• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

Aslında reaktif demek sancı yok demek değil, hatta o gördüğün 60 lardaki de sancı ama doğuma hazırlık sancıları. Yani eğer bu sancılar periyodik değilse gerçek doğum sancısı kabul edilmiyormuş. Yoksa benim her nts de sancı çıkıyor, son girdiğimde 80 e kadar çıktı ama yalancı sancılarmış. Ben acı hissetmedim zaten sadece dediğin gibi kasılma hissettim.
Suni sancı işini tam konuşmadık, hele o zaman olsun bakalım o zaman düşünürüz:34:
Valla çok zor bu işler gerçekten karar vermesi falan, Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Bu arada benim tansiyonum yükselmeye başladı tansiyon ilacı verdi bana doktor ve tamamen tuzsuz yiyorum ama yine de normal seyrine dönmedi tansiyonum acaba diyorum bu da doğum belirtisimi .Normalde tansiyonum 10-5 dolaylarında seyrederken birden 140 80 lere çıktı şimdi de 120 70 lerden aşağı düşmüyor onun için doktorum çok beklemeyelim dedi ben de korktum açıkçası tansiyon bebek için zararlı.Ama Allahtan gebelik zehirlenmesi değil bütün değerlerim normal çıktı çok şükür.Hayırlısı artık...

Bu arada benim tansiyonum yükselmeye başladı tansiyon ilacı verdi bana doktor ve tamamen tuzsuz yiyorum ama yine de normal seyrine dönmedi tansiyonum acaba diyorum bu da doğum belirtisimi .Normalde tansiyonum 10-5 dolaylarında seyrederken birden 140 80 lere çıktı şimdi de 120 70 lerden aşağı düşmüyor onun için doktorum çok beklemeyelim dedi ben de korktum açıkçası tansiyon bebek için zararlı.Ama Allahtan gebelik zehirlenmesi değil bütün değerlerim normal çıktı çok şükür.Hayırlısı artık...

Tansiyonun varsa ayrı mesele tabi, doğum belirtisi olduğunu sanmıyorum ama diğer değerlerinin iyi olmasına sevindim. Sen doktorunun sözünden çıkma, tansiyon pis bişey:34:

Tansiyonun varsa ayrı mesele tabi, doğum belirtisi olduğunu sanmıyorum ama diğer değerlerinin iyi olmasına sevindim. Sen doktorunun sözünden çıkma, tansiyon pis bişey:34:

Normalde tansiyonum yok son zamanlarda böyle oldu tuzlu yememe bağladık ama doktor tansiyon problemin yokken neden yükselmeye başladı deyip takibe aldı beni bütün tahlilleri yaptırdı her şey normal ilaç verdi şimdi 120-70 lerde normal dedi doktor artık .Yine de takip et tansiyonunu dedi verdiği ilacı kullanıyorum ayrıca tamamen tuzsuz yiyorum ama yine de ellerimi ayaklarımı tanıyamıyorum .Hele ayaklarım böyle obezler olur ya hani onların şişliğinde birde morarıyor ki sormayın gitsin :43: Neyse ben fazla soru sordum fazla çenem açıldı bugün :) Hakkınızı helal edin ,teşekkür ederim cvp ve yorumlar için.Allah'a emanet olun...

ben dogurmadim kizlar
sancilarim yalanci sanciymis gecti zaten cok duzensiz geliyordu
bizim sipa bizi kandirdi herkesi bosuna heycanlandirdi
neyse bakalim beyimizin keyfi ne zaman isterse o zaman gelecek

Sezeryan ya da normal benim acil doğurmam lazım gerek.Sıkıntıdan habire hamur işi yapıp duruyorum, :1::1: 100 kilo olacağım, belimin ağrısıda hediyesi.Un, şeker, yağ görmek istemiyorum bir süre :1:

ben dogurmadim kizlar

alıştırma yapıyo demek ki sıpa. neyse canım, gece baya heyecanlandırdın ama iyi olmana sevindim. daha günün var zaten. bekle bakalım biraz daha paşanın keyfini...:)

