis olsun insallah bebeyin de en kisa zamanda iyilesir kollarina alirsin butun dualarim sizinle...ben hala dogum yapamadim ve bebeyimin gelmeye niyeti yok senin yasadiklarini okuyunca iyice korktum insallah herseyin hayirlisi olur...bebeyim kendisi gelmez ise benide sunu sancilar vesaire bekliyor insallah tez zamanda gelir...Allah sana ve yavrunada saglik sihat versin canim :ecrin_bebek:

ayyyy bi an o günlere gittim geldim yaa :))
tuba hatırlattı daldııımm gittimm

benim doğum hikayem biraz kötü..zonguldak da özel doğum hastanesi yoktu.isteğe bağlı sezeryanda yapmıyorlardı.babam hastane emeklisi olduğundan tanıdığımız doktor vardı ama emekli olduğundan başka doktora yönlendirdi.doç dr ülkü bayar.neyse kadın hemen alırız dedi muayene etti 3 eylüle gün aldık.eşimde mecburen ığdır da.ama benim 1 eylülde wc deyken suyum geldi (ya biliyorum olaya hiç duygu katmıyorum çünkü herşey çok kötü gitti ) hemen hastaneye gittik doktoru aradık ama dr 6 saat sonra geldi allahdan hiç sancım yoktu.suyum çok azalmış yok denecek kadar yani.neyse ameliyata girdim bu arada eşim yanımda yoktu gelmesi 1 gün sürüyor.ameliyathanede bi baktım 10 tane asistan çoğu erkek.dr bekledik yarım saat.neyse geldi asistanlardan biri beni dikledi sırtımı açtı baktım lokal yapacaklar ben istememiştim derken vurdular iğneyi bekledik uyuşmadım.sonra genel yaptılar ..... veeeeeeeee oğlum geldi narkozun etkisinden hemen ayıldım.canım oğlum savunmasız minicikti.babası göremedi:((((çok üzülmüştüm.neyse sonra dikişlerim açıldı. ateşim çıktı.veeeeeee 2 gün sonra babamız geldi 5 gün durdu ve gitmek zorunda kaldı.en zor günümde yoktu.ama annem ablalarım o kadar yardım ettilerki haklarını ödeyemem.....ooooofffffffffff dertlendim yine ..................ama şimdi çok iyiyiz oğluşumla beni uyutuyor babım yanımızda.........benden bu kadar

Merhaba,

Küçük Prensesimiz Defnemize kavuşma serüvenmizi sizlerle büyük bir keyifle paylaşmak istiyorum...

2003 Temmuz ayında eşimle evlendik. Daha evlenmeden çok önceleri en az 5 yıl bebek istemiyorum diye eşimle pazarlık yapıyordum. Şimdi neden bekledim bunca zaman diyorum...

2008 Eylül ayında çok stresli bir işim olduğu ve o ortamda bir hamilelik geçirmemin çok sakıncalı olduğunu düşündüğüm için işi bıraktım. Fedakarlıklar başlamıştı...

Evlendiğimde tam kıvamında bir hatunken (59 kilo), evliliğin verdiği rahatlık ve kilo almaya musait oldugum için aradan geçen 6 yılda, bebek düşünmeye başlayana kadar 79 kilo olmuştum... Önce kilo vermem gerekiyordu ve birkaç aylık spor + dr.kontrolünde diyet yaparak 7 kilo verdim. Doğum sonrası dombili oldum ama o ayrı

Tabi bu arada çalışmalara başlamıştık. Bir kaç ay hamile kalamadığım için hemen bir panik havası aldı bizi. Derken...03.Ocak 2009 da şüphelenerek hastaneye gittik veeee hamile olduğumu öğrendik. Dünyalar bizim olmuştu, ayaklarım yerden kesiliyordu. ıçimde bir canlı olduğunu bilmek acayip bir duyguydu. Daha o an artık kendime daha iyi bakmalıyım demeye başlamıştım. Herşeyimi paylaştığım, eşimin kuzeni Aslıyı aradım hemen ve o da çok sevindi. Bu arada onlar da bebek düşünüyordu ve o heyecanla eczaneye gidip test aldı veee sonuç pozitifdi. Oldu mu çifte bayram Daha ailelere söylememiştik. Bir organizasyon yaptım hemen. O akşam annemlere kayınvalidemlere gelin, ne zamandır görüşemiyoruz dedik. Eşim ablasını çağardı aynı bahaneyle. Aslı da annelerini aradı. Biz büyük bir pasta ile gittik, içimizden geldi dedik. Sonra pastayı kesmek için getirdik ve açıkladık. Tabi herkes şokkk !!! Aynı anda 2 hamile. Uzun süre sonra bizden torun bekleyen aileler tabi çok mutlu oldu, gözler doldu, ben anneme sarıldım, bir süre ağladıkkk mutluluktan...

