• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri

OOHH süper deniz tam seninki olmus yılbası

bana bugun afakanlar bastı
ben kacıyorum
içim daralıyo havadan herhalde
aksama yemek var gıdeyım bı sacıma baktırayım
bırde belkı kocısle ogluma bıseyler alırım

sirvan dogurmus mus megerse hehehhehe

hayırlısı Allahtan

öpüyorummm

Şirvan sabahtan ağdaya öğlende de dr.gidicem diye yazmıştı
doğum tarihine karar vereceklermiş dr 3-5 ocakta alalım
pozisyonu kötü demişti yoksa daha geç olacaktı hatta selinde ki
buluşmaya bile katılacaktı

aa inşllah hayırlı bi haber alırız şirvandan.biz yılbaşında yemeğe çıkıcaz ama ablmda ısrar ediyo gelin illa diye gece dönmez bizde yatarsınız diyo baklım kısmet

Toplam 11 kullanıcı konuyu okuyor. (10 üye ve 1 ziyaretçi)

1. Esennn
2. burcu_arda
3. yaSelin
4. ebalperen
5. sev_rey
6. KK Pro Üyessengun+
7. kokteyl
8. huzur84
9. denizela+
10. KK Pro Üye bursasu

masallahhhhhhhhhhhhhh...

denız cok guel bı yıl bası gecırırısın ınsallah
şirvandan haber yok daha ama anca olur sanırım ağda falanda yaptırıcaktı ya yoktur onemlı bişey inşallah

saol sevgicim..
ee daha erken gelir yazar sanırım..
biliyorum ocak başı gibi olacaktı..
inşallah hayırlı haberlerle döner..
dün yedi aylık bebek vardı gittiğimiz evde..ela nasıl bakıyo bebek oyuncağını düşürdükçe kalkıp veriyo hemen..tüm oyuncaklarını da paylaştı..millet yap 2. yi diyo
dedim elanın 2 sene uyumayacağını bilsem 1 yaşınayken yapardım :) aradan çıkardı o da 1 yaşında olurdu..ee gece kalkma sayımız 2 saatte bi emzirmeye uygun sonuçta :(

temizlik vardı bugün girdim ama yazamadım bişey
şimdi de alıntı yaptım yaptım yazacam inşallah silinmezse
Ah yazık ona iğne yedi demek...çok geçmişler olsun.....

Aliye bizim dr.da benzer şeyleri ta yaz başında ssorduğumda söylemişti......ve ben çok inanıyorum ona....
şimdi çok korumasızlar, gidip hasta olursa üzülürdüm....
ama nihayetinde seneye bi şekilde kreşe gidecekler..........
bana kalsa o da erken ama...sanki bi 3 yaş olmalılar........
rica ederim kızlar. hazır dr bişeyler söylemişken yazayım dedim
bence de 3 yaş olmalı gibi. ama 2 yasından sonra da olurl. o zaman da yaz tatili başlıcak. yine eylülde 2.5 yaşında gider belki selen haftata 3 gün olana
hasta bebişlere geçmiş olsun.benimde kızım gece 12 de uyudu 1 de ağlayarak kalktı 1 2 saat oynadık ama hep mızmızlandı sabaha kadar hep ağladı biraz uyuyo sonra ağlıyo sonra yine uyuyo .sabah 7 e kadar böyle sürdü.bendede hal kalmadı.okulada gitmedim.2 gibi dr götürdüm.birşeyi yok.dişten olabilir dedi.aslında 4 köpekdişinin ucuda çıktı ama demekki tamamı çıkana kadar çekeceğiz böyle
canım selen de öyle oluyo bazen. hatta en son sabaha karşı fitil koydum ağrısı var diye. 4 saat uyudu uyanmadan. sonra da boğaz iltihabı çıkmıştı. ama dişler falan rahatsız edip uyanırsa ağrı kesici iyi oluyo. çok kullanmadığımız için bizim dr o zaman izin verilyo
ayy yok bu dizi beni sinir hastası edecek...kızlar akşam kayradan 1 ay küçük bi misafirimiz vardı herşeyi ama herşeyi konuşuyo bütün şekilleri tanıyo mesela dedesi üçgen çiziyo üçgen diyo kare ,daire ,yıldız,güneş falan.cümle kuruyo ,ya kayra hiç konuşmuyo yani öyle anne baba dede falan kelimeleri söylüyo ne biliyim bi sorun mu var acaba diyo eşimde
ay evet ben de içime sıkıntılar basarak izledim. hele son sahne ağlattı. allah ayırmasın yavrularımızdan
canım herkes yorumunu yapmış ama ben de yazayım dedim.her çocuk farklı bi de erkekler geç konuşuyo zaten. selen çok önceden belki 9 10 aylıktan beri bi çene bi çene hep bişeyler söyler. o zamanlar anlamlı şeyler değil tabi. ama çene var benim kızda işte.ama selenden büyük arkadaşın kızı var o kadar çok konuşmuyo. kız ama o da farklı işte. biz söylüyoruz ya herşeyih ismini. selen de bi eşyanın yanından geçerken bile adını söylüyo
oluyo cnm bi ay 5 gün atıyo
bi ay 3 gün önce oluyorum

