2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Heyooo bugün 25 haftam doldu. Kaldı 13,5 hafta.
Ben kuzumun da 38. hafta bitiminde geleceğine inanıyorum.
Onu şimdiden özledim. Görmeme daha 11 gün var :((

oo büyümüş bebeğin ticker da olmayınca merak etmiştim bende. ne güzel bende hamilelik günlerimi hatırladım çok keyifli değildi ama yinede güzel hatırlıyorum ben..sağlıkla kucağına alırsın insallah..cinsiyeti ne bu arada

Ne güzel atlatmışsın. Bence de ilk 1 yaş zor. Tabi aman çocuğumu ağlatmayayım aman gezdireyim sıkılmasın dersen. İpek kardeşini kıskanmasın, ikisinin bakımını beraber yürütebileyim başka birşey istemiyorum. Ev işlerine birini bulacağım zaten o Allah'ın emri. Hepsini beraber yapacak kadar cesur değilim. Ama başkalarının çocuklarım üzerinde hak idda etmesini istemediğim için bakımları ile kendim ilgilenmek istiyorum. Benim istediğim gibi büyüsünler diyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.
Tek çocuk artık bana da çok kolay geliyor. Bazen etrafımda tek çocuklulara bakıyorum da sanki çocuksuzlarmış gibi geliyor. O kadar basit yani. Şimdiden 2 çocuklu olmaya alıştım. Allah onların yokluklarını göstermesin. Herşey yoluna bir şekilde girer. Bak seninkiler beraber oynuyorlar. Canları sıkılmıyor. Kızım evde dört dönüyor. Aynı oda aynı oyuncaklar. Bir çocuk gelince sevinçten çılgına dönüyor. Yılbaşı gecesi bir arkadaşımızın 3 yaşındaki kızı da geldi. Saat 3'e kadar peşinde dolandı durdu. Uykusu geliyor kucağıma atlıyor gözlerini kapatıp omzuma başını yaslıyor. Sonra oyun aklına geliyor kucağımdan inip hemen oyuna dahil oluyor. Çocuğa çocuk şart bence.

Ben nasıl yaptım bilmiyorum Allah verdi bi kolaylığını ilk dönem çok daha titiz davranıyordum çocukların herşeyini kendim yapmak istiyordum kimsenin yaptığını beğenmiyordum o yüzden tüm iş bana kalıyordu ama zama geçtikçe annemin söylediklerinin doğru çıktığını gördükçe daha rahat oldum bi çok şeyi görmemezlikten geliyorum artık. Tek çocuk için tabi genelleme yaptım bazıları 3 çocuğa bedel oluyo o ayrı :)) benimde oğlum daha çok koşturuyo peşinden kzıım daha sakin.Allahtan öyleler yoksa başedemezdim..Allah sağlıklarını versin onlar mutlu olsun yeter zaten hızla büyüyorlar bugünleride çok anıcaz eminim..İlk dönem yanında olacak kişiyi şimdiden ayarlamanı tavsiye ederim o yoğunlukta hiçbişeyle ilgilenemiyo insan. Ben temizliğe gelecek kadın bile bulamamıştım sürekli gelen 2 kadın vardı onlarında bahanesi oldu gelememişlerdi ayy hatırlamıyım onları. Söylemek istediğim önceden program yap mutlaka rahat olur herşey en önemlisi sen sadece bebişlerinle ilgilenirsin

ipeğimu maşallah paşamıza büğüdü annesi baya isim düşündün mü bakalım sahi paşaya adı ne olacak bu yakışıklının..
sağlıkla kavuşun inşallah

papetlant maşallah ikizlerimize gerçekten çok güzel ve ilk bikaç yıl çok zor olan bişey ikiz anneliği ne şanslısın annen yanında olmuş şimdi artık keyfini çıkartma vakti kocaman oldular artık daha rahattır canım..
bende kardeşler arası çok fark olun istemiyorum kesinlikle ama tabi nasip kısmet..2 yaşından sonra bende düşünüyorum öykünün kardeşi olmasını allah nasip eder inşallah

Aaaa bir editör arkadaşımız vardı onun da işini elinden almışlar ama olmadı:50:

Dün eski iş yerimden bomba haberler aldım. Beni kan kusturan emeğimin üzerine hooop diye oturan, arkamdan kuyumu kazarak benim almam gereken terfiyi alan canım iş arkadaşıma yeni yıl hediyesi olarak go to home demişler. Normalde salakça bir saflıkla üzülürüm bu haberlere ama hiç üzülmedim hatta şaşırmadım. İpek'e hamileyken çok ağlamıştım sinirimden. Evlat acısı gibi oturmuştu. Benim yaşadıklarımı yaşasınlar demiştim. Hak ettiğini buldu. Ona terfiyi veren sıfır adaletli, kanka muhabbeti ile işlerini yöneten canım departman müdürümü de daha öncesinde göndermişler. Herkes böylelikle layığını bulmuş oldu. Rüzgar herzaman aynı yönden esmezmiş bunu da görmüş olduk.
Burada iş mevzusu yüzünden çok ağladığım için size de yazmak istedim.

