• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

tüp bebeğede gelince

ben çok zor yaşadım ama o kadar güzel yaşayan sorunla karşılaşmayan insanlarda var ama özetle süreç şöle

önce eğer kısa protokolse sana adetin 2-3 günü gel diyolar ve göbekten doktorunun uygun gördüğü dozda iğne yapıyorsun sonra 2 günde bir usg ile yumurtaların takip ediliyor.yuurtalar istenilen kıvama gelince çatlamasın diye takviye olarak kalçadan bi iğne daha yaptırıyorsun..onu ben 3 gün kullandım en sonunda sana şu gün gel yumurtalarını toplayalım diorlar ve toplama işlemi olmadan 35,5 saat önce diğer iğneleri bırakıp çatlatma iğneni yaptırıyorsun..sonra seni genel anezteziye alıyolar ve içine ince bi kanül sokup o yumurtaları topluyorlar bu aşamada eşinden de sperm örneği alıyorlar..bu işlem aneztezi altında olduğu için o anda canın yanımıyo ama benim daha sonrasında 5 gün boyunca kabızlık şişkinlik ve adet sancısı gibi kasık ağrım olmuştu..daha sonra eşinden alınan spermlerle senden alınan yumurtalar birleştiriliyo ve sana embriyolog gün gün telefon açıp şu kadar yumurta toplandı şu kadarı döllendi şu kadarı birince kalite diye haber veriyo kimisi 3 kimi gün 4 kimiside 5 gün transferi oluyo..5 güne kadar dayanan embriyoya balstosist adı veriliyo ve diğer embriyolar kimi değil bu embriyo 70-80 hücreye bölünmüş bebek olmaya daha yatkın üst zarı çeşitli işlemlerle soyulmuş rahime tutunması daha kolay bir embriyo oluyo sonrasında sıkışıkken gittiğin transfer gününde anestezi olmadan sana embriyonu yerleştiriyorlar ondan sonrada 12 gün sonra kan testi yaptırıyorsun özetle süreç böle bnm hepsinde çok cnm yandı ama hiç acı çekmeyenlerde var

en basitide yapmaya çok korktuğumuz iğneler tabi transferden sonra bazı iğne fitil jel gibi ilaçlarda veriyo doktorlar

bide uzun protokol var ama ben onu olmadığım için bilmiyorum

umarım senin tedavin sorunsuz geçer ben anatolia yı bilmiyorum emdicalpark göztepede yaptırdım çokta memnun kaldım ama anatoliadanda memnun olanalrı duydum
teşekkürler tatlım
bak bilmedigim ne kadar çok şey çıktı
hiç denemedigim için çokta heyecanlıyım arkadaşım
aslında kızım vefat ettikten sonra bu topiklere giriyorum
sadece moral olsun diye
kimseyi üzmeye hakkım yok canım benim
kahraman maraşın elbistan ilçesinde oturuyoruz
buradaki doktorumun hocası prof.dr bülent tıraşa gidecez
elbistana 10 saat uzaklıkta
bakalım hayırlısı
tüp bebekten sonra ne kadar süre yatıp dinlendin canım

evet cnm maalasefe öle bi salakça karar almışlar yanlız ben bi topic açmıştım medicalpark bahçelievlerde iki embriyo konuyomuş diye

bence ii bi araştır bazı yerlerde resmen bunu yapıolar

ben o bahçelievleri aradım ve kadın bana yapıoruz dedi bizede bi arakadaş sölemişti yaptıkalrını bende aramıştım sen ara konuş belki iki yapana denk gelirsin fena mı olur

bencede yaaa
2 embriyo olsa biri tutmasa digeri tutar en azından
4.250 tl dediler
ilaç hariç arkadaşlar
alacagımız heyete göre devlet belli bi kısmını ödeyecekmiş
gizemcim sana 2 embriyomu transfer edilmişti

destegin için teşekkürler canım
allahım sizlerede kolay dogum nasip etsin
hayırlı evlatlar versin
sana bi sorum olacaktı canım
sana tek embriyomu bıraktılar
yeni anayasada temmuzda tek embriyo oluyomuş

evet canım tek embriyoyla yaptık biz transferi.. martta çıkarn kanunlar teke düşürdüler.. ama telaş yapma sakın.. Allah izin verdikten sonra her şekilde tutuyor zaten... Seninkide hayırlı olur inşallah..