şimdi aklıma geldide ben geçen ay 27 sinde olmuştum
5 gün beklicem olmadı ayın 2sinde test alıcam
belki kocişe yeniyıl hediyesi sizede yeniyıl haberi veririm hihihihi

bu arada selim ismi süper yaa inşallah istediğin zmnda olur

aaaaa o ne biçim kadın öyleee
iyi oldu sen bana istediğini söyle ben ağzımı açmiyim valla çook iyi demişsin cnm
bırk sen neden üzülüyosun
o haklı olupta söylemiş olsan tamamda burda sen sonuna kdr haklısın
ne demek senn için aramıyorum torunum için arıyorum
sanki miray tlfda saatlerce konuşabiliyo
madem öyle oğlunu arasın

bugün çok güzedi
arkadaşlarla khavemizi içtik yemek yedik
çıktık gezdik
kendime arkadaş bulduğum için çok mutluyum valla
bu kk bana çok şey kattı

demir hoşçakal demeyi öğrenmiş
dedesi akşam giderken hootiitaall dede diyip el sallıyodu
ilk önce anlamadım sonra dan dank etti:9:
güzel vakit geçirmene sevindim canım.
maşallah demire ya. akıllı bıdık. selen de daha nasıl dediğini çözemediği m bi şekilde hoşçakal diyo bi de meyaba ve iicecele diyo. çok tatlı söylüyolar ya herşelyi
ay yazıcaktım unuttum
bu akşam bnm sıpaya dedesi çikolata almış
neyse yedi fln dedimki dedene tşk et
bişeyler geveledi ağzında
sonra gitti ilk önce dedesini sonra beni sonrada ananesini öptü
tşk ediyo aklıca :9: nerden öğreniyo bunlar böyle şeyleri bilmiyorum
maşallah. evet nerden biliyo öperek teşekkür etmeyi
selen de bazen bişey söylüyo neden öyle dediğini anlayamıyoruz. sonra bi aklımıza geliyo şurda şöyle olmuştu yya onu hatırladı herhalde diyoruz. inanılmaz kayıt yapıyolar bu ara.
benimkide aynı canım... bende bazen düşünüyorum. ama yiğenimde öyleydi..
geç konuştu pir konuştu ..

baranda sabahtan akşam bu ne diyor.. bi şeyi 10.000 defa soruyor..
ben ona aynı şeye bu ne dediğimde cevap yok...
evet hep bu bu diye selen de soruyo. bi de biz de ben yapıcamlar başladı bikaç haftadır. yanlışlıkla kapıyı kapamayalım yandık
bugün saçlarımı boyattım..
röfle yaptırdım...

yarında ağda işimi halledeceğim. ordan da dr. kontrole gidecem..

bakalım yarın doğum tarihini belirleyecekmiyiz....

bu arada bizim sıpanın ismi burak olacak herhalde...
eşim son 3 gündür burak diye sayıklıyor..

ben doruk olsun diyorum.. kuranda geçmiyor diyor.. sanki baran geçiyor :)))

bu arada eşime sinirimi kredi kartından çıkardım.. iyi yapmışım dimi..
ama kendime saçımdan başka bişey yapmadım ..
hep çoçuklarıma harcadım ..
güle güle kullan canım saçlarını. iyi olmuş
burak çok güzel bi isim. süper olucak bence

ayy bende yatıyoru..
facede baranın oynarken videosunu yükleyim ded,m.
10 dak bekletiyor.. daha fazla bekleyemeyeceğim..
uykum geldiii..