oh be işte buuuu..valla ben bile sevindim,keşke onlarda durumu hatırlasalar ipeğimu'ya böle böle yapmıştık,die ama haksızlık yapan kimse haksızlık yaptığını kabul etmez o sebeple bu imkansız ,olsun bu haberleri de duymak varmış iyi iyi sevindim bu habere..
.
Heyooo bugün 25 haftam doldu. Kaldı 13,5 hafta.
Ben kuzumun da 38. hafta bitiminde geleceğine inanıyorum.
Onu şimdiden özledim. Görmeme daha 11 gün var :((
maşallah kuzuya..isim belirlediniz mi canım?

bu arada kızlar 2010 un enleri seçiliyor sizede link vereyim...hepsini doldurmanız şart değil arada varsa sizde oylayın :23:

http://www.kadinlarkulubu.com/yarisma-duyurulari/411050-2010-senesinin-enleri.html

yeni yıl hepimize ilk önce sağlık getirsin...kim ne istiyorsa hepsi gerçekleşsin inşallah...en önemliside tüm bebek isteyenlere Rabbim tattırsın bu yüce duyguyu....
nice nice yıllara kuzularımızla, tüm sevdiklerimizle ve yine hep birlikte inşallah temmuz melekleri :)

Herkese merhaba,
uzun zaman oldu yazmayalı.bu ara hayatım o kadar karışık o kadar yoğun geçiyorki..iş başlı başına bir zorluk zaten.en erken çıkış saatim 8-9..ırmakta sizin kuzularınız gibi büyüyor her geçen gün..dünya tatlısı bir kı oldu.maşallah gelişimi falan iyi boyu:86 cm kilosu 12.300 şuanda.buara hastaydı.bronşlarına inmeden atlattık.ama buhar ve antibiyotik kullandık bir hafta...
ben dayımı kaybettim 1 hafta önce.anlayacağınız buaralar keyifsizim.55 yaşında kaybettik dayımı.allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın..
buarada unutmadan hepinizin yeni yılınıda kutluyorum.başta sağlık ve keyifli günler diliyorum hepinize..
ipeğumu bebiş büyümüş canım.zaman ne çabuk geçiyor.en son 15 haftalıkken falan okumuştum.10 hafta geçmiş sanırım üstünden ne güzel...
kızlar birşey sorucam bebişlerinizin konuşma durumu ne alemde?ırmak tek tek söylüyor kelimeleri..ama tabiki her duyduğu kelimeyi değil.maşallah herşeyi anlıyor herşeyi biliyor ama henüz şakır şakır konuşmuyor.sizlerin nasıl merak ettim sadece..
burası hareketlenmiş ben girmeyeli ne güzel..
bütün bebişleri öpüyorum hepinize sevgiler...

Son düzenleme:
buarada bizim ticker öyle kalakalmış :) benim prensesim de 18 aylık oldu teyzeleri..

Son düzenleme:
Merhabalar,bu kış kaan ilk defa hasta oldu.babamızdan nezle grip bulaştı.2 gündür evde geçirebilirim belki diye doktora gitmedik ama bugün ateşlenmeyede başlayınca boğazlarından şüphelendim.Sanırım bademcikleri iltihaplandı.İştahı kapandı bişey yemiyor.Öksürük,burun akıntısı var.Birazdan doktora gideceğiz tahmninim antibiyotik verecek.Neyseki haftasonu geldi 2 gün evdeyim sıcacık çorba içirip uyuturum oynarız evde biryere çıkmayız.pazartesiye atlatır inşallah.Bu hafta çok zor geçti hep ağladı arkamızdan hastada olunca..

Elvancım kaanda herşeyi söylüyor ama cümle kuramıyor daha erken bence.2 yaşında cümlede kurarlar.sadece anne gel,anne meme,baba kalk o kadar kurduğu cümleler...

