2009 Kasm Anneleri

kartanem benim doktorum ya patates püresi yada havuc püresi dedi.. bi hafta boyunca hep ayni cesit verilcek dedi.. meselaa bugün havuc ezmesi öglen 2-3 tatli kasigi kadar doymadiysa emzirceksinn biraz daha.. bunu bi hafta yapicaksin.. sonraki hafta patatese baslicaksin.. sonraki haftada ikisini bir verebilirsin ama hep tek ögün vericeksin.. kasik sayisini hergün arttirabilirsin.. bi hafta boyunca vermenin mantigida eger alerjik bisey olursa neden oldugunu anliyomussun.. vee tadina alismasi icinmis.. bunlara alisincada meyvede eklenir herhalde.. elma ve armut ezmesi..

berosum kilomu almamis.. kac kilo oldu.. ek gidaya erken bacim daha bi ay daha bekleyelim en azindan..

kek miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii akannehir
ya kızlar şu ek gıdaya başlangıçta neler vercez?
elma suyula mı başlanıyo ek gıdayla ilgili topic var mı bi yerde meyve yerine sebzeyle başlayın tatlıya laışınca sebzeyi reddebilir yazıyodu
ben neyle başlıcam hiç bilmiyom bu ay yavaştan tattırmak istiyom zaten kızcem de hiç kilo almamış :sinifsinif:
sütüm yetmiyo galibaaa

valla kek verdim yedi benimki, hemde bayila bayila.
birazda elma kompostosu verdim.
sabahda peynir tikmistim azcik.kaydirigubbakcemile3

kartanem benim doktorum ya patates püresi yada havuc püresi dedi.. bi hafta boyunca hep ayni cesit verilcek dedi.. meselaa bugün havuc ezmesi öglen 2-3 tatli kasigi kadar doymadiysa emzirceksinn biraz daha.. bunu bi hafta yapicaksin.. sonraki hafta patatese baslicaksin.. sonraki haftada ikisini bir verebilirsin ama hep tek ögün vericeksin.. kasik sayisini hergün arttirabilirsin.. bi hafta boyunca vermenin mantigida eger alerjik bisey olursa neden oldugunu anliyomussun.. vee tadina alismasi icinmis.. bunlara alisincada meyvede eklenir herhalde.. elma ve armut ezmesi..

berosum kilomu almamis.. kac kilo oldu.. ek gidaya erken bacim daha bi ay daha bekleyelim en azindan..

peki patatesi veya havucu sadece ezerekmi vercez? yoksa sutle falanmi karistircaz?

arcelikte buharli pisirici varmis. arkadas almis, kucuk tam bebeklerin ogunlerine gore cok pratik dedi. ben bi bakicam nasil biseymis.

peki patatesi veya havucu sadece ezerekmi vercez? yoksa sutle falanmi karistircaz?

vall canim burda hep bu hazir aliyolar almanlar o yüzden sormadim.. bana bi kactane hippten hazir kavanoz geldi.. duruyor mutfakta kivamina bakmam lazim bir ara.. biraz su ve sütle karistirilir herhalde.. yoksa cok kati olurr.. kendi sütmüzle karistircaz artik dimi..

vall canim burda hep bu hazir aliyolar almanlar o yüzden sormadim.. bana bi kactane hippten hazir kavanoz geldi.. duruyor mutfakta kivamina bakmam lazim bir ara.. biraz su ve sütle karistirilir herhalde.. yoksa cok kati olurr.. kendi sütmüzle karistircaz artik dimi..

