2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Günaydın kızlar. Doğumlar başladı ne güzel, bende 26 Ağustosta kavuşacağım oğluma.

Hayırlı olsun canım.Normal mi sezeryan mı olacak??
Geçen gün biri -o hastanede neredeyse hiç normal doğum olmuyormuş hep sezeryan yapıyorlarmış-dedi.Canım sıkıldı açıkcası normal doğum şansım varsa bunu kullanmak isterim.
Bilmiyorum pazartesi günü konturolüm var bakalım ne diyecek dr.

Canım benim ilk oğlum sezaryen olduğu için buda mecburen öyle olacak. Sen Nil Hanımamı gidiyorsun?

bende 32. de çalışabilir raporu aldım, ama 34e kadar dayanabildim, sonra tekrar çalışamayacağıma dair rapor aldım.ama biraz sıkıntı oldu, olmaz öyle ilk önce 37ye kadar çalışabilir almışsın dendi, sende böyle bi sıkıntı oldumu

Yok canım, benim doktorum daha en başından 35. haftaya kadar çalışabilir diye rapor verdi... İkna edebilseydim, çalışabilir raporunu 2 hafta daha uzatıp 37. ye kadar çalışacaktım ama doktorumu ikna edemedim....

aa sorunmu oldu ??? bende 32 de çalışabilirr almıştımm ama şimdi dayamıyorumm..pitesi başlayayım izne diyorum..sorunmu çıkıyoo ?? gerçi benim dr özeline gidiyorumm kendisi ayrıca devlette çalışıyoo ?? dr larmı sorun çıkarttıı ?

Evet canım, 4-5 aydan sonra ayrı odaya alıcaz.... Odamız da hazır...
Bu arada beğendiğin için de teşekkürler... Annanemizin emeği olduğu için biz daha çk beğendik tabi...

Canım benim ilk oğlum sezaryen olduğu için buda mecburen öyle olacak. Sen Nil Hanımamı gidiyorsun?

Anladım canım inşallah hayırlısıyle alırsın bebeğini kucağına.
Evet ben Nil hanıma gidiyorum miyomdan dolayı sezeryan demişti heralde değiştirmeyecek.
Normal doğumu çok istiyordum ama hayırlısı ne ise o olsun naapalım.

Ben oruç tutmuyorum, tutmayı da asla aklımdan bile geçirmedim.. Eğer oruç tutsayım vicdan azabı duyardım..
Şu an, hele ki bu sıcaklarda bzim sık sık su içmemiz, az az sık sık yemek ymemiz gerekiyor... Eee bi sürü ilaç da cabası...
Sabah kahvaltıdan önce demir, kahvaltıdan sonra elevit....
Öğlen yemekten sonra balık yağı....
Akşam üstü magnezyum
Akşam yemekten önce demir yemekten sonra kalsiyum...

Ee bu kadar ilaç günde alınması gereken 3-4 litre su en az 6 öğün yiyecek oruçla nasıl olacak....

Bebeğime de kendime de bu kötülüğü yapamazdım... Dİnimiz kolaylık dini.. Zaten gebeler ve emziren anneler mazeretli sayılıyor....

dr sorun çıkarmadı o 37ye kadar çalışabilir yazıyorum ama 37ye kadar çalışabilcekmisin dedi, bende 35te çalışmak istemiyorum desem ayrılamam mı diye sordum, sanırım ayrılamazsın dedi.personel işleriyle ilgilenen arkadaşta sorun olmaz çalışmak istemezsen kimse seni çalıştıramaz dedi.sonrada 35in başında tekrar rapor düzenlediler ama sağlık raporu gibi.35. haftanın başından itibaren hesaplayıp bebeğin sata göre doğum tarihine kadar raporludur diye.bizim d.t 27 eylül, raporda 28 eylül çalışır yazıyodu.tabi o zamanda doğum raporu vercez

Çok doğru söylüyorsun canım,sana katılıyorum.
Ama oruç tutmadığımı öğrenen kişiler (özellikle yaşlılar) canımı çok sıkıyor.
30 sene öncede ramazan ayı yaza denk gelmiş,pekte güzel tutmuşlar vs.
Ben bu durumumu kullanıyormuşum istesem tutabilirmişim falan filan.
Bende senin yaptığın açıklamaya benzer şeyler söylüyorum ama ne kdar ikna edebilirsinki.