Sezeryan ya da normal benim acil doğurmam lazım gerek.Sıkıntıdan habire hamur işi yapıp duruyorum, :1::1: 100 kilo olacağım, belimin ağrısıda hediyesi.Un, şeker, yağ görmek istemiyorum bir süre :1:

:))) Al bitane daha benden :27:Sorma dünle bugün bekledik rüya etkisiyle 14de doğuruyodum güya yazık koçişte bekledi bekledi işe gitti :9: HAyırlısıyla gelseydi bebişlerimiz bi artık başka şey düşünmez olduk :))

Kızlar iki sayfa okudum hep normal istiyoruz ama bu doktorlar bahanelerle bizi normalden uzaklaştırmaya çalışıyormuş gibi geliyor:19:
Çatısı dar denen arkadaşlar başka bir doktora muayene olmanızı öneririm, avrupada amerikada çoğu kadın normal doğuruyor, üstelik türk kadını kalçası ile ünlüdür, bizim çatılarımız nasıl dar anlayamıyorum!! Gerçi kalçanın büyüklüğüyle ilgisi de yok çatının ya neyse kızıyorum bu doktorlara:19:

Benimkine de habire bahane üretip duruyorum.Adam oralı bile olmuyor.Tamam gönlüm normal den yana, kesinlikle zorunlu olmadıkça da sezeryan olmayacağım (korkularıma rağmen) engel yaratmaya çalışıyoruz yok olmuyor : ) Bana zaten çatı muayanesi de yapmadı.Kurbanlık koyun gibiyim valaha, ne olucağım belirsiz : )

Doktorlarımı değiştirsek acaba ? : )

slm kızlar biraz önce facebookta gördüm arkadasımız nida23 dün dogum yapmıs prensesine kavusmus.:nazar:arkadasımızın gözüaydın darısı biz bebişlerini bekleyen hamişlere

Normalde tansiyonum yok son zamanlarda böyle oldu tuzlu yememe bağladık ama doktor tansiyon problemin yokken neden yükselmeye başladı deyip takibe aldı beni bütün tahlilleri yaptırdı her şey normal ilaç verdi şimdi 120-70 lerde normal dedi doktor artık .Yine de takip et tansiyonunu dedi verdiği ilacı kullanıyorum ayrıca tamamen tuzsuz yiyorum ama yine de ellerimi ayaklarımı tanıyamıyorum .Hele ayaklarım böyle obezler olur ya hani onların şişliğinde birde morarıyor ki sormayın gitsin :43: Neyse ben fazla soru sordum fazla çenem açıldı bugün :) Hakkınızı helal edin ,teşekkür ederim cvp ve yorumlar için.Allah'a emanet olun...

Sende hakkını helal et, ben teşekkür ederim.

ben dogurmadim kizlar

Wapma yaaa, bende kesin doğurmuştur bu saate kadar demiştim:31:

Şu hamurişlerinden bende alabilirmiyimmm, bi tabak:56:

:))) Al bitane daha benden :27:Sorma dünle bugün bekledik rüya etkisiyle 14de doğuruyodum güya yazık koçişte bekledi bekledi işe gitti :9: HAyırlısıyla gelseydi bebişlerimiz bi artık başka şey düşünmez olduk :))

Sende mi mutfakla haşır neşirsin yoksam ? valaha sıkıntıdan yapıyorum, zaten çoğunu Annemlere gönderiyorum, onu bunu çağırıyorum : ) biraz da yiyoruz tabi :56:

Aynen şekerim valaha şu ''doğurmak istiyorummm'' diyenleri şimdi daha iyi anlar oldum.Ne haklılarmış : )

DOĞURMAK İSTİYORUMMMM!! :49:

Benimkine de habire bahane üretip duruyorum.Adam oralı bile olmuyor.Tamam gönlüm normal den yana, kesinlikle zorunlu olmadıkça da sezeryan olmayacağım (korkularıma rağmen) engel yaratmaya çalışıyoruz yok olmuyor : ) Bana zaten çatı muayanesi de yapmadı.Kurbanlık koyun gibiyim valaha, ne olucağım belirsiz : )

bana dr alttan baktığında bile dar uygun falan demedi doğum anında karar veriyoruz bebeğin kilosuna boyutuna göre dedi bence de mantıklı bişey sezeryan durumu yoksa.

