2009 Kasm Anneleri

wannaam gelmş geçmiş olsun şekerr neyse ki bişey yok
kundak olayına gelinceeee
ya benim kız sıçramıyo ama elini ağzına götürüyo sürekli o yüzden de uyuyamıyo iki gündür maşallahı var yatırıyom kundaklayıp emziği veriyom bırakıyom bakıyo bakıyo uyuyo eee ben şimdi kudağı açsam ellerini ağzına götürür uyuyamaaz akannehir
mesela dün gece gene hemen uyudu ama nasıl yapıp ettiyse bi baktım didine didine elini ağzına götürmeye çalışıyo kaç kere tekrar sardım uyudu gene uyandı
en sonunda aç olduğuna kanaat getirdim emzirdim tekrar bu sefer uyudu uyuduktan sonra açıyom kundağı uyumaya devam ediyo ama
neyse ben de gidem açem şimdi kundağı bakalım bundan sonra kundaksız deniyim

sagol canim benim, gecti cok sukur.
valla dun gece radikal bir karar aldim. kundak yapmadim. emzirdim, yatagina koyarken uyandi. hah dedim simdi ellerini yiye yiye uyumuycak ama artik dunun sokundan mi ne bi sure sonra uyandi. gecede her zamanki gibi emmeye kalkti ve yatti cok sukur. sanki daha bi rahat etti gibi.

sen gunduzde mi kundak yapiyosun? ben sadece geceleri yapiyodum.

şekercik bu arada senin karışımı yaptım şimdi hadi hayırlısı ısırgan benim sütümü çok arttırıyodu başlarda ama geçen börek yedim bişey olmadı şaşırdımmmm
anason yok ama evde gene de işe yarar heralde
bu arada tarıka da maşallahh

ya bu karisimlarada vucut bi sure sonra alisiyo herhalde.
bana sicak suya corekotu yagiyla koska helva iyi geliyodu.
corekotu yagini sabah aksam yapiyorum ama artik aman aman bisey yok.
sukur emince geliyo ama gece yatmadan evvel toplu vermek icinde sut ciksinistiyorum ben.
olmazsa mama alicam, sut cikti cikmadi strese giriyorum iyice.sempatiksalakcinni

sagol canim benim, gecti cok sukur.
valla dun gece radikal bir karar aldim. kundak yapmadim. emzirdim, yatagina koyarken uyandi. hah dedim simdi ellerini yiye yiye uyumuycak ama artik dunun sokundan mi ne bi sure sonra uyandi. gecede her zamanki gibi emmeye kalkti ve yatti cok sukur. sanki daha bi rahat etti gibi.

sen gunduzde mi kundak yapiyosun? ben sadece geceleri yapiyodum.

evet gündüz yapıyodum ben ama gece merken uyuduysa yapmıyorum o zaman uyumaya devam ediyo ilk uyuturken benim sıkıntım çünkü elini ağzına götürüyo emziği çıkarıyo geri alıyo falan oynuyo uyuyamıyo tabi uyuturken ellerini tutmam gerekcek kafamçokkarıştı acaba açlıktan mı elini ağzına götürmeye çalışıyo sürekli dün bi de 80 cc mama verdim ben bilmiyorumkismile

gunaydinlar...

dun omrumden omur gittikten sonra anca gelebildim.
kisaca olay soyle oldu. Naz koltukta yatiyodu bende yaninda oturuyordum. o sirada telefonun caldi, almak icin sehpaya uzanmamla Naz'in yere dusmesi bir oldu. tamamen saniyelik bir olay yani. sirt ustu parkenin ustune dustu. hemen kaptim ve uzun sure yatistirmaya calistim yavrumu. o sirada esimde telefonda niye agliyo diye soruyo, dustu dedim. telefonu kapatip 10dk sonra solugu evde aldi.

bir post kocisle giristik birbirimize. zaten cok kotuydum bide ustume geldi, sanki oglusu ayni gece yataktan 3 kere dusuren kendisi degil. doktoru aradim hemen. 3 saat icinde kusma, uykuya egilim, sersemlik falan olursa hemen getir dedi. bende bu cocuk 2 saatte bir uyku egilimi gosteriyo zaten nasil ayirt edicem dedim. normal uyku saatinde uyut. uyanirken sersemlerse, uyanmak istemezse getir dedi.

o sokun ustune uykusu gelmisti zaten. emzirdim, uyuttum. bir sure kucagimda siki siki tuttum. sonra koltuga yatirdim ve uyanana kadar basinda bekledim. 40dk sonra uyandi, sessiz sessiz bakinarak. buda beni endiselendirdi ama dun butun uykularindan aglamadan uyanmisti zaten masallah.