teşekkürler tatlım
bak bilmedigim ne kadar çok şey çıktı
hiç denemedigim için çokta heyecanlıyım arkadaşım
aslında kızım vefat ettikten sonra bu topiklere giriyorum
sadece moral olsun diye
kimseyi üzmeye hakkım yok canım benim
kahraman maraşın elbistan ilçesinde oturuyoruz
buradaki doktorumun hocası prof.dr bülent tıraşa gidecez
elbistana 10 saat uzaklıkta
bakalım hayırlısı
tüp bebekten sonra ne kadar süre yatıp dinlendin canım

walla ben çalışıyorum cumartesi transferim yapıldı salı işe başladım sonra patronun annesi eczacı onda iğne oluyodum o izin aldı perşembe cuma yine gitmedim yani 2 gün yattım 2 gün çalıştım ama deneyimlerimden anladığım kadarıyla bu iş yatmaya kalkmaya bakmıyo çünkü doktorum öle olsa biz sizi burda yatırırız demişti..

ben hep dinlendim işe gitmediğim sürede hep uzandım ağrım vardı akşam eşim gelince yürüdük çünkü gaz problemi çok oluyo..ben ondan bi sene önce büyük bi ameliyat olunca içerisi çok kurcalanmıştı tekrar tüp bebekte kurcalanınca daha tepkili oldu vucudum..

yani çok yatamasan bile ki bazı arkadaşaların imaknı olmuyo izin alamıyo bakanı olmuyo...en azından kendini sarsma hep ağır hareket et...ben bunları hep bizim yeni açılan topicteki 3-4 denemesi olan arkadaşlardan öğrenmiştim....onlar bana 7 gün çıkıyo dediler bende 7 gün kan testi yaptırdım çıktı vede sonucum...12 gün bekeleyemedim...mesela trasnferden sonra kimisinde acayip hamilelik belirtisi oluyo göğüsler mide bulantısı sık idrara çıkma falan kimisinde hiç bişey ollmuyo bi bakıyosun belirtisi olna bazen hamile bazen değil kişiden kişiye değişiyo yani..

sen hiç klomen kullanmadın mı

kızlaaarrr, haftaya çarşambaya muayenem var. Tam 12+0 olacak. Ayrıntılı ultrason ve ikili test yapılabilir sanıyorum. Bazı yerlerde cinsiyet hakkında tahmin bile yürütülebileceğini okudum:))) Bu arada ilk üç ay su gibi geçti yahu:))))) Gerisi de böyle geçecek mi bakalım:)))))))

bilgecim maşallah de, poponu kaşı bakıyim.. aaaa nazar değdircen ufaklığa.. şu cinsiyet olayını bi araştır bakiim google canavarı.. merak ettim bende şimdi..

evet canım tek embriyoyla yaptık biz transferi.. martta çıkarn kanunlar teke düşürdüler.. ama telaş yapma sakın.. Allah izin verdikten sonra her şekilde tutuyor zaten... Seninkide hayırlı olur inşallah..

inşallah canım
eger hamile kalırsam sizlerede haber veririm
tüp bebketen sonra hemen yola çıkmayalım diyorum
1o saat uzaklıkta oldugu için
kimiside 3 gün sadece tuvalet hariç
yat kalkma diyolar dogrumu acaba

bencede yaaa
4.250 tl dediler
ilaç hariç arkadaşlar

one ya öle çok pahalı bnm yaptırdığım yerde 4500 ilaç dahil yapıolar neden o kadar para bu

bencede yaaa
4.250 tl dediler
ilaç hariç arkadaşlar

yok cnm ne iki embriyosu 9 tanenin 8 ide sağlıksız dondurulmuş flanda yok 1 tane 5. güne dayandı onuda koydular bakalım allah sonumuzu hayır etsin...

