2010 Ağustos Anneleri

bol bol kısa kollu ve askılı body.
atlet kilot takımları
ince penye tulum patik eldiven
ince penye bi battaniye
kusmalar için ağız bezleri

ilk aklıma gelenler bunlar acil listesinde

eveeet bunları yazdım bile bir kenara..Ama benim arkadaşım doğum yapmıştı kilot falan giydirilmiyor hiç bebeğe diyordu biraz büyüyünce giydiriyormuşsun.Benim de hiç bilgim yok yaaaaaa....

Çiğdemcim herkesten önce başladı bizim erkekler tekmelemeye erkek oldukları içinmidir nedir öyle derler ya erkekler daha nce hissettirir miş diye...gamyoncuiremsugamyoncuiremsu

Benim ikili testten önce (11. haftada yaptırdım) ilk kez seyirmişti. Duyanlar "kız" dedi. Cildimde kırmızı noktacıklar çıktı "kız" dediler; hani maske olurmuş ya, aynen öyle... Ama erkek oldu. Ben tam tersini duymuştum, değilmiş demek ki bayanssulusmile . Gideyim bir fön çekeyim saçlarıma. Cumartesi günümüz var, şimdiden hazır olsun fönümüz.

kızlar bebıslere kıyafet alırken onemlı olan ne sızce marka mı kalıte mı... nelere dıkat etmelıyız bunu konusalım mı bıraz?

cnm bende senin gbii düşündüm ama ykınlardan kimse küçük bişey getirmedi hepsi kocamandı valla
şok oldum hehehe
bebişler çok terlemiyo o yüzden hergün üst değiştirmedik biz
2 günde bir falan yada banyo yapınca
bide hava sıcak olacak zaten kat kat giydirmeye gerek yok
ben 3-4 tane zıbın takımı almıştı
3 tane falan tulum
2-3 tane alt üst
çorap tabi sıcak da olsa giydiricez dolaşımları yavaş oldupundan hep gidirdim ben
başta alttan çıtçıtlı badi kullanmadım 2-3 aya kadar zaten ilk başta göbeği falan var zarar vermersin diye giydiirlmiyo artık en zaman düşerse giydirebilirsin
bide bol bol penye battaniye lazım
kak yapıyo kusuyo en çok onlar batıyor valla
bi kaç tane yeter demiştim yetmedi sanırı 6-7 tane var anca yetti

eveeet bunları yazdım bile bir kenara..Ama benim arkadaşım doğum yapmıştı kilot falan giydirilmiyor hiç bebeğe diyordu biraz büyüyünce giydiriyormuşsun.Benim de hiç bilgim yok yaaaaaa....

geçende gördüm bende baody gibi küçük atlet külot takım.şort tişört gibi yani.gerçi göbek düşmeden giyemez herhalde beli lastikli pek .

Son düzenleme:

Teşekkürler canım.Biz hergün yıkayacakmışız sanırsam bebişi.Kayınvalidem öyle dedi ben de pek bilmediğim için bişey demedim hergün yıkamak iyi olur yaz sıcağında diye düşündüm ama sonraları 2 günde bir yıkarım heralde kimseyi dinleyemem kış ortasında hasta olabileceği de geliyor aklıma.O yüzden en çok zıbın lazım olacak galiba.Sağol kafamda şekillenmeye başladı alacağımız şeyler hatta bu hafta sonu çıkıp alabilirim bile..:dance:

kilot giydirmedim cnm ebnde zaten altı çok sık değişiyo bebğ eziyet olur giydir çıkar
cnm çok doğru düşünmüşssün arabanda varsa gerek yok
bizde araba yoktu ama ilk başlarda portbeb almıştım onunla gzedirdik çok da rahat odu
ana kucağı senin için çok ideal olacak
beşiğe gelince bende çok kararsız kamıştım snin gibi bizde oda yapmadık daha yeni aayırıcam işte kızımın odasını
ben normal sallanan beişk aldım sonradan büyüyüp tek kişik yatak olabiliyor
sürekli masraf yapmayalım dedik
yatağımın yanına koydum altında çekmeceleri var yan dolabı var ufak baya iş gördü
tavsiye ederim cnm

