• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri

evet elifcim kafamdan elanın çok zorlanmayacağı saatler belirledim mesela sabah 8.30 da kalkıyodu en geç ben onu 7.30 da uyandırıyorum..böylece öğlen daha çabuk uykusu gelecek..ama öğlende 2-3 saat uyumasına izin vermiyorum 1,5 saat olunca uyandırıyorum..hiç uyutmamam mümkün değil ihtiyacı var..ama 1,5 saat uyuyunca da uykusunu almış olduğundan mızmızlanmadan kalkıyo..ama akşamı çok erkene çekmedi daha bakalım bu akşam ne yapacak..bugün 2,30 da uyandı...

Bendeki uyku hali kesin hastalık,gerçi dışarda gezmede falan olunca uykum gelmiyor.Tembellik mi yoksa ,ben hastalık diyorum da:.-))

Benim işim varsa çok uykum gelir,okuldayken de ne zaman sınavım olsa uykum olurdu.

sık kullanıylanlara ekledim elif deniycem kurabiyeni bende de çok kurabiye tarifi yok..
yılbaşı pastamı çok beğendiler bende bu ara başadım yine pasta yapmaya..şimdide dr oetker in mousse denen kremasını aldım özs.t pastanın arasına ondan sürüyormuş..bakalım bende denicem :)

Sultan uzun kollu ve renkliyse pahalıdır seninkiler.Ben kolsuz ve beyaz aldım.Renkli olanlar pahalıydı.Ben parasından değil de 2 kat uzun kolluyla rahat edemiyor gibi geliyor,kendim hiç giyemem .
Blue Key de de erkekler için çok güzel şeyler vardı.Zafer de alt katta Zeyland ın yerine açılmış.Hem fiyatlar da ucuzdu.Ben eltimin oğluna aldım ordan.Hele bir hırka vardı,içi tüylü kürk gibi.Mont gibi kalın,bayılmıştım.Güle güle giysin Kerem de.

Canım senin kolayına ne gelirse,hiç farketmez benim için.Çok birşeye de gerek yok.10 çeşidi geçmesin hahahahahaaaa

Çok geçmiş olsun.Çok şükür ki birşey çıkmamaış.Korkmuştur da ondan çekiniyordur yavrum.

Ay benim de bu spiralden çok yoğun oluyor 2.gün.2 kere yatağa geçti,sinir oldum.

Bir özet geçiverin şu gariban çalışan hatun için..

,Sen nerde çalışıyorsun ve de ismin neydi ben kaçırmışım galiba?

Bir uykucu da ben.Dün annemler bizdeydi,gece gittiler .Tabi ben uyuyamamıştım gündüz.Utanmasam onların yanında uyuyacaktım.Nasıl içim geçti,gözlerim kapandı.Okuldan gelince uyumazsam böyle oluyorum:-(
yuuhaha diyorum:60:buna bende gulerim yani o kadan hamarat deilimmmm hatuuunn
Patates salatasını ben de sevmiştim,salatalık olunca ferah ferah oluyor.
Ben de bir kurabiye tarifi vereyim ,geçen yaptım çok güzel oldu,ağızda eriyor.

Bir paket oda ısısında margarin
1 çay bardağı çiçek yağ
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
Alabildiği kadar un( ben 5 subardağı koydum yaklaşık olarak)
160 derecede soğuk fırına atıp 20-25 dk pişirdim.Üstü kızarmada çıkarılıyor.Çıkarınca da pudra şekerine buladım.

kurabiyeyi soğuk fırına atmayı yeni öğrendim ben hemen haşlanmıyor böyle.
iii iste siz gelince deniyim yanliz olmassa tarif senin senin basina patlar hehehe

bugün burası ne kadar tembel çıktı...