esra gelmedi kesin doğurdu ondan sonra sıra benim kızlar kimse kusura bakmasın sıramı kaptırmicam :1:

E niye değiştiriyorsun doktorunu ki:1: Çatı muayenesi çokta gerekli bişey değilmiş zaten, doğumda belli olur. Boşver bebeğin gelmek istediği zaman yapar doktorun muayeneni:34:

Sende mi mutfakla haşır neşirsin yoksam ? valaha sıkıntıdan yapıyorum, zaten çoğunu Annemlere gönderiyorum, onu bunu çağırıyorum : ) biraz da yiyoruz tabi :56:

Aynen şekerim valaha şu ''doğurmak istiyorummm'' diyenleri şimdi daha iyi anlar oldum.Ne haklılarmış : )

DOĞURMAK İSTİYORUMMMM!! :49:

Aynen canım sıkıntıdan yapmadığım kalmadı zaten :)) HAyır gündüz kendime yine temizlik falan uğraş yapıyorum sonra gece canım sıkılınca mutfağa dalıyorum :9: Allahtan kilo alımı durdu bir aydır sabit kilodayım :)))

kızlar selam
bugun doktordaydık.perşembe tekrar gidicem duruma gorede cuma gunu sezeryana alacakmış beni...bı tuhaf oldum
doğum hıkayelerini okudum ağla ağla helak oldum.herkese hayırlı doğum lar olur inş

bana dr alttan baktığında bile dar uygun falan demedi doğum anında karar veriyoruz bebeğin kilosuna boyutuna göre dedi bence de mantıklı bişey sezeryan durumu yoksa.

esra gelmedi kesin doğurdu ondan sonra sıra benim kızlar kimse kusura bakmasın sıramı kaptırmicam :1:

Benimki de son An'a kadar yapmıyacak belli.

Tamam canım, ben bu gece doğuracaktım ama, mademçok ısrar ettin hadi bari sen doğur :1::1:

E niye değiştiriyorsun doktorunu ki:1: Çatı muayenesi çokta gerekli bişey değilmiş zaten, doğumda belli olur. Boşver bebeğin gelmek istediği zaman yapar doktorun muayeneni:34:

Eee hani normal doğumdan korkuyorum ya, bana 'sen normal yapamazsın, çatın dar, şudur, budur'' demesini bekliyorum : ) Fazlası ile normalden yana.Epidurali bile gereksiz görüyor, yok ama o kadar da değil.Epidural normal doğum olsun bari : )

İsis canım bu kilo alımı bende neden durmuyor, ya kıskanıyorum haa deme öyle şeyler amaa : :) hemde gece gece mutfağa giriyorsun yani, utanmadan sen onları da bir güzel mideye indiriyorsundur : )

Son düzenleme:
MERHABA KIZLARR
nasılsınızz

biz çok iyiyiz şükürr,gelen gidenden tabi sadece yakınlar kuzenler abiler ablalar falan anca fırsat bulabiliyorum
artık az kalmış doğumu kalanlar hadi sizde kolaylıkla atlatın inşallah
bebişimiz iyi çok şükürr
güzelde emiyo tek sorunumuz memelrim patlıcak gibi sağma makinesi almam lazım
araştırıyorum netten falan yada eşime tarif etçem bulucak bişekilde
bide otururken dikkat ediyoruz hala, ayy geçen bilemedim gülerken acıttım birazz
bide hapşururken zor oluyo aman hasta olmayın iyileşmeye bakın
gerisi herşey çok güzel geçiyor her işimi kendimiz yapabiliyoruz falan
umarım hepiniz çok iyisinirdir,
doğum yapan arkadaşlarııı çok tebrik ediyorum allah analı babalı büyütmek nasip olur inşallah hepimize
yapacaklarada su gibi kolay doğumla diliyorummm