[I
[merhaba canım hoşgeldin sendeee
herşeyi anlatmışsın güzelce umarım bunları bizde en kısa zamanda kullanırız, bu güzellikleri yaşarız hep beraberrr

inş cnm hoşbulduk

Bir de şu hastane çıkışının içinde neler oluyor?
cnm farklı parçalar içerenleri var
benim aldığımda alt üst
çıtçıtlı badi
önlük
atlet külot
şapka eldiven bide battaniye vardı bize yetti

mayısda dodu kzuum o yzüden hergün istemedim ben bide göbeği oluyor ya zor oluyor cnm ama bunlar sıcakta olacak hergün yıkanır haklısın
bide derece alın kzılar
suyun sıcaklığını ölçersiniz bebişi yıkamadan öne
biz bi kaza atlattık öylede ben almamışltım aklıma gelmedi
kayınvalidem yıkayalım dedi suyu ayarladı geldi
2 haftalıktı daha kuzm ilk defa yıkayacaktım beraber annem yıkamıştı hep
suyu bi eleldim kaynıyo anne bu ne ya dedim
iyi o iyi dedi
bana dçkse ben bile yanarım haa
dedim olmaz bi sürahi su getirdim yok hala sıcak
bi daha getirdim anca oldu bu arada bebğim çok bekledi ağlamaktan helak oldu yavrum buna derece alıcam bende
eskilerin elleri falan alışık oluyor sıcağa anlamayabiliyorlar

1. Hastane Çıkışı ve Zıbın Setleri
2. ıç Zıbın - Dış Zıbın
3. Çıtçıtlı Badi
4. Bebe Takım
5. Bebe Tek Alt
6. Bebe Tek Üst
7. Tulum
8. Patik ve Çorap
9. Ağız Bezi Ve Önlükler
10. Eldiven ve Bere
11. Battaniye
12. Uyku Seti ve Nevresim Takımı
13. Havlu ve Bornoz
14. Küvet Filesi
15. Bebek Bakım Ürünleri
16. Alt Açma Setleri
17. Emzik ve Aksesuarları
18. Biberon ve Aksesuarları
19. Göğüs Pompası ve Göğüs Pedi
20. Port Bebe Setleri
21. Kanguru
22. Ana Kucağı ve Ana Dizi
23. Beşik
24. Bebek Arabası

bir sitede buldum bu listeyi. yeni doğan için en çok talep edilenleri sıralamış

haftaya perşembe eşimin doğum günü 4 mart yani.o sabaha aldım randevuyu.cinsiyetini görürsek hediye olsun diye. inşallah gösterir benimki:)

eskiden büyüse de öğrensek diye beklerdik.. şimdide göstersin diye bekliyoruz.. Allahım yaa kaydirigubbakcemile3

kilot giydirmedim cnm ebnde zaten altı çok sık değişiyo bebğ eziyet olur giydir çıkar
inş cnm hoşbulduk

özlemcim sana şunu sormak istiyorum... bebeği sana getirdiler verdiler hastanede nasıl davranmak gerektiğini ne giydirip ne giydiremeyeceğini göbek bağı ile ilgili bilgileri sana veriyorlar mı?

kızlar aklınıza gelenleri sorun istediğiniz zaman bazen geçmiş okuyamıyorum öelden de atabiliriniz
yardımcı olmaya çalışırım
her zaman

cnm ben devlet hastansinde doğum ayptım genelde söylemiyorlar
eşim orda çalışıyo benim o yüzden çok ilgilendiler
kızım bir hafta küvezde kaldı benim yoğun bakımda kaksı yapmış biraz çektirdi bize
başlarda ben yoğunbakıma emzirmeye gittim sadec hemşire şöyle emzir şöyle tut falan dedi o kadar
gazını nasıl çıkaracağımı gösterdi işte
altını bağlamayı göstermedi
Allahtan ben hep netten araştırmıştım nasıl olur diye videolar falan var anlatan onları izleyin derim herşeyi gösteriyo nasıl banyo yapıtırılacağı nasıl gaz çıakrılacağı,nasıl yatıracağın falan
hastaneye çok güvenme derim
yanında refaketçi oluyorya o yüzden pek iey söylemiyo hmşireler

