2009 Eylül Anneleri

sakuracım o kadar haklısın ki... bebişlerimiz o kadar küçükler ki düzenlerinin bozulması hiç yaramıyo onlara ve tabi bu durumdan en çok anneler etkileniyor.
kimseyi dinleme diycem tatlım ama bu da mümkün değil biliyorum. biraz daha iyimser olmaya çalış tatlım sık sık nereye kadar demi ama:) ALLAHIM KORUSUN BEBıŞLERıMıZı...

maşallah kızlar bebişlere hepsi birbirinden tatlı maşallah...

merve mevzu kızının sağlığıysa kimseyi dinleme derim.. yazık değilmi onların gönlü olacak diye yavrun ilaç kullansın.. biz bırak normal gezmeyi bayramda bile çıkmadık dışarı.. valla kim ne derse desin dinleme canım.. çok kızdım yaaa

ayfercim cok sekersiniz hakkaten masallah hepinize

gulaycim insallah esin cok ykin bir yere cikar surekli gorusursunuz
benimki ankarada golbasinda yapmisti ben 15 gunde 1 gidiyordum ankaraya

dilekcim valla sana cok imreniyorum sut isini bile acayip bir duzene oturtmussun
bakalim vakti gelince biz nasil yapcaz
bu arada benim oglum senin anlattiklarina bakarak sanirim sutten zehirlendi ve kustu
cunku ben dolaptan cikarip isittigim sutu yaklasik 3 saat sonra yine icirmeye calistim ve biraz icti
ayyyy sinir oldum kendime ne okuzum ve cahillllll

Canlarım benim tülayım ve gülcanım kıyamam size çok haklısınız çünkü insan herhalde en çok bu dönemde yardıma ihtiyaç duyuyor ama anladığım kadarıyla tülaycım eşin yardımcı olmaya çalışıyor ama sanırım halil ibrahim onda durmuyor bana kalırsa bırak biraz ağlasın eşin zamanla avutmayı öğrenecektir bebek bu daha konuşamıyor tüm beklentilerini iletişimini ağlayarak kuruyor ben eşimdeyken ağlasa ble nerdeyse 1-2 kez dışında hiç almamışımdır . Gülcancım senin eşinde gerçekten çok çalışıyor ahh bu paranın gözü körolsun hep eşimle deriz keşke sayısal çıksada 2 kişi her anına tanık olarak büyütsek kızımızı...
Mervecim nedir senin çektiğin bu mahalle baskısından bence kimsenin söylediğini takma küsen küssün kimse bebeğinden önemli değil allah korusun bebeğin hastalansa sabaha kadar başında gezmeye gittin kişiler beklemeyecek sonuçta.
Sağolun kızlar süt düzenim hakkında söyledikleriniz için kızım için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama umarım başarılı oluyorumdur gülcancım annemlere elbette böyle anlatmıyorum en yalın haliyle şu sütü 9:00dan sonra şu sütleride sakın 14:30dan sonra kullanmayın diyorum zaten üstünde sıra numaralarıda yazıyor eve gelince kontrol ettim hep annem sanırım uymuş düzenime çünkü ilk süt çok fazla oluyor ve kızımın onu 1 saatte içmesi mümkün değil ordan kontrol ediyorum o biberonun içinde süt kalmalı bakıyorum sütün yarısı duruyor:))))
Ebrucum öyle düşünme lütfen ne cahilliği hepimizin hataları oluyor ama öğrenicez canım yaşaya yaşaya ilk bebeklerimiz daha lütfen kendini suçlama sende çok ii bir annesin valla bu topikte tüm arkadaşlarımız çok ii anneler hep bebekleri için en iisini yapmaya çalışan yoksa ne işimiz olurdu burda ama di mi:)))

Günaydın hanımlar allah herkezn dağna göre kar veriyor .Benim annemde ablamda yardımcım görünüşte oo süper gözüküyor ama öyle huysuz bir oğlum var ki üçümüzü terbiye etti yetmedi babasına kızıyoruz artık yardımcı ol diye düşünün.
Birde pişik eklendi .Öyle tuhaf olmuş ki pişik olduğu anlaşılmıyor bacak kıvrımını bir açtım ince ince kanıyor halbuki ben devamlı pişik önleyici kullanıyordum .
Dün akşam ıslak mendil kullanmayı bıraktım onuda sıcak suyla yıkayıp içindeki kimyasalların gitmesini sağlıyordum ama yeterli değil sanırım .Pamuk kullanmaya başladım altını açıyoum pis olan bezi çıkarmadan sıcak suya batırdığım pamukla yıkıyorum .Bezle muhakkak kuruluyorum sonra hakiki zeytinyağı sürüyorum az önce baktım dinmiş biraz tamamen geçmesede acısını almış.
Bundan sonra her açtığım da bu kadar teferruatlı olmasada zeytinyağı sürücem hem sağlıklı hemde pşiği önler.Umut dünyası..