VERME NAN ÖLE HAZIR MAMA FELAN :mymeka:

canım genelde hep meyve püresi ve sebze çorbasıyla başatıyorlar
dr bişi önermedi mi
dr gerizekalısı sütünü sağ azsa mama ver dedi
ben bu saatten sonra neden mama vereyimki yetmezse ek gıdaya başlarım artık diyorum
arcelikte buharli pisirici varmis. arkadas almis, kucuk tam bebeklerin ogunlerine gore cok pratik dedi. ben bi bakicam nasil biseymis.
ben arzum bebbe aldım hem buharlı pişirici hem de sterilizatör çok pratik o da tavsiye ederun

ayşeciimmmm beroş 2 ayda sadece 700 gr almış mafoldumben
çok bozuldu moralim sütünü sağ 100 150 çıkması lazım dedi
daha sık emzircem bu ara gündüz zaten çok emmiyodu ama ben doyduğunu düşündüümden çok üstüne varmıyodum çünkü zaten baştan beri 5 dk emip bırakıyodu
o yüzden yetmiyosa yavaştan başlamak istiyorum
bi de patates kabızlık yapıyomuş tek vermeyin diyorlar

:roflol::roflol::roflol:

aslinda bunu bende dusundum. 2. cocuktan sonra baglatsam mi diye ama esim kizdi, dunyanin bin turlu hali var diye.bilmiyorumkismile

gerci biz kordon kaninida saklattik Naz'in, Rabbim kullanma geregi gostermesin insallah. ben baglatabilirim aslinda ama baglamak icin sezeryan gibi kesiyolar di mi?

ayy evet canım yaa kocişin haklı ne olur ne olmaz allah korusun
ben ameliyat gibi bağlatıldığını biliyorum zati beni ameliyata almadan sordular bağlayalımmı diye hazır yatmışken yok dedim bi dene daha yapacam:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

fatoooooooooo gelinin behlül sevdasına bi deri bi kemik kaldı gıı akannehir

de get sen behlülü facede damadın diye ilan etmeden behlül damadın değel tiammmuuuu
git faceye ilan ver:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:
bi kızın iki nişanlısı olamaz birini tercih et:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

VERME NAN ÖLE HAZIR MAMA FELAN :mymeka:

vermiyom nan hediye gelmis.. de bakalim ezmeleri neyle hazirlicaz.. sadece ezicezmi patatesi havucu?????

dr gerizekalısı sütünü sağ azsa mama ver dedi
ben bu saatten sonra neden mama vereyimki yetmezse ek gıdaya başlarım artık diyorum

ben arzum bebbe aldım hem buharlı pişirici hem de sterilizatör çok pratik o da tavsiye ederun

ayşeciimmmm beroş 2 ayda sadece 700 gr almış mafoldumben
çok bozuldu moralim sütünü sağ 100 150 çıkması lazım dedi
daha sık emzircem bu ara gündüz zaten çok emmiyodu ama ben doyduğunu düşündüümden çok üstüne varmıyodum çünkü zaten baştan beri 5 dk emip bırakıyodu
o yüzden yetmiyosa yavaştan başlamak istiyorum
bi de patates kabızlık yapıyomuş tek vermeyin diyorlar

toplam kilosu kacki canim?.. bizimde tek probelemimiz 5 dk emmesi zaten.. nilayin kilosuda 5720ydi gecen hafta.. ama doktor hareketi filan iyi dedi o yüzden daha baslama dedi.. bende baslamicam.. cok kilolu bebeyi napicaz sanki.. gelisimi yerindeyse gerek yok bence.. bir ay daha idare edip ek gidaya baslariz..

ek gidaya neyle baslarsan basla zaten kabizlik yapiyomus tatlim.. cünkü bagirsaklar hazmetmeye calisirmis.. ben havuctan baslamayi düsünüyorum baslicagim zaman..

fatoooooooooo gelinin behlül sevdasına bi deri bi kemik kaldı gıı akannehir

det berosumun kilosu gayet iyi bi kerem.. naz beros ve nilay manken gibi kizlar olcaklar:nazar:kaydirigubbakcemile3

ayy evet canım yaa kocişin haklı ne olur ne olmaz allah korusun
ben ameliyat gibi bağlatıldığını biliyorum zati beni ameliyata almadan sordular bağlayalımmı diye hazır yatmışken yok dedim bi dene daha yapacam:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

delüüüüüü buseyi ihmal ette geleyim ben senin yanina.. yetr simdilik.. buse liseye gidince dogurursun ücüncüyü:roflol::roflol:

de get sen behlülü facede damadın diye ilan etmeden behlül damadın değel tiammmuuuu
git faceye ilan ver:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:
bi kızın iki nişanlısı olamaz birini tercih et:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

vermee kizim sunaaa berosu.. face ilan et diyor sonrada baskalarin kizina sulaniyoo.. bak sira naza geliyoo wannam dikkatli olkaydirigubbakcemile3

krispim olan kizlara oluyooo.. nisani atmis kizlara bakan olmuyoo sonra... döverüüüm seni bak daha kiz miz yok behlüle...:oklava::oklava::oklava:

vermiyom nan hediye gelmis.. de bakalim ezmeleri neyle hazirlicaz.. sadece ezicezmi patatesi havucu?????