walla ben çalışıyorum cumartesi transferim yapıldı salı işe başladım sonra patronun annesi eczacı onda iğne oluyodum o izin aldı perşembe cuma yine gitmedim yani 2 gün yattım 2 gün çalıştım ama deneyimlerimden anladığım kadarıyla bu iş yatmaya kalkmaya bakmıyo çünkü doktorum öle olsa biz sizi burda yatırırız demişti..

ben hep dinlendim işe gitmediğim sürede hep uzandım ağrım vardı akşam eşim gelince yürüdük çünkü gaz problemi çok oluyo..ben ondan bi sene önce büyük bi ameliyat olunca içerisi çok kurcalanmıştı tekrar tüp bebekte kurcalanınca daha tepkili oldu vucudum..

yani çok yatamasan bile ki bazı arkadaşaların imaknı olmuyo izin alamıyo bakanı olmuyo...en azından kendini sarsma hep ağır hareket et...ben bunları hep bizim yeni açılan topicteki 3-4 denemesi olan arkadaşlardan öğrenmiştim....onlar bana 7 gün çıkıyo dediler bende 7 gün kan testi yaptırdım çıktı vede sonucum...12 gün bekeleyemedim...mesela trasnferden sonra kimisinde acayip hamilelik belirtisi oluyo göğüsler mide bulantısı sık idrara çıkma falan kimisinde hiç bişey ollmuyo bi bakıyosun belirtisi olna bazen hamile bazen değil kişiden kişiye değişiyo yani..

sen hiç klomen kullanmadın mı

hayır klomen hiç kullanmadım canım
onuda sordum doktoruma e2 hormonun 50 nin altında oldugu için igne veriyordu
e2 50nin üstünde oldugu zaman hap tedavisi veriyolarmış
gonal-f kullandım pregny çatlatma ignesi kullanıyodum
en son düşük yaptım ve tedaviye ara verdik
inşallah bu tedaviyle olurda kaybettigim kızımın arkasından
biraz içim rahatlar

hayır klomen hiç kullanmadım canım
onuda sordum doktoruma e2 hormonun 50 nin altında oldugu için igne veriyordu
e2 50nin üstünde oldugu zaman hap tedavisi veriyolarmış
gonal-f kullandım pregny çatlatma ignesi kullanıyodum
en son düşük yaptım ve tedaviye ara verdik
inşallah bu tedaviyle olurda kaybettigim kızımın arkasından
biraz içim rahatlar

bide sen şu fiyat işini araştır neşe çok pahalı ilaç hariç o fiyat

yok cnm ne iki embriyosu 9 tanenin 8 ide sağlıksız dondurulmuş flanda yok 1 tane 5. güne dayandı onuda koydular bakalım allah sonumuzu hayır etsin...

rabbim nasip etmiş canım
ne güzel 2 aylık hamilesin
rabbim inşaaaalllah kucagına almayı nasip eder

Neşecim, embriyo sayısını çok dert etme, bu topicteki herkes tek embriyo ile hamile kaldı. Hala yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum ama gerçekleşmeye bakınca çok fazlaca birşey değişmemiş gibi görünüyor. Özellikle 30 yaş altı grupta. Ama tabii çok komplike rahatsızlıkları olan insanlar var, genetik bozukluklar, rahim anomalileri vs. onlar için çok kötü oldu.

Ben tüp bebeği en rahat tecrübe edinmiş insanlardan biriyimdir herhalde. Senin için de fazla farklı olacağını sanmıyorum. Rahimde bir problem yok, yumurtalık tembelliği birşey değil, ilk başta yumurta geliştirici iğneler yapılıyor, onunla çözülecek bir konu bu. Yaşın da çok genç, her türlü sorunu kolayca aşabilecek gruba giriyorsun. Erkekten kaynaklı sorunları saymıyorum bile, çünkü bir tane sperm olsa yeter diyor doktorlar. Erkek kısırlığı diye birşey kalmadı gibi artık.