gece uykusuna kadarda esimle gozunun icine baktik, sersemlik falan varmi diye. surekli oyuncaklarini falan verdim dikkatini verebiliyormu diye. sonrada guzelce banyo yaptirdik, suyla oynattik. geceyide rahat gecirdik cok sukur. Allah'im ne bana ne size bir daha gostermesin insallah.

butun gece dogru durust uyumadim. saat basi kalkip yokladim. basim catliyo ama mustahak bana. salagim ben salak, hemde katiksiz salak.:oklava:

butun bunlar yetmezmis gibi birde oglanin resim dersi icin ciftlik maketi yaptim.sempatiksalakcinni

hepiniz cok sagolun. sizi cok seviyorum.opuyorumnanaktan
canım ya iyi olmasına çok sevindim çok büyük geçmiş olsun
dün bende ana kucağında düşürüyodum kafa üstü kıl payı yırttık
günaydın he bi de şeker oluyolar ki insan kızamıyor bakıp bakıp gülüyorum suratına
cnm ço kgeçmiş olsun inş tekrarlamaz deprem

evet ya geçenki karma aşıda ateş olur dedi hemşire bi mok olmadı bu sefer olmaz dedi ateşlendik ters milletiz vesselammmm

oy oy tecrübe konuşuyor ne de olsa....
ben de calpol verdim nazlım bakalım nolcak
sanki az gibi dur bi dah ölçem hazır uyuyoken

amain yaa allah kimseye yaşatmasın :Saruboceq:

canım bu karışımı bende yapıyorum ben bi de çubuk tarçın atıyorum.O zaman çok kötü olmuyo.Ama ben bunları kaynattığımda eşim rakı kokuyor burası diyor...
aynen cnm benm eşim de canım rakı çekiyor diyor:)
AMA ben inatla her gün içiyorummmm
tarçın olmasa da içiyorum ben alıştım ay
kizceme elma puresini yedirdim, uyuttum geldim.zemuszemus
püre veriyor musun cnm sen ben sadece yalatıyorum elma muz mandalina ekmek kabuğu ama muz da vermeyin diyorlar ilk bir yıl
wannaam gelmş geçmiş olsun şekerr neyse ki bişey yok
kundak olayına gelinceeee
ya benim kız sıçramıyo ama elini ağzına götürüyo sürekli o yüzden de uyuyamıyo iki gündür maşallahı var yatırıyom kundaklayıp emziği veriyom bırakıyom bakıyo bakıyo uyuyo eee ben şimdi kudağı açsam ellerini ağzına götürür uyuyamaaz akannehir
mesela dün gece gene hemen uyudu ama nasıl yapıp ettiyse bi baktım didine didine elini ağzına götürmeye çalışıyo kaç kere tekrar sardım uyudu gene uyandı
en sonunda aç olduğuna kanaat getirdim emzirdim tekrar bu sefer uyudu uyuduktan sonra açıyom kundağı uyumaya devam ediyo ama
neyse ben de gidem açem şimdi kundağı bakalım bundan sonra kundaksız deniyim
cnm kundaksız alıştır bence benm oğlan da ağzına sokuyor sürekli emzirince bırakıyor genelde karnı aç olunca yapıyor onu
geldim tatlim, sukur atlattik ama bana yetti valla.mafoldumben
Rabbim beterinden saklasin.
hadi sende doktora git gelde guzel haberler getir insallah.opuyorumnanaktan

guya tecrubeliyiz ya o bana daha cok koydu be nazlim. yinede tedbirsizlik yaptim ama gecti sukur.
ne bilim kafami bende vurursam acisini anlarim diye.kaydirigubbakcemile3

bende biraktim artik. zaten cok siki bir kundak yapmiyodum, kolayca kurtulabiliyodu icinden. sadece gece cok sicramasin diye iste.

bu yaramazlaar buyudukce neler gelicek daha baslarina ama Rabbim her zaman en kotusunden korusun hepsini insallah.

ah ah benim kocis ikinciye daha bi duskun. kizinin gozunun icine bakiyo.
ama oglanda da cok girerdik birbirimize, ozellikle hastalandiginda.:sinifsinif:

cok sagol canim.
benim oglanin kasina dikis bile atildi kocisle oynarken yarilmisti. o zaman bile bisey demedim ben ama adamlar hemen sucluycak birini ariyor.:sinifsinif:
valla neler gelcek başımıza dahaaa
amaan sen de hatırlat:) yaşasın kötülükkkkk
bu karisimi bende yapiyorum hergun. ama yinede aman aman bir sutum yok. gun icinde emdiklerinin disinda 100ml cikarip gece yatmadan evvel topluca verirsen sukrediyorum.
bide dereotunu deniycem.
cnm ben bu saydıklarımın hepsini her gün yapıyorum sen de yap bir haftada kesin sonuç aldım sen de alırsın bolca ısırgan çayı ve rezene hiçbiri yoksa bileeee
bi de sağınca az çıkıyor süt bebek emdikçe geliyormuş
şekercik bu arada senin karışımı yaptım şimdi hadi hayırlısı ısırgan benim sütümü çok arttırıyodu başlarda ama geçen börek yedim bişey olmadı şaşırdımmmm
anason yok ama evde gene de işe yarar heralde
bu arada tarıka da maşallahh

saol cnm dene bir ben de anason yokken denedim işe yaradı sonra aldırdım zaten bayağı da gidiyor bir çay kaşığı koyunca inş faydasını görürsün
bir hafta sonra bi daha gel:))) eminim kesin sonuç alacaksın sırf ısırgan ve rezene karışımı bile işe yarıyor cnm
bunların hepsini yapmaya çalış en önemlisi 3 lt su
dereotu yoğurt karışımı acayip doldurdu benm göğsümüüüü acıdı hatta ememedi bile tarık:)

sukur emince geliyo ama gece yatmadan evvel toplu vermek icinde sut ciksinistiyorum ben.
olmazsa mama alicam, sut cikti cikmadi strese giriyorum iyice.sempatiksalakcinni

valla biz dra gittiğimizden beri ben iice stres oldum süt de daha da azaldı galiba
ya bi de hani 6-7 kere çiş yapıyosa süt yetiyodu ben kıza bez yetiştiremiyom ama kilo almadı süt yetmiyomu anlamadım yaaa ohaoldumsmile
dr gerizekalısına gitmeden önce gece taş gibi oluyoudu şimdi o da yok kafaya taktım yaa
ay napim dün emiyo basıyo çığlığı ya gazdan ya süt gelmiyo ben de verdim mama sonra emzirdim en azından tahammül seviyesini yükseltmiştir mama kaydirigubbakcemile3

bi ara dereotu aldırıyodum kocişe pek etkisi olmadı gibi gelmişti en iisi bide yoğurtla deniyim allam şöle taş gibi olsa yaaa akannehir

evet gündüz yapıyodum ben ama gece merken uyuduysa yapmıyorum o zaman uyumaya devam ediyo ilk uyuturken benim sıkıntım çünkü elini ağzına götürüyo emziği çıkarıyo geri alıyo falan oynuyo uyuyamıyo tabi uyuturken ellerini tutmam gerekcek kafamçokkarıştı acaba açlıktan mı elini ağzına götürmeye çalışıyo sürekli dün bi de 80 cc mama verdim ben bilmiyorumkismile

ben emzirerek uyuttugum icin memede siziyo genelde. ama bu aralar yerine koyarken uyaniyo. bi geceleri digerine uymuyoki. en fazla bir kac gece sikinti cekersin sonra alisir mutlaka. bide iyice uykusunun gelmesini bekle.

mama niye verdin canim, sutun yetiyo bildigim kadariyla.

canım ya iyi olmasına çok sevindim çok büyük geçmiş olsun
dün bende ana kucağında düşürüyodum kafa üstü kıl payı yırttık

sagol canim, sizede gecmis olsun. cok dikkatli olmak lazim cok.:sinifsinif:

bilme alışıyor mu acaba bu karışımı doktorumdaki bayan diyetisyen vermişti o kendisi de kullanıyormuş emzirirken çok işe yarıyor deyince bend e dr öneriyor deyü yaptıydım bakalım zaten az daha gitse böyle ek gıdalarla detsekleyince eskisi kaa çok süte ihtiyacımız olm ıcak şu ayı da atlatsak biii
sne nie gece emzirmiyon bacım sağarak veriyosun

kartanem cnm benm bozma moraliniii
belki de sütünün kalitesini arttırmalısın ceviz de ye mutlaka
protein al her gün bir yumurta ye mesela
balık ye haftda iki üç kez

püre veriyor musun cnm sen ben sadece yalatıyorum elma muz mandalina ekmek kabuğu ama muz da vermeyin diyorlar ilk bir yıl

cnm ben bu saydıklarımın hepsini her gün yapıyorum sen de yap bir haftada kesin sonuç aldım sen de alırsın bolca ısırgan çayı ve rezene hiçbiri yoksa bileeee
bi de sağınca az çıkıyor süt bebek emdikçe geliyormuş

ben basladim vermeye. doktor tam 4. aydinda baslariz dedi ama 1-2 gunden bisey olmaz.
elmanin suyu yerine cam rende de rendeleyip pure halinde veriyorum. haftaya armut vercem.