Veee hamilelik serüveni başlamıştı.. Bundan sonra başka işim gücüm yoktu. Oturdum bilgisayarın başına. Neler lazım tek tek detaylı bir liste yaptım. Sonra araştırmalar, alışverişler..zaman iyice yaklaşmıştı. Hatta bu araştırmalarım esnasında Kadınlar Klübü ve sevgili arkadaşlarımla tanıştım. Bir sürü şey paylaştık. ıyi ki varsınız!

Çok şükür sıkıntısız bir hamilelik dönemi geçirmiştim her açıdan. Başlarda normal doğum istemiştim ama vakit yaklaştıkça kendimi sezeryan ile doğuma daha yakın hissettim. Her hamile nasıl istiyorsa, şartlar el verdiği sürece öyle doğum yapmalı bence! Doğuma az kala tüm hazırlıkları tamamlamıştık. Ancak son hafta hamileliğimin başından beri gittiğim dr.a o kadar kızdım ve beni o kadar üzmüştü ki tutturdum ben o adamda doğum yapmam diye. Allahtan arada gidip muayne olduğum başka bir dr.um vardı, çok tatlı dilli. Ona çok güvendiğim için ve kendisini de ikna ederek dogum dr.umu değiştirmeye karar verdim. Bu çok radikal ve zor bir karardı ama çok doğru bir kararmış...

09.09.09 (38+1) tarihini, sezeryan tarihi olarak belirledik. O gece sabah doğuma gideceğimi bilerek uyumak çok garipti. 2 gün sonra eve 3 kişi dönecektik... Sabah kalktım, duşumu aldım. Çantalarımızı arabaya indirdi eşim. Annemler de geldi ve hastaneye gittik. Çok heyecanlıydık. Odamızı süsledik. Makyajımı yaptım. Hemşireler birkaç kez geldi gitti beni giydirmek için ama ben ne aceleniz var dedim ısrarla giyinmedim. Vakit yaklaştı, dr.um geldi. Sen daha giyinmedin mi dedi? :))) Hemencecik soyundum ve önlüğü giydim. Kendi kendime daha önceden devamlı ağlamayacağım demiştim ve ağlamadım. Kendimi tuttum. Ama o odadan giderken insan kendini çok garip hissediyor. Tüm sevdiklerini bırakıp gidiyorsun...

Epidural sezeryan oldum ben ve çok memnun kaldım. Dr.um sürekli ilgilendi, elimi tuttu. Kameraya çekti, konuşturdu :)). Sen 1 tane doğururken, yukardakiler 9 doğuruyor dedi :)). Anestezi ekibinden biri de resimleri çekti. Herşey çok güzeldi, sabırsızlıkla bekliyordum kızımızı. Veee o müthiş an... Önce sesini duydum, sonra kendisini gördüm.. Herşeyin farkındaydım, biraz sersemlik dışında. "Çirkin şey, aynı babası" oldu ilk sözlerim. Kontrolleri yapıldı ve hemen bana getirdiler. Öptüm onu, çok güzel kokuyordu, minicikdi, inanılmazdı. Benim bir parçamdı. 9 aylık sabırsızlıgımız, tüm uğraşımız, canımız artık kollarımdaydı. Önce bebeğimi yukarı çıkardılar, o arada benim dikişlerim yapıldı. Herkes ağlamış kızımı görünce. En çok da babası... Daha sonra beni çıkardılar odama. Bebeğim ordaydı. Doya doya baktım ona, şükür ettim allaha. Acılarım falan hiç önemli değildi. O dünyalara bedeldi.