kızlar aklınıza gelenleri sorun istediğiniz zaman bazen geçmiş okuyamıyorum öelden de atabiliriniz
yardımcı olmaya çalışırım
her zaman

aaaa hosgeldın ozlemcım nasılsın... zeynep nasıl bayadır gormuyodum ben senı...

Yaaaa:1shok:iyiki sokmamışsınız o kaynar suya yavrucağı iyiki de farketmişsin canım.Biz baktık eşimle e-bebek te vardı bebek küveti yanında derecede veriliyor suyu ölçmek için ondanda alıcaz.Ayy ne çok şey var alınacak bir de nereye koyucam onca şeyi bilmem.

bebek küveti bende alıcam .evim kaloriferli değil.banyomda küvette yok.o nedenle sıcak odada yıkanacak kuzum

uyuzzlaaarr bizim ödediğimiz vergilerle maaşlarını alıyorlar... bir de insana insan gibi davranmıyor onlar... devlet hastanelrine Allah kimseyi düşürmesin... hoş hiçbir hastaneye düşürmesinde devlete hiç düşürmesiinn...

geçen gün bir arkadaşım anlattı bizim burada bilenb bilir bakırköy devlet hastanesi var... kadının biri orada doğum yapmış... neyse doğum sırasında hani şu makas varya oraya çık demişler kadın yapamıyorum demiş ağrısı mı vardı neydi artık bilmiyorum... yap yapamıyorum çık çıkamıyorum falan doktor sinirlenip " biz mi yap dedik sana bu çocuğu nasıl yaptınsa doğuracaksın" deyip azarlamışlar... hiç mi vicdan yok korku yok bu insanlar yaa :S

aaaa hosgeldın ozlemcım nasılsın... zeynep nasıl bayadır gormuyodum ben senı...
hoşbulduk şeymacım
iyim cnm sağolasın zeynebimde iyi teyzesi uyuyo şimdi bende size bi bakayım dedim sınavım vardı cnm annemdeydim 4-5 gündür dün geldim daha
bitti çok şükür mezunum artık
sen naıslsın cnm ,bebişin nasıl herşey yolundadır umarım

sorma valla bakmak aklıma gelmeseydi yanmıştı kuzum
evet çok ıvr zıvır var ama kullanılmayanlarda olıuyo zamanla onları kaldırısın ama aklına gelen herşeyi al derim ben
yer bulunur elbet

Özlem ben doğum ve bebek bakımı kursuna gitmek istiyorum.Orada herşeyi öğretiyorlar.Hastane özelde olsa devlet hastanesi de olsa ben pek umut bağlamıyorum ne kadar gösterebilirler ki.Zamanı olan gitmeli bence.Ben hep evdeyim şu havalar biraz daha iyi olsun araştırıcam....

bebek küveti bende alıcam .evim kaloriferli değil.banyomda küvette yok.o nedenle sıcak odada yıkanacak kuzum
al cnm al mutlaka küvetin olsada al
çok paratik oluyo bu bebek üşür sizin küvette suyu ayarlamak da zor olur cnm

valla allah öyle ters olanlarla karşılaştırmasın cnm
hep aynı şeyleri yaşadıkları için alışıklar onnlar bağırıp geçiyorlar işte
eşim orda açlışmasaydı işim berbattı benimde 2 gün aklıp çıkarıyorlar hasteneden ben bir hafta yattım orda 3 satte bir emzirmeye açğırıyorlar evden hastaneye hep gidilmez oaralarda perişan olacaktım
başta emzrimeye bile almadılar ben sütümü srekli sağdım verdim evde akina yok bişey gidene kadar bozulrsa falan diye neyse atlattık çok şükür oünleri
Rabbim düşmanımın başına vermesin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…