dereotunuda deneyeyim bakim. biliyorum kiz emince geliyo ama cekince bisey yok.:sinifsinif:

valla biz dra gittiğimizden beri ben iice stres oldum süt de daha da azaldı galiba
ya bi de hani 6-7 kere çiş yapıyosa süt yetiyodu ben kıza bez yetiştiremiyom ama kilo almadı süt yetmiyomu anlamadım yaaa ohaoldumsmile
dr gerizekalısına gitmeden önce gece taş gibi oluyoudu şimdi o da yok kafaya taktım yaa
ay napim dün emiyo basıyo çığlığı ya gazdan ya süt gelmiyo ben de verdim mama sonra emzirdim en azından tahammül seviyesini yükseltmiştir mama kaydirigubbakcemile3

benim butun gece emmedigi gogsum bile tas gibi olmuyo.:sinifsinif:
surekli yumusaklar artik.

gece muhallebisine baslasakda belki rahatlar daha uzun uyurlar karinlari doyunca.

WANNA çok geçmiş olsun canım kendini de üzme artık.
bende geçen kaynanama dedim artık tek başına bırakmamak gerek diye dedikten 5 dak. sonra da ben koltukta bırakıp ayrıldım yanındansempatiksalakcinni insanın aklı gidiyo

wannam geçmiş olsun dün okuduğumda çok üzüldüm çok şükür atlatmışsınız dünde beni kızda yeri boyluyordu arabasına bırakmıştım annemle dışarı çıkacaktık arbadan tık sesi geldi hani arabanın yüzünü kendi tarafımıza dönderebiliyoz ya o açılmış nerdeysebaş aşağı düşüyodu Allahtan annem vardı o tuttu çok kötü oluyo ya

bilme alışıyor mu acaba bu karışımı doktorumdaki bayan diyetisyen vermişti o kendisi de kullanıyormuş emzirirken çok işe yarıyor deyince bend e dr öneriyor deyü yaptıydım bakalım zaten az daha gitse böyle ek gıdalarla detsekleyince eskisi kaa çok süte ihtiyacımız olm ıcak şu ayı da atlatsak biii
sne nie gece emzirmiyon bacım sağarak veriyosun

gece emziriyorum canim.
gece uykusundan 1 saat once sagdigim sutu veriyorum biraz tok tutsun diye, ustunede emzirip uyutuyorum.

dedigin gibi geceleri idare etse yine yeter. geceleri rahatlik valla.kaydirigubbakcemile3

bi ara dereotu aldırıyodum kocişe pek etkisi olmadı gibi gelmişti en iisi bide yoğurtla deniyim allam şöle taş gibi olsa yaaa akannehir

cnm düşündükçe azalıyo süt yetiyomu dedinmiydi yetmemeye başlıyo zaten
rahat ol boşverrr dr ne derse desin
senin kızın yeterli bez kirletiyosa olay tamamdır
yetmese dururmu uyurmu kız o mintirikkkk
ben de kk da okuduydum ne bulursma yapıyorum deli gibiiii

benm haylaz uyandı gülücükler atıyyyy amaaa altı değişcek sonra da yemek yerim heralde gene uğrarım bacılarrrr
öptüm bozmayın moralleri
sütümüz yeter merak etmeyin
dilmuha de selam sööyleyinnn özledim

hemde nasil yandi icim anlatamam. yere yatip kafami 10 kere sertce vurdum parkeye bakim nasil acimis diye yinede yavrumun cani kadar yanmamistir.:sinifsinif:

ayy wannaa ağlattın beni kızzz mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
annelik böle bişi olsa gerekkk :gitme:
canımmmmmm çokkk geçmiş olsunnnnn boshayallersmile

WANNA çok geçmiş olsun canım kendini de üzme artık.
bende geçen kaynanama dedim artık tek başına bırakmamak gerek diye dedikten 5 dak. sonra da ben koltukta bırakıp ayrıldım yanındansempatiksalakcinni insanın aklı gidiyo

sagol canim. uzulmeden olmuyo iste ana yuregi.
artik isim varsa yere birakiyorum yada pusetine koyup yanima aliyorum dunden beri.

wannam geçmiş olsun dün okuduğumda çok üzüldüm çok şükür atlatmışsınız dünde beni kızda yeri boyluyordu arabasına bırakmıştım annemle dışarı çıkacaktık arbadan tık sesi geldi hani arabanın yüzünü kendi tarafımıza dönderebiliyoz ya o açılmış nerdeysebaş aşağı düşüyodu Allahtan annem vardı o tuttu çok kötü oluyo ya

cok sagol canim.
sizede gecmis olsun. Rabbim korumus berrami. her saniye pur dikkat olmamiz gerekiyo.:sinifsinif:

Back
X