• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

aaaa listeden beni neden çıkardınız benim bebeklerim sağda ve büyük ihtimal kızlarım olacakmış

kızlar az öncede yazdım ama kimse bişey demedi bende yokum doğumum 26 sında olucak.bebğimde solda duruyor ama cinsiyetini bilmiyorum.benide ekler misnizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ay hanimlar ne olmus boyle listeye. arada bazilari gitmis:) neyse ekledim tekrar. cook ozurrr.

:1hug:
Dilara80 ve zuzum, nilay tebrik ederim kızlar....

comebaby seninki ne zaman belli oldu? biraz girmedim valla bir sürü haber olmuş.tebrikler canım

ALLAH BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN.

teşekkür ederim canım allah kucağımızı boş çevirmesin cümlemizin:Saruboceq:a.s.

ayyy prensese nazar değmesin :nazar::nazar::nazar: dilaracım öptüm prensesin annesini.Şeniz

sağolasın canım a.s.çok güzel bi duygu şimdiden bi resmi elimizde kucağımızda olsun bian önce artık 5 ay geçmek bilmez:)

yani ilk hamile kaldığımda nasılsam öyleyim
hiç değişiklik yok malesef:1no2:
annemde böyleymiş
ne iç karnımız varmış yaa
ama ben göbeğim olsun istiyorum hamile olduğumu anlamak için

benim anneminde iç karnı genişmiş 5 ay hiç büyümemiş ama ben şimdi 4 aylık hamileyim sanırsın 6 aylık kocaman oldu karnım çok özenme canım olacak zaten göbişin benimkide çok aşırı ya kilo alıyorum durmadan...ahhh ahhh ben 45 kiloydum bir aralar şimdi 50 oldum her şey bebiş için...

sağ taraftaydı tatlım önce ama şimdi ortaya kurulmuş:)))
senin belli değilmi henüz 16. hafta hala beli olmadıysa kızınmı olcak acaba...

canım benımde sag taraftaydı sımdı aynı senınkı gıbı ortaya kurulmus vazıyette :))
normalde doktorumuzun soylemesı lazım ama daha once gıttığımızde soylememıstı kucuk dıye cunku 16 haftamıza yenı gırdık emın olmak ıstıyodu sanırım..sımdı onumuzdekı cuma gıdıcez bakalım o zaman soyler artık dıye umut edıyorum.kızmı?fisfisfis
once saglıklı sonra hayırlı sonrada erkek olsun:asigim:

iyi akşamlar arkadaşlar
yine zor birkaç gün geçirdim 2 gün önce biten kanamam yine çok şiddetli başladı ve gece 12 civarı 4 cm kadar büyük bir pıhtı tuvalete düştü aklım çıktı çığlık atarak evdekileri tuvalete topladım eşim poşet gecirdi eline ve pıhtıyı aldı hemen doktorumu aradı oda bunun kan pıhtısı olduğunu ama içimizin rahat etmesi açısından bir hastaneye gitmemizin iyi olacağını söylemiş ve hemen acile gittik ultrasonda bakıldı ve bebeklerimin kalbi pıt pıt atıyordu sonra iğne yaptılar ve eve geldik ertesi günü erkenden kendi doktoruma gittim vajinal muayene yaptı baktık bebeklerim çok güzeldi ve cinsiyetlerinin kız olma ihtimali olduğunu söyledi doktorum yine progesteron iğne verdi kanama kesilinceye kadar coraspirini bırak ama sonra tekrar başla dedi iğneler kanamayı çok azalttı şükürler olsunki herşey yolunda imiş ama bu kanamalara sanırım hep maruz kalacağım

canım gecmıs olsun..
3.nuzunde iyi olmasına sevındım:1hug:kendıne ve meleklerıne cok dıkkat et..
bol bol dınlenmeye calıs..demek 2 kız hayırlı olsun a.s.:nazar:

