2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

İlayda ben günlük şişe sütü 2-3 taşım kaynatıyorum sonra küçük parmağımı yakmayacak kadar sıcak olunca yarım litre süte 2 tatlı kaşığı maya koyup sonra kavanozlarına bölüp makinaya atıyorum taş gibi oluyor.

Geçen annemde yaptım asıl onu tarif edeyim 1 küçük kavanoz sütü kaynattım ılıttım 2 çay kaşığı mayayı az sütle ayran kıvamına getirip kavanoza döktüm ve 2-3 kez karıştırıp kapağını kapadım bi el beziyle etrafını güzelce sardım sonrada annem sofra bezine sardı akşamdan sabaha hazırdı yoğurdumuz.

Şimdi 2 tatlı kaşığı mayayı ne kadar süte yapıyorsun 1 kavanozsa çok fazla , süt ılıktan biraz sıcak olacak, güzelce saracaksın peteklerin varsa üzerine koy yoksada sıcak bir ortamda ağzı kapalı ve güzelce sarılı en az 4-5 saat bırak..

benimde kız ancak uyudu onun için kaçtım,şimdi gördüm tekrar cevaplarınızı kızlar,kusura bakmayın.
yarın birde kaynatıp biraz soğutup deneyeyim bakalım,yoğurt hep olacak menüsünde sonuçta ,halletmem gerek bu sorunu...

cnm bende pastorize edilmiş sütle ve yoğurtla mayaladım. sütü kaynatmadım sadece ılıttım. fırında 4 saat tuttum taş gibiydi walla

bu ay ekim bebeklerinin çığlık dönemi heralde dün uyumaya götürdüm koydum beşiğe nasıl ağlıyor hiç yapmazdı bu kadar 20dk ağladı direndim emziksiz uyuyor çünkü uyumadı emzik verdim baktım uyudu saat 2de ağlayarak uyandı 4 te ağlayarak uyandı 6da ağlayarak uyandıııııııı:84::84::84:

günaydın

bizim kıza elma suyu vermeye çalıştım şimdi içmedi.ağzını bi kilitliyo dahada açmıyo sıpa

cnm bende pastorize edilmiş sütle ve yoğurtla mayaladım. sütü kaynatmadım sadece ılıttım. fırında 4 saat tuttum taş gibiydi walla

hazır yogurtla tel tel oluyor ya olmadı mı oyle. kıme sorduysam herkes te oyle dıyo. fırında yaptıgın ıcın olmadı belkı.

kızlar şuanda internetten araştırmaya pek vaktim yok.portakal ve mandalina 5 ay için alerjik olabiliyormu.yedirmeli miyiz.sağlık ocağında hemşireler bi arkadaşıma ver demişler de

günaydın kızlar...bu ara çok boş buralar bebişler daha fazla mı ilgi istiyo artık ne..

olabılır

kızlar şuanda internetten araştırmaya pek vaktim yok.portakal ve mandalina 5 ay için alerjik olabiliyormu.yedirmeli miyiz.sağlık ocağında hemşireler bi arkadaşıma ver demişler de

daha cok gaz ve pısık yaptıgı ıcın vermeyın dıyolar ama bılmıyorum. ben vermıyorum zaten.

ben mandalinayı yalattırmıştım cnm..bişey olmadı ama sen bilirsin yine de amaç doyurmak değil tadını almasını sağlamak sonuçta azıcık verebilirsin..

sadece elma , armut ve havuç mu verebiliyoruz?

bı de yogurt olabılır. ben cok vermıyorum. bu sabah ender sarac bu konularda konustu programında da. yogurt ıcın 6 aydan sonra baslayın dedı ordakı doktor kafam karıstı ama yogurt verılır bence. ben henuz pek vermıyorum verdıgımı de 1 cay kasıgı kadar tadımlık yanı. tattırmak amaclı bence zararlı olmaz hıcbırı. hatta mandalına portakalda tattırılır ama az az yanı.

kızlar yaa benim kızın aşısı yeni yeni tutuyo bu ateş ağrı yaparmı banyo etmesini engeller mi yada kaçgün sonra banyo ettirilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…