boşver ağzı olan konuşsun önemli olan bebeğinin sağlığı sen ona odaklan Allahla kulun arasına kimse giremez Allah bile mazeretli saymış onlar kim oluyoda Allahın işine karışıyolar dimi ama:umursamaz:

Valla hayatım... İbadetlerimi ne ayşşe teyze ne fatma teyze ne kaynana ne kaynata ne komşunun kızı ne de başkabiri için değil Allah rızası için yapıyorum....
O yüzden ibadetimi yapıp yapmama ma da Allah'tan başka bir Allahın kulu karışamaz....
Ona bakarsan Allah bana kul hakkıylagelmeyin demiş.. YAni namaz kılmadan oruç tutmadan gelmeyin dememiş, onların bir şekilde affı var ama kul hakkının affı yok....
YAni kendi canım kanım olan bebeğimin kul hakkına girmem giremem....

günaydın kızlar nasılsınız günaydın mentoscum bugün nasılsın moralin nasıl

tşk canım sabaha kadar kasıklarım ağrıdı sanırım stressten oldun sabaha kadar hiç geçmedi şimdi daha iyiyim ama tabi aklım hala karın çevresinde inş.bişey olmaz sen ve bebişin nasılsınız

Gerçekten öyle canım yaaa,herkes bir şey söylüyor.
Bende her söylenene kafayı takıyorum canım sıkılıyor işte.İçim içimi yiyor ondan sonra yanlışmı yapıyorum diye.
Yoksa tabiki bebeğim için tutmuyorum durumumu kullandığım falan yok ama gelde anlat.

tşk canım sabaha kadar kasıklarım ağrıdı sanırım stressten oldun sabaha kadar hiç geçmedi şimdi daha iyiyim ama tabi aklım hala karın çevresinde inş.bişey olmaz sen ve bebişin nasılsınız

bizde iyi sayılırız canım bugün biraz mide bulantım var senin su durumun nasıl suyunda azalma filan yok değilmi

Evet canım haklısın.Bende zaten ne onlar tut dediği için oruç tutyorum n de boz dediği için oruç bozuyorum.Ben bu konuda sadece Allah hesap veririm.Ama çok konuşuyorlar ve canım çok sıkılıyor.Biraz fazla duygusal ve takıntılı olduğum için söylenilen bi kötü söz günlerce aklımdan çıkmıyor.Hdi be sizene diyemiyorum.
Elimden geldiğince kibar olmaya çalışıyorum ama onlar öyle değiller maalesef.

ikna etmeye çalışıp da kendi yorma bacım
için rahat ve huzurlu olarak orucunu tutmamaya devam et.
akıl var mantık var. bebeğini akşam 8 e kadar aç bırakabilir misin?
ilaç hiç içmiyor olsan bile bu kadar son aya gelmemiş olsan bile hamile hamile oruç tutup hem kendine hem de bebeğe eziyet etmenin bir alemi yok.
sen bence canını sıkanları duymazdan gel.
30 sene önce onlar cahilmiş, ne 30 sene önce durumdayız ne de sen onlar kadar cahilsin.
bırak 30 seneyi 5 sene önceki hamilelerden bile ne kadar farklıyız artık.

bizde iyi sayılırız canım bugün biraz mide bulantım var senin su durumun nasıl suyunda azalma filan yok değilmi

ya aslında pek bişey söylemedi yani umursamadı ondanda biraz stres oldum canım su var dedi daha sonra 3 lt su iç mutlaka dedi bişey varda söylemiyo mu anlamadım şimdi bir yazı okudum ac gelişme geriliği için çok önemliymiş bencede 3hafta çok büyük bir fark yaa acaba başka bi dr daha mı gitsem ne dersin yoksa kuruntumu yapıyorum ama 3 hafta çok ya bu arada tatlım sanada geçmiş olsun şu bulantı sson aylarda hiç çekilmiyo ara ara bended oluyo fena bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…