herkese selam hayırlı pazarlar...

bende aşırı sinir var gözüm birşeyi görmez oldu..eşimden nefret eder oldum :Sadamın her yaptığı batıyor yine mi lohusa oluyorum aceba?

zeytinyağı yerine bepanten mavi almanı tavsiye ederim,,, ben doğduğu günden beri ılık su ve pamukla temizleyip kuruluyorum ve en son bepanten kullanıyorum çok rahat ve işe yarıyo maşallahhh hiç totomuzla sorunumuz olmadı...

bende aşırı sinir var gözüm birşeyi görmez oldu..eşimden nefret eder oldum :Sadamın her yaptığı batıyor yine mi lohusa oluyorum aceba?

ya sorma o dediğinden bendede var boşanalım dese hayır demiycem ayrı gayrı hayatlarda gibiyix, banada her yaptığı hatta yapmadığı batar oldu :) sorun bizde galiba...

kızlar bu süt konusunda psikolojiniz çok etkili inanın... doğurduğumdan bu yana benim yaşadıklarımı kimse yaşamamıştır inanın eşimin ailesi yüzünden... 15 eylülde doğum yaptım inanın belkide bir haftadır rahatım kavga kıyametti yani... ilk 10 gün çok kötü oldum sütüm hiç yoktu. mama takviyesi elbette ne zahmetli bi iş temiz mi hijyenmi sıcaklığı iyi mi ne kadar vermeliyim falan filan. sonra geldim kendime hiç bişey benim bebeğimden benden önemli değil öyle ya. ve dedim stüm olcak sütüm var sürekli böyle demelisiniz kendinize asla yetmiyorum değil var yeticek. yetiyo. inanın çoğalacak o zaman bunun farkına varacaksınız. bide her emzirmede bebek emerken sıvı birşeyler için arkadaşlar.inanın çok faydası olcak. ama herşeyden önce asla sütüm yok demek yok bunu unutmayın...

kızlar biz hiç pişik yaşamadık.
başından beri altını pamukla temizliyorum. ve her açtığımda biraz açık bırakıyorum ondan mı acaba bilmiyorum...

kızlar bebeğim her gaz çıkarttığında ağlıyo. sizde de varmı bu. doktorada götürmüyorum domuz gribiden tırsıyorum ama kafamada takılmıyo değil neden acaba?

aynen öyle canım, takmayacağım kimseyi ama olmuyo işte...
kafayı yemek üzereyim

keşke benim sivri akıllı kocam da sizinkiler gibi milletten çok bebeğini düşünse!!!!
bayramda bir sürü yere gittik hem de yürüyerek, bebek arabasındaydı kızım ve sesi öyle kötü kısıldı ki ağlayamıyordu bile ses çıkmadı çocuktan, balgamlı kusmaya da başladı...
ama nerde babasında akıl!!!!

evet dilekcim dinlemeyeceğim ama aşırı ısrar edersem de iş öyle yerlere varır ki...
anneme dedim ki sen çok şanslıymışsın, hep memlekette uzaktın ve çocuklarını rahat rahat keyfi keyfi büyüttün... keşke öyle bi şansım olsaydı...
sabaha kadar bakmak da sorun değil ki, onun sesini öyle duydukça ben ağlıyorum üzüntümden... kıyamıyorum...
Allahım, yardm et demekten başka bişey gelse keşke elimden...

aynen bana da öyle oluyor ama bunda kendisinin de payı var canım...
bazen boşandığımı ve gezme meraklısı annesi olmadan çocuğumu büyüttüğümü bile hayal ediyorum...

canım
gülcanım benim bebişte her gaz çıkardığında neredeyse bağırıyo kakasını yapmaktan korkar olmuştu doktor anüsünde yırtık olduğunu syledi. Aşırı ve şiddetli gaz çıkarmaktan dolayı
Eve gelince bende baktım anüsü gerçektende kıpkırmızıdı. Doktor biize2 krem yazdı.Biri anestol pomad( acıyı azaltıyormuş 2 tl) diğeri madecassol (iyileştiriyormuş ) ben her altını değştirmede altını sildikten sonra bir parmağıma iki kremdende azar azar sürüyorum sonra anüsünün olduğu yere yavaş yavaş masaj yapıyorum sanki dahada rahatladı. Zaten madecassolu pişik içinde veriyor doktorlar. temin edebilirsen kullan derim. Olmazsa gidersin doktora.

fairyblue'cum anestol kremi basur şikayetiyle gittiğimde vermişti bana da doktor, uyuşturuyor ve acıyı dindiriyor...
çok geçmiş olsun bebişine canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…