2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selamlar,
tickerimi değiştiremedim, 7 eylülde doğum yaptım. yarın kısmetse 20si olması nedeniyle dışarı çıkacağız. artık 40'ı beklemiyoruz :) hemen hemen herkes doğum yaptı anladığım kadarıyla. henüz doğurmayanlara Allah hayırlı doğum nasip etsin.
doğum yapan bizlerin de yardımcısı olsun. ben genelde gece 3-4 kez kalkıyorum. ama 2 gecedir 5 kez kalkıyoruz. çok gazlı bir bebek değil maşallah. ama birkaç gece zorladı bizi.

cnm sen ve dogum yapacakları Rabbım kurtarsn ıns

epıdural degıldı benım

arkadasm normal epıdural yapmıstı bana sakın yaptrma ıkınamadım demıstı

karnımdan bastrdılar bebek cıksın dıye

oyle bı gecıyor kı o dogum anı acı sevınc gozyası mutluluk hepsı bır anda oluyo

anlamıyrsun duygu selıne kapılıyorsun

candan can cıkıyo hayatta hıc bır sey kolay degıl dogum da en ozel ve guzel anlardan bır tanesı

Rabbım cumlemızı korusun ve guzel hayrlı dogumlar yasatsn

1- Züleyha...........................................E 2- Lila...................................................E
3- Ayşe.20...........................................K
4- Mihri................................................K
5- Butterfly..........................................K
6- Eliznil...............................................K
7- Burcum24.......................................E
8- Sevsevil..........................................E
9- Achilias...........................................K
10- Tugen...........................................E................Normal
11- Pinkaya87....................................K...............Normal
12- Melekboz......................................K...............Normal
13- Zeynop..........................................E
14- Şekerpembe.................................K.................Normal
15- Srncr..............................................K
16- Yaren38.........................................E
17- Atk..................................................E
18- iipekk.............................................E
19- Dilek1971......................................K
20- Ceylan...........................................E
21- Mopsy...........................................K
22- Saltanat........................................E..................Normal
23- Nazarboncugum........................K...................Normal
24- Boden...........................................K
25- Bozo85.........................................K
26- Ayse_nev53.................................K
27- Gullesu.........................................K
28- Sevecen1.....................................E
29- Nevin.............................................K
30- Flam..............................................E
31- Gamzekelebek............................K
32- Hndcyln........................................K
33- Artemisiaa....................................K
34- Heroine.........................................K..........3Eylul............Normal
35- oslm82..........................................K
36- Angel53.........................................K
37- İngilizceci......................................K
38- Kısmet...........................................K
39- Cornelia35....................................K
40- Suray.............................................E
41- Mentos..........................................K
42- Aleyna_83....................................K
43- Mavi1000......................................E
44- Sevcan..........................................K
45- Oslm82..........................................K..........3Eylul
46- Prenses_......................................E..........4Eylul
47- Pinar5............................................E..........7Eylul
48- Sabaa.............................................E..........7Eylul
49- Aleyna_83.....................................K..........7Eylul
50- ipekyol51.......................................K..........7Eylul...................Normal
51- Mavi1000.......................................E..........7Eylul
52- A&S.................................................E..........8Eylul
53- Babyboy........................................K..........8Eylul
54- Dadlummm....................................E..........9Eylul
55- Melos97.........................................K.........10Eylul
56- Sanal..............................................E.........10Eylul
57- Saadet81.......................................K.........11Eylul
58- Emntncy.......................................K.........11Eylul
59- Peny..............................................E.........11Eylul
60- Gulbe_seker................................E.........12Eylul
61- Yuse..............................................E.........12Eylul...................Normal
62- Setup.............................................E.........13Eylul
63- Sleepy80......................................E.........14Eylul
64- Seda3458.....................................K.........15Eylul
65- Nagihan........................................K.........15Eylul
66- Aak.................................................E.........15Eylul...................Normal :hooray:
67- Denizbaris.....................................E.........16Eylul
68- Badeze...........................................K.........16Eylul...................Normal
69- Ozlem147......................................E.........17Eylul
70- Aggelos.........................................K.........17Eylul
71- Tubiloshh.....................................E.........17Eylul
72- Pembe50......................................E.........17Eylul...................Normal
73- Makcakara ..................................K.........20Eylul
74- Afilli................................................K.........21Eylul
75- Cikolata86....................................E.........22Eylul
76- Demet_yaren...............................K.........22Eylul
77- Dolunay50....................................E.........22Eylul...................Normal
78- Yarim01 ........................................K.........25Eylul
79- Zeyneparzu...................................K.........26Eylul

Tüm bebeklerimizi Allah analı babalı büyütsün..Acısını göstermesin yavrularımınız.. eyvahedigeldismile

bayanlar bir bilgisi olan var mi dün ve bugun dikkat etim balgamsi bir akinti oluyor tuvaletten ciktigimda silerken simdi cok dikkat ediyorum dikkat etmesen farkedilcek gibi degil oda nisan geliyormu diye nasil olur diye bakarken farketim
Lara sen kaçıncı haftadasın?
Benim yazdıklarımı görmüşmüydün de mi sordun bunu?

Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı ömürlü olsun bebeğin.anladığım kadarıyla kolay bi doğum olmuş, çok sancı çekmemişsin.darısı biz doğurmayanlara.senin nişan yada su gelme olmamışmıydı, nstden sonra direk açılma var diye doğuma mı aldılar?

ebru şallı doğum yapmış 2900 doğurmuş 9 kilo almış
ben 15 kilo aldım 2870 doğurdum sempatiksalakcinni

Ben 10 kilo aldım,4060 gr doğurdum.Ebru Şallı çatlasın!!! Şaka bir yana, ilk hamileliğimde 19 kilo alıp yine 4060 gr doğurmuştum,seri üretim!!!. İkincide şekerli şeyleri çok kısıtlı yedim ve 39 yaşında bu kadar az kiloyla doğurmayı başardım ve anladım ki hamilelikte alınan kilo ile bebeğin kilosu alakalı değil. Ama benim karnım çok büyüktü,Ebru Şallının bebeği neresindeydi ben anlamadım???

amin cnm inş bende atlatırım sizin gibi.son günler stresli oluyor insaneyvahedigeldismile

aminnnnnnn.teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve moral verdiğiniz için..olumunekankayizsmile

günaydın kızlar

doğum yapan arkadaşlar Allah'ım analı babalı büyütsün ,hayırlı evlat etsin ,doğurmayan arkadaşlar Allah'ım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi

benimde annem babam dün gitti kaldım iki kızımla laelaelaelaelae iş başa düştü şimdi bakalım nasıl idare edicem

akşamdan karar verdim artık daha düzenli ve daha planlı olmam gerekiyo diy sabah kalktım eşime kahvaltısını hazırladım ütüsün yaptım bebişimi emzirdim uyuttum o sırada kızım kalktı onun kahvaltısını yaptırdım kendim yaptım evi topladım yapacağım yemekleri ayarladım bebişi uyutayım onları yapıcam kafamçokkarıştı aman allah ım ....bu arada kızım tuvalet eğtiminde birde sürekli onu takip ediyorum imdaaattt .... şaka şaka onlar için herşeye değer ben çoookkkk mutluyummmmm

alla yardımcın olsunkaydirigubbakcemile3

kızlar ya kızım çok keyfine düşkün memeyi tutuyo ama şırıl şırıl aksın die beklio, az gelince bırakıo uğraşmıo.. emdikçe çoğalcak ama emmiyo ki. pompa aldım çektikçe biraz daha arttı çok şükür ama hala onun istediği gibi olmadı. daha fazla olması için ne yapsam ki ya siz nasıl tutturdunuz. rezene çayı aldım humana aldım tahin helvası yemeye çalışıorum suyu çok içmeye çalışıyorum. annem sürekli kompostolar kaynatıyo 13 gün oldu bugun ama sezeryan olduğu için 3-4 gün zaten pek yoktu süt. şimdide çekmediği için çoğalmadı tutmaya nasıl alıştırcam ben minik kızımı :ecrin_bebek: tek sorunumuz bu.. pompayla sıkabildiğim kadar sıkıp onu içiriyorum ama yetmio mama vermek zorunda kalıorum .. hiç mama vermek istemiyorummm senağlama

ilk başlarda bende manuel pompalarla çok uğraştım hem çok açıtıyo hemde 3-4 damla zor çıkıyodu medela mini aldım ben çok memnum hem gögüs uçlarımı çıkardı hemde sağdıkça tekrar doluyo bozoda almış memnun değilmiş ama ben medeladan çok memnunum o olmasadı belki bende mama veriyo olabilirdima.s

cnm bende chico pompa aldım sağabiliyorum ama ememiyo hala, sende hep sağarak mı veriyosun emmiyo mu :uhm:

kızlar bebeklerinizin emme süresi ne kadar??

benim oğlan uyanık olduğu her an emmek istiyo. 4 saat hiç bırakmadan emiyo. sonunda dayanamayıp mama veriyorum 30 ml. alıp mamayı bırakıyo. sonra bi çığlık basıyo memeyi verince sakinleşiyo ve uykuya dalması yarım saati buluyo. tabi 4 saatin sonunda boş meme çekince sinirleniyo. emzik veriyorum almıyo. aslında karnı aç olsun olmasın benim göğsümü istiyo. babası kucağına alsa bile sakinleşmiyo. napıcam bilmiyorum.

