2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ben kızıma hiç bir vitamin vermiyorum kızlar şart mı vermek.?
1 hafta sonra dr a gideceğim bir sorayım bakalım.

1 haftadır bende Ayşenur u kahvaltıda rahat bırakıyorum.bazı sabah sadece sosis ,bazen sadece salça ekmek,sadece kızarmış ekmek vs
öğlen zaten daha besleyici şeyler yediriyoruz onun için sıkıştırmıyorum artık yoksa hiç yemiyo

çağının doktoru bize salam,sosis,sucuk gibi şeyleri yasakladı.bu üç şeyden uzak durucaksınız demişti kızlar

ipeğimu ben gerçekten çok zorlandım umarım sen rahat atlatırsın dediğin gibi aralarında az da olsa yaş farkı olması büyük rahatlık.Özellikle bebeklikleri çok zordu ikisi aynı anda ağladı aynı anda acıktı yalnız olduğum günler çok çok zordu..Annem hep benimleydi o yönden gerçekten çok şanslıyım evini bıraktı bende kaldı 1 yaşına kadar onunla baktık. Hamileliğim hep riskli olduğu için bakıcı olayını düşünemedim onlar doğduktan sonrasını hiç düşünemedim açıkcası ama neyseki geçti o zor günler. Bakıcı bulmamda zor oldu bi sürü kişiyle görüştüm denediklerim oldu sonunda bana sürekli temizliğe gelen kız kendi istedi başladı çok rahatadım ben sadece onlarla ilgileniyorum artık ev işlerine bakmıyorum.gerçi zaten çok da bakamıyordum :))
büyüdükçe rahat bakılıyorlar hele bazen birini anneme gönderiyorum tek bebek bakmak bana o kadar kolay geliyorki anlatamam tek çocuktan şikayet edenleri garipsiyorum bile daha zorunu görünce o bile kolay geliyo düşün ama çok çok keyifli yanlarıda var şimdi birlikte oynuyorlar onları izlerken ömrüm uzuyo sanki parka gittiğimizdede çok rahat oluyo.

şart değil tabiki gelişimi normalse kan değerleri de normalse neden gerekli olsun..benim kızım çok zayıf bi türlü kilo alamıyo doktor o yüzden verdii vitamini iştah arttırıyo diye ki gerçektende öyle oldu ama keşke ihtiyaç olmasada kullanmasam..İlaç sonuçta biraz kilo alınca bırakmayı düşünüyorum.Doktoruda bi süre için önerdi zaten

şart değil tabiki gelişimi normalse kan değerleri de normalse neden gerekli olsun..benim kızım çok zayıf bi türlü kilo alamıyo doktor o yüzden verdii vitamini iştah arttırıyo diye ki gerçektende öyle oldu ama keşke ihtiyaç olmasada kullanmasam..İlaç sonuçta biraz kilo alınca bırakmayı düşünüyorum.Doktoruda bi süre için önerdi zaten

canım benim kızımda zayıf biraz.aynı şurubu doktor herşeyi yemiyor vitamin alsın diye verdi ama az çok iştğını açtı.bıraksam yemez diye korkuyorum.
ayşenur en son 80 cm 10 kg dı.
kızla rsizin kuzucuklar nasıl?

Anladığım kadarıyla kahvaltı konusunda herkes sıkıntılı.Yani şöyle düzgünce kahvaltı yapmıyorlar.Neyse bende zorlamıyorum.Öğlen telafi ediyoruz.

Ayşenur kaan en son 13.100 gramdı boyunu tam bilmiyorum 87-88 galiba...
Selsin, bende salam sosis türü hiç vermiyorum..Çok zararlı evimize hiç girmiyor

kızlar biliyorsunuz Temmuz bölümü editörlüğü verilmişti bana, 2011 site kurallarınca editörlüğüm kalktı bu bölüme hiç editör atamadılar yerime gelen birisi yok şimdilik,ama editörlüğüm bitti :84::81::65::89:

Hepinizin yeni yılını kutluyorum.Çocuklarınızla beraber sağlıklı,mutlu nice yıllara kavuşmak temennisiyle temmuz anne ve kuzularını öpüyorum:71:

sevdikleriniz be güzel yavrularınızla öncelikle sağlık dolu,başarılı,şevkatli,huzurlu mutlu nice mutlu senelere yeni yılınız kutlu olsunnn

yeni yılı sevgi, sağlık, mutluluk vee sabır dolu günlerle geçirmenizi dilerim sevdiklerinizle bebişlerinizle güzel bir yıl olur umarım

merhaba,haftasonu kaan bana çok alışıyor.Birazda hastamı olacak ne pek keyfi yok.Sabah ağlayarak zor ayrıldı.Kapıda anne al diye kollarını uzatıyor.Çok üzüldüm sabah.:59:Sonra eşim beni işe bıraktı kendisi eve döndü 1 saat oynayayım diye.Babasını görünce duygulanmış yavrum ağlamaya başlamış yine.Az önce annemi aradım uyumamış anne gel diye ağlıyormuş:43:

Evde olan anneler tadını çıkarın çocuğunuzla baş başasınız gün boyu ne güzel.İmrenmemek elde değil..
Keşke çalışmak zorunda olmasam

merhaba,haftasonu kaan bana çok alışıyor.Birazda hastamı olacak ne pek keyfi yok.Sabah ağlayarak zor ayrıldı.Kapıda anne al diye kollarını uzatıyor.Çok üzüldüm sabah.:59:Sonra eşim beni işe bıraktı kendisi eve döndü 1 saat oynayayım diye.Babasını görünce duygulanmış yavrum ağlamaya başlamış yine.Az önce annemi aradım uyumamış anne gel diye ağlıyormuş:43:

Evde olan anneler tadını çıkarın çocuğunuzla baş başasınız gün boyu ne güzel.İmrenmemek elde değil..

canım üzülme bu kadar tabiki bebeğinle sürekli olmak istemen gayet normal ama evde olsan bu defada çalışmak istiycektin buna inan. Şimdi daha kaliteli vakit geçiriyorsun oğlunla eminim. Bende artk çalışmak istiyorum. Ben evdeyim sürekli onlarlayım annanelerine tapıyorlar 2 gün görmedklerinde özlüyorlar ama bende bırakıp bi yere gittiğimde ağlıyorlar bebk onlar bizden ayrıldıklarında huzursuz olmaları onlarla ne kadar vakit geçirirsek geçirelim engel değil. Uzmanlar anneye bağımlı olmayan bebeklerin daha güvenli hayata daha hazır olduklarını söylüyor. O yüzden ben evdeyken bile bakıcıyla oynamalarına izin veriyorum. İnsanın aklı kalıyo ister istemez ama galiba bizim alışmamız gerekiyo onları bırakmaya onlar 2 dk sonra unutuyo biz saatlerce acaba ne yaptılar diyoruz:14:

aynen benim kızımda ağlıyor ayrılmak çok zor bi de hava soğuk evde çok sıkılıyor...

Canım gelişimi normalse iştahı yerindeyse vermiyorlar. Tuana da aslında sana zayıf gelse de kilosu normal. Alışmışız tombik hallerine zayıflamasın istiyoruz. Sen yine de dr'a sor. Belki verir. İştahı az demişsin.

çağının doktoru bize salam,sosis,sucuk gibi şeyleri yasakladı.bu üç şeyden uzak durucaksınız demişti kızlar

Benim kız salama bayılıyor. Sosis, sucuk vermedim hiç. Ama verebilirim herhalde bilmem. Piştikten sonra ne sakıncası olabilir ki? Salamlar zaten fırınlanıyor. Yalnız sosis ev kazalarında boğulma nedeninin %17'sini oluşturuyormuş. Artık etlerden falan yapılıyor diyorlar. Bazen içinden kemik parçası çıkabiliyormuş. Bu yüzden ona karşı biraz soğuk duruyorum.