hadi herkeze iyi geceler... tatalı uykular..
rüyanızda beni görün dermişim.. doğururken :))))
ben gördüm ama senin yerine kendimi
7 ocakta masmavi gözlü pamuk gibi bi erkek çocuk doğurmuşum
senin bebişi gördüm galiba. 7 ocakta geliyo burak
şirvan dr çağırmadı canım gece çok ağladığı için götürdüm.kızım pek ağlamaz helede bütün gece hiç ağlamaz.uyumaz kalkar saatlerce oynarız.o yüzden sıkıntısı olduğunu düşündüğüm için götürdüm.hiç favori erkek ismim yok ama etrafımda son zamanlarda EYMEN ismi çok konuldu.fikir olsun diye söyledim.
eymen ismini ben de beğeniyorum. oğlum olurse koyabilirim. selen eymen
günyadın,
şirvan saçın hayırlı olsun. parayı da zate nçocuklara harcamışsın bişi olmaz. :)
ben şahsen çalıştığım için herhalde kocama kızıp para harcayamıyorum. sonuçta ben ödemiş oluyorum çünkü:)
burcu sen de merak etme kayrada başlar konuşmaya bizimki yavaş yavaş açıldı. aydede yi çok seviyor gökyüzünde arayıp duruyoruz ama yağmurdan gözükmüyor. ıslanmasın diye gitmiş diyoruz :)
yada gündüz oldu mu mama almaya gitmiş diyoruz.

ama iyi bişeydir herhalde.. koca parası harcamak ohhh..
ya ben de koca parası harcıyorum ama kocamın harcanandan haberi olmuyo ki. ekstreyi görüp içine otursun. ben harcıyorum ben ödüyorum. o yüzden bi intikam aracı olamıyo. bi de biz de öyle durumlar olmuyo. yani kazanıp biriktirdiğimizi ailesine verme gibi falan o yüzden de intikam harcamaları olmuyo. ama ben normalde bazen fazla harcadığımı düşünüyorum. yine çok harcmışım diye sıkıntıya giren ben oluyorum
benim de eşim 1 hafta 10 da çıkıyor işten gelene kadar 10,40 oluyor...
meriçle oynuyor biraz sonra meriçi uyutmaya baslıyoruz 11,30 ile 12,30 arasında uyuyo.. zaten bizde yatıyoruz.
sultan dediğin gibi 2 laf edemiyoruz...
bugün düsündüm bütün gün tel de konusuyoruz herşeyi evde vakit yok:)))
birde ctesi pazar çalışıyor
zor canım ya
selen doğduğundan beri en erken 12 de uyuduğu için biz hiç akşam başbaşa kalıp muhabbet edemiyoruz valla. genelde selen uyuyunca bitmiş bi vaziyette yatıyoruz. ancak selen yoksa bize zaman kalır akşamları
selen önceden daha rahat bırakıyodum sanki. şimdi selen evde bana çok bağlandı ama ben de ona bağlandım sanırım. bırakıp bi yere gitmek istemiyorum. icçim kötü oluyo.
esen ilk önce bi kahvaltıya gidin güzel bir brunc keyfi yapın sonrada hava güzel olursa ğpark olmazsa alısverıs merkezi
mericede degişiklik olur ne güzelll

bu arada biz cuma cmt ve pzar fullllll calısıyoruzzz
sayım var fabrikada
sonra yeni muhasebe programına geçiş ve üretim modulu egitimi
ne güzel bir yeni yıla giriş değilmi
aman didem ya
kendi işi olanların kaderi işte bu
eşimde belki yılbaşında evde olmam c. tesi de şirkette olabilirim diyo aynı işlemler yüzünden
bişey demedim ben de ama kötü oldum. napıyım onun da işi öyle rahatlıyo kafası. aklında iş varken eve gelse bile evde değil gibi oluyo. bedeni aramaızda ama aklı işte

ay çok yazdım ya. böyle uzun uzun alıntı yapıp yazınca da okunası bi yazı olmuyo ama bu seferlik böyle oldu. yorduysam kusura bakmayın