Hoşgeldin DEFNE.. ıyi ki Varsın..

bir yanımız hep yarımmış meğerrr...
--------------------------------------------------------------------------------

bu gecikmiş bir doğum hikayesidirrr....oğlum şuan 3. ayını doldurmak üzere ama biras yaramaz olduğu için annesi pek boş vakit bulamıo ne yazık ki minik oburixim bekletti gelmek için aslında anne baba acele ederken o hiç oralı olmadı evliliğimizin 2 yılını devirdikten sonra gönlü oldu gelmeye . 2 yıl yedik içtik gezdik ama bişi eksikti evliliğimizde hisseder olmuştuk zaten biz anlamazdan gelsekte sağ olsun dış güçler hissettiriyodu vala (torun sevmek isteyen aile büyükleri meraklı eş dost vs vs ) 1yılın sonunda yoğun çalışmalar başladı ama hep sonuçsuz kaldı . ah dedik uğraşıcaz sanırım tedavisiz olmuyacak bu iş... bütün cesaretimizi toplayıp dr gitmeye karar verdik ee nede olsa kendiliğinden olmassa zorla güzellik olurr ... ocak ayında beklenen kırmızılık gelmedi ama birkaç kez bu durum yaşandığından strese bağlayıp oturduk üstünden 10 gün geçti dr randevuzumuzu aldık..tık tık leyla hanımın kapısını çaldık durumu anlattık oda yapılacak olan düzeni anlattı testler testler testler.. ( korktum vala ne yalan sölimm ..) karşılıklı konuşmalardan sonra muayane olmak üzre o ürkütücü masaya uzandım . kontrolun sonunda dr senden gebelik testi istiorum kan testi ver dedi şaşırdık eşimle nie die? rahim duvarın kalınlaşmış dedi yaniii dedik yani hamile olabilirsin yada er an adet görebilirsin dedi..oki deyip çıktık umutsuz gidip kanı verdik test sonucunu almaya eşim gitti tenezzül edip gitmedim bile sonuçtan o kadar eminim ki negatif die sonuç elimizde bakıoruz ama anlamıoruz ki değerler var ama adam gibi negatif pozitif yazmamışlar ..o an değerleri nasıl gözden geçirdim nasıl oldu anlamadım gözüm 4. haftaya eşit olan yere takıldı dünyanın dönmediğini hatırlıorum o an koşa koşa üç er beşer çıktık merdivenleri saniyesinde dr kapısında idik vala doktorum ameliyata inmiş yardımcı bayan aldı elimden sonucu baktı hamilesiniz dedi en son aklımda kalan üçümüzün birbirine sarılıp ağlaması ewe gelinceye kadar ağzımız kulaklarımızda güldüğümüz hatırlıorum... çok rahat bi hamilelik geçirdim minik paşa hiç üzmedi beni 4 ayda erkek olduğunu öğrendik ee nede olsa erkek adamın erkek oğlu olurdu hamileliğim boyunca gezmediğim yer kalmadı oğluşumun tek teyzesinin düğünü var dı 8 aylık hamile kına halayı bile çektim vala pişman diilim yine olsa yine yaparım :lepi: ( hımm ufak bi ayrıntı gebelik şekeri çıktı o ufak ayrıntı sonradan biras büyüdü ve normal doğum isteyen ben acil 38 +4 de sezeryan olmak zorunda kaldım ) son haftalar die doğum çantamı taşımadığım yer kalmadı..(ama son konrtol hariçç naniknanik )19 eylülde kontrol için hazırlandık annem eşim ben güle oynaya gittik o zamana kadar olan tüm kontrollerde herşey yolunda idi ve normal doğum bekleniodu saat 11 15 de kapıdan içeri girdik oğlumu gördük içerde uyuyodu suyuna kalp atışına bakıldı ii di bende ödem yoktu neşem yerindeydi tansiyonum normaldi şekerimi sordu dr kontrol altında dimi dedi 180 200 arası gezdiğini sölediğimde çok endişelendi ve olabilecek sorunlardan bahsetti riske atmayalım bize bayram hediyesi olsun bebek sağlıklı iken alalım dedi kalakaldık düşünmemizi ve hemen karar vermemizi personel bayram tatiline girmeden alalım dedi düşünmek için dışarı çıktık sadece 2 dk düşündüm riske atamam sezeryan olucam dedim hemen odamıza aldılar bizi nolduğunu anlamadan :1shok: basımda bir sürü kişi herkezin işi var bebek hemşiresi benim hemşirem giyinmeme yardım eden bayan narkozu verecek olan kişi pembe çiçekli elbiseyi gyip annemleri ağlarken bıraktığımı hatırlıorum en son kimseye haber vermeyin dedim süpris olsun ameliyat masasına yattığım orama burama bişiler takıldı ellerim ayaklarım bağlandı en kötüsü de o vala üzerime büyük bi spot ışığı getirdiler aynı filmlerdeki gibi die düşündüm. aklımdan bir sürü şey geçiodu en çok da ölüm korkusu :teytey: bebğim kime benzio acaba düşünüp kötü düşünceleri aklımdan savmaya çalıştım düşüncelerimle cebelleşirken narkoz uzmanınnın narkozu veriorum dediğini duydum başımla ok dedim saniyesinde bişiler beni ısırmaya başladı dr gelip görüşürüz dierek el sallamasını hatırlıorum tam anlamıyla kendime geldiğimde yatağımda bebk hemşiresinin oğlumu kucağıma verme anıydı bi an afalladım nerdeyiz ben kimim bu bebek benim mi oğlumun memeyi bulup emmesiyle gerçek hayata döndüm mehmet fatih şimdi kucağımda eksik olan yanımız tamamlandı herkez çok mutlu oldu darısı tüm anne adaylarına....
:teytey:

evet kizlar bende anlatmak istiyorum hayatimdaki büyük eksikligi ve farkinda olmadigimi..
16 temmuz 2005 te evlendik.istanbuldan almanyaya geldigim icin cocuk düsünmüyoduk ilk zamanlar.
okul ehliyet falan derken zaman baya bi gecmis farkinda olmadan.
evet dedik simdi zamani ama biraz bekledik bebegimize kavusmayi.neyse derken 31 aralik 2008de tamda yeni yila girerken hamile oldugunu ögrendik.tabi dünyalar bizim oldu.yeni yil öyle gelmistiki bize sevinc doluyduk.hersey güzel giderken kontrollerde 2li tarama testi yapildi ve ense kalinligi olmasi gerekenden cok yüksek cikmisti.moralimiz altüst olmustu.dünya basima yikilmisti.özel klinige yolladi dr.um.ordada ayni sonuc:( daha sonra dr.ya 17.haftayi bekliyceksiniz dedi yada plasentadan doku alicaz dedi.sonuc kötü cikarsa hamilelige son vericeklerdi.17.haftayi beklememe imkan yoktu tabi hemen ne oluyosa o yapilsin dedim ve biopsi yapildi.2 gün bana gecmedi sonuclari almak icin ve cok sükürki sorun yok korkmaniza gerek yok dedi dr.havalara ucmustuk esimle..
daha sonra hamileleigimde hic sorun yasamadim taaki dogum anina kadar.
dogumdan 2 gün önce nisan olayi oldu.sancilarim siklasti.normal dogum olarak karar verilmisti.hastaneye yatirdilar beni.sancilar gelip gidiyo tabi neyse gece 1 de suyum geldi.sancilara devam tabi.3.30da belden assasini uyusturdular.o islem olduktan sonra yarim saat icinde dogum olmasi gerekiyomus ama bende bi türlü dogum olmadi.ertesi gün saat 11.30 da acilen sezeryana aldilar ve yavruma kavustum.sezeryan hakkinda olumsuz seyler yazan arkadaslari anlamiyorum sahsen cok rahatti 2.gün dus bile aldim.haa bu normal dogumda olan bisey.ama normal yapcam diye bise yok cünkü ben normal diye gittim ama kismette sezeryan olmak varmis.önemli olan saglikla bebeklerimizi kucagimiza almak hangi yolla aldigimiz önemli degil.dogumdan 10 gün sonra safra kesemde tas oldugu cikti ve acil ameliyat olmam gerektigini ögrendim.cok aglamistim duydugumda.tas sancisida cok kötüydü.allah kimseye vermesin.ama ondanda kurtuldum cok sükür.allah herkese hayirli ve saglikli dogumlar nasip etsin insallah..

Ben de artık doğum öykümü yazayım.

