• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ağustos Anneleri

hıııhh :dilcikar: siz bana cevap vermezseniz ben kendim bularım böyleeeee... :dilcikar: :) sanırım benim rahim göbek deliği hizama ulaştı :)

Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. Bazı anne adaylarının "karınları" kendi "haftadaşlarına" göre daha büyük olabilir. Bunun en muhtemel nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. "Karnı" daha küçük gösteren anne adaylarında ise muhtemel neden karın ciltlerinin sıkı olmasıdır.

canım bu belirtiler senin haftandamı oluyormuş:)
yani 16.haftadaa

hıııhh :dilcikar: siz bana cevap vermezseniz ben kendim bularım böyleeeee... :dilcikar: :) sanırım benim rahim göbek deliği hizama ulaştı :)

Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. Bazı anne adaylarının "karınları" kendi "haftadaşlarına" göre daha büyük olabilir. Bunun en muhtemel nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. "Karnı" daha küçük gösteren anne adaylarında ise muhtemel neden karın ciltlerinin sıkı olmasıdır.

tatlım ınan gormedım ben noldu kı :kedi:

hoşbulduk canımın içi
nbr?

ıyıdır tatlım senden bebsıten nbr... hıssedıyomusun kıpırtıları

:lepi::lepi::lepi::lepi:
araştırmacı gazeteci arkadaşım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
sanırım ben de bu haldeyim

merhaba arkadaşlar, bu akşam pek rahat uyuyamadım sabaha doğru dalmışım 11.30'da kalktım. Annem 6 aydan önce birşey almamı istemiyor. Ben de daha hiçbirşey almadım minnoşuma. Ben de şimdiden yazın ne yapacağımı düşünüyorum, Bizim eve gelen kadını aylık olarak ayarlamayı düşünüyorum, temiz iyi birisi yaptığı yenilir, gelene gidene hizmet eder v.s. annemler yemek yaparsa yapar onlar gittikten sonra yemekleri de yapar v.s. Biz de bebişle ilgileniriz diye düşünüyorum.

Hepinizin kandili mübarek olsun, Sevgiler

ahh ah bende yatılı almayı düşünüyorum , ama çok zor yatılı birisi onuda biliyorum. evde sürekli birisinin olması fikri beni sinir ediyo ama ben bebeğe bakarken oda evi çekip çevirsin istiyorum, benim evim çok büyük ve dublex yetişemem başka türlü

canım benim kabahatim yazdığım mesaj zaten size gitmemiş... sonra baktımda goktu...
ben göbek deliğimin birazcık altında bazı hareketlenmeler hissediyorumda acaba neden onun bebek olup olmadığına karar verememiştim... ama okuduğuma göre bebek orada olabilirmiş :)))

ayy sabah geliyor aklıma da az daha eziyordum yavrumu kaçtıda kurtulduu :roflol:

:lepi::lepi::lepi::lepi:
araştırmacı gazeteci arkadaşım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
sanırım ben de bu haldeyim

canım Allah gebelik.org dan razı olsun... her bilgiye uğraştırmadan ulaştırıyor bizi :)))

bebeğimin bu hafta sonuna kadar yaklaşık 18cm ve 150gr olması gerekiyormuş :) yani tam bu rakamlarda olmasa da bu civarlarda olur inş. gelişimi iyidir...
ne çabuk büyüyorlar yaa maşallah
:)

şekerim hoşgeldiinn.. sen de mi çok yoğunsun valla başımı kaldıramıyorum.... siz varsınız Allahtan arada mola niyetine buraya bakıyorum :)

bende evet
daha salladığım halim bu:)))

merhaba arkadaşlar, bu akşam pek rahat uyuyamadım sabaha doğru dalmışım 11.30'da kalktım. Annem 6 aydan önce birşey almamı istemiyor. Ben de daha hiçbirşey almadım minnoşuma. Ben de şimdiden yazın ne yapacağımı düşünüyorum, Bizim eve gelen kadını aylık olarak ayarlamayı düşünüyorum, temiz iyi birisi yaptığı yenilir, gelene gidene hizmet eder v.s. annemler yemek yaparsa yapar onlar gittikten sonra yemekleri de yapar v.s. Biz de bebişle ilgileniriz diye düşünüyorum.