merhaba kızlar nasılsınız
umarım herkes iyidir..
giremedim bi türlü hastalık,yorgunluk,iş güç derken..
özledim muhabbet etmeyi..yılbaşı konuşuluyo sanırım..
herkes bize gelecek yemekten sonra bayaa kalabalık olucaz sanırım..teyzeminde doğum günü bana pasta yapma kısmı kaldı..herkes bişeyler getirecek..yorucu değil eğlenceli geçsin istiyorum ben..zaten çocuklar yoruyo :)
ne güzel deniz. harika bi yılbaş olucak desene
bizim de etraf çok kalabalık ama bi araya getirecek gibi değil birbirinden alakasız kişiler ve herkes kendi halinde. bi yerde toplanalım eğlenelim yok
ama çocukken çok güzeldi. bize gelirdi bazen misafirler eğlenirdik. özlüyorum o günleri

eşimin kuzeni bursada 3 ocaktı sezeryan tarihi
dün doğum yapmış şirvanda hstde kalmasın sakın
aaaa. olacağına bak sen!
allah analı babalı büyütsün canım
bu yıl benimkide takmış yılbaşı kutlamayacakmışız
normal bir akşam gibi geçirecekmişiz
bir yandan hak veriyorum diğer yandan insan birileri gelsin kalabalık olsun istiyor ne bilim normal bi akşam gibi geçicek sanırım

desenize herkeste aynı problem bizde herhafta sonu ne yapçaz die düşünmekten evde bütün günü bitirenlerdeniz
bıktım alışveriş merkezlerinden
evet sultan. eşim hayatta gitmez hafta sonu avm ye. eee kışında başka gitçek yer yok. biz de bu hafta sonu yazlığa gittik değişiklik oldu
biz de kahvaltıya gideriz genelde. sonra 2 ye 3 kadar biyerlere gidip eve geliriz.
denız cok guel bı yıl bası gecırırısın ınsallah
şirvandan haber yok daha ama anca olur sanırım ağda falanda yaptırıcaktı ya yoktur onemlı bişey inşallah
bence de ancak gelir eve. akşama yazar ancak

ya ben de heves edip 2. yi düşünüyorum arada. tabi en erken hazirana kadar hamile kalamam şimdi. kardeşim hamile çünkü. ondan hevesimizi alalım bi
asıl diyeceğim küçük ve ağlayan bebek gördümmü içime bi sıkıntı geliyo fena oluyorum. aman yok kalsın şimdi diyorum hemen kendi kendime. ilk zamanlar çok zordu ya. hepimizin de öyleydi sanırım.
bizim alt katta bi bebek var maşallah yerinden alma yatsın bütün gün uyusun uyansın oynasın kendi kendine. maşşallah maşallah. öyle değildi ki bizimkiler
bi de nebileyim yanlış anlaşılmasın ama daha selenin sevgisini bölmek istemiyorum ben. ihmal edilecek çünkü mutlaka o zaman. şimdi geliyo canım annem diyo sarılıyo öpüyo. ben de doyamadım daha bu hallerine.

günyadın,
şirvan saçın hayırlı olsun. parayı da zate nçocuklara harcamışsın bişi olmaz. :)
ben şahsen çalıştığım için herhalde kocama kızıp para harcayamıyorum. sonuçta ben ödemiş oluyorum çünkü:)
burcu sen de merak etme kayrada başlar konuşmaya bizimki yavaş yavaş açıldı. aydede yi çok seviyor gökyüzünde arayıp duruyoruz ama yağmurdan gözükmüyor. ıslanmasın diye gitmiş diyoruz :)
yada gündüz oldu mu mama almaya gitmiş diyoruz.
ahah ay dedeyi yazın gördümü dede diyordu kayınvalide ögretmiş ay dedeeeee

bide şarkı gii söylüyor
aydedeaydede aydedeeeeee

yerim onları ben

DidemCim demir nasıl oldu cnm
saçlarını toplasan nasıl olur uçları lüle lüle kalmıştır herhalde
bende akşam osmanı seyrettim ilk defa nasıl seyrediyorsunuz
ya ağla ağla bir hal oldum eşimde diyor noooldu niye ağlıyorsun
Evet selin bende alışveriş yapamayanlardanım bakalım seneye
koca parası yemek nasıl birşeymiş öğrenicez çoook uzun senelerdir
kimseden para almadım zor gelecek kesin
arkadaşlar koca parası yemek çoook tatlı diyorlar ama :-))
valla zor oluyor sevgıcım koca parası yemek zor derken istemekkkkk

bende hep calıştım evlendigimdede calıştım ozaman istemıyodum ee şimdi o calışıyor ilk zamanlar para bırakırdı

