- 6 Kasım 2008
- 3.466
- 8
- 116
ben dün aldım raporumu hayırlısı...............evet güzel bir soru olmuş,,,,
bende merak ediyorum... ay sonunda 32 hafta oluyorum.
alttan muayene ediliyorsa, ,lk önce ağdacıya gitmem gerekecek......
artık göbekten görmüyorum , son durumu ....
ben son kontrolde doktora bir dahaki gelişte .. rapor alacağım dedim..
gelirken vizite kağıdı da getir dedi...
sizlerinde bilgisi olsun....
gerçi rapor alan arkadaşlar var,,bize bu konuda yardımcı olurlar........
aynen ben altıma kacırıyorum aradagene sıkıştırdı mesenayi afacan!bi wc molası:))
günlük rutin zaten su iç çıkar:))
kızlar bu yazıyı copy lerken amacım sizleri okuduğunuzda üzmek değil sadece badem isimli bir temmuz annesi 22 haftalık bebeklerini çok acı bi şekilde kaybetmiş ayın 13 ünde ve onlara bir fatiha istio ben okurken çok duygulandım bebeğimin değerini daha iyi anladım Allahım bizi onlardan ayırmasın o melekelre bir fatiha okuyun lütfen
Keşke keşke size şaka yaptım diyebilseydim..
Keşke bu yaşadıklarım rüya olsaydı..
Daha dün eşimle karnımı kızım,oğlum diye seviyorduk...
Üstelik 2 gün evvel dr a gittiğimde 2 bebeğimde gayet sağlıklıydı...
İlsucuğum doğru tahmin etmişsin..Sanırım bende rahim ağzı yetmezliği var...
2 gündür bebeklerimin karnımın içinde hareketlerini hissediyordum.Elimi koyduğumda herhangi bir tekme falan yoktu ama karnımın şekli değişiyordu..sivrilip duruyordu..Bebekler hareket ettikçe karnımda ağrı oluştu..sonra ikide bir tuvalet ihtiyacı hissetmeye başladım..tuvalete gittiğimde biraz kan gördüm ve eşime bana hemen progesteron iğnesi yapmasını söyledim..Ama karnımdaki ağrı devam etti..eşim dr umu aradı..doktorum hemen hastaneye gidip idrar tahlili istedi..zar zor paltomu giydim..ev kıyafetlerimle çıktık kapıdan.Ama zor yürüyordum..vajinamda bir ağırlık hissi vardı..tam kapıyı kapattık foş diye sular fışkırdı benden..bütün pantolonum su içinde kaldı..eşim yeniden kapıyı açtı banyoya koştum..kanlar fışkırdı..herhalde pıhtı düştü dedim..ama bir baktım meleklerimden biri avucumdaydı..erkek meleğim canlıydı ve hareket ediyordu...sonra Allahım biri düştü diğeri dursa bari dedim..ama 2 sn sonra tekrar bir su ve kan boşaldı..bu kez kız meleğim avuçlarımdaydı...2 meleğimle hemen hastaneye gittik..kordonları ve eşleri içimde meleklerim avuçlarımda...zor bıraktım yavrularımı ellerimden..Beni o halde kürtaja aldılar...sabaha dek uyumadım..ne ben ne de eşim...
hastaneden çıkmadan meleklerimi istedim gömmek için..ama 500 gr dan düşük oldukları için mezarlıklarda gömmek için izin yokmuş..meleklerimi öylesine bir yere gömemezdim..Hastanede kefenlerinden çıkarıp baktım son bir kez yavrukuşlarıma..sonra tekrar minik kefenlerine sarıp gömmek için yer baktık eşimin arkadaşlarıyla..
Minik mezarları kazıldı..Ağlaya ağlaya kefenlerini öpe öpe eşimle birlikte koyduk o küçük çukura..sonra eşimin arkadaşları yardım etti mezarın etrafını taşlarla çevirdik..yarın yine gideceğiz..mezarın üstünü düzelteceğim..eşim gül ağacı ekecek meleklerimin mezarına..iki meleğimi de ikiz ağaçların önüne gömdük.İki kardeş yanyana şimdi..
Sizden ricam 2 meleğim ,kıyamadığım yavru meleklerim için Fatiha okumanız..Allah rızası için...
Biliyormusunuz daha evvelsi gün meleklerim için netten karyola beğenmeye çalışıyordum...Annem eski oyuncak bebeğime kazak bere ördüğünü söylemişti telefonda..Bu bebek artık kızının olucak dedi...
dün eşimin çekmecesinde bir şey ararken eski oyuncak arabalarını gördüm ve içimden bunlarla da oğlumuz oynar artık diye gülümseyerek içimden geçirdim..