bu haftada misafirle gecti benim vallahi sirvaan kavusuyosun melegine ne guzel :69:

ne demek cnm bende çok eğlendim nedense bu adamı dinlerken cnm sıkılmıyor saatlerce ür dikkat dinleyebilirm :)))

mügecim bu ayda tutmadı derken? ya diyorumya benim böyle illa olsun diye bir çabam yok ecemde çok çabam olmuştu ama bu öyle değil biliyosun eşim 2.yi çok istediği için böyle bir karar aldık biz benım geç olması işime bile gelıyor açıkçası çünki bu yaz tatile gitmek istıyorum ama çok şiş olursam gidemem gibi geliyor ama bundan sonra kalabilirim artık çünki önümüzdeköi ay kalsam yazın 4-5 aylık olurum:)))
bakalım rabbim hepimize hayırlısını versin
bana öyle geldi demekki burdaki yazışmalarından seninde istediğini sanıyodum
dediğin gibi hayırlısı olsun
ellerine sağlık seher afiyet olsun analı kızlı size
bende kereviz yemeğini sevmem ama salatasını yerim
hamilelerden eskilerden kalma rüveyda da var nisanda da o yapıyor
ama artık girmiyor buraya,
boyatma mügeeee ilk 3 ay zararlı ya saçını,bende yarın dr gidicem
şu yeni hstye bakıcam görümcem gidiyor onun yanında gitmişken bende
baktırırım öteki salak dr gevelemişti ya bu ne diyecek bakalım
yok cnm boyatmicam zaten
gittim dün önlerimi kestirdim küt oldu sevmedim o modeli
hadi hayırlı haberlerle gel inşallah
DEDİĞİNİZ GİBİ ELA DA ÖĞLEN ÇOK UYUSA BİLE AKŞAM 10 DA UYURDU YİNE EN GEÇ..AMA 1 AYDIR ÖÖLE DEĞİL..ÇOK DİRENÇLİ ARTIK UYKU YA BAYILACAK KIVAMA GELMEDEN ASLA UYUMUYO..EE ÖĞLEN ÇOK YA DA GEÇ UYURSA GECE BAYILACAK KIVAMA GELMİYO :)
toplamda 11 saat ve altı uyuyo ela..sizinkiler nasıl?
ela da 8 aylık doğdu hem suyum gelmişti hem kordon dolanmıştı..aay yüzü mosmordu ve 1 ay morluğu geçmemişti şok olmuştuk o kadar uzun süre nasıl geçmez diye..sadece 5 saat az suyla kaldı diye..
yaaaa bu uyku konusunda biz memeyi bıraktığımızdan beri sapıttık
bende normal istedim oldu bazen düşünüyorum
sezaryan olsa daha mı iyi olur du diye bakalım
2.nasıl gelecek bu da normal gelir inş.
aman napıcaksın sezeryanı ne varsa normal doğumda var bence hiç girme sezeryan işine cnm senin için normal doğum kolaysa

kızlar demiri uyuytamıyorum
memeyi kestiğimden beri bana küstü sanırım bikaç yerde öyleo kumuştum
anne kokusuyla rahatlayıp uyuduğu için birdenbire sütten kesilen çocuk ya da bebek anneye küsermiş

her yatırdığımda ağlııyo
babasını istiyo

dün bebeğim tv de izlemiştim orda uyutma tekniklerini anlattılar
aynısını denedim ama demir ağlamaktan başka hiçbişey yapmadı
hiç konuşmadım sabrettim ama olmadı işte sürekli ağladı

en sonunda babasını çağırdım hala uyutmaya çalışıyo
eskiden 10 dk.da uyuyan çocuk şimdi 1-1.5 saatte uyuyo öğlen uykularıda öyle
napıcam bana bi çare bulun nolur
kaç gündür o ağlıyo ben ağlıyorum
onu hırpalamamak için kendimi yiyip bitirdim resmen şuan bile ağlıyorum

canım ayağında sallasan .. ben baranı ayağımda sallayarak uyutuyorum..
koca göbeğimle biraz zor oluyor tabii su aralar ama ne yapım ..

yanına yatıp beraber yattığımızda 1 saati buluyor...