arkadaşlar mrb, düşük tansiyon iyi değil,benimde yaklaşık 5 hafta önce tansiyonum 3 e kadar düşmüştü,serum taktırdık,düşük tansiyon düşüğe sebep olabiliyormuş.benim aslında normalde 6-9 du hep tansiyonum ama hamilelikten sonra 7-11 civarında,yükseldi yani.kan hacmi arttığı için tansiyonlarımız normalden biraz yüksek olacak artık,sağlıklısıda buymuş zaten,bebeğin yeteri oksijen ve vitamin alabilmesi için gerekliymiş. benim tansiyonumun düşmesinin sebebi yorgunluk ve düzensiz beslenmedendi,her iki saatte bir bişeyler atıştırmaya çalışın arkadaşlar ve kendinizi halsiz yorgun hissederseniz hemen ayaklarınızı biraz yukarı kaldırıp bi 10 dakika uzanın en azından,tabi çalışanlar için bu biraz zor malesef.bol su içmek gerekiyor ve çok uyumamak gerekiyor,uyumamanın nedenine gelincede biliyorsunuzki metabolizmanın kalp atışlarının ve nefes alışverişinin en yavaş olduğu zamanlar uyku zamanlarımız,dolayısıylada biz uykudayken meleklerimiz yeteri kadar oksijen alamayıp beslenemeyebiliyorlar,gelişimleri için bizim mümkün olduğu kadar aktif olmaya çalışmamız lazım, mesela eşim beni muhakkak saat 7 de uyandırıyor,çok az bişeyler atıştırıyorum,1 saat kadar evin içinde dolanmaya çalışıyorum metabolizmam hızlansın ve bebeğim beslensin yeterli oksijeni alsın diye, sonra 1 saat kadar tekrar uyuyorum,tabi bu uyku pek derin bi uyku olmuyor zaten.9 gibi bi salatalık,elma gibi hafif bişeyler yiyorum.her iki saatte bir bir iki lokmada olsa bişeyler yiyelimki metabolizmamınz hiç durmadan çalışsın ve bebeğimizi besleyebilelim,onun için dr lar iki saatte bi yemeyi tavsiye ediyorlar zaten, çok uzattım sanırım biliyorum özür diliyorum ama birde gece 11-3 arası uyumamız çok önemli,gece 11-3 arası uyumayıp tüm gün uyusak bile o uyku kalitesinin yerini almıyormuş malesef,onun için o 4 saat çok önemli,gerçi uykusuzluklar bende başlamıltı bir ara ama gece geçte yatsam inatla zorla sabah 7 de uyanında 3-4 gün sonra artık hiç haliniz kalmıyor ve erken uyumaya uyku düzeninizi kurmaya başlıyorsunuz tekrar.hepinizi çooooooook öpüyorum arkadaşlar.

kızlar tansiyon düşüklüğünde ne yapcaz? benim en normali 9-5 çıkıyor ama dün 7-4 dü valla....

canim benim de hep dusuk. normalde de dusuk. 10-6 falan. hep yeniden olcuyorlar. diyorum olcmenize gerek yok dogru olctunuz cunku benim hep dusuk diyorum.

senin bayagi dusmus canim dun. bir konus istersen belki bir bebebi vardir. dusuk iyi de cok dusuk iyi degil.

canım benımde sag taraftaydı sımdı aynı senınkı gıbı ortaya kurulmus vazıyette :))
normalde doktorumuzun soylemesı lazım ama daha once gıttığımızde soylememıstı kucuk dıye cunku 16 haftamıza yenı gırdık emın olmak ıstıyodu sanırım..sımdı onumuzdekı cuma gıdıcez bakalım o zaman soyler artık dıye umut edıyorum.kızmı?fisfisfis
once saglıklı sonra hayırlı sonrada erkek olsun:asigim:

benim doktorum 13. hafta gördü pipiyi:) bugün gittik yine gördü:)
Allah gönlüne göre versin canım bende kız olsun diyordum ama şimdi çok alıştım oğluşuma hayırlısı ve sağlıkla gelsin hepimizin bebeği inşallah...

