2009 Şubat Anneleri

dün hatta okuldaki arkadaşlarımda benim nasıl böyle az kilo alarak hamilelik geçirdiğim konusunda konuştular, ve ayrı ayrı bir kaç kişi çok şaşırdığını söyledi,

ama kimse yanlış anlamasın, ben bebeğimi kesinlikle aç bırakmıyorum, yani şöyle düşünün, gözüm 1 ekmeği bitirmekte ama 1 dilim beni doyurmaya yetiyor, istemeye isyemeye o 1 dilimle idare ediyorum umarım anlaşılmıştır, ekmekten ziyade pilavsız önümdeki yemeği bitirmeye hedefliyorum kendimi, bittiği zamanda üzerine 1 bardak ayran tok tutuyor zaten...

bir de atıştırmak isterse canım, mandalina ve kuru üzümü sürekşi çantamda taşırım, baktım ki midem dönmeye başlıyor, hemen çıkarıp birini yiyiorum

Ya canım bu nasıl bir yemek listesi? Sanki diyet listesi gibi. Valla ben şuan 10 kilo aldım ama pek takmıyorum çünkü Demet şener de söyledi hamile bayanlar fazla kilo alırım diye kendini firenlememeli kendisi 23 kilo almış ve doğumdan sonra vermiş yani. Eylül ayında görümcem doğum yaptı ve dr u ona bebek 3 kilonun üstünde doğacak demişti o da senin gibi fazla yemezdi. Ama bebek 2.900 gr doğdu yani bebek için söylenen kiloda su da var bunu unutmayın...

Aybükecim walla ben nefsime hakim olamıyorum işte,yoksa bebiş hiç bi şekilde aç kalmaz biliyorum.doktorumda aynı şeyi söyledi,bebeklerde annenin beslenme azlığından dolayı gelişim bozukluğu ancak kıtlık zamanlarında olurmuş,şimdi sen ne kadar az yesend o seni sömürür merak etme dedi ama benim derdim kendi boğazımla işte,gerçi eskidende böyleydim ne görsem canım çekerdi hemen yerdim ama kilo almazdım,şimdiyse yediğim birikiyor walla(

canım eskiden daha hareketliydin, bir de hormonların daha farklı çalışıyordu, şimdi ise ister istemez kilo almak zorundayız, çünkü hormaonlarımız besinleri depolamakla görevli şuanda, doğal işleyişini gerçekleştiriyor vücut, sen sadece ne kadar depolayacağını yönlendirmelisin, dediğin gibi kendine hakim olmak çok zor , işkence resmen, ama vücut bir süre işkence çekince, o beslenme düzenine alışmak zorunda olduğunu anlıyor,ve eskisi kadar sıkıntı çekmiyorsun,

bak ben bu güne kadar hep diyordum ki, perşembe gelsin , doktordan istediğim kiloda döneyim ,kendime bir ziyafet çekeceğim ama nerdeee şimdi de benim canım istemiyor, fazlasını almak istemiyor artık 1 ayda alıştı çünkü beslenme şekline..

bu arada vidi sen de öğretmensin sanırım, ne öğetmenisin?,

ben bir tarfatan da öğretmenler günü ile ilgili tiyatro arıyorum, çocujları çalıştırsam iyi olacak, anca yetişir, ama daha işe yarayan bir çalışma bulamadım yaaaaa!!!! offf!!!!sinir oldum , çocuklara da söz vermiştim, ne yapacağım yaaaa...

aman ne bileyim hergün az yicem diyom ama neerrrddeee:icecream:
gerçi bu 2 haftada kilo almadım,brz dikkat etmem bile yetti yani,bakalım artık tutabildiğim kadar tutcam bundan snr son aylarda daha fazla alıyormuşuz. neyse ya az yemekten bahsettikçe biile içimdeki şeytann beni dürtmeye başaldı kalk mutfağa git diyekötükedihüso

a.s ewet canım bende öğretmenim resim branşım,az vaktin kalmış canım ya küçük bi oyun bullman lazım,walla hiç bi fikrimde yok ama okulda bakarım bzimkiler bişiyler yapıosa hbr veririm sanada

ya aslında yaptırmak zorunda değilim bir sürü öğretmen var birisi yaptırır diye de düşünebilirim ama çocuklarımın faal olması hoşuma gidiyor, ben sergilenmese bile belirli gün ve haftalrı sınıfımda kutlarım, bir etkinlik veririm onlar hazırlanırlar, böylece toplum önüne çıkmaları rahat oluyor, ifadeleri güçleniyor

daha çok küçükler ama 2. sınıf benimkiler, onları 5 e kadar eğitebildiğim kadar eğitmeliyim, onlar benim eserim olacak, ne güzel değil mi?

smyslow bende kuyruk sokumundan baya çektim istersen bi genel cerraha görün derim bende hamileliğimin başında başladı bu ağrılar hatta bu ağrıyı kadın doğumcuya sorduğumda bana da hamilelikte olur dedi ama öle ağrıyoduki sanki kaba atin içinde şiş şiş etler var gibi sonra genel cerraha göründüm oda bişey yok sıcak suya otur geçer dedi. en son 2 ay sonra öle dayanılmaz ağrılar olmaya başladıki baktımki kuyruk sokumunda şişilk oluşmuş yani içerde abse oluşmuş. ve bu yüzden o abseyi boşaltırmak zornda kaldım yani biraz geç kaldım.ama seninki farklı olabilir belki tavsiyem dayanılmaz ağrıların olursa genel cerraha görün çünkü bu gerçekten kadın doğumcuların işi değil

bebek 3 kilonun üstünde doğacak demişti o da senin gibi fazla yemezdi. Ama bebek 2.900 gr doğdu yani bebek için söylenen kiloda su da var bunu unutmayın...[/QUOTE]