MERHABA KIZLARR
nasılsınızz

biz çok iyiyiz şükürr,gelen gidenden tabi sadece yakınlar kuzenler abiler ablalar falan anca fırsat bulabiliyorum
artık az kalmış doğumu kalanlar hadi sizde kolaylıkla atlatın inşallah
bebişimiz iyi çok şükürr
güzelde emiyo tek sorunumuz memelrim patlıcak gibi sağma makinesi almam lazım
araştırıyorum netten falan yada eşime tarif etçem bulucak bişekilde
bide otururken dikkat ediyoruz hala, ayy geçen bilemedim gülerken acıttım birazz
bide hapşururken zor oluyo aman hasta olmayın iyileşmeye bakın
gerisi herşey çok güzel geçiyor her işimi kendimiz yapabiliyoruz falan
umarım hepiniz çok iyisinirdir,
doğum yapan arkadaşlarııı çok tebrik ediyorum allah analı babalı büyütmek nasip olur inşallah hepimize
yapacaklarada su gibi kolay doğumla diliyorummm

Yehuu !! iyiyiz taze Anne , gördüğün gibi doğurmak istiyoruz : )) Beni bekleyecektin olmadı ama : )

Masalcık da iyi ohh ohhh , gaz sorunlarımız daha başlamamış belli : )

Bu arada Epidural normal doğum yapmışsın.Epidurali sen mi istedin, ayy doğum anı nasıl oldu? ıkınma da zorlandın mı? bunlar hep detay yaz şekerim : )

Ben süt sağma makinesi almamıştım.Kararsız kaldım aslında.Söylemen iyi oldu.Bende ediniyim o zaman.

Ezocuk sen neden sezeryan olucaksın?

Son düzenleme:
kızlar, eğer doktorunuz sezeryana yönlendiriyorsa bi doktora daha görünmenizde fayda var bence. tamam hepimiz doktorlarımıza güveniyoruz ve ben kimsenin keyfi olarak hastasını sezeryana alacağını düşünemiyorum ama her yiğidin de bir yoğurt yiyişi var sonuçta. tecrübe farkı olabilir, bilgi farkı olabilir. birinin düşünemediğini başkası düşünebilir. açıkçası suni sancıyı bir doktorun kötülemesini de aklım almıyo pek. ayrıca nasıl haftalar öncesinden teşhis koyabiliyolar yok parçalanırsın yok yapamazsın falan diye. suni sancıyla da çok güzel doğuranlar var. yani bi rahatsızlığınız olsa anlarım da ortada hiçbişey yokken sancınız gelmedi diye sezeryan olmayın. başka fikirler alın, sonuçta herkesin kararına saygım var, baktınız olmayacak kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz onu tercih edin. ben ilk doğumumda hiç çatı muayenesi falan olmadım. son gün kontrol için gitmiştim nişanım gelmişti, sadece açıklığıma baktı doktor. bu çatı anladığım kadarıyla doğum anına kadar kendini hazırlamaya devam ediyo. çatınızın uygun olmadığını başka bir doktor daha onaylarsa yapacak bişey yok tabi...
şimdi ben normal doğum için bekliyorum, doktoruma söyledim normal istediğimi, sezeryanı gerektiren bi durum yok dedi ama günü geçerse fazla beklemek istemiyo. bu durumda önce suni sancıyı deneyeceğiz. bakarsınız olmaz son anda sezeryana alınırım bilemiyorum ama en azından denemeye kararlıyım. ayrıca ilk doğumu olanlar için malesef geri dönüş de yok. bi dahakini normal doğururum diyemezsiniz. bence her kadın yaşamalı normal doğumu.
uzattım kusura bakmayın. en yakın arkadaşım doktoru yüzünden sezeryan oldu 5 sene önce ve o günden beri hep içinde hisseder burukluğunu. onu hatırladım bi an, kimse yaşasın istemem böyle bişey. sonuçta doğal ya da sezeryan hepimiz sağlıcakla alırız kucağımıza inş yavrularımızı...

Back
X