2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin de oğlun olacak. hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama üzülme. Allah anneni aldı ama bak oğlunu verdi sana.

Teknik olarak, önce oğlumu verdi -benim haberim yokken- sonra annemi aldı. Garip bir takas şekli. "Benim haberim yokken" diyorum, sanki bana soracaktı, tövbe tövbe.

Ayy cnm sen anlattıkça beni fenalıklar basıyo inan şu an.sanki kendime yapılmış gibi hissediyorum yazdıklarını bi an için..nasıl insanlarmış aklım hayalim almıyo inanki..eğer onlar böyle düşüncesiz ve inatsa sende öyle ol tatlım.herşeyi pat pat söyle.aa ne o öyle yaa..bende mesela benim k.valide bana pek bakmaz yanımda kalmaz gibime geliyor..annemde sürekli ben yokken baksın sana, ilgilensin gece filan kalsın filan diyo da, valla sizin anlattıklarınızdan sonra acaba sürekli gelmemesi karışmaması dahamı iyi diye düşünmeye başladım inanınkii..çünkü kimden duysam bebeğe anneden başka kimse iyi bakamaz,kendisi bakar diyor..bende bizim k.valide pek ilgilenmez diye endişeleniyordum ama sanırım kendim bu işin üstesinden gelmeye çalışacağım..kendi annem de normalde zaten hemen gelecekte abimin eşi yani gelinimizde hamile hatta nerdeyse haftalarımız bile bir..onunda kimsesi yok.o yüzden annem izmirde biraz biraz bana kadın ikiye bölünerek yardım etcek..napalım yapcak bişey yok..annemin olmadığı zamanlarda k.valide artık..allah yardımcımız olsun ne diyeyimm.inşallah sıkıntı sinir yaşamadan atlatırız ilk günlerimizi..

BU kocalar hep mı böyle yaaa. kendi ailelerine gelince akan sular duruyor. biz de abisine gideriz yaptığım yemeği oraya götürtür. onlar bize gelecekleri zaman bana onu da pişir bunu da yap abim şunu sever. ya ben oraya gidince kuru ekmek çıkıyo önümde. benim de emeğime yazık. böyle söyleyince biz örnek olalaım. biz iyisine yapalım diyo. hiç de örnek olmuyoruz. enayi oluyoruz bence

hiiiiiii öyle deme pisim yaaa çok kötü oldum şimdi ben:çok üzgünüm:yeminle gözlerim doldu annen e malum olur ve üzülür deme öylemafoldumbeno seni görüyordur ben çok inanıyorum...

Umarım gittiği yerde çok mutludur. Yaşarken çok çekti annem, Allah şimdi çektirmiyordur; hep öyle düşünüyorum; o, ben, tüm sevdiklerimiz, evimiz ve melekler...

Hesabı yarı yarıya yapsa daha mantıklı olurmuş oysa ki. Ayrıca insan utanır yaw misafirine hesap ödetmeye. Ne dayıymış, düşman başına.

oNLAR EV BORCU ödüyormuş ya dublex bahçeli ev aldı emekli ve çalışıyor arabası var benim bebişim olacak sence kim daha iyi durumda? Yok ama yazıkmış asıl bana yazık ya ne evim var ne bir şey. Valla tüm sülalesine aynısını yapıyor ver ver verrrrr.

yA DAYININ SUÇU YOK bizimki cengaver gibi wcye gidip filan ödüyor diğerleri de yarım ağaz teklif ediyorlar.... Kaynanamda sabah Allah size çok verir siz kardeşini okuttunuz evlendiriyorsunuz diyor daha düğünü de bize yıkacak. ben de içimden Allah veriyor ama verdiğini siz yiyorsunuz dedim

Ben inan annemi de istemiyorum. herkes 1 hafta sonra evine gitmiş olsun. annem de çok müdahalecidir. anlattım ya kaynanam ne yapsa geldi yansıttı. ya benim kızım lohusa şimdi onun psikolojisi bozuktur falan dinelmedi. kaynanan yan baktı kocan şunu dedi. şu şöyle bu böyle. bunlar sana dğer vermiyo .... bi sürü laf. bi de sürekli gelip gidip göğsümü sıkıştırıyodu . senin sütün yok. aç bu çocuk diye kafasına göre mama hazırlayıp içiriyodu egeye. sonra herkes gitti düzenimizi anca kurduk derken ben işe döndüm k.valideler bize taşındı hepten mahvolduk. egegyi o kadar sahiplendiler ki, ben oğlumla yabancı oldu 1,5 sene. kucağımda oynattığım çocuğu alıp ayağında sallamaya başlıyodu. benim çocuğum hakkında bana öğüt veriyodu.

Senin kocamla benimki çok benziyor. tek fark seninki arada annesine laf söyleyip seni koruyor benimki gık bile demez.