şimdi aldıgı parayı bana getırıyorrr
o yüzden sıkılmıyorum istemek içinnnnn:52:

Günaydın.....
Melek bende aldım o kalemlerden hatta hemen koltuğu çizmiş bezle sildim
çıktı şaşırdım ama elinden biraz zor çıktı jokerden aldım 19 tl pek ilgilenmedi
bende kaldırdım sonra gene veririm....
Kayra için meraklanma annesi 2 yaşına kadar konuşmasada normalmiş ama
iki yaşından sonra devam ederse dr.götürün diyorlar ki kayra anne baba diyor
yavaş yavaş başlamış bile maşallah....
Her çocuk aynı olmuyor alp de baya baya derdini anlatıyor sabah cami görmüş
babası camiye dede amin apmaya didiyo diyor dedesi geldi mi hoşceldin filan
hani şekillerle koyulan oyuncaklar var ya alp de yıldızı özellikle koyuyor yıldızı
tanıyor ki biliyorsunuz alp çok erken başladı konuşmaya ve ilk kelimesi ayaba
oldu anne baba değil
sagolun kızlar joker magazı yokta avm ye gıdersek bakarım oralardan yoksa da netten alırım

konuşma konusuna gelince elifte öyle cümle felan kuramıyor çok şey söylüyor ama daha çok beden diliyle anlaşılıyor bizimle:))) benim arkaddaşımın var nerdeyse elifle aynı çocuk anne bunun içinden takur tukur sesler geliyor diyor:) düşünün yani benim bildiğim 2 yaş değil 4 yaşına kadar bile konulşmamak normal kabul ediliyor ki ben çok gördüm geç konuşan sonuçta bazen bende düşünüyorum az konuşuyor diye ama elden ne gelir yine istediği zaman konuşacak
eehhhe egede cümle kuramıyor ışıgımı açıcaz mesela ışık gösterılıor
anne baba dede hala yenge su mama bunun gibi şeyler

saol sevgicim..
ee daha erken gelir yazar sanırım..
biliyorum ocak başı gibi olacaktı..
inşallah hayırlı haberlerle döner..
dün yedi aylık bebek vardı gittiğimiz evde..ela nasıl bakıyo bebek oyuncağını düşürdükçe kalkıp veriyo hemen..tüm oyuncaklarını da paylaştı..millet yap 2. yi diyo
dedim elanın 2 sene uyumayacağını bilsem 1 yaşınayken yapardım :) aradan çıkardı o da 1 yaşında olurdu..ee gece kalkma sayımız 2 saatte bi emzirmeye uygun sonuçta :(
hoşgeldin denızcım oh yılbaşında ne güzel ailecekkkkkkk

bizde evlndigimizden berı dışarı cıkmadık yılbaşında
nişanlıyken kutlamıştık en son dışarda
bende dışarı cıkalım istıyorum eşimde istmıyorr

sanırım evde olucazz
:51:

ege uyuyorken bi banyoya gıreyım
yarın bi temızlık yapayım yenı yıla temız temız girelim

agdamıda yaptım
egeyide yıkıcam akşama

yenı yıla tatlı tatlı telaşlarrrr

Son düzenleme:
saolun kızlar herkes çok güzel geçirsin umarım..
hamarat hatunlara soru :)
pastada antep fıstığı olan bi tabaka olsun istiyorum kremnın üstünde ama dağılır..
ama hani burçak bisküviyi ezip de erimiş tereyağıyla birbirine yapıştırıyolar ayrılmıyo yaa onun gibi yağla yapıştırsam olu mu? olmazsa neyle yapabilirim :))))

ıspanaklı kek yap at robata ufala at pastanın ustune ben oyle yapıyorum antep fıstığı göruntusunu:)
yada denızcım fıle antep fısıtığı bulabılırsen al serp

Son düzenleme:
şirvan gelmiştir dıye bakdım ama gelmemiş.......

herkeze iyi akşamlar

bu akşam yaprak dökümü finali var heyecanla beklıyorum

ayşe neden artık ugramıyor bilen varmı?

