2009 Eylül Anneleri

Hamileyken çok dergi okudum, internetten araştırmalar yaptım ama bebek doğduktan sonra bildiklerimi unuttum :) şimdi aşama aşama yaşadıkça bişeyler görüyorum. Gaz sancısı, kolik, mama verirken neler yapmalıyım şimdi hepsini biliyorum =)) hepsi zamanla ve tecrübe ile olacak şeylermiş...

musyas tatlım benim bebeişimde yalancı memeyi almıyo... oysa hayat kurtaran bişi gerçekten de...ama ben artık yavaş yavaş aldırabiliyom sabırla vermeye devaam et tatlım. elbet alacaktır.

vallahi cnm 5tane farklı meme reçelle pekmezle sütle denedim vermeyi yokyok hırsla çigniyo resmen agzında damakları aşırı kaşınıyo adanın atıyo tutuyom 1saate yakın çekiyom elini hopppp atıyo emzigidelikafaduldendelikafadulden

canım aslında çıkarmak yerine eşleştirmek daha ii fikir tşk bu güzel fikir için tülay arkdaşımza:)))

fairyblue - nino

Arkadaşlar ben kendimi bu şekilde dışlanmış hissettim. Katılırkende 40 defa düşünmüştüm doğru olur mu diye ama eşimde destek olunca katılmayı istemiştim. Okul hayatım boyunca butür çekilişlere hep zoraki katılmıştım ama şimdi ilk kez
bir çekilişe katılmayı istemiştim. Sizi anlayabiliyorum, siteye sadece sizinle yazışmak için üye olmuştum üye olduğumdan beride yazışıyorum. Ancak bu şekilde bir çekiliş olmuyor. Ben çekilişe katılmak istemiyorum çünkü olmayan birşeye katılmam imkansız. Keşke bir liste yapsaydınızda katılmak istemeyenler ismini çıkarttırsın deseydinizkendi adıma çok kırıldım.

evet bunu bende duydum ama bir süre sonra canımıza tak edeceği kesin...çünkü hareketlenmeye başladıkları zaman ya hep kucak isticekler...yada aşırı ilgi...10 kiloluk bebekleride ne kadar kucakta tutabiliriz ki....özelliklede ben işe girince kayınvalideme üzülürüm valla...o bakıcak çünkü...:sinifsinif:
bu yüzden ben yürüteç kullanıcam..benim için en erken ne zaman yürümeye başlarsa o kadar iyikaydirigubbakcemile3

sende haklısın emin ol bende yemek yaparken aklım içerde olcagınakızımın yürüteçle dibimde araştırma yapmasını isterim çünkü buldugunu agzınada götürcek kim bakcak ben odada degilken dimi cnmmmopuyorumnanaktan

Sütüm gelecek diyorum sağıyorum, süt yapan Humana çay içiyorum yinede gelmiyor ama yinede bi umut sabah kalkınca göğüslerim dolacak diye uyuyorum. Sütüm azaldıkça çok hırçın emiyordu kızım neyse ki mama dokunmuyor. 2-3 saatte bir 120-180cc arası içiyor kızım. Benim kızda baya obur. Eğer şimdi kilo alırlarsa diş çıkarırken birşey yemiyorlar ya sıkıntıdan o zaman kilo verdikçe pek zayıflamazlarmış... benimki tombik bişey :) ama anne sütü gibisi yok mama çok fazla kilo aldırmıyor sadece tok tutuyor...

geçen gün kısır yedim 2 tabak gece gögüslerim baya şişmişti..tavsiye ederim..

Yürütecin kemik yapısını bozduğunu duymuştum. kızım 2,5 aylık kararsızız kayınvalidem ile ama yürütüç pek düşünmüyoruz. Eğer tek kişi değilseniz biri gözkulak olur çocuğa ama tekseniz bence yatağına koyun (oyun parkı gibi oluyor ya) iş yaparken,yanındaykende bu çocuk bi şekilde emekleyecek yere bi pike serin kışsa battaniye fln olmadı öyle yapıcaz. Umarım emekleme faslı uzun sürmezde sıkıntı yaşamazsınız yürüteç ile ilgili...