ipeğimu ben gerçekten çok zorlandım umarım sen rahat atlatırsın dediğin gibi aralarında az da olsa yaş farkı olması büyük rahatlık.Özellikle bebeklikleri çok zordu ikisi aynı anda ağladı aynı anda acıktı yalnız olduğum günler çok çok zordu..Annem hep benimleydi o yönden gerçekten çok şanslıyım evini bıraktı bende kaldı 1 yaşına kadar onunla baktık. Hamileliğim hep riskli olduğu için bakıcı olayını düşünemedim onlar doğduktan sonrasını hiç düşünemedim açıkcası ama neyseki geçti o zor günler. Bakıcı bulmamda zor oldu bi sürü kişiyle görüştüm denediklerim oldu sonunda bana sürekli temizliğe gelen kız kendi istedi başladı çok rahatadım ben sadece onlarla ilgileniyorum artık ev işlerine bakmıyorum.gerçi zaten çok da bakamıyordum :))
büyüdükçe rahat bakılıyorlar hele bazen birini anneme gönderiyorum tek bebek bakmak bana o kadar kolay geliyorki anlatamam tek çocuktan şikayet edenleri garipsiyorum bile daha zorunu görünce o bile kolay geliyo düşün ama çok çok keyifli yanlarıda var şimdi birlikte oynuyorlar onları izlerken ömrüm uzuyo sanki parka gittiğimizdede çok rahat oluyo.

Ne güzel atlatmışsın. Bence de ilk 1 yaş zor. Tabi aman çocuğumu ağlatmayayım aman gezdireyim sıkılmasın dersen. İpek kardeşini kıskanmasın, ikisinin bakımını beraber yürütebileyim başka birşey istemiyorum. Ev işlerine birini bulacağım zaten o Allah'ın emri. Hepsini beraber yapacak kadar cesur değilim. Ama başkalarının çocuklarım üzerinde hak idda etmesini istemediğim için bakımları ile kendim ilgilenmek istiyorum. Benim istediğim gibi büyüsünler diyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.
Tek çocuk artık bana da çok kolay geliyor. Bazen etrafımda tek çocuklulara bakıyorum da sanki çocuksuzlarmış gibi geliyor. O kadar basit yani. Şimdiden 2 çocuklu olmaya alıştım. Allah onların yokluklarını göstermesin. Herşey yoluna bir şekilde girer. Bak seninkiler beraber oynuyorlar. Canları sıkılmıyor. Kızım evde dört dönüyor. Aynı oda aynı oyuncaklar. Bir çocuk gelince sevinçten çılgına dönüyor. Yılbaşı gecesi bir arkadaşımızın 3 yaşındaki kızı da geldi. Saat 3'e kadar peşinde dolandı durdu. Uykusu geliyor kucağıma atlıyor gözlerini kapatıp omzuma başını yaslıyor. Sonra oyun aklına geliyor kucağımdan inip hemen oyuna dahil oluyor. Çocuğa çocuk şart bence.

kızlar biliyorsunuz Temmuz bölümü editörlüğü verilmişti bana, 2011 site kurallarınca editörlüğüm kalktı bu bölüme hiç editör atamadılar yerime gelen birisi yok şimdilik,ama editörlüğüm bitti :84::81::65::89:

Aaaa bir editör arkadaşımız vardı onun da işini elinden almışlar ama olmadı:50:

Dün eski iş yerimden bomba haberler aldım. Beni kan kusturan emeğimin üzerine hooop diye oturan, arkamdan kuyumu kazarak benim almam gereken terfiyi alan canım iş arkadaşıma yeni yıl hediyesi olarak go to home demişler. Normalde salakça bir saflıkla üzülürüm bu haberlere ama hiç üzülmedim hatta şaşırmadım. İpek'e hamileyken çok ağlamıştım sinirimden. Evlat acısı gibi oturmuştu. Benim yaşadıklarımı yaşasınlar demiştim. Hak ettiğini buldu. Ona terfiyi veren sıfır adaletli, kanka muhabbeti ile işlerini yöneten canım departman müdürümü de daha öncesinde göndermişler. Herkes böylelikle layığını bulmuş oldu. Rüzgar herzaman aynı yönden esmezmiş bunu da görmüş olduk.
Burada iş mevzusu yüzünden çok ağladığım için size de yazmak istedim.

Heyooo bugün 25 haftam doldu. Kaldı 13,5 hafta.
Ben kuzumun da 38. hafta bitiminde geleceğine inanıyorum.
Onu şimdiden özledim. Görmeme daha 11 gün var :((

Back
X