ıspanaklı kek yap at robata ufala at pastanın ustune ben oyle yapıyorum antep fıstığı göruntusunu:)
yada denızcım fıle antep fısıtığı bulabılırsen al serp

vaay bak bak seher bu zamana kadar nasıl kandırdın bizi söyle:))antep fıstığı die ıspanaklarımı yedirdin hihi:))

deniz ben pek bilmem googledan belki bulursun cnm

aliye selen nasıl oldu iileşmiştir inşallah

şirvan gelmiştir dıye bakdım ama gelmemiş.......

herkeze iyi akşamlar

bu akşam yaprak dökümü finali var heyecanla beklıyorum

ayşe neden artık ugramıyor bilen varmı?

yaprak dökümü finali var evet bende heyecanla bekliyorum akşam yemeğine kayınvalidemlere gidicez orda seyredrim artrık çayımı çekirdeğimi alırım keremde babannesiyle oynar özlemiştir 1 hafta tatildeydi oh

bende mereka ettim SIRVAN i tlfonu olan yokmu bi arasaniz
melek ayseyi sormus .... aysenin leptop arizaliymis ekrani kirilmis okuyomus zar zor ama yazamiyomus facede yaziyoda kkda olmuyomus
burak bendcede sahene bi isim teyzemin oglunun ismi olmasa bende koyacaktim sirvan bende cok begendim ismi

nisan bebelerinin konusmalarida harika yazdiklariniza bayildim helede selenin iyi dilekler serisi cok hosuma gitti
bizdeesimle maradonanin torununu izledik rehadan 1ay buyuk ama bi konusuyo tabi kendi dilinde ama belli yani esimle yok canim o dedikleri anlamsizdir felan diye avutuyoz kendimizi ama rehada cok az konusuyo gerci bana kalirsa yeter her cocuk ayni anda konusamaz ya
renin kelimeler
otudam=oturucam
his =cis
es= su
aga=ekmek
akka=ayakkabi
men= ben
eeeen=araba
opucuk =top
akgiiii=akti
daha niceleri buda reha dili napican ben anliyorum komsular oleee bakiyo hehehehe bazen babasi bile sasiriyo
amaaa herseyi anliyo vucut diliyle anlatamadigida yok biraz once abisi pisik olmus krem sirerken agladi bana kiziyo abisini opuyo guldurmeye calisiyo ''amaaa uff ufff ''diyo

selam kıslar... herkese iyi akşamlar ... bi kaç gündür pc sorunu yüzünden giremedim inş.herkes iyidir... bi göz atayım....

saol sehercim bi de nette fıstığı keke karıştırmış kek de yeşil olmuş öyle de yapabilirim..eheh yeşille bi alakam yok da antep fıstıklı pasta çok güzel oluyo ondan..

mügeee yoksa hamilemisin kızz:)) sevgide öyle diyodu meğer hamileymiş dimi:)) alışveriş merkezi falan yokmu bodrumda en azından soğuk havalarda iyi oluyo çocuklarla dimi.
az önce eşimin annanesine indik geldik kadının tansiyon şeker fırlamış kaynanam falan geldi bakmaya ayy yaşlılık ne zor ya :((

bilemiyorum cnm ya
bakıcaz artık 2 günlük bi gecikme var ama bnm zmn zmn 5 gün atardı
belkide öyledir değilsede hayırlısı olsun ne diyim :))

bizde bugün gezdik oğluşum hiç üzmedi beni otobüs aldım ona otoptüüp diye bağardı markette

şirvanı merak ettim bende şimdi

sultan topik fikri süper

yok burcucum maalesef yok yapılıyodu inşaatı yarıda kaldı
inşallah seneye görücez yüzünü

yaprak dökümü bitiyoooo
hamam sefasında demir bi oynadı bi oynadı resmen adam gibi kaldırıyo kollarını :9:çok komik yaa

ay amaann alirıza da gitti
adam iyi dayandı
öldü diyorum annem inanmıyo yok cnm ölmez diyo
ben çok eski diziyi izlmeiştim onda da ölüyodu

Back
X