Bu topikte böyle kötü haberler verilmesini onaylamayan ben şu an bunları yazıyorum..Sizin moralinizi bozdum ,ne olur affedin..
ama canım o kadar yanıyor ki....
Allah sizin bebeklerinize sağlık ve ömür versin inşallah...
ahh ah benım d.tarıhı 12 nisan ama nisan başı işte... allah yardımcımız olsun............kızlar dün bir tanıdık doğum için hastaneye yatmış....
daha doğrusu c.tesi kontrole gitmiş,,, suyun biraz azalmış demiş,,, pazartesi yeniden gel bakalım,duruma göre yatabilirsin demiiş doktoru...
pazartesi günü saat 9 da gitmiş , yatırmışlar,,, suni sancı verip doğumu başlatacaklarmış. (normade gününe 10 gün varmış)
bütün gün serum yemiş,, saat 5 gibi,, sezeryana almışlar,,, bir şişe serumu bebek daha kaldıramaz..kalp atışları yavaşlamaya başlamış.....
sonuçta sezaryanla -- oğluna kavuşmuş... hayırlı olsun.....
benim anlamadığım.. bu yurtdışında da doğum için bekliyorlar ya ... bunların hiç kalp atışları yavaşlamıyormu. burda o kadar çekiyor sancıyı , sonra sezaryan...
tabiii. kaç cm açılmdığını öğrenemedim.. ben 3 şahıştan aldım bilgileri...
herkes nerde acaba yaaaaaaaaaa bu saatte burası doluodu normalde
canım37. haftaya kadar çalışabilir raporumu yoksa 32. haftadan sonra çalışamaz raporumu?
urla?
hoş geldin urla. maşallah oğluşuna nazar değmesin, allah rahmet eylesin adamcağızı.
kızlar dün ne duydum. bi arkadaş hamileydi. bir oğlu vardı zaten. ikincisinede kız demiş bütün gittiği doktorlar. oda kendini kaptırmış tabi kız diye. herşeyi ona göre almış. sonra bebiş bi doğmuş , anaaaaa oda ne "pipisi" var. erkek. şok olmuşlar tabi. o yüzden bana fazla güvenme genede diyor. şaştım kaldım valla.:bbo:
evet allah rahmet eylesin....öf yaaaaaaaaaaaaa duydunuz mu gazanfer özcan ölmüş ben çok seviyodum o adamcağızı
sinemsin senin anlattğına göre bu durumda senin 6 haftan aktarılmış durumda. yani doğumdan sonra 6 hafta daha ücretli izinli sayılacaksın. sezeryan tarihine göre sen zaten 2 haftanı şu anda aktartmış durumdasın. sanırım doktor sana bu raporu muhtemel doğum tarihine göre vermiş. ama sen 4 nisanda doğuracağına göre çocuğunun doğum raporuyla o süreyi doğum sonrası iznine aktarabilirsin sanırım.
biraz karışık oldu:bbo: umarım anlaşılmıştır. dotktorla yeniden irtibata geç istersen[/QUO
biraz karışık oldu -tatlicadiarzu- şaka şaka teşekkür ederim ... neyse ya dayanabildiğim kadar dayanıcam olmadığı yerde gidip izin açtırıcaz kalanıda doğumdan sonraya aktarıcaklar işte sadece bana garip geldi de sizlerle paylaşmak istedim. bizim kız erken gelmeye kalkışırsa korkarım buralarda doğuracağım ....sırnaşık şey
çiçekçiçek bu ara banada yemek hamur işi yapma isteği gelmiş durumda geçen gün bende ekmek tariflerine bakıyordum yapayım mı diye anlattığın kadar güzel oluyorsa bu akşam hemen iş başına .....