toplam kilosu kacki canim?.. bizimde tek probelemimiz 5 dk emmesi zaten.. nilayin kilosuda 5720ydi gecen hafta.. ama doktor hareketi filan iyi dedi o yüzden daha baslama dedi.. bende baslamicam.. cok kilolu bebeyi napicaz sanki.. gelisimi yerindeyse gerek yok bence.. bir ay daha idare edip ek gidaya baslariz..

ek gidaya neyle baslarsan basla zaten kabizlik yapiyomus tatlim.. cünkü bagirsaklar hazmetmeye calisirmis.. ben havuctan baslamayi düsünüyorum baslicagim zaman..

det berosumun kilosu gayet iyi bi kerem.. naz beros ve nilay manken gibi kizlar olcaklar:nazar:kaydirigubbakcemile3

delüüüüüü buseyi ihmal ette geleyim ben senin yanina.. yetr simdilik.. buse liseye gidince dogurursun ücüncüyü:roflol::roflol:

vermee kizim sunaaa berosu.. face ilan et diyor sonrada baskalarin kizina sulaniyoo.. bak sira naza geliyoo wannam dikkatli olkaydirigubbakcemile3
buseyi ihmal etmiyom ben timammmuuuuu
3. de doğururum alimallahkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

şaka yapim nan ne 3. sü
krispim olan kizlara oluyooo.. nisani atmis kizlara bakan olmuyoo sonra... döverüüüm seni bak daha kiz miz yok behlüle...:oklava::oklava::oklava:
deeeeeeeeettttttt kıskanç seni
merak etme beroşun anası ilan vermezse senin kızını alırım merak etme haci
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

seloooo nere kaybaoldun nan ilan vermeyemi gettin
furkanın ve beroşun fotolarını yanyana koy ve kk kasım anaları gurubunda ilan ver
alayım beroşu aksi halde
get beşire ver onu:umursamaz::umursamaz:

kek miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii akannehir
ya kızlar şu ek gıdaya başlangıçta neler vercez?
elma suyula mı başlanıyo ek gıdayla ilgili topic var mı bi yerde meyve yerine sebzeyle başlayın tatlıya laışınca sebzeyi reddebilir yazıyodu
ben neyle başlıcam hiç bilmiyom bu ay yavaştan tattırmak istiyom zaten kızcem de hiç kilo almamış :sinifsinif:
sütüm yetmiyo galibaaa
bana doktor öğün listesi verdi ben artık başladım öğleden önce 2 tatlı kaşığı elma püresi (bi tane plastik bebek kaşığı aldım ucuyla elmayı kazıyorum püre gibi çıkıyo elmada ziyan olmuyo hem püre yapınca bekleyince kararıyo ben direk elmadan kazıyorum)öğlen sebze çorbaı ama onu daha vermedim evde patates ve havuç yoktu ilk hafta ikisiyle başlamam gerekiyomuş akşam olarakta milupanın sütlü pirinçli muhallebisini veriyorum başladım yani ek gıdaya

valla kek verdim yedi benimki, hemde bayila bayila.
birazda elma kompostosu verdim.
sabahda peynir tikmistim azcik.kaydirigubbakcemile3

ben ilk hafta tarifim şöyle
4 su bardağı su 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 tatlı kaşığı pirinç konularak pişirilir tel süzgeç veya blendırdan geçireler 2 yemek kaşığı verilir bu kadar ilk olarak ek gıdamız

kendi sutumuz veya devam sutu olur.
benim pure yapcak kadar sutum yokki.bilmiyorumkismile

Back
X