ümmüyecim inan kkıslarda kendilerine göre haklı. bende siteyi bir yıldır takip ediyorum ama fırsatım olmadığından az yazıyorum hatta hemen hemen hiç . yeni gelenleri bu şekilde karşılamaları doğal artık birbirlerini o kadar iyi tanıyorlar ki...

bnm çok skınıtı yaşıyacagım kesin şimdiden başladı çünkü kışa denk gelmez inş emeklemesi sobalı ev buzgibi mutfak ve diger odalar agzından buugu çıkıyo hoh dedginde oderece buz ve tekimmm

geçen gün kısır yedim 2 tabak gece gögüslerim baya şişmişti..tavsiye ederim..

Hastanedeyken süt kanalları açılmadığı için herkes bişeyler önerdi;
Sıcak duş, sıcak muhallebi, komposto, çerez(üzüm çok getirirmiş), patlamış mısır =) ,bol su.Şimdilik aklıma gelen bunlar ve daha neler neler... bakalım birde kısır yiyim yarın :)

kıslar kızıma nazar değdi galiba ya. uyuyamıyo bir türlü. iri bir bebek doğduğunda öyleydi zaten gören altı aylık bebek kadar diyo. hiç kimseye mi göstermesem napsam. çok yoruldu uykusuzluktan küçük kusum

bnm çok skınıtı yaşıyacagım kesin şimdiden başladı çünkü kışa denk gelmez inş emeklemesi sobalı ev buzgibi mutfak ve diger odalar agzından buugu çıkıyo hoh dedginde oderece buz ve tekimmm

Neresi o kadar soğukmuş öyle? Ben antalyadayım burda yeni soğudu havalar bizim evdede soba var mart-nisan gibi emekler sanırım benim ki. şimdi kucağıma alıyorum sırtını kendime yaslıyorum etrafa bakıyor fazla iş yapamasamda ufak tefek şeyleri kızımla yapıyorum :) diğer işler gece ve kızım uyurken. Birde benim bebek pek fazla uyumuyor. yarın aşıya gidicez tekrar soracağım doktora birde kontrole gidicez tabii...

kıyamam oku onu annesi eger yaptırabilirsen ılık duş aldır mıyışır suda uyurrrrr cnm bnmmmopuyorumnanaktan

tekirdag çerkezköy tepede biev cnm etrafımızda dairede yok apartmanlar uzak bütün arazi soguk yazı bile serin buranın benim kız gündüzde tilki uykusunda gecede ayagımdaysa uyur yoksa 10dkda bir uyanır harekert ede edeopuyorumnanaktan

kızlar çekiliş konusunda bi önerim var...

bence bu sonradan katılanlar az yazanlar hep olanlar gibi gruplar yerine gercekten katılmak ısteyen kişiler arasından gercek bi çekiliş yapmak daha doğru....kimseyi kırmamak için..kişileri önceden eşleştirirseniz çekilişin ne anlamı kalır ki, öyle degıl mi? hem kimse kırılmamıs olur.ama aramızda ozellıkle bırbırıne hedıye almak ısteyenler varsa onlar extra gonderebılırler.katılmak ısteyen herkes eylul annesı sonucta ayırmaya gerek yok degılmı......

hem mesela ben az yazabılıyorum.ama bunun gecerlı bı sebebı var su an sıze anlatamayacagım....bu yuzden boyle ayırmak yerıne yada ınsanları onceden eslestırmek yerıne gercek bı cekılıs yapmak daha dogru geldı bana. ne bılıyım ıstenmemıs hıssettım bıraz kendımı.ve kırıldım acıkcası.uzuldum. eger gercekten oyleyse sorun degıl..cekılebılırım bende...yada bıraz hassasım belkıde.ne bılıyım oyle hıssettım ıste ayrı bı grup eslestırılınce ........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…