Acı konusuna gelince, hergün kendine yapman gereken iğneler acıtmıyor. 1,5 cm uzunluğunda incecik iğneler sonuçta. ılaç da yakıcı birşey değil. Yumurta toplama işlemi acılı olabilecek bir işlemdir ama zaten lokal anestezi ile yapıyorlar. Sonrasında da adet sancısı gibi ağrılar oluyor ki eğer benim gibi adetleri sancılı geçen biriysen hiç bir önemi yok. Doktorun da deneyimli bir hoca olacak. yumurta toplama ile artan yumurtalıkların aşırı uyarılması rahatsızlığını yaşamaman için tüm önlemleri alacaktır. Dışarıda döllenen embriyoların transferi ise 2 dakikalık bir işlem. Tek zorluğu idrar tutmak gerekiyor. Ultrasonu vajinal kullanamadıkları için karından yapıyorlar. Rahim daha görünür hale gelsin diye idrar torbasını şişirip rahmi yukarı çıkartmasını bekliyorlar. Sonrasında da uzanıp yatıyorsun. ılk üç gün tuvalet ve yemek harici kalkmayıp yaklaşık 1 haftaya da dinlenerek tamamlarsan tutma şansını artırırsın. Transferden sonra 11-12. günde (kaçıncı gün embriyosunun transfer edildiğine bağlı olarak) kan tahlili vereceksin. ınşallah herşey çok çok güzel olacak. Allah sabrının inancının ve çektiğin acıların ödülünü sana en güzel şekilde verecek.

bide sen şu fiyat işini araştır neşe çok pahalı ilaç hariç o fiyat

valla canım
malatya bize 1.5 saaat uzaklıkta
oraya sorduk 3.500 tl dediler
dedim arada çok fiyat farkı yokmuş dedim ankara daha büyük bi yer en
iyisi ankaraya gidelim dedik
malatyadaki tedaviyi prof doktorlar yapmıyolarmış
normal doktorlar yapıyolarmış
ama ankarada prof doktor tedavi yaptıgı için
aslında ankaraya daha çok güveniyorum ama
rabbim hayırlara çıkarır inşallah

Neşecim, embriyo sayısını çok dert etme, bu topicteki herkes tek embriyo ile hamile kaldı. Hala yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum ama gerçekleşmeye bakınca çok fazlaca birşey değişmemiş gibi görünüyor. Özellikle 30 yaş altı grupta. Ama tabii çok komplike rahatsızlıkları olan insanlar var, genetik bozukluklar, rahim anomalileri vs. onlar için çok kötü oldu.

Ben tüp bebeği en rahat tecrübe edinmiş insanlardan biriyimdir herhalde. Senin için de fazla farklı olacağını sanmıyorum. Rahimde bir problem yok, yumurtalık tembelliği birşey değil, ilk başta yumurta geliştirici iğneler yapılıyor, onunla çözülecek bir konu bu. Yaşın da çok genç, her türlü sorunu kolayca aşabilecek gruba giriyorsun. Erkekten kaynaklı sorunları saymıyorum bile, çünkü bir tane sperm olsa yeter diyor doktorlar. Erkek kısırlığı diye birşey kalmadı gibi artık.