kızlar kan testi yapıldı kanım normalmiş
biraz demir anemisi var dedi
kalbimin sıkışması falan dedi hamilelikten dedi
bebek baskı yaptığı içinmişşş
öyle olduğun zmanlar çık dolaş dedi
oturma dedi
deliriyosun demek istedi herhalde at kendini dışarı falandelikafadulden
sonra arkadaşa geçtik biraz oralarda takıldık
sonra eve geldm
ikeadan mobilyaları getirdiler
bakalım ne zaman kurmaya gelcekleryerimseniben
kızlar öğlen saçımı boyuyordum uzun zamandır boyanmadığı için ana saçım bayağı uzamıştı bu zamana kadar bir kere kestirmişitim dün tam yemek saatine yakın sitemizde bir avm var orda kuaföre gidip biraz kestirdim bugünde bitkisel boyayla boyadım kızıl akaju çok güzel oldu hamilelik öncesi sürekli saç rengi değiştiren çok bakımlı bir kadındım şimdi kendimi hint garibeleri gibi hissediyorum sırf dün bu saatlerde aynaya bakıp bakıp ağladım kocaman bir göbiş biliyorum hatalıyım ama birden bu kadar değişim sarstı ama o kocaman göbişin içinde bu dünyada en çok seveceğim varlık yatıyor ben koç burcu kadınıyım ondan olsa gerek benim cildim çok güzelleşti eşim sürekli çok güzelleştin diyo ama fizik sıfır oldu her sabah düğüne gider gibi giyinip dolaşıyorum evde moral olsun diye ay ne çok yazdım yine
Merhaba kızlar
Geçmişi okudum biraz
Herkes iyi okuduğum kadarhı ile
Bende bugün annemlerle beşik almaya gittik
Aldım
Benim odaya konacağı için mobilyalarımın renginde alldım
Artık ne zaman geleceğine biz karar vereceğiz
Bebek şekerlerine bakıyodum annem kızdı
Ne gerek var bunlara dedi...
Öyle işte..
Halen evdeyim bende..
Bu gidişle işe başalayamayacağım bende
Çok öpüyorum sizleri
Kendinize ve minik yavrularınıza iyi bakın
Sağlıcakla kalın ::)))
günaydın nisan anneleri ve onların tatlı bebişleri
arkadaşlar dün akşam çok kötü bir gece geçirdim dün iş yerinde saat 16.00 sularında kasıklarıma ağrı başladı biraz yürüryerek geçirebileceğimi düşündüm ama geçmedi 15-20 dk kadar bacaklarımı uzattım fayda etmedi akşam da eve gidince kıvranma başladı sağımdan soluma dönmiycem kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor içime fenalık geldi dayanılmayacak bir ağrı değil ama yinede uzun sürünce sabredemiyor:senağlama
gece ölece uyumuşum yatağımda saat kaçtı hatırlamıyorum sabah iyi kalktım ama şimdi de sol kasığımda gene belli belirsiz bir ağrı var akşamki gibi olacak diye korkuyorum bu tip ağrılarınız varmı sizinde ? neler yapıyorsunuz geçirmek için ?
günaydın hamişler.. biz geldik ogluşumla..............
dün gördük bibirimizi...........
oglum 1,900 gr olmuş... maşallah emeyi unutmayın
26 sayfalık geçmişim var onu okuyup gelıyorum............
öf yaaaaaaaaaaaaa duydunuz mu gazanfer özcan ölmüş ben çok seviyodum o adamcağızı
hoş geldin urla. maşallah oğluşuna nazar değmesin, allah rahmet eylesin adamcağızı.
kızlar dün ne duydum. bi arkadaş hamileydi. bir oğlu vardı zaten. ikincisinede kız demiş bütün gittiği doktorlar. oda kendini kaptırmış tabi kız diye. herşeyi ona göre almış. sonra bebiş bi doğmuş , anaaaaa oda ne "pipisi" var. erkek. şok olmuşlar tabi. o yüzden bana fazla güvenme genede diyor. şaştım kaldım valla.:bbo:
kıslar günaydın ben geldim,dün giitik ama ilaç yazdırma günüymüş ana baba günüydü,bizim dr.unda saatini kaçırdık sonra vardır bunda bir iyilik dedik,eşim yataklıyla gidelimmi hem kafamızı dinlemiş oluruz dedi,film izleriz rahat rahat uyuruz,felan zararı olmazmı felan derken dr.aradık risk her şekilde vardır zaten deyince(otobüste,uçakta,trende,arabada)bizde trenle gitmeye karar verdik,yani madem bir şekilde gidilecek bizde buna karar verdik en azından yatar kalkarım yürürüm,balayımızıda biz trende geçirmiştik istanbula gelerek çoooook güzeldi,tabi bu biraz yorucu olacak kesin ama bakalım,bir aksilik olmazsa gece bineceğiz yarın akşama oradayız kısmetse,ben dünden beri yazılanları okiim geliim
benimde rörlelıydi canım indi saclar yarıya cok komık korkuyorum boyatmaya.... dogumdan sonra artık...Benimki röfleliydi.
Artık iyice aşağıya indi.2. Sınıf bar şarkıcılarının saçları gibi oldu.
Ama olsun toplayınca belli olmuyo.doğumdan sonra rengini değiştirmek istiyorum zaten.