Ne yalan diyeyim, akıl vermek gibi olmasın kuşum ama benim kocam aynı şeyi yapsa ben de önüne geçemesem; o da benim çenemin önüne geçemez. Kocamın da kafasını şişirmem, sağda solda anlatırım iyilikleri. Kulaklarına gider nasılsa, istemezler. İnsanı zorla kötü yapar böyleleri. Benim annem ölmeden çeyizimi yaptı, kendi emekli maaşıyla. Düğünümde de taktı altınımı. Babamın karısı sağda solda "kızı evlendirdik" demiş. Bir tane iğnesini görmedim; ki benim onun hiçbir şeyine ihtiyacım yok, olsa da almam borçlu kalmamak için. Dayanamayıp "ulen orman kibarı, sen kimsin de beni evlendirdik diyorsun" diyecektim, babam için sustum. Hiç unutmayacağım, ben nişanlıyım daha yeni, babamı götürmüş kendine salon takımları aldırmış bir sürü. Ne kadar ağladım anlatamam. Bir eşim bilir o halimi, bir annem. Eşim hiç yaklaşırmaz onu bana. Neler yaptığını, neler çektirdiğini iyi biliyor çünkü.

Kesinkes söyle cnm bu sefer..tavrını belli et.eşinde anlayışlı olsun biraz.erkekler zaten ne çekiyo ki.kusura bakmasınlar.herşeye biz katlanıyoruz. o yüzden senin öyle özel bi döneminde senin dediğini yapacak kusura bakmasın yanii..
dün akşam belim sırtım feci ağrıyodu benimde gerçi her akşam ağrıyo.nasıl oturcağımı uzancağımı bilemiyorum o anlarda..eşime baktım bi yandan,oooohhh rahat rahat yayılmış oturuyo vücudunda hiç bi yerinde bişey yok kafasında tilkiler dolaşmıyo bizim gibi..ne adil dünya ya dedim..ne kadar şanslısınız dedim.ben burda oturcak pozisyon bulamıyom senin hiç bi yerinde bişey yok aynısın..ayy ne bileyim birden bi sinir bastı işte benii :)))))) o da bişey diyemedi tabii..uğraşmayayım demiştir heralde içinden arada kafayı yiyo bizim karıı...ama napayımm bazen gıcık oluyom iştee..
o yüzden tatlım erkekler ne istersek yapmak zorundalar böyle zamanlarda..hakkımız yanii..

siercim sen hiç arkadaşım yok ankarada diye yakınıyordun dimi tatlım?ilk zamanlardan hatırlıorm kaç ay öncesinden o sendin dimi?ay bu kızda benim gibi diodum:))))

Evet cnm bendimm ooo gerçi böyle deyince angel (burcu) çok kızıyo bana biz yokmuyuz aşkolsun diyo bana..o ve bi arkadaşımız daha var ama onlarlada görüşemiyozki öle sık sık..gurbette olmak çok farklı yaşayan bilir işte cnmm..

gunaydın kızlarrr

nasılsınız ben uykudan kendımı acamıyorum bu aralar ne guzel erken kalkardım

boyle olunca sucluluk duyuyorum oğlusumu ac bırakıyorum dıye

Hoşgeldin cnm..sorma aynı durum bendede var.havalardanmııııı hamileliktenmiiii anlamadım gittii..sabahları işe gelmek yatağımdan kalkmak zulm geliyo banada...şu izin zamanına bi gelsem diyom ama daha çok varr..çünkü ben allah izin verirse bi sıkıntımız olsa bebişle, son 3 hafta kala ayrılmak istiyorum..mecburen tabii.doğumdan sonrası için iznim çok olsun diye napayımm..mafoldumben

Aman didemcim korusa ne olur ben 2 laf fazla etsem savunmaya geçiyor her gün tel. da anne çok özledim gelsene artık diyormuş ya napıcak daha 1,5 ay var neredeyse ya

Kendimi çok pejmürde hissediyorum. Ne yapsam acaba? Saçlarıma bakım yapıp fönlesem mi??

Benim eşim benim aileme de öyledir arkadaşlarına da hep o hesap ödesin ağırlasın eli kolu dolu gitsin ama benim babam müsade etmez ki asla 1 kez o götürse ikincide hemen babam götürür ama onun sülalesi alıştı iyice Allah'tan hepsi başka şehirdeler...Dün bende salak gibi belki şeker bayramına antalyaya gideriz 2 hafta kalırız annenler anneannennenleri görürsün dedim üff çok iyi niyetliyim

e çiğdemcim senin annen hayattayken baban bu kadınla mıydıki?yada şöyle sorayım anne-baban ayrımıydılar?annem beni çeyizimi düğünümü yaptı falan demişsin bebiş karnındayken mi vefat etti annen?kusura bakma cnm üzülüyorsan hiç cevaplama...

Bu sefer deli lohusayı oynuycam ben karar verdim zaten.

bu arada ankara grubu olarak buluşsak biz de. sonra da devam ettiririz görüşemlerin. çocuklar için oyun grubu oluştururuz. ankarada buluşma daha kolay olur.

günün geçmişine bakayım dedimde yetişemeyeceğim vazgeçtim okumaktan.:):)

herkese iyi günler olsun hayırlı cumalarımız olsun inşallah.konuşmayın kocaları kaynanaları boşverin:)
bebeklerden güzelliklerden konuşalım.morale ihtiyacımız var. benim nefesim daraldı bile bikaç yazıyı okuyunca.

benim kızçem maşallah kıpır kıpır yine.izmir çok sıcak buroda klimayı açıyorum 2 gündür yinede sıcak yinede sıcak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…