Hepinizin kandili mübarek olsun, Sevgiler

merhaba canım hoşgeldin
bende aynı şekilde hiçbişey almadım bakalım ne zaman başlıcaz:))

yok canım ya
daha bir hareket yok bende bilmiyorumkismile
ne karnımda büyüme ne hissetmebilmiyorumkismile

evet canım 17. haftanın içerisinde olurmuş :))) sen gebelik org u takip ediyor musun? :) ben hergün okuyorum.. çok rahatlatıcı bilgiler veriyorlar :)

ben sadece haftam dönünce bakıyorum ama daha değişik bilgiler varsa bakıyım canım
onada hangi site denk gelirse onaaa:hulya:

canım Allah gebelik.org dan razı olsun... her bilgiye uğraştırmadan ulaştırıyor bizi :)))

bebeğimin bu hafta sonuna kadar yaklaşık 18cm ve 150gr olması gerekiyormuş :) yani tam bu rakamlarda olmasa da bu civarlarda olur inş. gelişimi iyidir...
ne çabuk büyüyorlar yaa maşallah
:)

evet canım yaaa. içimizde bi mucize tanık oluyoruz aslında. bundan haftalar önce mm ile ölçerdik cm oldular. gramlarla tartıyoruz kg ile doğcaklar. içimizde bi insan yaratılıyor bundan daha olağanüstü bişiy var mı?

ben de tickerıma göre 5 gün ilerdeyim aslında 15. hafta bitcek 2 gün sonra. bnm meleğimde büyüyor teyzesihihoyyyt

canım benim kabahatim yazdığım mesaj zaten size gitmemiş... sonra baktımda goktu...
ben göbek deliğimin birazcık altında bazı hareketlenmeler hissediyorumda acaba neden onun bebek olup olmadığına karar verememiştim... ama okuduğuma göre bebek orada olabilirmiş :)))

ayy sabah geliyor aklıma da az daha eziyordum yavrumu kaçtıda kurtulduu :roflol:

tatlım bende gobegımın hemen altında hıssetmeye basladım bazen gobegımın alt solunda hıssedıyorum...

akıllı annesı bızım bebişlerımız akıllı :icecream:

özlemm gebelık orgta hemen kaan kocatepenın oglunun dogum hıkayesı var.. karı koca kadındogumcu olmalarına ragmen neler yasamıslar bı oku varya... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Kızlar ben geldim...
Listede cinsiyetler çoğalmış yeni topikler eklenmiş iş yoğunluğundan kaçırıyorum.
Ama herşey yolunda Allah'a şükür.

slm arkadaşlar geçmişi biraz okuyabildim hpinizin kandili mübarek olsun bizimki evde olduğu için bilgisayar kavgası yapıyoruz ve genelde o kazanıyor hepinizi çok öpüyorum allaha emanet olun

evet canım yaaa. içimizde bi mucize tanık oluyoruz aslında. bundan haftalar önce mm ile ölçerdik cm oldular. gramlarla tartıyoruz kg ile doğcaklar. içimizde bi insan yaratılıyor bundan daha olağanüstü bişiy var mı?

ben de tickerıma göre 5 gün ilerdeyim aslında 15. hafta bitcek 2 gün sonra. bnm meleğimde büyüyor teyzesihihoyyyt

maşallah maşallah annesi nazar değmesinnn :nazar: sağlıkla devam edelim inş.

tatlım bende gobegımın hemen altında hıssetmeye basladım bazen gobegımın alt solunda hıssedıyorum...

akıllı annesı bızım bebişlerımız akıllı :icecream:

bir maşallah daha hakettiler ozaman annesi :)) ben de bazen solumda bazen göbeğimin altında hissediyorum... ohh şimdilik yer bolken gezinsinler.. sonra bu kadar rahat olamayacaklar :)) :emir_bebek:

özlemm gebelık orgta hemen kaan kocatepenın oglunun dogum hıkayesı var.. karı koca kadındogumcu olmalarına ragmen neler yasamıslar bı oku varya... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aaa dur az işim kaldı bitirip okuyayım hemen...