Biz 2005 ağustosta evlendik.Bel fıtığıydı ameliyattı e biraz da gezelim derken bebeği hep erteledik.
2008 mayıs ayında artık deneyelim dedik 3 ay denedik olmadı.Sonra yine vazgeçtik.Malum öğretmenim doğum için en uygun zaman şubat.Seneye deneriz dedik.
2008 ekim kasım ve aralık aylarında bende adet düzensizliği başladı.Aralık ayında da zaten olmuyor dedik ve bir kez korunmadık.Ocak ayı geldi bi türlü adet olamıyorum.Önce yine düzensizlik diye düşündük.Sonra acabalar başladı.Eşim imkansız hamile kalman beni heveslendirme diyip duruyordu.Tam bir hafta bekledim baktım olmuyor.Saat 5 te bi özel hastaneye gidip kan tahlili verdim.Ordan da arkadaşlarla buluşup yemeğe gittik.Sonucu telefonla öğrendik.Hiç ümidimiz yoktu.Pozitif dedikleri an ellerim titredi.Heyecandan mı mutluluktam ni bilmem ölecekmişim gibi hissettim.Onca insanın arasında hüngür hüngür ağladım.Eşim deli oldu zaten.
Kalp atışlarını dinlemeye gittiğimizde içimden böyle güzel bi ses olamaz diyip durdum.Tabi gözyaşlarıma hakim olmam da mümkün değildi.
Sonra cinsiyeti öğrenme vakti geldi.Hep kızım olacak diye hissetmiştim doktor oğlan diyince şaşırdım.Hatta 1 Nisandı ve şaka mı yapıyorsunuz diye sordum.Tabi oğlan annesi olma fikrine alışmak da hiç zor olmadı.
İlk tekmeyi yani kesin tekme dediğim şeyi 25 Nisan günü gezmek için gittiğimiz Amasya da sabah uyandığımda hissettim.Sanki içerde biri penaltı atıyordu.Hatta babamız bile hissetti.İşte o zaman mucize bu dedim.Hayatımın en güzel anlarından biriydi.Hiç kuşkusuz hayatımı değiştiren,anlamlandıran gün 7 Eylül günü…O gece sabah bir türlü olmadı.Heyecandan ikimiz de uyuyamadık.Birkaç saat sonra üç kişilik bir aile olma fikri o kadar güzel ve o kadar da bilinmezdi ki…Saat sabah 6 da hastaneye gittik ve 09.50 de bebeğim doğdu.Yani doğmuş ben hatırlayabilecek durumda değildim çünkü.Kendime geldiğimde 3 soru sormuşum
1) Bebek iyi mi?
2)Saçı var mı?
3)Kulakları nasıl?
Kaan’ımı kucağıma verdiklerinde dünyalar benim olmuştu acı macı hiçbişey hissetmiyordum.Nihayet sabırla beklediğim gün gelmişti ve artık ben bir anneydim.Kucağımdaki minik melek Allahın bir lutfuydu bana.Minik mucizemdi benim.

Canım yavrum avuçlarımda büyüdüğüne tanık olmak o kadar güzel ki.
Senin her anını seninle yaşayabildiğim için, bu duyguyu tatmamı sağladığı için Allahıma binlerce kez şükürler olsun.

Rabbim bebeklerinizi hayırlı evlat eylesin.O kadar duygulandım ki.Ağlayarak okudum.Benimde içimde minik bir beden var.Okudukça acaba bende yazabilecekmiyim dedim,henüz yolun çok başındayız.bilmiyorumkismile
Minik bebişimi sabırsızlıkla bekliyorumolumunekankayizsmile

benim doğum hikayem biraz kötü..zonguldak da özel doğum hastanesi yoktu.isteğe bağlı sezeryanda yapmıyorlardı.babam hastane emeklisi olduğundan tanıdığımız doktor vardı ama emekli olduğundan başka doktora yönlendirdi.doç dr ülkü bayar.neyse kadın hemen alırız dedi muayene etti 3 eylüle gün aldık.eşimde mecburen ığdır da.ama benim 1 eylülde wc deyken suyum geldi (ya biliyorum olaya hiç duygu katmıyorum çünkü herşey çok kötü gitti ) hemen hastaneye gittik doktoru aradık ama dr 6 saat sonra geldi allahdan hiç sancım yoktu.suyum çok azalmış yok denecek kadar yani.neyse ameliyata girdim bu arada eşim yanımda yoktu gelmesi 1 gün sürüyor.ameliyathanede bi baktım 10 tane asistan çoğu erkek.dr bekledik yarım saat.neyse geldi asistanlardan biri beni dikledi sırtımı açtı baktım lokal yapacaklar ben istememiştim derken vurdular iğneyi bekledik uyuşmadım.sonra genel yaptılar ..... veeeeeeeee oğlum geldi narkozun etkisinden hemen ayıldım.canım oğlum savunmasız minicikti.babası göremedi:KK43:(((çok üzülmüştüm.neyse sonra dikişlerim açıldı. ateşim çıktı.veeeeeee 2 gün sonra babamız geldi 5 gün durdu ve gitmek zorunda kaldı.en zor günümde yoktu.ama annem ablalarım o kadar yardım ettilerki haklarını ödeyemem.....ooooofffffffffff dertlendim yine ..................ama şimdi çok iyiyiz oğluşumla beni uyutuyor babım yanımızda.........benden bu kadar

geçmiş olsun konu bayağı öncede kalmış ama bir sorum olacak size. acaba bu dediğinz doktor araştırma hastanesınde ki doktor mu normal doğum yaptırıyor mu. benımde endişem asistanlara emantet ederlerse diye.. lütfen yardım.. :(

Back
X