bende ayakta salliyorum muge sen alistin tabi rahata oh koy 10dakkada uyusunn:1:
sirvan dedigin gibi beaber yatince cok eglniyor 1 saattte zor uyuyor yatakta oyu oyun bizim yatakta geze geze uyuya kaliyor bazen

meme emerken 10 dk.da gidiyo bu kdr zor olacağını bilmiyodum yaa

ayaktada sallanmıyoki atıyo kendini yana
kalkıyo ağlıyo
yani diyorum ya bişeyler oldu anlamıyorum
eskiden yatakta uyurken demirde döne döne uyurdu ama yarım saatte giderdi şimdi 1 saatte anca

slm bayanlarr

şirvan çok az zamanın kaldı ya allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasi etsin inşallahhhh

mügecim tabiyki istıyrum bende ama bu zamana kadar pek kasmadım ecemde yok yumurtlama hesapla yok 40 dk yat kalkma:)))neler neler her ay test yaptım artık değişik eczanelere gidiyordum ama bunda olsa tabıykı çok sevınıcem ama vardır dıyorum bir zamanı anlıyorsun beni sen işte ya :)))

bu arada allah hyardımcın olsun ecemde artık çok zor uyuyor ayağıma alıyorum 10 defa kalkıyor bende bebeğini alıyorum bak ayşe beni üzmüyor onu sallıycam falan deyince koşarak geli yatıyor sende bir dene bakalım belki işe yarar

şimdiye kdr hiç biberon almadı bu saatten sonrada alıştırmak istemem açıkçası sultancım

anlıyorum tuğbacım hakkınızda hayırlısı olsun
bencede ne kdr geç olursa o kdr iyidir

aynı şeyi akşam denedim ayısını koydum yastığına
bak o ne güzel uyuyo hadi sende yat dedim
yüzümü kapadım görmedi yüzümü bi baktım yattı ayısına sarılıp
ama 2 dk. sürmedi kalkması
sonra baba baba diye ağlamaya başladı

ecemde öyle aynı şeyi 10 defa tekrarlıyoruz belkide ama pes etme sen yine al ayısını koy öp falan gerçi doktorlar bunuda pek doğru bulmuyorlar kıskançlığa itiyormus ama mecbur yapıyorum valla ecem başka türlü yatmıyor

valla bu saatte nsonra herşeyi denicem artık ama asla kucağıma alıpta sallamam
3-4 ay sonra naparım yoksa ya
ağustos gelmeden normal doğum yaparım artık töbe yaaa

merhabaaaa...müge canım son sayfayı okudum şimdide bende ayağımda sallıyorum genelde kayra uykusu geldiğinde yere yüzüstü yatar bende hemen ayağıma alıyorum hadi annecim benim akıllı oğlum şimdi uyucak büyücek diyorum tabi kalkmak istiyo bende onun sevdiği niniler çocuk şarkılarını sessizce sölüyorum duruyo hemen ve kapatıyo gözlerini .bence de memeden ayrılmasının verdiği sıkıntı ama geçicek canım hiç meraklanma.

bende ayakta sallayanlardanım ama kendı ısteyınce uykusu gelınce alır yastını gelır sala dıye uykusu gelmeden sallasamda uyumaz sıpa
bazen t ızlerken uyur cok yorgunsa kendılığınden uyur ama coookkkk nadır olarak
bencede kucağında sallama muge baska sekılde alıstır
sultan bısey uğrasma canım o kadar
elıf verdığın tarıfı bende sık sık yaparım hatta ıcıne portakal yada lımon kabuğu eklerım aroma versın dıye :)

sağolun kızlar
bakalım babası bi gitsinde belki döner eski günlere
çünkü hep babasını istiyo ona naz yapıyo babası gelince bütün düzeni şaşıyo

ben yatayım sabah erkenden kalkarız yine Allah herkese bol uykulu geceler ve sabırlar versin
biz hamilelere 2 kat sabır versinn

1 yaşına kadar Miray a ne verdiysem yedi,18 aya kadar da hiç sallamadan uyuttum.Ama birden değişti çocuk,ondan sonra anladım ki,çocuk neyi istiyorsa onu yapıyor ,benim taktiklerimle alakalı değilmiş ne yemesi ne uyuması.1 yaşına kadar her ne kadar anlıyorum desem de aslında hiç anlamıyormuşum iştahsız bebek annelerini.

Bugün bir arkadaş diyor,ben masada yediririm yemeğini,gezerek yemeye alıştırmadım.Valla dedim sen şanslı annelerdensin.Ben de yaşına kadar övünüyordum çocuğumun yemesiyle ama,şimdi, tek yesin de, isterse amuda kalkarak yesin,diyorum dedim.

Back
X