- 14 Ekim 2009
- 2.340
- 97
- 163
teşekkürler tatlımtüp bebeğede gelince
ben çok zor yaşadım ama o kadar güzel yaşayan sorunla karşılaşmayan insanlarda var ama özetle süreç şöle
önce eğer kısa protokolse sana adetin 2-3 günü gel diyolar ve göbekten doktorunun uygun gördüğü dozda iğne yapıyorsun sonra 2 günde bir usg ile yumurtaların takip ediliyor.yuurtalar istenilen kıvama gelince çatlamasın diye takviye olarak kalçadan bi iğne daha yaptırıyorsun..onu ben 3 gün kullandım en sonunda sana şu gün gel yumurtalarını toplayalım diorlar ve toplama işlemi olmadan 35,5 saat önce diğer iğneleri bırakıp çatlatma iğneni yaptırıyorsun..sonra seni genel anezteziye alıyolar ve içine ince bi kanül sokup o yumurtaları topluyorlar bu aşamada eşinden de sperm örneği alıyorlar..bu işlem aneztezi altında olduğu için o anda canın yanımıyo ama benim daha sonrasında 5 gün boyunca kabızlık şişkinlik ve adet sancısı gibi kasık ağrım olmuştu..daha sonra eşinden alınan spermlerle senden alınan yumurtalar birleştiriliyo ve sana embriyolog gün gün telefon açıp şu kadar yumurta toplandı şu kadarı döllendi şu kadarı birince kalite diye haber veriyo kimisi 3 kimi gün 4 kimiside 5 gün transferi oluyo..5 güne kadar dayanan embriyoya balstosist adı veriliyo ve diğer embriyolar kimi değil bu embriyo 70-80 hücreye bölünmüş bebek olmaya daha yatkın üst zarı çeşitli işlemlerle soyulmuş rahime tutunması daha kolay bir embriyo oluyo sonrasında sıkışıkken gittiğin transfer gününde anestezi olmadan sana embriyonu yerleştiriyorlar ondan sonrada 12 gün sonra kan testi yaptırıyorsun özetle süreç böle bnm hepsinde çok cnm yandı ama hiç acı çekmeyenlerde var
en basitide yapmaya çok korktuğumuz iğneler tabi transferden sonra bazı iğne fitil jel gibi ilaçlarda veriyo doktorlar
bide uzun protokol var ama ben onu olmadığım için bilmiyorum
umarım senin tedavin sorunsuz geçer ben anatolia yı bilmiyorum emdicalpark göztepede yaptırdım çokta memnun kaldım ama anatoliadanda memnun olanalrı duydum
bak bilmedigim ne kadar çok şey çıktı
hiç denemedigim için çokta heyecanlıyım arkadaşım
aslında kızım vefat ettikten sonra bu topiklere giriyorum
sadece moral olsun diye
kimseyi üzmeye hakkım yok canım benim
kahraman maraşın elbistan ilçesinde oturuyoruz
buradaki doktorumun hocası prof.dr bülent tıraşa gidecez
elbistana 10 saat uzaklıkta
bakalım hayırlısı
tüp bebekten sonra ne kadar süre yatıp dinlendin canım