Kızlar ben geldim...
Listede cinsiyetler çoğalmış yeni topikler eklenmiş iş yoğunluğundan kaçırıyorum.
Ama herşey yolunda Allah'a şükür.

hoşgeldin canımcım :))) Allah hepimize kolaylık verisnn

Hoşbulduk Özlemcim,
Ya çok duygulandım kese görünecekmi derken kıpırtılara cinsiyetlere geldik işallah bebişlerin resimlerini eklemeyi Allah nasip eder

ahh ah bende yatılı almayı düşünüyorum , ama çok zor yatılı birisi onuda biliyorum. evde sürekli birisinin olması fikri beni sinir ediyo ama ben bebeğe bakarken oda evi çekip çevirsin istiyorum, benim evim çok büyük ve dublex yetişemem başka türlü

Benim evim de büyük , zaten bizim halimiz olmayacak büyük bir ihtimalle sezeryanlı olacağımızdan. Yatılı almayı düşünmüyorum, tavsiye etmem zor oluyor. Sabah gelsin akşam gitsin, gelene gidene hizmet etsin evi derlesin toparlasın v.s. Çünkü kayınvalidemler gelse yaşlılar zaten benim onlara koşturmam lazım ne yemek pişirebilirler , ne ortalığı toplayabilirler onların peşine adam lazım bana pek yardımları olmaz. Tek korkum kayınvalidem kadını çeneye tutmasın, bir başladı mı saatlerce konuşabiliyor :)) Annemlere de evi süpürtemem , yemek yaparlarsa yaparlar hep beraber yeriz, zaten ramazana geliyor tahminen doğumlarımız (sağlık nedenleri ile bir tek kayınvalidem oruç tutuyor gerçi bu sene tutarmı bilmyorum) 400'e falan anlaşırım herhalde haftada 2 gün gelse yeter.. Bir gününü cumartesiye getiririm gelen giden olur diye...

Hoşbulduk Özlemcim,
Ya çok duygulandım kese görünecekmi derken kıpırtılara cinsiyetlere geldik işallah bebişlerin resimlerini eklemeyi Allah nasip eder

Değil mi ? Ne çabuk geçiyor günler, bir gün bir bakacaz çocukları evlendiriyoruz ayyyyyyyy

öncelikle geçmiş olsun tatlım. kakao yağı yazınca dikkatimi çekti. ben de bir çok yerde okudum bi çok hamişten duydum kakao yağı çatlaklara iyi geliyo diye.geçenlerde bi avm de böyle kremler yağlar satan kozmetik dükkanına sordum hamileyim kakao yağı duydum tavsiye eder misiniz sizin satışlarınız ne yönde başka yağ tavsiye eder misiniz falan dedim.
kız çok satıyoruz herkes birbirinden duyup geliyor ama bişiy diyemem. biz yağından çok kremini tavsiye ediyoruz yağ direkt cilt tarafından emiliyor çünkü dedi. dükkanın tam karşısında bi de eczane vardı oraya sordum eczacı herkes herşeyi kullanamaz. kakao yağı çatlaklara iyi gelir ama hamilelerde sakıncalıdır. siz hiç reçeteye yazan doktor gördünüz mü? olsa biz satardık. kakao yağı farklı enzimler içerir kendine has asidi vardır. hamilelikte cilt daha hassastır gerildikçe daha savunmasız hale gelir. kakao yağı alerji yapar ve deriyi karartır dedi. aklım karıştı doğrusu :S

ben eczaneden hamilelere özel çatlak kremi aldım tamamen bitkisel. belki senin de cildin hassassa alerji yapmış olabilir canım.

Çok teşekkür edrim verdiğin bilgiler gerçekten çok aydınlatıcı oldu benim açımdan. Alerjik bi bünyem var ve muhtemelen de kakao yağı söylediğin gibi alerji yaptı büyük ihtimalle. bende krem almak istiyorum eczaneden senin aldığın kremin adı nedir tatlım?

kızlar cok hosuma gıttı sımdı okurken dogum hıkayelerını...

annesı bebşine dogum gunlugu tutmus ve dıyo kı: '' Bebeğim bugun açık gorus var yuzunu gormeye gelıyoruz kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 '' Cok hosuma gıttı ya ben bundan sonra bunu kullanırım ya...

Değil mi ? Ne çabuk geçiyor günler, bir gün bir bakacaz çocukları evlendiriyoruz ayyyyyyyy

hoşgeldin ebrucum :))

durun yahuuu :)) daha doğmadılar aslında uzun zamanlı düşünmemek lazım... ben şuan kendimi sadece kıpırtılara ve cinsiyete konsantre ettim :)))

Back
X