iyi akşamlar kızlar ...göbeği hala çıkmayan var mı 3. ayında olupta...bugun konustugum b arkadas 6. aya kadar göbeğinn çıkmadıgını söledi.olabilir mi ya..11. haftadan sonra karın buyur normalde.kimisinde az kimisinde cok, iç hacmine göre..şaşırdım açıkçası..

canim benim bir arkadasimin 5-6 aylikken gobegi yoktu kimse hamile demiyordu. yani olabiliyor. ustelik 2. hamileligi idi. hani derler ya 2. de daha cabuk cikar diye.

ben 12,5 haftaligim benim daha cikm adi. belki hafif bir kabarti var. o da olmayabilir bile. yani tamam aksamlari cikiyor ama aksamlari cikan gobek sayilmaz. sabah bakmak lazim. yemeden icmeden.

kızlar bir kaç gündür hapşırıyordum ve burnum akıyordu şimdi boğazım ağrımaya başladı yutkunurken ayyy inşallah grip olmam ya ilaçta içemiycem offfff...

valla kızlar benimde göbişim var ama çok değil, az da değil.iç karnım çok geniş deil sanırım.
bu arada bu hafta burun kanamalarım oldu, burnumu sildikçe kan geliyodu arkadaşlar.
dr u ma sordum, 15-16 hafta içinde toplardamarlar şişermiş ve annenin kan hacmi eskiye göre baya artarmış ve bu geçici burun kanamasına yol açarmış.sizdede oldu mu?

valla kızlar benimde göbişim var ama çok değil, az da değil.iç karnım çok geniş deil sanırım.
bu arada bu hafta burun kanamalarım oldu, burnumu sildikçe kan geliyodu arkadaşlar.
dr u ma sordum, 15-16 hafta içinde toplardamarlar şişermiş ve annenin kan hacmi eskiye göre baya artarmış ve bu geçici burun kanamasına yol açarmış.sizdede oldu mu?

evet canım bendede oldu sabahları oluyor genelde...

benimde cıktı önceleri yemekten sonra daha cok buyuk duruyo dıye habıre bıseler tıkınıp duruyodum mıdem hıc bos kalmıyodu :))sımdı yemesemde cıkıntı var yıyınce artık daha buyuk gozukuyo :))o cıkıntı insanın içini bır hos yapıyo daha bır guzel hıssedıyosun kendını aynanın karsısından ayrılasım gelmıyo :))ama henüz catlatamadım aynaları

ya ben tuzlu yemeyede korkuyorum eşleri doktor olanlar bu konuyu bi danışabilirlerse sevinecem tansiyon düşük tuzun zararı var mı
Canım arkadaşlar zaten yorumda bulunmuşlar..Ben de eşime danıştım.Normal şekilde devam etsin tuz alımına fazla da almasın dedi..Ancak tahlillerde kandaki sodyum oranı az bulunursa o zaman biraz daha tuz oranını arttırmakta fayda varmış..Uyumakla ilgili konuya gelince sırt üstü çok yatılırsa aorta baskı yapacağı için kan dolaşımında problem ve fetusun beslenmesinde problem olabilirmiş...Ancak hamileler az uyumalı çok uyumalı diye bir görüşün tıb eğitiminde olmadığını söyledi..

Benim göbeğim baya belirdi..Ama dışardan bakıldığında çok dikkatli bakılmadıkça hemen belli olmuyor..Demek benim de iç karnım baya dar..:sm_confused:

Artan kan hacmi yüzündenmiş baş ağrıları ve burun kanamaları...

Bu arada Almanlar Nazi döneminde hamile kadınları maraton koşusu yaptırmışlar,kadınlar çocuklarında herhangi bir zarar olmadan koşuyu tamamlamışlar..Yani kadında herhangi bir problem varsa en ufak bişey çocuğun düşmesi için bahane olabilirmiş..Ama kadının sağlığı yerindeyse düşük olmazmış...

Back
X