2010 Ağustos Anneleri

günaydın canım
çok merak ettim listende neler var. paylarşırsan sevinirim. bana sanki bir iki şey var gibi geliyoraklinialirimsmile

günaydın kızlarrr...opuyorumnanaktan
defneciğim ben de doğumdan çok tırstığım için doktora anestezi uzmanı var mı diye sordum epidural için. korkma zamanı gelince birlikte karar veririz dedi.
şimdilik erken olduğunu düşünüyorlar sanırım....
bu arada dün gece bir baş ağrısıyla uyandımm sormayınn bir türlü uyku tutmadı sinirlerim bozuldu!!!:1shok:

günaydın kızlar hepinize opuyorumnanaktan
uzun süredir giremiyodum geçmişi okuyamadım umarım herkesler iyiydir
bizde cumartesi doktora gidicez çok heyecanlıyım delikafadulden

günaydın canım
çok merak ettim listende neler var. paylarşırsan sevinirim. bana sanki bir iki şey var gibi geliyoraklinialirimsmile
Canım özelden mesaj atıym sana istersen bir kaç değiştirme yapıcam çünkü buradaki herkesin aklını karıştırmayayım ama sen kafana gre bakarsın işte eksik varsa yazarsın.ok

Hehehe demek doğruymuş.Eşimin teyzesine dedim yok ya ben korkmuyorum doğumdan falan dedim de o da dedi ikinciyi doğuracak olsaydın korkardın nasıl bişey olduğunu bilmiyorsun ki dedi.:))))
Bilmiyorum erken mi ama doktorum benim içimi rahatlatsın biras yani.Anestezi uzmanını sorucam ben de güvenebilir miyim hangisi daha iyidir diye?
Nezih Berksoyun gelmesini istiyorum aslında ama hesapta normal doğum olduğu için gelebilir mi ya da bana o güvenceyi verebilir mi diye düşünüyorum aslında adam çağırdı yerine bir gidip görüşsem iyi olacak.Ama her durumda hastanenin anestezi uzmanlarını da iyi olup olmadığını bilmek istiyorum tırsıyorum çünküeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

kızlar dun bısey okudum dergıde bu emzırme ıle ılgılı... ılk 6 ay boyunca emzırmek gerekıyo ya... bu 6 ayda bebege su bıle vermeye gerek yokmus sadece anne sutu yeterlıymıs ılk defa duydum boyle bısey... tecrubelı anneler var aramızda onlar napmıslar cok merak edıyorum...

Günaydın canlar bir kez daha :)) çoook şükür bugünkü halimeee :))) bugün sağ salim sağlıcakla iş yerime gelebildim :))) sizler nasılsınızzzzz???

aman maşallah canım
inşallah hep böle olurrsunŞeniz

evet canım ben de diyordum hepsini bir alırız şimdi dedikki annemle hepside bir arada ağır olur yavaş yavaş küçükten başlayalım ağırlar sonraya kalır dedik:)

Çok iyiyim allaha şükür birasdan evden çıkıcam.
Hastaneye gidip 4 lü test sonuçlarımı alıcam.
Bakalım ne diyecek doktor??????,
Doğumla ilgili konuşmak istiyorum doktorumla ama
daha erken mi acaba:uhm:

hayırlısı canım
inşallah güzel sonuçlar alırsın Şeniz

günaydın kızlar hepinize opuyorumnanaktan
uzun süredir giremiyodum geçmişi okuyamadım umarım herkesler iyiydir
bizde cumartesi doktora gidicez çok heyecanlıyım delikafadulden

herkezlere gunaydın... nasılsınız????

günaydın kıslaarr
nasılsınız melekleriniz nasıl
öperim kocaman sizleriiiopuyorumnanaktan

Çok iyiyim allaha şükür birasdan evden çıkıcam.
Hastaneye gidip 4 lü test sonuçlarımı alıcam.
Bakalım ne diyecek doktor??????,
Doğumla ilgili konuşmak istiyorum doktorumla ama
daha erken mi acaba:uhm:

maşallah canım Allah daha iyi etsin :))) iyidir sonuçların hiç merak etme sen... bence de birazcık erken sankim doğum için daha dur hamileliğin güzel günlerine yeni başladık :)))

Günaydın arkadaşım... ben de sadece 2 takım aldım kızıma :)) onlara bakınca nasıl bişey olacak nasıl giyicekler bunu diye düşünürken benim de gözlerim doluyor :)))

Günaydın canım... Hoşgeldiin... o baş ağrıları herkes de var sanırım olup olmadık yerde başlıyor ağrımaya...

ben tecrübeli anne değilim ama bu konularda tecrübe kazandım. arkadaşlaırm ve yeğenlerden. evet yasak su bile. anne sütü tüm ihtiyacını karşılıyoo bebeişlerin. sulardaki herhangi bir mikrop bile onu etkiler bağışıklık düşük olduğu için ama anne sütü onu hazırlıyo 6 aydan sonra ek gıdalar giriyor devreyee. benim arkadaşımın bebeği 6 aylık elma armut suyu vermeye başladıı

evet benim kız çok zor olduğu için resmen fobi oldu bende de!!!eyvahedigeldismile
anestezi uzmanı gerçekten önemli ben de hastane de çalışan arkadaşlar var ve de doğum yapan onlarla görüşeceğim.boshayallersmile

Kızlar benim merak ettiğim bir konu vardı... Hamilelik neden 40 hafta sürer? 40 Hafta 10 ay etmiyor mu gibi? onunla ilgili bir yazı okudum sizinle de paylaşayım.. şimdi açığa kavuştu benim merakım :)))

Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı doktorunuzun belirttiği gebelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz ancak siz aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.
Son adet tarihi hesabına göre gebelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı 9 Ay 10 Gündür. Gebeliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu göz ardı etmekte ve yine doktorlarının hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir.
Modern Doğum Bilimi’nde hamileliği aylarla belirtme uygulaması terkedilmiştir.
Ultrasonografi cihazları doktorun yaptığı ölçümleri gebelik haftasına çevirirken yine tıbbi gebelik haftasını kullanırlar.
Hamileliğiniz başladıktan sonra karışıklıklara meydan vermemek için siz de tıbbi gebelik haftanızı kullanın.

tatlım norma içme suyu hıc verılmıyo ole mı 6. ayı doldurana kadar... cok garıp geldı ya:):) bıde anne sutune benze mamalar varmıs anne sutuyle onu verebılıyomussun... sız vermeyı dusunuyomusunuz??

defne25 çok teşekkür ederim liste için maalesef cvp yazamaddım ama ben kendimi tamammen unutmuştumm çok sağolllll

Bizim de aklımız karışıyordu.Eşimle beraber oturup çözmüştük bu olayı:))))

Günaydın canım... Hoşgeldiin... o baş ağrıları herkes de var sanırım olup olmadık yerde başlıyor ağrımaya...
hoşbuldukk...opuyorumnanaktan
ayy ben de mide bulantısı da oldu bir de kızım anne korkuyorum diye uyandı gece tam bunalıma girdimm yani...kafamçokkarıştı
evet doğru bebek anne sütüyle her ihtiyacını karşılıyoo...a.s
ben su dahi vermedim komşularım susuz çocuk diyorlardı kızıma...gamyoncuiremsu

defne25 çok teşekkür ederim liste için maalesef cvp yazamaddım ama ben kendimi tamammen unutmuştumm çok sağolllll

Canım bir mesaj daha attım orada geri kalan herşey yazıyor.Hemen atamadım özelden mesaj göndermenin belli bir süresi varmış rica ederim tatlım:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…