nası yani arkadaşım pek anlamadım doktorun şuan bize söylediği gramların içinde bebeğin suyunuda mı katıyo

selam arkadaşlar nasılsınız bugün uzun süredir kestirsem mi kestirmesem mi dediğim saçlarımı kestirdim kısacık kuşa döndüm ama iyi bir de rahatladım batıl şeyler kafamızı bazen gereksiz işgal edebiliyor hayaletorkacım pazartesi tavsiyen üzerine bir genel cerraha görüneceğim teşekkür ederim

tetenoz aşısının ikinci dozumu? ben daha ilk dozunu pazartesi yaptırıcam şeker yüklemesiyle birlikte doktorum aşının zamanı olmadığını söyledi yani sonuçta bu ayda

nası yani arkadaşım pek anlamadım doktorun şuan bize söylediği gramların içinde bebeğin suyunuda mı katıyo[/QUOTE]

Canım tabi ki bu bi yakınımın başından geçen birşeydi. Siz yine de yemek konusunda kilo korkusuyla yememezlik etmeyin. Ayrıca doğumdan sonra emzirme ile bu kiloların çoğu gidiyo bir de hep hareketli olacaksınız kilolar gider merak etmeyin...

slm herkeze nasılsınız kızlar?
çok özledim sizleri, merak etmeyin iyiyiz biz kızımla..
evimizi taşıdık nazillide oturuyoduk biz aydına yerleştik taşınma telaşı ve yerleşme derken araya bayağı zaman girdi, internetin bağlanması uzun sürdü bugün bağladı..
bebeğimi tam 50 gündür görmedim ve çok özledim ama her dakika yanımda müthiş tekmeleriyle:sm_cool:
yarın gidicem dra diğer dr bıraktım burada diğer dr umdan 10 kat daha iyi bi dr var ona gidicez..
sizler nasılsınız görüşmeyeli?
ohh ya kavuştum sonunda sizlere:sm_cool::sm_cool:

arkadaşım yanlış anlamışsın heralde, bu yazdıklarım yemek listesi değil ki,

ben yediklerimden ziyade, yemediklerimin vurgusunu yapmaya çalışmıştım, yoksa yediklerimi sayacak olursam ohooo, ama kalorisi çok olanları az tüketiyorum bu kadar basit..

hamilelikte alınan kilolardan birçok kişi rahatsız ve nasıl önlem alınabilir diye merak eden kişi de çok, ben yanlış yönlendirdiğimi de düşünmüyorum,ben böyle yapıyorum sağlıkı besleniyorum diyorum, isteyen yapar, istemeyen yapmaz

bunun dışında verdiğin örnek bence hiç doğru değil, bir hamilenin 23 kilo alması bir kere doktorlar tarafından normal kabul edilmiyor ki, bunu demet şener aldı diye, biz de alsak olur gibi bir mantık doğmuş sanki,

elbette hamilelikte aldığımız kiloları doğumdan sonra veririz, bu konuda kimenin endişesi olmasın, yalnız burada ön plana alınan anne ve bebeğin sağlığı, fazla alınan kilolarda bebeğin sağlığını riske atmış oluyorsunuz, bana geçen ay gittiğimde doktorum hepsini ayrıntılı olarak anlattı, bebekte kalp rahatsızlığından tut, diyabete , doğumun anne açısından çok zor olmasına kadar bir yığın zararı var,

oooofff bebişim nerelerdesin, gözümüz yollarda kaldı, herkes korktu biliyor musun başına bir iş mi geldi diye, nerdeyse hergün adın geçiyordu yani

neyse ki iyimişsinizçok şükürnaniknanik

ne demek 50 gündür görmüyorum, nasıl dayandın be yaaawww:jeyyar:

hoşgeldin tekrar

bebişim09 baya merak ettik seni evin hayırlı olsun güle güle otur baya zor olmuştur taşınmak

canım ben kilo almaktan korkmuyorum zaten yiine bu ay iki kilo almışım çok şaşırdım o gramda bebeğin suyununda olmasına ilk defa duydum

hoşbulduk kızlar valla aybükecim çok özledim sizleri 50 gün dayanmak zor ama taşınma telaşı yerleşme telaşı 15-20 günü buldu zaten :)) şükür yarın görücem kızımı..

sunseet teşekkür ederim canım walla zor oldu ama annem falanda burda oturuyo çok yardım ettiler ama yinede çok yoruldum ama istediğim gibi bi eve taşındım:)

tetenoz aşısının ikinci dozumu? ben daha ilk dozunu pazartesi yaptırıcam şeker yüklemesiyle birlikte doktorum aşının zamanı olmadığını söyledi yani sonuçta bu ayda

yanlış olmasın tetanoz aşısı ya 5 doz ya 6 doz yapılıyor canım,

ilk dozunu yaptırdıktan 1 ay sonra 2. si, 6 ay sonra 3. sü vs.. dozlar bitene kadar yapılıyor. yani her doz arasında belli süreler var,bütün dozları yaptırmak kadını ömür boyu tetanozdan koruyormuş.

ben 1. sini geçen ay olmuştum

aybükecim çok haklısın aslında aldığım kilolar bebeğim için hiç yararlı değil ama duramıyorum dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldikçe ama karnım hep aç hemende aklıma çikolata geliyo ve yiyiorum aslında atıştırsam bişeyler nefsimi körliycek yaptığım en büyük yanlışta gün içinde kendimi çok iyi kontrol ediyorum akşam yemeğinden yatana kadar her ne kadar meyva atıştırsamda yatana kadar acıkıyorum yatmadan önce karnımı bi güzel doyuruyorum e bu sefer yediklerim kilo olarak dönüyo bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…