Herkese merhaba,
uzun zaman oldu yazmayalı.bu ara hayatım o kadar karışık o kadar yoğun geçiyorki..iş başlı başına bir zorluk zaten.en erken çıkış saatim 8-9..ırmakta sizin kuzularınız gibi büyüyor her geçen gün..dünya tatlısı bir kı oldu.maşallah gelişimi falan iyi boyu:86 cm kilosu 12.300 şuanda.buara hastaydı.bronşlarına inmeden atlattık.ama buhar ve antibiyotik kullandık bir hafta...
ben dayımı kaybettim 1 hafta önce.anlayacağınız buaralar keyifsizim.55 yaşında kaybettik dayımı.allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın..
buarada unutmadan hepinizin yeni yılınıda kutluyorum.başta sağlık ve keyifli günler diliyorum hepinize..
ipeğumu bebiş büyümüş canım.zaman ne çabuk geçiyor.en son 15 haftalıkken falan okumuştum.10 hafta geçmiş sanırım üstünden ne güzel...
kızlar birşey sorucam bebişlerinizin konuşma durumu ne alemde?ırmak tek tek söylüyor kelimeleri..ama tabiki her duyduğu kelimeyi değil.maşallah herşeyi anlıyor herşeyi biliyor ama henüz şakır şakır konuşmuyor.sizlerin nasıl merak ettim sadece..

başınız sağolsun cnm Allah sabır versin..
Konuşmayla ilgili gelişimi sormuşsun cnm .. benim oğlumda hala tek kelime konuşuyo herşeyi anlıyor fakat cümle kuramıyor henüz toplasan 5 -6 kelime söylüyor. Bazı bebekler cümle kurabiliyormuş ne güzel.. ama sanırım kızlar erkeklerden önce konuşuyor. benim kızım 18 aylıkken 5 e kadar sayoıyordu oğlum daha iki kelimeyi yanyana kullanamıyor.:)

Merhabalar,bu kış kaan ilk defa hasta oldu.babamızdan nezle grip bulaştı.2 gündür evde geçirebilirim belki diye doktora gitmedik ama bugün ateşlenmeyede başlayınca boğazlarından şüphelendim.Sanırım bademcikleri iltihaplandı.İştahı kapandı bişey yemiyor.Öksürük,burun akıntısı var.Birazdan doktora gideceğiz tahmninim antibiyotik verecek.Neyseki haftasonu geldi 2 gün evdeyim sıcacık çorba içirip uyuturum oynarız evde biryere çıkmayız.pazartesiye atlatır inşallah.Bu hafta çok zor geçti hep ağladı arkamızdan hastada olunca..

Elvancım kaanda herşeyi söylüyor ama cümle kuramıyor daha erken bence.2 yaşında cümlede kurarlar.sadece anne gel,anne meme,baba kalk o kadar kurduğu cümleler...

sehercim geçmiş olsun ırmakta 1 hafta öyleydi çok şükür atlattık biraz..sağol canım cevabın için demekki aynı hepsi

başınız sağolsun cnm Allah sabır versin..
Konuşmayla ilgili gelişimi sormuşsun cnm .. benim oğlumda hala tek kelime konuşuyo herşeyi anlıyor fakat cümle kuramıyor henüz toplasan 5 -6 kelime söylüyor. Bazı bebekler cümle kurabiliyormuş ne güzel.. ama sanırım kızlar erkeklerden önce konuşuyor. benim kızım 18 aylıkken 5 e kadar sayoıyordu oğlum daha iki kelimeyi yanyana kullanamıyor.:)

teşekkür ederim canım allahım kimseye yaşatmasın..ama hayat işte..iyisiyle kötüsüyle hayat işte..
benim ki kız ama o da öyle :)

teşekkür ederim canım allahım kimseye yaşatmasın..ama hayat işte..iyisiyle kötüsüyle hayat işte..
benim ki kız ama o da öyle :)

amann cnm ama er ama geç sonunda hepsi konuşuyor .. hatta sonra keşke biraz sussa diye bekliycez cnm . bi konuşmaya başladılarmı hiç susmmak bilmiyorlar. o ne bu ne o niye öylee bu niye böyle :D

Herkese merhaba,
başın saolsun Allah geride kalanlara sabır versin...
konuşmaya gelince
bizimki'nin kelimeleri

anni
baba
gogtu (korktum)
kıddı (kızdı)
anda (amca)
dadı (dayı)
anini (anane)
babanni (babanne)
gu (su)
mama
een (eren)
eaa (ela)
didi (dede)
a (al)
ge (gel)
cikke (ciklet) :1:
dedi (kedi)
hann (araba)
yuma (yumurta)
böyle gidiyor..daha cümlemiz yok kelime dağarcığımız geniş,bu dönem çocuklarının hemen hemen hepsi gibi anlatılanı anlıyor ama henüz kendisi tam anlatamıyor...
sayıları benimle birlikte sayıyıyor 5 e kadar tekrarlıyor..falan filan..

oh be işte buuuu..valla ben bile sevindim,keşke onlarda durumu hatırlasalar ipeğimu'ya böle böle yapmıştık,die ama haksızlık yapan kimse haksızlık yaptığını kabul etmez o sebeple bu imkansız ,olsun bu haberleri de duymak varmış iyi iyi sevindim bu habere..
.

maşallah kuzuya..isim belirlediniz mi canım?

bu arada kızlar 2010 un enleri seçiliyor sizede link vereyim...hepsini doldurmanız şart değil arada varsa sizde oylayın :23:

http://www.kadinlarkulubu.com/yarisma-duyurulari/411050-2010-senesinin-enleri.html

Bence de kendilerine toz kondurmazlar. Çok da mühim değil artık.