Karamel yapayım diyorum??
kimse beni tanmımaz melek diye ehehehehehmelek doktor kontrolüne gitmişti.
inşallah iyi geçmiştir.
oy maşallah ogluşuna canımhee buarada bebişim 1650 ogram oluş kızlar dr. gayet ii olduğunu hatta önden gittiğini iri bir bebek olacağını söledi boyuda
42 cm di sanırım maşallah deyin teyzeleri
oğlum artık eskisi gibi poz vermiyor malesef çok büyüdü tıklım tepiş yatıyor sanki yatakta yatarmış gibi
poziyonu aynı kafası sağ alt kasığımda bedeni sola doğru gidiyor ayaklarda tekrar dönüyor sağa doğru yukardan başının üstünde
dizlerini gördüm kızlar renklide oy oy oy minnacik ama etli butlu dizler normal bir bebişin dizleri gibiydi
hoşgeldin....................Merhaba,
30 haftalık hamileyim bende Nisan 2009 annesi olucam .sezeryanla doğum yapacağımı öğrendim Nisan ın 15 gibi bir tarih var bakıcaz...:uhm:
güle güle kullanın yatagınızı........Merhaba kızlar
Geçmişi okudum biraz
Herkes iyi okuduğum kadarhı ile
Bende bugün annemlerle beşik almaya gittik
Aldım
Benim odaya konacağı için mobilyalarımın renginde alldım
Artık ne zaman geleceğine biz karar vereceğiz
Bebek şekerlerine bakıyodum annem kızdı
Ne gerek var bunlara dedi...
Öyle işte..
Halen evdeyim bende..
Bu gidişle işe başalayamayacağım bende
Çok öpüyorum sizleri
Kendinize ve minik yavrularınıza iyi bakın
Sağlıcakla kalın ::)))
geçmiş olsun....günaydın nisan anneleri ve onların tatlı bebişleri
arkadaşlar dün akşam çok kötü bir gece geçirdim dün iş yerinde saat 16.00 sularında kasıklarıma ağrı başladı biraz yürüryerek geçirebileceğimi düşündüm ama geçmedi 15-20 dk kadar bacaklarımı uzattım fayda etmedi akşam da eve gidince kıvranma başladı sağımdan soluma dönmiycem kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor içime fenalık geldi dayanılmayacak bir ağrı değil ama yinede uzun sürünce sabredemiyor:senağlama
gece ölece uyumuşum yatağımda saat kaçtı hatırlamıyorum sabah iyi kalktım ama şimdi de sol kasığımda gene belli belirsiz bir ağrı var akşamki gibi olacak diye korkuyorum bu tip ağrılarınız varmı sizinde ? neler yapıyorsunuz geçirmek için ?
maşallah canım tosununa!
canım bi doktora görün derim bende şakaya gelmez böyle şeyler
maşallah urlacımmmmmmmmm kuzuna
KIZLAR HERKESE GÜNAYDIN BU ARDA GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM
sagolun kızlar...................iyi olmanıza sevimdim canım mobilyalarında hayırlı olsun...........
ay bende röfle yapmak istiyorum ya aslında hemileyken yapılıyomuş ama korkuyorum bide millet ne der diye tedirginim....................
hayırlı olsun canım,güle güle yatsın bebişin.......................
bu zamanlarda ksaık ağrısı normalmiş canım,doğum sancıları genelde belde ve adet sancısı gibi başlarmış...................
maşallah bebişine urla...................
duydum akşam çiçek allah rahmet eylesin............
kız benim bi arkadaşımda pembelerle gitti odasını bile pembe aldı,oğlu oldu ama şimdi 100 kıza değişmem diyo heheh............
gez gez canım bizim yerimizede gez valla............
valla bayağı gezdim ama bu seferki ne kadar içimden rahat ol özlem hiçbirşey olmayacak desemde korkutuyor işte eşimde korkma hiçbişey olmayacak bak aynı tehlike hepsinde varmış hem bu ara çok stres yaptık iyi gelecektir üçümüzede deyince rahatladım,allaha emanet ne diim,evdeyiz bugün kahvaltı hazırlıyorum bende,kocişte alışverişe çıktı malum boğaz durmaz,evi derler toplarız nerden baksan 2,5-3 ay,çok özleyeceğim evimide,herşeyi yanıma alasım var inanın,süt cezvemi,bıçağımı,birkaç sürekli vazgeçilmezim olanları aldım ama yetmiyor işte,bebeğin kıyafetlerini toplarken ağladık dün,ay aman bugün çok duygusalım vazgeçtim devam etmeyecem öptüm şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?