Kızlar imdaaat....
Güllesu hayran kaldım plan programına arkadaşım, bu ne çaba...
Annem yanımda tek bir oğlan başımızda ama bzi tek ayak üstünde oynatıyor....
Emiyor ama anında uykuya dalıyor... Yatırıyoruz 5 dk sonra ağlamaya başlayıp tekrar emek istiyor... Göğüsler aç kapa artemaya döndü valla....
Bir türlü düzene girmedi.. Gündüz çok sakin ama gece hepimiz ayaktayız... Nasıl olacak blmiyorum....

canım göğüs kalkanı kullanmayı dene bence benim göğüs ucum çok belirgin değil bebek hem emmekten yoruluyordu hemde emerken her yerimiz süt oluyodu şimdi çok rahat chicconun kauçuk göğüs kalkanını aldım ikimizde çok rahat ettik hemde göğüs ucu yaralarına en iyi çözüm bence

medelanın pompası copk güzel al bitane sağ güzelce ne çıkarsa. bizimki 25 günlük bi öğünde dün 110ml çıktık. sen verdikçe oda içer. baktın dotmuyor ozaman ver mamayı neyapacaksın açmı kalacak yavrum. biberona doldur. en küçük delikliyi al. ben nukunkini aldım. hanım emince memden süt bolca geliyor bayılıyor. ama biberonu veriyorum 1 damla geldiği için sinir yapıyor :)aman olsun. kg alıp sağlıklı olsunda

arkadaşlar kolik adında bir albüm var bilmeyen arkadaşlar varsa paylaşmak istedim şöyle açıklamasını göndereyim bir kaç arkadaşa gönderdim müzikleri eğer başka isteyen olursa gönderebilirim denemekte fayda var diyorum ben hepimiz uykusuz günler yaşıyoruz işe yarayabilir......
# Yenidoğan bebeklere özel müzikler
# 0-3 ay arası bebekleri rahatlatan müzikler
# Herhangi bir sağlık sorunu olmayan; sağlıklı bebeklerin, her tür kontrol edilemeyen ağrısına 'kolik' deniliyor. Bebekler bu sancılarla çok ağlıyor. Onları sakinleştirmenin en iyi yollarından biri de müzik dinlettirmekten geçiyor.
# Kolik bebekler için hazırlanan kolik albümü; özel frekanslardan oluşan melodileriyle sürekli ağlayan yenidoğan bebeklerin sakinleşmesini ve uykuya geçmesini sağlıyor.
# İçeriğinde; anne rahim sound, özel frekanslar, bebekleri sakinleştirdiği bilinen beyaz gürültü ve melodilerin birleşiminden oluşan repertuvar yer alıyor.
# Bu albümünün sürekli ağlayan bebekler üzerindeki etkisi Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nce tez konusu olarak incelenmiştir.
# Kolik albümünün kolikli bebeklerin sakinleştirilmesinde etkin ve kullanılabilir bir araç olduğu saptanmıştır.
# Kullanım Amacı ve Faydası : "Bu albüm, bebeklerin ağlama süresini azaltır; beslenme ve uyuma sürelerini artırır. " Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

Bebeğe Sağladığı Fayda : Yenidoğan bebeklerin adaptasyon sürecinde rahatlamasını sağlar. Ağlayan bebeklerin sakinleşerek uykuya geçişini kolaylaştırır. Bu frekanslarla bebek kendini güvende hisseder.

Anne - Baba'ya sağladığı Fayda : Aileler; bebeği sakinleştirdiği bilinen frekansları en zahmetsiz yoldan dinletme imkanı buluyorlar. Anne ve babaların; bebekle geçen ilk üç aylık dönemlerinde bebek için; pratik, hızlı ve güvenilir çözümler sunmasını sağlıyor. İçeriğinde müzik de olduğu için bebeğin gelişimine olumlu katkıda bulunuyor.

Açıklamalar :
# Müzik, prodüksiyon ve organizasyon alanında faaliyet gösteren ON Yapım, KOLİK projesiyle Türkiye'de bir ilke imza attı.
# Tıp ve müziği yenidoğan bebekler için buluşturdu. Ürün hakkında :
Müzik ruhun gıdasıdır derler ya hani! İşte anne karnından dünyaya ilk geldiği anda adaptasyon sorunu yaşayan bazı bebeklerde meydana gelen "KOLİK"e çözüm müzikle bulundu.
Bu sendrom olumsuz etkileriyle özellikle anne babalara zor günler yaşatırken artık çaresiz değilsiniz. "Karnı tok, emzirdim, salladım, gazını çıkardım, onu yaptım, şunu da yaptım ama bebeğim mümkün değil susmuyor" diyorsanız artık MÜMKÜN!

Yanlış duymadınız...
Tüm Türkiye'nin "Buzuki Orhan" adıyla tanığı Orhan Osman eşi Neslihan Osman'ın da desteğiyle ilk çocuklarında tanıştığı "Kolik" rahatsızlığına çözümü yaptığı albümle buldu.
Üstelik tıp biliminin de desteklediği bu çözüm 1 Haziran itibariyle müzik marketlerin yanı sıra eczanelerde de satışa sunulacak. On Müzik'in yapımın üstlendiği "Kolik - Yeni Doğan Bebeğinizi Rahatlatan Müzikler" adlı albüm Yeni Dünya Müzik etiketiyle çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…