Bebeğimizin ismi Arda olacak kısmetse. Babası öyle istiyor. İpek'te ben istemiştim. Bu sefer ona bıraktım. Zaten hiçbir ismi de tam beğenemedim.

Oylmaya katıldım bu sene. Hayırlı uğurlu olsun.

Herkese merhaba,

Başın sağolsun canım. 55 yaş çok genç. Allah annene ve geride kalanlara sabır versin. Kayıplar çok zor gerçekten.

Konuşma bizde de zayıf. 16 kelime falan söylüyor ma cümle veya 2 kelime yok henüz. Uzun uzun kendi cümleler kuruyor. Sonunda hep mama var yalnız. Çok komik bu hali. Bir de konuşamadığının farkında. O yüzden arada sinir yapıyor. Bence de hepsi nasıl olsa bir gün konuşacak. Bugünleri çok arayacağız çok. Bazen kendi cümleleri ile bile kafamı şişiriyor. Bakalım konuşunca ne anlatacak?
Anlama konusunda çok daha başarılı. Yerden çatalı ver, al bunu babaya götür gibi cümleleri anlıyor. Hatta hemen hemen herşeyi anlıyor diyebilirim. Bu aralar anlamadığı bişey görmedim. Bu kadarı beni acayip mutlu ediyor. Kardeşi doğana kadar kendi yemeğini yemeye başlasa biraz da konuşsa bana yeter.

elvannn başın sağolsun canım.
seher çok geçmiş olsun.inşallah çabucak geçer.

konuşma kanusuna gelince Ayşenur da herşeyi anlıyor maşallah .onu getir bunu getir yapıyor genelde.
kelime dağarcığımız çok geniş.30 un üzerindedir sanırım
koka (toka)
gözü (göz)
aazı(ağız)
giydi (giydir)
kıka (çıkar)
döötü(döktü)
düütü(düştü)
düdü (araba)
bibik(kirpik)
hava (hala)
mamam(tamam)
bapma(yapma)
mo (mont)
ee ee (uyku)
a(al)- ve (ver)
çiş-kaka(diyor ama hala bezliyiz)
hav hav(köpek),pisi(kedi),tıkı(tavuk),me,mö,böcü
aba,abi,dede,baba,anne,nannanne,mama,dayı,cici,meme vs
birçok şeyi kendince söylüyor işte.
bebe uuyo(bebek uyuyo),anne mama,baba yok gibi 2 kelimelik cümlelerde kuruyor..

yakında konuşacak hepsi maşallah bütün kuzulara

maşallah kuzulara büyüyorlar ne güzel ipeğumi sana da oğluşunada maşşalah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cesaretin içinde ayrıca tebrik ediyorum ben şuan okadar cesaretsizimki 2.yi düşünemiyorum bile hayırlısı artık.

bizde kızımla babamızın yemin törenine gittik sonrada hepberaber evimize döndük 5 günlük tatilden sonra geri gönderdik askere işallah şu birkaçay uçar gider bizde kavuşuruz çünkü çok özleniyormuş bunu gidince anladım.

maşallah kuzulara büyüyorlar ne güzel ipeğumi sana da oğluşunada maşşalah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cesaretin içinde ayrıca tebrik ediyorum ben şuan okadar cesaretsizimki 2.yi düşünemiyorum bile hayırlısı artık.

bizde kızımla babamızın yemin törenine gittik sonrada hepberaber evimize döndük 5 günlük tatilden sonra geri gönderdik askere işallah şu birkaçay uçar gider bizde kavuşuruz çünkü çok özleniyormuş bunu gidince anladım.

nerde asker canım

Sinanda yaklasik 25 30 kelime soyluyo, ama cumle kuramiyo daha sadece baba gitti diyo,
Bugun hazir babamiz yokken sebze yemegi yapayim dedim, malum babamiz sebze yemiyo,
bruksel lahanasi, brokoli, patates puresi uzerinede besamel sos yaptim, sosunu hasladigim brokoli ve lahanin suyuyla yaptim azcikta sut kattim cok guzel oldu, sinan cok sevdi, koca 2 tabagi bitirdi:nazar:

maşallah sinana ya çok tatlı oldu yeni resim koysana ebuş profile tosunumun zeytin gözlerini görelim...faceyede yeni resim bekliyoruz tosumun yeni halini görelim :)

Back
X