Acı konusuna gelince, hergün kendine yapman gereken iğneler acıtmıyor. 1,5 cm uzunluğunda incecik iğneler sonuçta. İlaç da yakıcı birşey değil. Yumurta toplama işlemi acılı olabilecek bir işlemdir ama zaten lokal anestezi ile yapıyorlar. Sonrasında da adet sancısı gibi ağrılar oluyor ki eğer benim gibi adetleri sancılı geçen biriysen hiç bir önemi yok. Doktorun da deneyimli bir hoca olacak. yumurta toplama ile artan yumurtalıkların aşırı uyarılması rahatsızlığını yaşamaman için tüm önlemleri alacaktır. Dışarıda döllenen embriyoların transferi ise 2 dakikalık bir işlem. Tek zorluğu idrar tutmak gerekiyor. Ultrasonu vajinal kullanamadıkları için karından yapıyorlar. Rahim daha görünür hale gelsin diye idrar torbasını şişirip rahmi yukarı çıkartmasını bekliyorlar. Sonrasında da uzanıp yatıyorsun. İlk üç gün tuvalet ve yemek harici kalkmayıp yaklaşık 1 haftaya da dinlenerek tamamlarsan tutma şansını artırırsın. Transferden sonra 11-12. günde (kaçıncı gün embriyosunun transfer edildiğine bağlı olarak) kan tahlili vereceksin. İnşallah herşey çok çok güzel olacak. Allah sabrının inancının ve çektiğin acıların ödülünü sana en güzel şekilde verecek.
evet canım o göbekten yapılan ignelerden yapmıştım evet acıtmıyor
aslında cesaretli biriyim
evladım için her zorluga katlandım bu yanında vız gelir canım
herkes diyor bir tane oldu gene olur sıkıntı etme diye
elimizden geleni yapacagız
gerisi rabbime kaldı
allahım biz kullarını üzmez
rabbim isteyen herkeslere versin
bizlerede nasip etsin
sagolun arkadaşlar
vallahi içim rahatladı
desteginiz için sordugum sorulara cevap verdiginiz için teşekkürler

arkadaşlar transfer yapıldıgı gün hastanede yatış oluyormu
yoksa kalkıp gidiyormusun
bide transfer yapılırken idrar tutacaksın dedinizya
transfer olduktan sonra hemen tuvalete gidilecekmi

xtatlıkızcım seni gördügüme valla sevindim
yarın test günün ne yaptın
kendini nasıl hissediyosun canım

tatlıkız sende buraya listeye kendini yazdırsana canım
nisanda tüp bebek oldu
inşallah hamile kalırsanda ocakta felan dogumun olur

rabbim nasip etmiş canım
ne güzel 2 aylık hamilesin
rabbim inşaaaalllah kucagına almayı nasip eder
amin canım cümelimizew inşallah tatırsın bu duyguyu
arkadaşlar transfer yapıldıgı gün hastanede yatış oluyormu
yoksa kalkıp gidiyormusun
bide transfer yapılırken idrar tutacaksın dedinizya
transfer olduktan sonra hemen tuvalete gidilecekmi

cnm transferden sonra insan bi şaşkın oluyo zaten yattığın yatağın ayak bölümünü biraz yukarı kaldırıp 2 saat bazı hastanelerde 1 saat bekletiyolar tabi bu sırada senin tuvaletin gelio kimisi gidip yapıo ben kalkmamak için altıma ördek getirdiler sende öle yap bence yani kalkma hemen nolur nolmaz

normalde tuvaletimi hiç tutamam ama transfer günü çok rahattım dr trafiğe takılınca hemşire biraz yapmama izin verdi benim tarnsfer anestezili olcaktı ya tutamazsam diye kprkuyordum açıkcası :)
hiç korktuğum gibi olmadı tarnsdferden sonra yarım saatten fazla yattım ve sonrası kendim gittim tuvalete ördeği teklif etti hemşire ama dayanamıycak gibi değildim
çok şükür
herşey yolundaydı

.......................

gizemli slm çok geçmiş olsun sana migren zor hastalık ben mayıs 6 trasferim oldu bu hamilelik dönemi adet tarihinden sonramı sayılıyor yoksa trasferden sonrası sanırım normal kadın dogumcular adet tarıhinden sonra sayıyolarmış benim adet tarihim nisan 25 trasfer günüm mayıs 6 eklersin canım haziran 1 keseyi görelim dedi dr. kendine iyi bak...

Back
X